Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Simgeler – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Simgeler – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Çevrimiçi Pazarlama Planı Sağlamak

Simgeler

Simgelerin eklenmesi hiçbir şeyi değiştirmedi. Özellikle, eylem olay işleyicilerimiz, normal AWT düğmeleriyle tam olarak aynıdır. Ama muhtemelen gelişmekte olan bir problem görüyorsunuz. İşleyicimiz, hangi düğmeye basıldığına karar vermek için düğmelerin metin etiketlerini kullanır. Düğmelerimiz hala bazı metinler gösterdiğinden bu sorun değil. Bu metni atarsak ne olur? Hangi tuşa basıldığını nasıl anlarız? İlk olarak, salt görüntü düğmesi oluşturmak için kullanılan koda bakalım.

Fazla bir şey yapmaz. Normalde, bu işleyiciye rapor veren çeşitli düğmeler veya diğer bileşenler arasında ayrım yapmanız gerekir. ActionListener arayüzünü doğrudan uygulama sınıfında uyguladığımız için, sahip olduğumuzu bildiğimiz düğmelere karşı olayın kaynağını kontrol etmenin basit yolunu kullanabiliriz. Örneğin kes, kopyala ve yapıştır butonlarını şöyle ayırabiliriz.

Bununla birlikte, olay işleyicisini doğrudan uygulamamızda uygulama lüksüne her zaman sahip değiliz ve bu tür bir kodu diğer sınıflarda yazmayı mümkün kılmak için çok büyük bir düğme referansları listesini geçmek istemeyebiliriz. Bunun yerine, düğmelerinizi birbirinden ayırmak için Button sınıfının actionCommand özelliğini kullanabilirsiniz.

JButton sınıfı da bu özelliği uygular, bu nedenle düğmelerin her biri için setActionCommand()’ı çağırabilir ve bu yöntemin hangi sınıfa oturduğundan bağımsız olarak actionPerformed() yönteminde kontrol edebileceğimiz benzersiz bir dize iletebiliriz.

Bir bileşeni ayırt etmek için actionCommand özelliğinin kullanılması, çeşitli nedenlerle görünümü değişebilen bileşenler için işe yarar. (Örneğin, düğmedeki metnin kullanıcının ana diline göre değiştiği uluslararası bir uygulama yazıyor olabilirsiniz.)

Bu, butonlarımızdan olayları işlemenin tek ve hatta en iyi yolu değil, ama basit uygulamamızın biraz daha taşınabilir versiyonu. Daha sonra, bu tür olay işlemeyi daha nesne yönelimli bir şekilde daha iyi desteklemek için yeni Eylem arayüzüne bakacağız. Şimdilik, biraz hantal olsa bile bu kodu anlamak kolaydır.

İşte bu basit uygulama için yeni olay işleyici. Gerçekleştirmeyi planladığımız farklı eylemler için bazı sabitler oluşturduğumuza dikkat edin. Artık bu sabitleri, ekranda düğmeler için ne gösterdiğimizden bağımsız olarak kes, kopyala veya yapıştır düğmelerini ayarlarken herhangi bir uygulamanın setActionCommand() çağrısında kullanabiliriz.

Artık actionPerformed() yönteminde hangi eylemin gerçekleştirileceğini kolayca söyleyebiliriz, ancak, kullanıcı bir düğmeye bastığında büyük olasılıkla gerçek bir eylem gerçekleştirmeniz gerekeceğinden, yine de düğmeleri içeren nesneye bir referans iletmeniz gerekebilir. düğme. Böyle bir programa bölümün biraz ilerisinde bakacağız.

Düğmeler çok kullanışlıdır, ancak düğmeleri oluşturan harika görüntülerle bile, yine de belirli bir çekicilikten yoksundurlar; her uygulamanın düğmeleri vardır. Bir sonraki örnek için, biraz daha heyecan verici bir şeye bakalım. (Eh, heyecan verici biraz abartı olabilir, ancak kesinlikle düğmelerden daha fazla etkiye sahiptir.) Swing paketi, JInternalFrame adlı yeni bir sınıf içerir; Çerçevenin uygulamanızın içinde olması gerekir.

İç Çerçeve Nedir?

Kodlamaya başlıyoruz, işte dahili bir çerçevenin özelliklerinin kısa bir özeti:

• Normal bir Frame nesnesiyle aynı işlevlere sahiptir, ancak yerleştirildiği kabın görünür alanıyla sınırlıdır
• Simgeleştirilebilir (simge ana uygulama çerçevesinde kalır)
• En üst düzeye çıkarılabilir (çerçeve, ana uygulama çerçeve alanının tamamını kaplar)
• Açılır pencereler için standart kontroller kullanılarak kapatılabilir
• Çerçevenin kendisini diğer dahili çerçevelere göre nasıl görüntülediğini belirleyen bir “katmana” yerleştirilebilir (1. katmandaki bir çerçeve, 2. katmandaki bir çerçeveyi asla gizleyemez)

Bu ilk örnek için, bir uygulamaya boş bir iç çerçeve ekleyeceğiz. Bu işe yaradığında, birkaç farklı iç çerçeve türü oluşturmak için basit çerçeveyi genişleteceğiz ve basit bir uygulama için çerçeve oluşturacağız.

Dahili çerçeveleri kullanmanın ön koşullarından biri, bunları yönetebilecek bir pencereye ihtiyacınız olmasıdır. Swing paketi, bu amaç için JDesktopPane sınıfını sağlar. JDesktopPan’ın ayrıntılarını göreceksiniz, ancak şimdilik, nasıl başlayacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Desktop.add() çağrısı burada asıl işi yapar. Dahili çerçeveyi ve çerçevenizin ait olduğu “katmanı” siz sağlarsınız. Katmanlar Tamsayı nesneleridir. Değerler, katmanlarınızın sırasını ve neyin neyin üzerinde gösterileceğini belirler. Örneğin, katman 1’deki çerçeve klavye odağına sahip olsa bile, katman 2’deki kareler her zaman katman 1’deki karelerin üzerinde gösterilir. Ancak, çerçevenize hem bir boyut hem de bir konum vermeyi hatırlamanız gerekir. Dahili çerçeveler varsayılan olarak tercih edilir ve minimum 0 × 0 boyutlara sahiptir.

JInternalFrame sınıfının ayrıca Swing’in yeni takılabilir görünüm ve his özelliğinden nasıl yararlandığını gösterir. Tıpkı düğmelerde yaptığınız gibi çerçevelerin görünümünü değiştirebilirsiniz.


İşareti java
Java ders kitabı
Java ne demek
Array Java
Java Ders Notları
Java Ders Notları PDF
Java nedir
Java d nedir


İşte bir açma düğmesi ve dahili bir çerçeve ile eksiksiz uygulama. Düğmeye tıkladığınızda, iç çerçeve açılır. Kapatmak için çerçevenin sağ üst köşesindeki düğmeyi kullanabilirsiniz (Metal veya Windows görünüm ve hissini kullanıyorsanız). İç çerçevenin görünüşünü ve hissini ayarlamak için ana çerçevedeki diğer düğmeleri kullanabilirsiniz.

Dahili çerçeve örnekleri, önceki JButton örneğiyle aynı görün ve hisset dinleyicisini ve temel pencere monitörünü kullanır. Dahili çerçeveyi hareket ettirdiğinizde bazı kötü titremeleri fark edeceksiniz. Bunun nedeni, onu bir JFrame’e değil, bir Çerçeveye koymamızdır. Bir sonraki örneğimizde sorun ortadan kalkıyor.

Artık iç çerçevelerin nasıl oluşturulacağını gördüğünüze ve onlarla biraz oynadığınıza göre, biraz daha büyük bir sorunu çözelim. Dürüstçe kullanabileceğiniz iç çerçeveleri açabilen bir uygulama oluşturmak istiyoruz. Bu başlangıç uygulaması, bize bir sitedeki HTML sayfalarının bir listesini gösteren ve bu sayfalardan herhangi biri için sayfayı ayrı bir çerçevede açıp düzenlememize izin veren bir web sitesi yöneticisidir. HTML sayfalarının ana listesini, basit bir liste kutusu içeren tek bir “site” çerçevesinde tutacağız.

Birkaç sayfadan oluşan bir siteniz olduğunda, listedeki herhangi bir girişi tıklayabilirsiniz ve eğer dosya varsa, yeni bir “sayfa” çerçevesi oluşturacağız ve dosyayı sizin için bir JTextArea nesnesine yükleyeceğiz. düzenlemek. Metni değiştirebilir ve ardından sayfa çerçevesindeki Dosya menüsünü kullanarak dosyayı kaydedebilirsiniz.

Bonus olarak, bu kes, kopyala ve yapıştır simgelerini de kullanacağız. Açık sayfa çerçevelerinin herhangi birindeki metni değiştirebilirsiniz. Simgeler, seçilen metne ve etkin çerçevenin ekleme noktasına bakarak Eylem nesneleri olarak çalışır. (Aşağıda Action sınıfına bakacağız.) Etkin çerçeve bir site çerçevesiyse hiçbir şey olmaz.

Bu uygulamaya kesinlikle pek çok özellik ekleyebilir ve onu gerçek bir çalışan program haline getirebilirsiniz, ancak henüz ayrıntılara dalmak istemiyoruz. (Gerçekten havalı olmak istiyorsanız, tartışılan editör setlerinden bazılarına bakabilir ve kendinize gerçek bir HTML editörü oluşturabilirsiniz.)


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın