Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

XML Belgelerini Sunma – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

XML Belgelerini Sunma – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Reklam Uygulamaları

XSL Kullanarak XML Belgelerini Sunma


Bir işin reklamını en iyi yapmanın yolu web sitesinden geçer. Sadece işletmenin bulunduğu ülke değil, tüm ülkelerden web sitesine erişim sağlanır. Otelinizin web sitesi demek tüm dünyaya karşı reklam yüzü demektir. 

Profesyonel eller tarafında web sitesini tasarlatmak ve reklamını yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.  billgatesweb” web sitesini ustalıkla tasarlar.


XML, verileri tanımlamak ve değiş tokuş etmek için platformdan bağımsız bir standarttır ve Web’de multimedya hiper metni sunmak için bir işaretleme dili değildir. XML’in amaçlanan kullanımları, elektronik veri değişimi, belge depolama ve dönüştürme, e-ticarette belge alışverişi ve B2B işlemleri ve daha fazlasını içeren çeşitli uygulamaları kapsar. Ancak, XML belgeleri insan okuyuculara, örneğin bir tarayıcı kullanan Web kullanıcılarına da sunulabilir.

Bir XML belgesini görüntülemeye yönelik en iyi yaklaşım, onu HTML gibi sunuma yönelik bir biçimlendirme dili kullanılarak kodlanmış başka bir belgeye dönüştürmektir. XML belgelerinin dönüştürülmesi, genişletilebilir Stil Sayfası Dili (XSL) tarafından desteklenir.

XSL, HTML 4 basamaklı stil sayfalarının kurallarına benzer, kalıp eşleştirme kuralları yazmak için bir dildir. Bir XSL kuralı, hedef XML öğelerini seçmek için eşleşen bir parça ve eşleşen öğeleri dönüştürmek veya biçimlendirmek için bir eylem bölümü içerir.

XSL kuralları, hem ilkelleri eşleştirmede hem de dönüştürme yeteneğinde CSS kurallarından çok daha güçlüdür. Sonuç olarak, XSL, CSS’den çok daha karmaşık bir dildir; aslında XSL, üç alt dilin birleşimidir:

  • XPath: Bir XML belgesinin bir bölümünü tanımlayan ifadeler yazmak için kullanılan bir dildir.
  • XSL Dönüşümleri (XSLT): XML belgelerinin dönüşümlerini tanımlayan bir dildir.
  • XSL Formatting Objects (XSL-FO): Bir belgenin yorumunu tanımlayan bir dildir.

XSL artık W3C tarafından önerilen bir standarttır. Dilin ilk iki bölümü Kasım 1999’da bir W3C Önerisi oldu. XSL Biçimlendirme Nesnelerini içeren tam XSL Önerisi, Kasım 2000’de bir W3C Aday Önerisi oldu. Bir XML belgesini sunmak için en yaygın yaklaşım onu ​​HTML’ye dönüştürmektir; bu dönüşüm için XPath ve XSLT alt dilleri yeterlidir.

Dönüşüm, bir girdi belgesine uygulanır ve bir çıktı HTML belgesi üretir. İşleme, XSLT’de yazılmış birkaç kuraldan oluşan bir XSL stil sayfası yazılarak belirtilir. Her XSLT kuralı, bir veya daha fazla önceden tanımlanmış şablonla eşleşen kaynak belgenin bölümlerini tanımlamak için XPath’i kullanır. Bir eşleşme bulunduğunda, XSLT kuralı kaynak belgenin eşleşen kısmını sonuçtaki belgedeki bazı içeriğe dönüştürür.

Aşağıdaki XSL stil sayfası, XML belgesini 30. sayfada gösterilen HTML sayfasına dönüştüren XSLT kurallarını göstermektedir. Örnek üzerinden yürüyerek XSL’nin tadını göstereceğiz.

XSL stil sayfası, şablon adı verilen kalıp eşleştirme kurallarını içeren belirli bir XML belgesi türüdür. Örnekteki beş şablon içerir. İlkini tamamen açıklayacağız (5-18. satırlar) ve kısa olması için diğer kuralların ayrıntılı gösterimini atlayacağız.

Şablon, girdi XML belgesinin tüm kitap öğeleriyle eşleşen bir XSL kuralı tanıtan <xsl:template match=”book”> yan tümcesi (satır 5) ile başlar. Bu şablonun anlamı, eşleşme başarılı olursa, şablonun içinde bulunan belge parçasının (6-17 satırlar) çıktı belgesine eklenmesidir.

Şablonun içindeki belge parçası, bazı belge biçimlendirme dillerinde düz etiketler ve diğer XSL kurallarına yapılan çağrıları ifade eden XSL etiketleri içerebilir. Örneğin, <TITLE> etiketi (8. satır) başlığını giriş XML belgesinden çıkaran bir kural çağırma (<xsl:value-of select=”title”/>) içerir.


xml dosyasını pdf ‘ye çevirme
XML dosyasını açma
XML dosyasını PDF olarak açmak
XML dosyası açma programı
XML dosyasını Excel’e çevirme
XML dosyası oluşturma
UYAP XML dosyası açma
XML dosyası açma online


Böyle bir çağrının bir sonucu olarak, çıktı HTML belgesinin başlığı, giriş XML belgesinden alınan kitabın başlığıyla çakışacaktır. <BODY> öğeleri dört kural çağrısı daha içerir. İlk kural çağırma (11. satır) tekrar kitabın başlığını alır ve onu gösterilen sayfanın ilk satırını oluşturan bir çift <H1> etiketinin içine yerleştirir.

Sırasıyla 12, 13 ve 15. satırdaki kural çağrıları, gösterilen HTML çıktısını üreterek yazarlar, yayınlama bilgileri ve parça öğeleriyle eşleşir.

Kitap başlığının çıkarılması için yapılan XSL çağrısının, yayın bilgilerinin, yazarların ve kitap bölümlerinin çıkarılması için yapılanlardan farklı olduğuna dikkat edin. İlki, temel XSL yan tümcesi xsl:value-of; ikincisi, xsl:apply-templates yan tümcesi kullanılarak çağrılan başka bir şablona devredilen daha ayrıntılı eşleştirme ve çıktı yapısı gerektirir.

Çıktının üretilmesi için çağrılan şablonlar, yalnızca XML öğelerinin metinsel içeriğini ya da değerini döndüren, yayımlama bilgilerini (25–29. satırlar) ve yazarları (20–23. satırlar) çıkarmak için kullanılan şablonlar gibi çok basit olabilir. bir nitelik. Şablonlar daha karmaşık olabilir ve bir kitap bölümünün (31-34. satırlar) verilerini ayıklamak için kural olarak, bir bölümü oluşturan çeşitli bölümlerin verilerini bulmak için iç içe bir kural çağrısı (satır 33) içeren diğer şablonları etkinleştirebilir. 

XML belgelerinin dönüştürülmesi, XML verilerinin verimli sorgulanmasını ele alan bir W3C standart önerisi olan XQuery dili (XPath ile birlikte XML Sorgusu olarak da bilinir) aracılığıyla da gerçekleştirilebilir. XQuery hala bir Çalışma Taslağıdır, ancak birçok araç ve veritabanları zaten XQuery işleme sunmaktadır. Resmi XQuery önerisinin 2003’ün başlarında olması bekleniyor.

Sorgular ve belge dönüşümleri, XPath’de belirtilen yol ifadeleri veya yinelemeleri belirtmek ve değişkenleri ara sonuçlara bağlamak için bir sözdizimi olan FLWR4 ifadeleri olarak yazılır. Dilin lezzetini vermek için örnek, XSL stil sayfası tarafından ifade edilen aynı dönüşümün XQuery sürümünü gösterir.

Dönüşüm, çıktı belgesinde değerlendirmelerinin sonucu ile değiştirilen HTML etiketlerini ve XQuery ifadelerini karıştırır. Gösterilen dönüşümün sonucu, iki HTML etiketinin (1. ve 23. satırlar) içine sarılmış bir HTML belgesidir.

HEAD etiketi, //book/ title/text() XPath ifadesinin değerlendirilmesiyle belirlenen kitabın başlığını (2. satır) içerir. BODY, başlığın tekrarlandığı bir başlık (4. satır) ve yazarların listesini (5-12. satırlar), ortalanmış ve koyu olarak içerir: ilk yazar {///yazar[konum() ifadesi değerlendirilerek elde edilir. )=1]/ text()} (satır 7); daha sonra sonraki yazarlar, tüm yazarları seçen //kitap/yazar[konum() > 1] ifadesinin değerlendirilmesiyle elde edilen yazarlar kümesi üzerinde yinelenen FOR yan tümcesi aracılığıyla birer birer işlenir. konum 1’den büyüktür.


billgateswebxml dosyasını pdf ‘ye çevirme,XML dosyasını açma,XML dosyasını PDF olarak açmak,XML dosyası açma programı,XML dosyasını Excel’e çevirme,XML dosyası oluşturma,UYAP XML dosyası açma,XML dosyası açma online alanlarında hizmet vermektedir.


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın