Uygulama Sınıfları – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Uygulama Sınıfları
Uygulamanın kodunu üç ayrı sınıfa ayıracağız. Birinci sınıf, gerçek uygulama çerçevesini işler. Yapıcı, tüm arayüz kurulum işlerini yürütür. Araç çubuğunun yanı sıra kes, kopyala ve yapıştır düğmelerini ayarlar. Ayrıca, anında kaydırmak yerine baştan itibaren Metal görünüm ve hissi kullanır. (İsterseniz LnFListener’ı yukarıdan ekleyebilirsiniz.)
Sıra site ve sayfa çerçevelerinin oluşturulmasına geldi. Bu bölümde daha sonra ele alınan SiteFrame sınıfı ve PageFrame sınıfı, JInternalFrame sınıfını genişletir. Bu sınıflar, çerçevelerin doğru görünmesini ve hareket etmesini sağlamak için tüm zor işleri halleder. Burada sadece iç çerçeveyi görünür kılmamız ve çerçeveye bir referans vermemiz gerekiyor. Açılır pencere vektörünü sabit tutarak, sonunda “Tümünü Kaydet”, “Siteyi Kapat” ve diğer özellikleri ekleyebiliriz. Şimdilik sadece mevcut çerçeveyi bulmaya yardımcı olması için kullanıyoruz.
getCurrentFrame() yöntemi, site yöneticisinde o anda açık olan tüm çerçevelerin bir listesini çalıştırır ve etkin çerçeveyi döndürür. (Evet, bu biraz verimsiz ama şimdilik bunu görmezden geliyoruz.)
Örneğimizde bir JToolBar nesnesi kullandığımıza dikkat edin.
Uygulamanızın üstünde (veya yanında veya altında) birkaç düğme olmasını istiyorsanız, bu harika bir kısayoldur. Bir JToolBar, en sık düğmeler için kullanılmasına rağmen, hemen hemen her türlü bileşeni içerebilir. Aslında düğmeleri kullanmıyoruz; bunun yerine, bir araç çubuğuna yerleştirildiğinde otomatik olarak düğmelere dönüştürülen Eylem nesnelerini kullanırız.
Action arabirimi, uzun if/else-if testini yapmanıza gerek kalmaması için bir simgeyi ve actionPerformed() yöntemini kapsüller. Araç çubuğuna bir Eylem eklediğinizde, araç çubuğu Eylemin simgesini görüntüler ve simgeye tıkladığınızda, Eylemin actionPerformed() yöntemi otomatik olarak çağrılır.
Kes ve yapıştır eylemi sınıfları benzer şekilde çalışır. (Onları burada göstermeyeceğiz.) Sonunda, düzenleyici kitlerinin birçok önceden oluşturulmuş Eylem içerdiğini göreceksiniz, bu nedenle kendi eyleminizi yazmanıza bile gerek kalmayabilir.
Ardından, site çerçevelerini oluşturmak için bir yola ihtiyacımız var. JInternalFrame sınıfını genişleten ve site yöneticisine uygun işlevselliği içeren ayrı bir sınıf kurabiliriz. Yani, sitedeki mevcut sayfaları listeleyebilmeli ve bu sayfalardan herhangi birini düzenleme için açabilmeliyiz.
Birincil bileşeni olarak bir liste kutusu olan bir çerçeve oluşturabiliriz. Bu havalı bir menajer olmayacak ama istediğimizi yapacak. Çerçevenin bakış açısından iç çerçevelerin güzel yanı, normal çerçeveler gibi görünmeleridir.
Yapıcıyı, tüm grafik arabirim öğelerini eklemek ve olay dinleyicilerini eklemek için kullanabilirsiniz. Dahili çerçevelerle olan tek fark, bunların uygun bir masaüstü bölmesine eklenmesi gerekmesidir, ancak yine, bu, burada tek tek çerçevelerin kodunda görebildiğimiz bir fark değildir. Mevcut açılır Çerçeve sınıflarını çok az bir çabayla bu yeni JInternalFrame sınıflarına yükseltebilirsiniz.
Site çerçeveleri için valueChanged() yönteminde, sayfa listesinin temel işlevlerini ele alıyoruz. Listedeki bir girişe tek tıklama, o dosya için yeni bir PageFrame nesnesi oluşturur. Dosya yoksa, sayfayı sıfırdan oluşturmak için boş bir metin alanı elde edersiniz. Burada çok az hata denetimi yapıldığını unutmayın. Ancak muhtemelen sağlam hata denetiminin eğlencenin önüne geçtiğini zaten keşfetmişsinizdir ve bu uygulamayla gerçekten başarmaya çalıştığımız tek şey budur.
java’da sınıfların başlangıç ve bitişleri
java’da veri ile çalışmak için kullanılan sınıflar
Java sınıflar
Java Sınıf isimleri
java’da kullanılan tüm sınıfların türetildiği sınıf
java’nın nesneye yönelik özellikleri
Java nesne oluşturma
Java class Örnekleri
Artık site çerçevesi çalışıyor. Yeni sayfa çerçevesinin dosyayı (varsa) açabilmesi ve dosyayı düzenlenmek üzere görüntüleyebilmesi gerekir. Önceki örneğimizdeki kes, kopyala ve yapıştır düğmeleri, metni bir dosya içinde ve uygulamadaki açık dosyalar arasında taşımanıza olanak tanır.
Site çerçevesi gibi, sayfa çerçevemiz için JInternalFrame’in bir alt sınıfını oluşturacağız. Arayüz çalışması için yapıcıyı tekrar kullanabilir ve ardından metin alanının tüm metin görüntüleme ve düzenleme işlerini yönetmesine izin verebiliriz.
Burada metin alanları için PageFrame sınıfına bazı yükleme ve kaydetme yordamları eklememiz gerekiyor. read() ve write() yöntemleri hakkında daha fazla şey öğreneceksiniz, ancak metin dosyalarını okumak ve yazmak için çok uygun bir yol sağladıkları için şimdilik bunları kullanacağız.
Kesme ve yapıştırma işlemlerini daha basit hale getirmek için, metni işlemek için bazı genel erişim yöntemleri koyacağız. Bu rutinlerin üçü de, kullandığınız pano uygulamasından bağımsız olarak çalışacak şekilde oluşturulmuştur. Bu örnek için sistem panosunu kullanacağız (JTextComponent’te bulunan bazı kolaylık yöntemleri aracılığıyla), ancak kendi panonuzu veya nihayetinde sürükleyip bırakabileceğiniz metni de aynı kolaylıkla kullanabilirsiniz. Java AWT’de sistem panosu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Artık programı başlatabilir ve ayrı ayrı HTML dosyalarını listeden seçerek açabilirsiniz. Her dosya, hareket ettirebileceğiniz, yeniden boyutlandırabileceğiniz, simgeleştirebileceğiniz, büyütebileceğiniz ve kapatabileceğiniz kendi dahili çerçevesine sahip olacaktır. Dosyalar arasında metin kesebilir, kopyalayabilir ve yapıştırabilirsiniz.
Her açılır çerçeveye eklenen menüleri kullanarak düzenlemeleri kaydedebilirsiniz. Hatta araç çubuğunu ayırabilir ve “yüzmesine” izin verebilirsiniz. Bütün bunlar yaklaşık 250 satır kod içindir.
Eh, biraz eğlendiğimize göre artık detaylara geçme zamanı. Bir sonraki bölüm, JComponent sınıfı ile Swing dünyasına giriyor. Swing bileşenleriyle etkileyici görünen bazı programlar oluşturmanın ne kadar kolay olduğu gösterildi. Şimdi biraz daha derine inme zamanı. Bu bölüme, Swing’deki önemli bir sınıf olan Action’a genel bir bakış sunarak ve Swing’deki iki merkezi olay sınıfı olan ChangeEvent ve PropertyChangeEvent’i kısaca tartışarak başlıyoruz. Sonraki yazımızda JComponent sınıfını, theheart and soulofall Swing bileşenlerini tanıtarak geçireceğiz.
Eylemler, Swing’e popüler bir eklentidir. Bir eylem, bir programcının yaygın olarak kullanılan bir yordamı ve onun bağlı özelliklerini (bunu temsil eden bir görüntü dahil) tek bir sınıfta bir araya getirmesine olanak tanır. Bu yapı, bir uygulamanın birden çok kaynaktan belirli bir işlevi çağırması gerektiğinde kullanışlı olur.
Örneğin, bir Swing programcısının verileri diske kaydeden bir eylem oluşturduğunu varsayalım. Uygulama daha sonra bu eylemi hem Dosya menüsünün Kaydet menü öğesinden hem de bir araç çubuğundaki Kaydet düğmesinden başlatabilir. Her iki bileşen de verileri kaydetme görevini yerine getiren aynı eylem nesnesine başvurur.
Kaydetme işlevi herhangi bir nedenle devre dışı bırakılırsa, bu özellik eylemde de ayarlanabilir. Menü ve araç çubuğu nesnelerine, artık herhangi bir veriyi kaydedemeyecekleri ve bu bilgiyi kullanıcıya iletebilecekleri otomatik olarak bildirilir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)