Yapılandırmacılık – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Yapılandırmacılık ve Teknoloji
Yapılandırmacı sınıflarda, İnternet araştırma ve keşif için güçlü bir araç olarak kullanılabilir. Karmaşık bir öğrenme ortamı olmasına rağmen, öğrencilerin diğer eyaletlerdeki veya ülkelerdeki müzelere, hayvanat bahçelerine ve parklara sanal okul gezileri gibi başka türlü erişemeyecekleri özgün, anlamlı deneyimler yaşamalarına olanak tanır.
“Bir eğitim felsefesinin bir deneyim felsefesine dayanması olmalıdır inancını genişleterek, Web’in sınıftaki en umut verici uygulamalarından biri, öğrencilerin daha önce hiç görmedikleri kavramları görselleştirmelerine ve anlamalarına yardımcı olabilmesidir. Doppler etkisi veya su döngüsü gibi doğrudan deneyimlenir.
Karmaşık fikirleri göstermek için multimedya (resimler, ses, video ve animasyon) kullanan web siteleri, çocukların ön bilgilerini harekete geçirmeye, yeni bilgileri teşvik etmeye ve zor kavramlar arasındaki bağlantıları vurgulamaya yardımcı olabilir. “Hayal gücü yoluyla – zihinsel imgelerin yaratılması yoluyla, ampirik dünyada hiç deneyimlemediğimiz şeyleri kavrayabiliyoruz”.
Ayrıca, çoklu ortam teknolojisi, bağlantılı öğretimin kullanımı yoluyla yüksek ön bilgiye sahip öğreniciler ile düşük ön bilgiye sahip öğreniciler arasındaki oyun alanını eşitleme potansiyeline sahiptir.
Bağlantılı öğretim, bir ders veya ünitenin başında bir grup öğrenciye ortak bir deneyim sağlamak için multimedya teknolojisini kullanır. Bu tür girdiler küçük çocuklar, İngilizce öğrenenler ve engelli öğrenciler için faydalıdır çünkü herkese benzer bir dil kullanarak gözlemlediklerini tartışma fırsatı verir.
Örneğin, çocuklara yönelik popüler web sitesi How Stuff Works, cep telefonlarından araba motorlarına kadar her şeyin nasıl çalıştığını açıklıyor ve gösteriyor. Bu multimedya gösterileri, tüm öğrencilerin bir çalışma ünitesine başlarken yararlanabilecekleri ortak bir deneyim ve ortak bir kelime dağarcığı sağlar.
Yapılandırmacı teori ve teknolojinin bir kombinasyonu, doğal olarak, tüm içerik alanlarındaki birçok öğretmeni sınıflarında hiper ortam tasarım projeleri (web siteleri, slayt gösterileri) planlamaya yönlendirir.
Birlikte çalıştığımız öğrenciler, Arnold Schwarzenegger’den tekerlekli sandalye erişimine uygun tatillere kadar çok çeşitli konularda slayt gösterileri ve web siteleri yayınladılar. Bazı çocuklar okul dışında hiper ortam tasarımıyla uğraşsa da, çoğu hala eğitimden yararlanıyor.
Neyse ki eğitimciler için, günümüzün yazılımlarıyla, hiper ortamla beste yapmak kelime işlemci kadar kolay hale geldi. Bir tasarım projesine hazırlanırken öğrenciler, istenen tasarım özelliklerini keşfetmek için önceki öğrencilerin projelerini eleştirir.
Öğrenciler, kafa karıştırıcı navigasyona, kalabalık düzenlere ve yavaş yükleme sürelerine sahip web sayfalarını hızlı bir şekilde tespit edebilir ve bir slayt gösterisinde çok fazla metin, yetersiz bilgi veya çok fazla dikkat dağıtıcı “zil ve ıslık” olduğunu belirleyebilirler. Öğrencilerin önceden bir storyboard (kağıt üzerinde eskiz) tasarlamaları ve karmaşık projelere girişmeden önce basit projeler oluşturma alıştırması yapmaları da tavsiye edilir.
Sosyokültürelcilik
Yapılandırmacılık, bireysel öğrenicinin aktif öğrenme deneyimleri yoluyla anlam oluşturmasını vurgularken, sosyokültürelcilik öncelikle başkalarıyla öğrenmenin sosyal faydalarına odaklanır.
Bununla birlikte, iki teori uyumsuz değildir. Her biri, insanların nasıl öğrendiğini anlamak için biraz farklı bir mercek sunar ve her biri etkili müfredat oluşturmamıza ve sınıflarımızda öğretimle ilgili kararlar almamıza yardımcı olur.
Öğrenmeye ilişkin sosyokültürel bakış açısına ilişkin mevcut anlayış, “insan öğreniminin belirli bir sosyal doğayı ve çocukların çevrelerindekilerin entelektüel yaşamlarına doğru büyüdükleri bir süreci önceden varsaydığı” varsayımına dayanmaktadır.
Bu bakış açısına göre, okul eğitiminin birincil amacı, öğrencilerin anlayışlarını başkalarıyla etkili bir şekilde iletebilmeleri ve öğretmenlerin, diğerleriyle amaçlı etkileşimleri teşvik eden öğrencilere deneyimler sunabilmeleridir. Belirtildiği gibi, “tüm insan deneyimi nihayetinde sosyaldir, temas ve iletişimi içerir”.
Sosyokültürel bir bakış açısı, tüm öğrenmeyi sosyal olarak konumlanmış olarak görür; yani ister okul onaylı olsun ister okul dışında belli bir ortamda belli bir zamanda gerçekleşir.
Bu, öğrenme faaliyetini çevreleyen bağlamın göz ardı edilmemesi gerektiği anlamına gelir. Tüm öğrenciler, kültür, din, aile ve topluluk gibi sosyokültürel etkilere dayalı olarak kendi kişisel duruşları veya dünya görüşleri yoluyla yeni fikirleri filtreler.
Yapılandırmacılık Kuramı
Radikal yapılandırmacılık
YAPILANDIRMACI yaklaşım
YAPILANDIRMACI yaklaşım pdf
Radikal yapılandırmacılık nedir
Yapılandırmacılık Nedir
Radikal yapılandırmacılık kurucusu
Yapılandırmacı öğrenme kuramı Nedir
İşbirlikçi Öğrenme
Sosyokültürel bakış açısına sahip bir sınıf öğretmeni genellikle öğrencilere işbirliği yapmaları için birçok fırsat sunma eğilimindedir. İşbirliği kolay değildir ve tüm öğrencilere doğal olarak gelmez, bu nedenle öğretmenin arabuluculuk rolü önemini korur. Çoğu öğrenciye verimli bir şekilde nasıl işbirliği yapılacağı öğretilmelidir.
İşbirliğinin çok sayıda eğitsel faydası vardır. “İşbirliği süreci yeni fikirler doğurur ve demokraside önemli olan sosyal becerileri geliştirir”.
“İki kafa birden iyidir” eski atasözü kesinlikle sınıfta geçerlidir. Aslında, üç veya dört kişilik gruplar halinde çalışmak, çocukların iletişim becerilerini geliştirmelerine, sorunlara daha yaratıcı çözümler tasarlamalarına ve işyerindeki gerçek sorunları yönetmenin nasıl bir şey olduğu konusunda fikir edinmelerine yardımcı olabilir. Toplum daha karmaşık hale geldikçe, bilgi ve becerilerimizi paylaşmanın yollarını bulmak çok önemlidir.
Sosyokültüralizm ve Teknoloji
Bilgisayarların sınıfta sosyal izolasyonu teşvik edebileceğine dair endişelere rağmen (bir zamanlar izolasyonist bir araç olarak görüldükleri için kitapların çocukların sosyal gelişimini engelleyeceğinden korkan eleştirmenlerin olduğunu hatırlamak ilginçtir!), birçok sınıfta bilgisayar merkez, eve yakın ve uzaktaki iletişimi genişleten bir “sosyal merkez” olarak daha doğru bir şekilde tanımlanabilir.
Çiz/boya programları, kelime işlem, müzik yapma programları, problem çözme yazılımları ve simülasyon oyunları gibi açık uçlu yazılımların öğrenciler arasında amaçlı iletişimi davet ettiği ve sorunları çözmek için işbirlikçi çabaları teşvik edebileceği birçok araştırmacı tarafından belirtilmiştir.
Öğrenciler, yazılımın nasıl kullanılacağını anlamak için sınıf arkadaşlarının işbirlikçi uzmanlığına güvenmeye başlar. Farklı medya türlerinin öğrenme üzerindeki etkisi gözden geçirildiğinde, “diğer sınıf görevleriyle karşılaştırıldığında bilgisayarlarla çalışan çocuklar arasında önemli ölçüde daha fazla işbirliği” buldu.
Buna göre, “araştırmacılar tutarlı bir şekilde, bilgisayar kullanan küçük grupların daha geleneksel öğrenme deneyimlerine katılan gruplardan çok daha yüksek kalitede sözlü dil ürettiklerini bulmuşlardır”.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)