Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Zihin Haritası – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Zihin Haritası – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Arama Psikolojisi

Zihin Haritası

Otonom alt sorgular

Otonom alt sorgular, yürütülebilmeleri için değerlerin belirlenmesini gerektiren sorgular yazarak isteklere yanıt veren çözümlerdir. Bu değerler, ana veya harici sorguda sağlanmak yerine, hesaplamak için dahili sorgularla değiştirilecektir. Otonom alt sorguların işleyişini gösterir.

Otonom skaler alt sorgular

Skaler otonom alt sorgular, bir singleton döndüren dahili bir istek ile karakterize edilir. Bu değer, harici istekte sabit olarak ele alınacaktır. Otonom skaler alt sorguları göstermek için şu sorgu kullanılır: “Fiyatı ‘Blade’ ürününden daha yüksek olan ürünlerin adlarını görüntüleyin”.

Bu sorgulama prosedürel mantıkla yapılabilir. İyi uygulama, alt sorgu mekanizmasını uygulamaktır.

ÖNEMLİ NOTLAR : Bu tür bir alt sorguda, iki sayısal değeri (=, <, >, <=, >=, <>, vb.) karşılaştırmak için tüm operatörler mümkündür.
Dahili istek bir değer döndürmediğinde, NULL değeri harici talebe iletilir.

Bu tür bir alt sorgu için yürütme planı, dahili isteğin yürütülmesini önce harici isteğin yürütülmesinin takip ettiğini gösterir. Ayrıca, alt sorgu tekniğinin veritabanı motoru tarafından birleştirmelerle uygulandığını gösterir.

Otonom çok değerli alt sorgular

Otonom çok değerli alt sorgular, bir değerler kümesini tek bir sütun kümesi olarak döndüren dahili bir sorgu ile karakterize edilir. Dış sorguda, iç sorgunun döndürdüğü bu kümeyi kullanan ifadelerde aitlik operatörünü (IN) kullanmalıyız. Otonom çok değerli alt sorguları göstermek için şu sorguyu yürüteceğiz: “43659 sipariş numarasıyla sipariş edilen ürünlerin renklerini göster”.

ÖNEMLİ NOTLAR: Otonom çok değerli alt sorgularda kullanılan diğer operatörler şunlardır:

— NOT IN: bu, üyelik dışı anlamına gelir.
— HERHANGİ BİRİ: bu, IN operatörüne eşdeğerdir.
— <> ALL: bu, NOT IN operatörüne eşdeğerdir.

İlişkili Alt Sorgular

İlişkili alt sorgular, dahili sorguların harici sorgunun satır sayısı kadar yürütülmesini gerektiren isteklere yanıt veren çözümlerdir. Dahili talebin yürütülmesi, harici talep satırından bilgi alınmasını takip eder. İki veri kümesinin birleştirilmesine benzer şekilde, iki dahili ve harici sorgunun davranışını gösterir.

İlişkili alt sorguları göstermek için aşağıdaki sorgu kullanılır: “Maliyet fiyatlarına eşit fiyatlarla (UnitPrice) satılan ürünlerin adlarını görüntüleyin.

Optimize edilmiş alt sorgular

Optimize edilmiş alt sorgular, ana sorguda veri kümesinin kısmi olarak göz atılmasıyla sınırlı olan özel alt sorgu durumlarıdır. Yalnızca ana sorguda bir öğenin var olup olmadığını kontrol etmek için EXISTS anahtar sözcüğü ile gerçekleştirilirler ve tüm olası oluşumlarını değil. Bu tür bir alt sorgu, özellikle alt sorgu tarafından işlenen büyük veri kümeleriyle optimize edilmiştir.

Optimize edilmiş alt sorguları göstermek için şu sorgu kullanılır: “En az bir kez sipariş edilen ürünlerin adlarını görüntülemedir”.

ÖNEMLİ NOT : Varlığın olumsuzlanması (VAR DEĞİL) çok kullanışlı değildir çünkü her durumda yürütme toplam göz atma yoluyla yapılacaktır. Bununla birlikte, iki varoluş olumsuzlamasının iç içe geçmesi, bir veri kümesini diğerine bölme işlemini simüle etmek için kullanılabilir. Bu işlem ilişkisel bir işlem olmasına rağmen SQL dilinde uygulanmaz.

SQL dilinde karmaşık sorguların çözümü, nihai sonucu oluşturmak için farklı birleşik sorgular yazmayı gerektirir. İki senaryo mümkündür: alt sorgu tekniğinin kullanılması veya bu farklı istekleri değişkenlerle ilişkilendirerek prosedürel mantığın uygulanması. İyi uygulama, semantik ve optimizasyon açısından bu avantajlardan yararlanmak için alt sorgu tekniğinin kullanılmasını önerir.


Zihin haritası Örnekleri
Online zihin haritası oluşturma
Zihin Haritası Nedir
Kavram haritası ile zihin haritası arasındaki fark
Zihin haritası Nasıl Yapılır
Zihin haritası Nerelerde Kullanılır
Zihin haritası örnekleri Türkçe
Sevgi günü zihin haritası


FROM Yan Tümcesi İçin Seçenekler

Bir SQL sorgusu, her biri belirli bir role sahip olan yan tümcelerden oluşur. Bu yan tümcelerin yazılma sırasına uyulması gerektiği ve girintili stilin şiddetle tavsiye edildiği göz önüne alındığında, veritabanı motoru bu yan tümcelerin başka bir yürütme sırasını benimser. Bir SQL sorgusunun farklı yan tümcelerinin yürütme sırasını olduğu kadar yazma sırasını da gösterir.

FROM yan tümcesinin önemi, sorguyu yürütme sürecindeki konumundan gelir. Bu birinci sıradaki konum, analiz edilecek verilerin kaynağını belirlemenizi sağlar.

ÖNEMLİ NOT: GROUP BY ve HAVING yan tümceleri yalnızca ikinci bölümde ele alınacak olan toplama işlevleriyle birlikte kullanılır.

FROM yan tümcesi için farklı alternatifleri sunmaya ayrılacaktır. Bu bölümde ele alınacak farklı kavramların zihin haritasını sunar.

Tablolar

Tablolar, FROM deyiminin en yaygın alternatifidir. Bu tablolar, şemanın ve hatta veritabanının isteğe bağlı olarak belirtilmesiyle adlarıyla anılır.

Veri şemaları, okunabilirliği artırmak ve erişim hakları gibi idari görevleri daha iyi yönetmek için veritabanı nesnelerini ve tablolarını özellikle farklı alanlara dağıtmanıza izin veren organizasyonel yapılardır.

Veritabanları da tablo adlarına dahil edilebilir. Bu, aynı SQL Server örneğinde farklı veritabanlarından gelen veriler için analiz sorguları yazmamızı sağlar.

ÖNEMLİ NOTLAR : Bağlantılı Sunucu tekniği ile tablo adı, bu tabloyu içeren veritabanını barındıran sunucunun adını da içerebilir. Bu teknik, farklı heterojen sunuculardan (Oracle, MySQL, DB2, vb. farklı düzenleyicilerden) gelen verilerin analizi için sorgular yazmanıza olanak tanır.

Tablo adları için takma adların kullanılması, okunabilirlik ve optimizasyon nedenleriyle şiddetle tavsiye edilir.

Görüntüleme

Görünüm, veritabanındaki bir nesnedir. Bu, CREATE VIEW veri tanımı komutu tarafından oluşturulan, sunucuda saklanan bir sorgudur. Oluşturulması, ilgili sorgusu ALTER VIEW komutuyla değiştirilene veya DROP VIEW komutuyla tamamen silinene kadar sunucuda devam eder. Görünümler, kullanım bağlamına bağlı olarak birkaç eksende çok faydalıdır.

Görünümleri kullanmanın dört ana nedenini gösterir:

— güvenlik: görünümü oluştururken filtreler ve projeksiyonlar aracılığıyla tablo verilerine erişimi kontrol etme;
— optimizasyon: önceden derlenmiş sorgular yoluyla yanıt süresinden tasarruf;
— karmaşık hesaplamalar: görünüm sorgulandığında gerçekleştirilecek karmaşık hesaplamaların önceden belirlenmesi. Bu özellik, tabloları modellerken hesaplanan verilerin dahil edilmemesini öneren normalleştirme kısıtlamasının üstesinden gelir;
— birden çok kaynak: karmaşık birleştirmeler yoluyla farklı kaynaklardan veri kümelerini belirtme. Son kullanıcı daha sonra görünümü, tanımı açısından tam şeffaflıkla tek bir birleşik veri kaynağı olarak sorgular.

ÖNEMLİ NOTLAR: Oluşturma, değiştirme, silme ve hatta sorgulama gibi görünüm yönetimi, görünümün kullanıcılarına veritabanı yöneticisi tarafından sağlanan erişim ayrıcalıklarını gerektirir.

Görünüm oluşturmak, görünümle ilişkili isteğin sunucuda derlenip saklanmasından oluşur. Bu görünümlerin indekslenmesi ile verilerin fiziksel olarak çoğaltılması sağlanabilir.

ŞİFRELEME seçeneği, görünüm kodunu gizler ve ŞİFRELEME seçeneği, görünümün başvurduğu tablo yapılarının, görünüm tanımını etkileyecek şekilde değiştirilemeyeceği anlamına gelir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın