Sunumda İlk İzlenim – Şirket Sunumu Hazırlama – Şirket Sunumu Ücretleri – Şirket Sunumu Hazırlatma Ücretleri
Sunumda İlk İzlenim
Hepimiz ilk izlenimlerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, bir şeye nasıl başlanacağı hakkında çok fazla bilgi var. Ancak etkili bir sunuma nasıl başlayacağımızı bilmek için başlangıç sanatını anlamamız gerekir.
Bu yazımızda, etkili bir sunuma nasıl başlayacağınıza dair ipuçları yer alır. Size bir hikayeye iyi başlangıçların sadece ilk izlenimlerden çok daha fazlası olduğunu göstereceğiz.
“billgatesweb” ailesinin sunum hizmetlerinden yararlanmak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Uyarlamalar Yapmak
Nereye bakarsanız bakın, biri kancalardan bahsediyor. Yazarlar, bir makalenin veya kitabın ilk birkaç cümlesinde izleyicilerini bağlamalıdır. Film yapımcılarının ilk birkaç sahneye ilgi uyandırması gerekiyor. Sunucuların, girişten sonraki ilk birkaç satırda veya giriş sırasında veya öncesinde dinleyicilerini bağlaması gerekir.
Gördüğünüz gibi, PowerPoint sunumunuzda kancayı nereye koyduğunuz gerçekten önemli değil. Sadece ilk 5 slaytta başlangıçta bir yerde olduğundan emin olun. Ancak etkili bir sunuma nasıl başlayacağınızı öğrenirken en önemli kısım, kancanızı bulmaktır.
Sunumunuzda nereden geldiği önemli değilse, bunun ne olduğunu nereden biliyorsunuz? Giriş gibi, başlangıcın diğer yönlerinden ayıran nedir? Nasıl görünmeli? Öğrenmek için kendinize şunu sorun: Söylemeye çalıştığım en heyecan verici şey nedir? Ardından, özetlemek için cesur bir ifade kullanın
Veya sizin için zaten açıklayan bir alıntı varsa, onu kullanmaktan çekinmeyin. Her ne ise, öne çıktığından ve mesajınızın özünü gösterdiğinden emin olun.
Sunumunuzun başında tartışmalı veya alışılmışın dışında bir şey söylerseniz, insanlar bunu nasıl açıkladığınızı görmek için etrafta dolaşmak isteyeceklerdir. Birinin bir konu hakkında bu kadar çirkin bir bakış açısına sahip olduğunu duymak heyecan verici. Bu bakış açısını sonuna kadar benimseyip benimsemeyeceğimizi görmek için etrafta dolaşmak istememizi sağlıyor. Bu, elbette, sunucuya bağlıdır.
Daha Kolay Slaytlarla Başlayın
PowerPoint sunumunuz sırasında herhangi bir noktada slaytlarınıza aşırı yük bindirmek kötü bir fikirdir. Ancak, bir slaytta çok fazla bilgi aktarmanız gerekse bile, bunu başlangıçta yapmaktan kaçının.
İlk slayt, sununuzun başlığından ve belki de adınız ve iletişim bilgileriniz dışında hiçbir şey içermemelidir. Başladığınızda, söylediklerinizle onları sunumla tanıştırmasına izin verin. Slaytlar gerçekten çok kısa ve öz olmalıdır. Slayt başına en fazla 3-4 madde işaretiyle ne hakkında konuşacağınızı kısaca özetlemelidirler.
Söyledikleriniz de kısa ve öz olmalıdır. Detaylı yatırım yapmayın. Paylaştığınız küçük ayrıntıların kulağa heyecan verici gelmesine yatırım yapın.
Sunum Nasıl hazırlanmalı
Başarısız sunum nedir
Sunum anında yapılması gerekenler
Sunum yaparken uyulması gereken kurallar
Grup sunumu nasıl yapılır
Sunum İçeriği
Etkili sunum ve özelliklerini ana hatlari
Ne sunumu yapabilirim
Neleri Atlayacağınızı Bilin
PowerPoint sunumunuza dengeli bir başlangıç yapmanın anahtarı, neyin atlanacağını belirlemektir. Başlangıçlar, heyecan verici yeni yolculuklarla ilgilidir. İşiniz, söylemek istediğiniz her şeyin sunumda bitmeyeceğini anlamaktır.
Etkileyici bir sunuma nasıl başlayacağınızın temel kuralı, başlangıçların tüm ayrıntıları hemen vermek değil, dikkat çekmekle ilgili olduğunu anlamaktır. Mesajınızın temellerini göstermek için hikayeler, anekdotlar, sorular ve alıntılar ekleyin. İşin detayları hakkında uzun ve sıkıcı girişlerden kaçının.
Anahat Oluşturma
Etkili bir sunuma nasıl başlanacağının en önemli kurallarından biri, kabataslak taslağın nasıl görüneceğini bilmektir. İdeal olarak, nasıl başlayacağınıza karar vermeden önce tüm sunumu çözmüş olmalısınız.
Güçlü başlamak, oradan nereye gideceğinize dair kendinize güvenmekle ilgilidir. Bir taslak oluşturmak, niyetle başlamanızı sağlayacaktır. Sunumunuzun tamamını bildiğinizde, yaptığınız girişin tam olarak neye yol açtığını bilirsiniz.
Harika bir taslak, ne kadar bilgiyle uğraştığınızı bilmenize yardımcı olur. Slaytların başındaki bu madde işaretlerine tam olarak ne koyacağınızı bilmenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda kitlenizin de aynı şeyi yapmasına yardımcı olacaktır. Başarılı PowerPoint sunumları söz konusu olduğunda hedef kitlenizle samimi olmak önemlidir.
Kitlenizle ne hakkında duyacakları konusunda açık fikirli olmak özellikle önemlidir. Ele alacağınız büyük konu bölümlerinin kapsamlı bir listesini oluşturun. Ardından, alt kategoriler ekleyin. Tüm bunları yaptıktan sonra, madde işaretleriyle mükemmel bir giriş yapmak çok kolaydır.
“billgatesweb” Sunum Nasıl hazırlanmalı,Başarısız sunum nedir,Sunum anında yapılması gerekenler,Sunum yaparken uyulması gereken kurallar,Grup sunumu nasıl yapılır,Sunum İçeriği,Etkili sunum ve özelliklerini ana hatlari,Ne sunumu yapabilirim alanlarında hizmet vermektedir.
Benzetmelerden Yaralanın
Çoğu zaman insanlar dinlemeye geldiklerini dinlemek istemezler. İşle ilgiliyse, muhtemelen insanların sizi dinlemek için çaba harcaması gerekiyor. Ancak ideal bir ortamda bu olmazdı.
İnsanlar en başından çok fazla zor bilgi ile vurulmak istemediğinden, daha ilişkilendirilebilir bir şey hakkında konuşun. Komik, ilginç ya da iç açıcı olabilecek bir şey. Ardından konuyu konunuzla ilişkilendirin.
Bu, kişisel bir hikayeden bilge bir atasözüne kadar her şey olabilir. Konunuzla ilişkilendirebileceğiniz, ona derinlik ve entrika veren her şey. İnsanların PowerPoint sunumunuzun başında bir mola vermesine izin vermek önemlidir. Kulağa iş jargonu gibi gelmeyen, ancak boş zamanlarında tüketecekleri içerik gibi bir şey duymak hoş karşılanır.
Kendinizi Tanıtmak için Zaman Ayırın
Etkileyici bir sunuma nasıl başlayacağınızı bilmek istiyorsanız, kendini ifade etme sanatını öğrenmeniz gerekir. Bu, PowerPoint tanıtımınızın nasıl görünmesi gerektiğine dair bakış açınızı değiştirecektir. Kendinizi ifade etmek, sadece adınızı ve şirketinizi belirtmekten daha fazlasıdır. Bu yüzden tanıtımınız kişiliğinizi sergilemelidir. Bir sunumda bireysel kişiliğinizi nasıl sergileyeceğinize dair makalemizi beğenebilirsiniz.
Giriş, PowerPoint sunumunuzun %10-15’ini kapsamalıdır. Bunun nedeni, izleyicinin tüm bilgileri almaya alışması için zamana ihtiyacı olmasıdır. Kendinizi ilgi çekici bir şekilde tanıtmaya özen gösterin, böylece izleyiciler henüz yerleşmeye devam ederken başlangıçta önemli bilgileri kaçırmadıklarını hissedebilirler. Ve ancak bundan sonra, konularınızı düzgün ve kapsamlı bir şekilde tanıtın.
Etkileşimli Olma
Etkili bir sunuma nasıl başlayacağınıza dair en büyük ipuçlarından biri soru sormaktır. Soru sormak, girişten önce hedef kitlenizi konu hakkında düşünmeye ikna etmenin harika bir yoludur. Bu doğal olarak onları söylemek zorunda olduğunuz şeylere daha açık hale getirir.
İnsanlardan girdi istendiğinde, doğal olarak konuyu daha dikkatli düşünmek isterler. Ve bunu düşündükten sonra kalıp haklı olup olmadıklarını öğrenmek istiyorlar. İşte o zaman cevabınızla onlara vurursunuz.
Veya birisinin tahmin etmeyi başarması durumunda, onlarla etkileşime devam edin. Bu sonuca nasıl vardıklarını sorun. Dinleyicilerin geri kalanını tartışmaya katılmaya teşvik edin.