SQL Kullanımı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
SQL Kullanımı
HTTP ve HTML/XML Web’in yapı taşlarıysa, SQL ve ilişkisel veritabanları bilgi sistemlerinin temel taşlarıdır. İlişkisel veritabanları bilgi sistemleri oluşturmak için önde gelen ürünler olduğundan ve Web’de bulunan sayfaların %80’inden fazlası aslında veritabanı içeriğinden oluşturulduğundan, ilişkisel teknoloji meşru olarak veri yoğun Web uygulamalarının temel bir bileşeni olarak kabul edilebilir.
İlişkisel teknolojinin ana prensibi son derece basittir: veriler, satırlar ve sütunlardan oluşan tablolarda (ilişkiler olarak adlandırılır) biçimlendirilir. Her tablo, temel değer satırları olarak düzenlenen ürünler veya müşteriler gibi uygulama alanının farklı bir kavramı hakkındaki “gerçekleri” saklar. Örneğin, veritabanı iki tablo içerir: ÜRÜN ve MÜŞTERİ. Ürün tablosunun üç sütunu vardır: KOD, AD ve FİYAT, bunlar sırasıyla her bir farklı ürünün kodunu, adını ve fiyatını saklar.
“billgatesweb” web tasarımı alanında her türlü yazılım çeşidi ustalıkla kullanarak istek doğrultusunda en orijinal web tasarımları sunar. Detaylı bilgi için, iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.
Bir tabloda saklanan olguları benzersiz bir şekilde tanımlamak için, bir grup sütunun tablonun anahtarını oluşturduğunu tanımlamak iyi bir uygulamadır. Bu tanım, tüm anahtar sütunların çakışan değerlerine sahip olmaları durumunda, iki satırın tabloda bir arada bulunamayacağını ima eder.
Bu nedenle, bir tablonun anahtarı, tablo satırlarının her birine benzersiz bir “kimlik” verir. Örneğinde, tablo ürününün anahtarı KOD sütunu, tablo müşterisinin anahtarı ise ID sütunudur. Bu sütunların, ilgili tablonun anahtarı olduklarını belirtmek için altı çizilidir.
Anahtar kavramı, ilişkisel veritabanlarında merkezidir, çünkü uygulama alanının nesneleri arasındaki anlamsal ilişkilerin ifadesine izin verir. Örneğin, müşteriler ile satın aldıkları ürünler arasındaki ilişki, her bir müşterinin satın aldığı her bir ürünün toplam miktarı bilgisi ile birlikte gösterilen tablo kullanılarak gösterilebilir.
Tablodaki her satır ürünü (ÜRÜN KODU), müşteriyi (MÜŞTERİ-ID) ve toplam satın alınan miktarı (MİKTAR) belirtir. PROD-CODE ve CUST-ID sütunları, SATIN ALMA tablosunun anahtarını oluşturur, çünkü aynı çift (ürün, müşteri) için toplam satın alınan miktarın birden fazla satıra kaydedilmesine izin vermek mantıklı değildir.
Gösterilen üç tablo, küçük bir veri tabanı oluşturmaktadır. Üç tabloda depolanan verileri birleştirerek karmaşık bilgileri çıkarmak mümkündür; örneğin hangi ürünlerin “Acme Inc” tarafından satın alındığı. ya da tüm müşteriler tarafından zaman içinde kaç tane “Aladdin” lambası satın alındığı. Bilgi kombinasyonu, üç ilişkinin anahtarlarını oluşturan sütunlardaki değerlerin karşılaştırılmasıyla gerçekleşir; bir tablodan diğerine böyle bir “gezinme” sorgu dilleri aracılığıyla ifade edilir.
sql % işareti kullanımı
SQL Komutları
SQL IN Kullanımı
SQL
SQL komutları w3school
SQL LIKE Kullanımı
SQL in komutu
Mysql Nedir
Yapılandırılmış Sorgu Dili (SQL), ilişkisel tablolarda depolanan bilgileri çıkarmak ve işlemek için en popüler dildir. SQL, verileri sorgulamak için SELECT ifadesini ve veritabanı içeriğini değiştirmek için INSERT, DELETE ve UPDATE ifadelerini sunar.
SELECT ifadesi, bir veya daha fazla tablodan, sonuç satırları tablosu olarak biçimlendirilmiş istenen bilgileri çıkarmanıza izin verir. Bir SELECT ifadesinin temel biçimi şudur.
İfadenin anlamı, sütun listesinde (SELECT yan tümcesi) belirtilen sütunlardan oluşan, tablo listesinde (FROM yan tümcesi) belirtilen tabloların satırlarının değerlerinden bir araya getirilen ve bazı koşulları sağlayan bir tablo oluşturmaktır.
Daha karmaşık bir örnek, satın alınan ürünlerin adlarıyla birlikte 50 dolardan daha düşük maliyetli ürünler satın alan tüm müşterilerin adlarını alan sorgudur.
Bu sorguyu yerine getirmek için üç tabloyu dikkate almak gerekir: ÜRÜN, MÜŞTERİ ve SATIN ALMA tabloları. İlişkisel terminolojide, her ürün için onu satın alan müşterilerin ID’lerini içeren bir tablo elde etmek için ÜRÜN tablosunun SATIN AL tablosuna “birleştirilmesi” ve ardından bu ara tablonun MÜŞTERİ ile birleştirilmesi gerekir. tablosu, müşterinin adı ve adresi ile ilgili bilgileri eklemek için.
NEREDE koşulu, hem “birleştirme koşullarını” (ÜRÜN.KODU = SATIN ALMA.ÜRÜN-KODU ve MÜŞTERİ Kimliği = SATIN ALMA.MÜŞTERİ-Kimliği) hem de satır seçim koşulunu (ÜRÜN.FİYAT < 50) içerir. Üç tabloya uygulanan sorgunun sonucu, gösterilen tabloyu gösterdi.
SQL SELECT deyimi, tablo birleşimlerinden ve satır seçiminden daha fazla seçeneğe sahiptir; satır kümelerine toplama işlevleri uygulamak, sorgu sonuçlarını sıralamak ve gruplamak ve karmaşık iç içe sorgular oluşturmak için temel öğeleri içerir.
SQL sorgularının veritabanına gönderilebileceği çeşitli yolları gösterir. İlk seçenek olarak, SQL sorguları, özel bir grafik kullanıcı arabirimi kullanılarak doğrudan kullanıcı tarafından oluşturulabilir. Bununla birlikte, böyle bir arayüz nadiren kullanılır ve bunun yerine sorgular normal olarak, içeriğini uygulamanın iş mantığına göre çıkarmak veya güncellemek için veritabanı ile etkileşime giren programların içine gömülür.
Harici bir program ile veritabanı sorgu işlemcisi arasındaki etkileşim, veritabanına sorguların gönderilmesi ve sonuçların geri alınması için prosedürler sunan veritabanının Uygulama Programlama Arayüzü (API) aracılığıyla gerçekleşir.
Programların farklı API’lere sahip olabilen farklı satıcıların veri tabanları arasında taşınabilirliğini sağlamak için, belirli veri tabanı ürününün özelliklerini maskeleyen standart bir işlevler seti sunan özel amaçlı kitaplıklar mevcuttur.
En yaygın birlikte çalışabilirlik kitaplıkları, Microsoft’un Açık Veritabanı Bağlantısı (ODBC) kitaplığı ve Java 2 Enterprise Edition platformunun bir parçası olan Javasoft’un Java Veritabanı Bağlantısı (JDBC) kitaplığıdır.
Bu kitaplıklar, veritabanı etkileşiminin ayrıntılarını gizleyen ve veritabanı duyarlı programlamayı kolaylaştıran bir dizi yardımcı nesneyi (örneğin, “veritabanı bağlantısı” nesnesi, “ifade” nesnesi, “sonuç kümesi” nesnesi) ortaya çıkarır. uygulamalar. Veritabanı içeriğinden dinamik Web sayfaları oluşturan programlar tipik olarak ODBC veya JDBC kitaplıklarını kullanır.
Gerçek hayattaki Web uygulamaları, bir veya daha fazla veri kaynağından gelen içeriği dinamik olarak yayınlayan HTML sayfalarını kullanıcılara sunma becerisini gerektirir. Örneğin, bir haber dergisinin ana sayfasının içeriği, haber deposundan en son haberler çıkarılarak günlük olarak yenilenir.
Bu gereksinim, kaynak isteklerini tarayıcıdan sunucuya göndermek için tasarlanan HTTP protokolünün yeteneklerinin ötesine geçer ve istenen kaynağın bulunduğu veya oluşturulduğu süreci yönetmez. Bu bölüm, HTTP’nin kapasitesini genişleterek, anında Web sayfaları oluşturmaya yönelik tekniklerin ilerlemesini gözden geçirmektedir.
“billgatesweb” sql % işareti kullanımı,SQL Komutları,SQL IN Kullanımı,SQL,SQL komutları w3school,SQL LIKE Kullanımı,SQL in komutu,Mysql Nedir alanlarında hizmet vermektedir.