Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Eylemler ve Kapsayıcılar – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Eylemler ve Kapsayıcılar – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Alan Adına İçerikle Ekleme

Eylemler ve Kapsayıcılar

JMenu, JPopupMenu ve JToolBar gibi hareketli kapların her biri, add() yöntemleriyle eylem nesnelerini kabul edebilir. Bir eylem eklendiğinde, bu kaplar otomatik olarak add() yönteminin özelleştirme için size geri döndürdüğü bir GUI bileşeni oluşturur. Örneğin, bir JMenu veya bir JPopupMenu bir Action öğesinden bir JMenu Öğesi oluşturur ve döndürürken, bir JTool Bar bir JButton oluşturur ve döndürür.

Eylem daha sonra yeni oluşturulan GUI bileşeniyle iki şekilde eşleştirilir: GUI bileşeni, eylem nesnesinde meydana gelebilecek herhangi bir özellik değişikliği için PropertyChangeListener olarak kaydolurken, eylem nesnesi GUI bileşeninde bir ActionListener olarak kaydedilir. Bir menü öğesi veya araç çubuğu ile bir Eylem arasındaki etkileşimleri gösterir.

Temel olarak bu, kullanıcı tarafından menü öğesi veya düğme seçilirse, eylemin içindeki işlevselliğin çağrıldığı anlamına gelir. Öte yandan, eylem devre dışı bırakılırsa, hem menü öğesine hem de araç çubuğuna bir PropertyChangeEvent göndererek bunların devre dışı kalmasına ve griye dönmesine neden olur.

Eylem Arayüzü

Bir eylem, uyguladığı arabirim tarafından tanımlanır, bu durumda javax.swing.Action olur. Action, ActionListener arayüzünü AWT’den genişletir; bu, Action’ı uygulayan somut sınıfları bir actionPerformed() yöntemi sağlamaya zorlar.

Programcı, istenen davranışı uygulamak için actionPerformed() yöntemini kullanır. Örneğin, bir Kaydet eylemi oluşturuyorsanız, actionPerformed() yönteminizin içine verileri kaydetmek için kodu koymak istersiniz.

Eylem, JMenu, JPopupMenu veya JToolBar gibi kabul eden bir kapsayıcıya eklendiğinde, kap, eylemi oluşturduğu GUI bileşeninin ActionListener’ı olarak otomatik olarak kaydeder. Sonuç olarak, GUI bileşeni kullanıcı tarafından seçilirse, işini yapması için eylemin actionPerformed() yöntemini çağırır.

Action arabirimi, standartlaştırılmış Action özelliklerini depolamak için anahtar görevi gören beş sabiti tanımlar. Depolama yöntemi uygulayıcıdan uygulayıcıya değişir, ancak bir Hashtable yaygındır. Bu özellikler, eylemin adı, açıklaması ve temsili bir simge gibi bilgileri saklar.

Ayrıca Eylem arabirimi, eylemin etkinleştirilip etkinleştirilmediğini gösteren bir boole özelliği tanımlar. Eylem için oluşturulan GUI bileşeninin kendisini bir PropertyChangeListener olarak kaydettiğini hatırlayın. Dolayısıyla, bu özelliklerden herhangi biri değiştirilirse, GUI bileşeni bilgilendirilir ve buna göre tepki verebilir.

Enabled özelliği, herhangi birinin eylemi çağırıp çağıramayacağını tanımlar. Bu özellik değiştiğinde, eylem, değişikliği açıklayan bir PropertyChangeEvent’i tetiklemelidir. Anahtarlı özelliklerin gösterilmediğini unutmayın.

Bunlar gerçekten özellikler çünkü birini değiştirmek bir PropertyChangeEvent’i tetiklemelidir. Ancak, standart erişimcileri kullanmadıkları için gerçek JavaBeans özellik modeline uymuyorlar, bu yüzden onları çıkardık.

Eylem için çeşitli anahtarlanmış özellikleri saklayın. Değerleri dizine eklemek için dize tabanlı bir anahtar kullanılır. Anahtarları temsil eden birkaç dizi sabiti gösterilir. Herhangi bir özellikle putValue() çağrıldığında ve iletilen değer daha önce orada olandan farklı olduğunda, uygulama nesnesi, değişikliği açıklayan tüm kayıtlı dinleyicilere bir PropertyChangeEvent tetiklemelidir.


Java temel prensipleri
Object Nedir java
Nesne tabanlı prog
Java Sunum
java’da tek bir sınıftan maksimum kaç nesne oluşturulabilir?
Java OOP Dersleri
Bilgisayar programcılığı Java Ders Notları
Odtü Java ders Notları


Bu yöntem, ActionListener arabirimi tarafından gereklidir (aslında Action arabiriminde mevcut değildir). Action arabirimini uygulayan herhangi bir somut sınıf, eylemin gerçekleştirmesi gereken görevi yerine getiren bir actionPerformed() yöntemi sağlamalıdır.

Action arabirimini uygulayan nesneler, herhangi bir anahtarlı özellik değiştirildiğinde veya eylem etkinleştirildiğinde veya devre dışı bırakıldığında bir PropertyChangeEvent tetiklemelidir. Eylemleri kabul eden kapsayıcılar, kendi özelliklerini veya görünümlerini güncelleyebilmeleri için genellikle bu PropertyChangeEvent bildirimlerini dinler.

AbstractAction sınıfı, Action arabiriminin soyut bir uygulamasıdır. AbstractAction, Action arabiriminde tanımlanan yöntemlerin neredeyse tamamı için varsayılan işlevselliği sağlar. Kendi özel eylemlerinizi oluşturmak için bu sınıfı genişletebilirsiniz. Bunu yaparsanız, uygulama sağlamanız gereken tek yöntem actionPerformed() yöntemidir. Bu yöntem, eylem için işlevsellik sağladığınız yerdir.

Burada, ActionEvent ile gönderilen action komutunu yazdırıyoruz. ActionEvent içeriğine göre daha fazla özellik ekleyebilirsiniz.

AbstractAction sınıfı, anahtarlanmış özelliklerini bir Hashtable nesnesinde saklar. Bunun ötesinde, AbstractAction nesnesi gösterildiği gibi tek bir özellik içerir. Enabled özelliği, uygulamanın eylemi çağırıp çağıramayacağını tanımlar. Bu özellik değiştiğinde, AbstractAction bir PropertyChangeEvent başlatır. Bu özelliğin set erişimcisi setEnabled() senkronize edilir.

AbstractAction için değişiklik dinleyicilerini yönetir. Bu sınıftaki olayla ilgili yöntemler genellikle burada PropertyChangeSupport eşdeğerlerini çağırır. Swing’in JDK 1.2/Swing 1.1’de kendi PropertyChangeSupport sınıfını kullandığına dikkat edin. Swing 1.0’da java.beans’ten PropertyChangeSupport sınıfını kullandı.

AbstractAction nesnesinin yapıcıları, sırasıyla NAME veya SMALL_ICON tuşları altındaki eylemin name ve icon hashtable özelliklerini ayarlamak için kullanılabilir.

Çeşitli öğeleri özel bir Hashtable’da saklayın veya alın. Hashtable değerlerini dizine eklemek için dize tabanlı bir anahtar kullanılır. Ortak dizi tabanlı anahtarların bir listesi için bölümün önceki bölümlerindeki Eylem arabirimine bakın.

Eylem Kullanmak

Bu örnek, hem bir menü öğesi hem de bir araç çubuğu için, her iki bileşeni de görüntüleyen ve kullanıcının herhangi birini tıklamasına izin veren bir Eylem oluşturur. Bileşenler tıklandığında, eylemin actionPerformed() yöntemi çağrılır. Araç çubuğunun veya menünün arkasındaki tüm yöntemleri anlamadıysanız endişelenmeyin; bu sınıflar daha sonra tartışılacaktır. Şimdilik, birini seçmenin eylemi gerçekleştirdiğini görmek önemlidir.

Önceki örnek, tek düğmeli bir araç çubuğu ve tek menü öğesi içeren bir menü oluşturur. Her ikisi de SampleAction sınıfından üretilir ve gösterilir. Pencereyi düzgün bir şekilde kapatmak için main() fonksiyonumuzun içinde geliştirdiğimiz BasicWindowMonitor’u kullandığımıza dikkat edin.

Bu satırla, PropertyChangeEvent, menü öğesinde ve araç çubuğu düğmesinde dinleyicilere yayılarak her iki bileşenin de griye dönmesine ve devre dışı kalmasına neden olur.Bir eylem devre dışı bırakıldığında ne olduğunu gösterir.

Tabii ki, aşağıdaki kod satırı ile menü öğesini ve araç çubuğu düğmesini istediğiniz zaman tekrar etkinleştirebilirsiniz. Yürütme üzerine, özellik değişikliği yeniden yayılır ve her iki bileşeni aynı anda yeniden etkinleştirir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın