Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Site Navigasyonu – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Site Navigasyonu – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Java Komut Dosyası – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatlarıv

Site Navigasyonu

Web sitesi navigasyonu, sayfa dahili navigasyonundan farklı bir balık kazanıdır. Şimdiye kadar okumaktan bıkmış olmalısınız, ancak navigasyon için JavaScript’e bağlı iyi bir argüman yoktur.

Evet, kullanıcıyı otomatik olarak başka konumlara göndermek için JavaScript’i kullanabilirsiniz, ancak Opera ve Mozilla gibi tarayıcılar kullanıcıların bunu engellemesine izin verdiği için güvenli bir yöntem değildir (kötü amaçlı web siteleri, kullanıcıyı spam sitelerine göndermek için geçmişte yönlendirme kullanıyordu).

Ayrıca, tüm ölçüm paketleri JavaScript yönlendirmelerini saymadığından, site yöneticisi olarak sizi, isabetleri sayan ve ziyaretçilerinizin sitede nasıl gezindiğini kaydeden site ölçümleri yazılımını kullanma fırsatından mahrum bırakır.

Bu nedenlerle, site gezintisi temel olarak menünün HTML yapısının işlevselliğini geliştirmek ve olay işleyicileri aracılığıyla ona işlevsellik eklemekle sınırlıdır. Kullanıcının diğer sayfalara gerçek yönlendirmesinin yine de bağlantılar veya form gönderimi yoluyla gerçekleşmesi gerekir.

Bunun nedeni, herhangi bir stil sayfası olmasa bile, navigasyonun yapısı ve hiyerarşisinin ziyaretçi için aşikar olmasıdır. Ayrıca, tüm öğeler, bağlamsal seçicilere izin veren hiyerarşide daha yüksek olanlarda yer aldığından, gezinmeyi fazla güçlük çekmeden de şekillendirebilirsiniz.

■Not : Sitenin her sayfasını navigasyonda sunmanın mantıklı olup olmadığını burada tartışmayacağız (çünkü bu geleneksel olarak bir site haritasının işidir). Bir sonraki bölümde, bu konuyu tekrar ele alacağız ve kullanıcıya bir seçenek olarak sunacağız.

Temel web sitesi kullanılabilirliği ve sağduyu, şu anda gösterilen sayfanın kendisine bağlanmaması gerektiğini belirtir. Bunun olmasını önlemek için, mevcut sayfa bağlantısını GÜÇLÜ bir öğeyle değiştirin; bu, CSS’si olmayan kullanıcıların gezinmede nerede olduklarını anlamaları ve gezinmenin bir parçası olarak mevcut sayfayı farklı bir şekilde biçimlendirme şansınız olduğu anlamına gelir. CSS derslerine başvurmak zorunda kalmak gerekir.

SPAN yerine GÜÇLÜ bir öğe kullanmak, CSS’si olmayan kullanıcıların hangi öğenin geçerli olduğu konusunda açık bir gösterge alması anlamına da gelir. JavaScript’te mevcut sayfayı öne çıkarmanın bir anlamı olmayacağı için bu sunucu tarafını yapmanız gerekir.

Bu HTML yapısını beklemek, Explorer benzeri genişleyen ve daraltan bir menü oluşturmanıza olanak tanır. Diğer öğeleri içeren bir menü öğesi, tıkladığınızda alt öğelerini göstermeli veya gizlemelidir. Ancak, betiğin mantığı muhtemelen beklediğinizden biraz farklıdır. Yeni başlayanlar için, menünün tüm bağlantıları arasında dolaşmak zorunda değilsiniz.


Site içi linkleme Nedir
İç linkleme Nasıl Yapılır
Linklemek Ne demek
Link inşası Nedir


Bunun yerine aşağıdakileri yaparsınız:

1. Ana navigasyon öğesine tüm iç içe listeleri içeren bir CSS sınıfı ekleyin.
2.Gezinme içindeki tüm ULÖğeler arasında geçiş yapın( olarak bu alt menüler arasında).
3.Bu liste öğesinin her UL’nin üst düğümüne başka listeler içerdiğini gösteren bir CSS sınıfı ekleyin.
4. Ana düğümün içindeki ilk bağlantıya bir etkinlik tıklayın.
5.Üst düğümün herhangi bir GÜÇ Öğe içerip içermediğini test edin ve varsa UL’yi göstermek için sınıfı ekleyin – böylece mevcut sayfanın içinde bulunduğu alt menünün gizlenmesini önleyin. Bu bölümün zaten genişletilmiş olduğunu göstermek için ana sınıfı açık bir sınıfla değiştirirsiniz.
6.Clickeventlistener yönteminin, ana düğümün ilk yuvalanmış UL’sinin show sınıfına sahip olup olmadığını kontrol etmesi ve bu durumda onu kaldırması gerekir. Ayrıca açık sınıfı ana sınıfla değiştirmelidir. Şov sınıfı yoksa tam tersini yapmalıdır.

Örnek demo belgesi, efekti göstermek için geçerli sayfa olarak tanımlanan Mini CMS sayfasıyla bunu yapar. Bunun Windows XP’de Firefox 1.5’te nasıl göründüğünü gösterir.

Senaryonun iskeleti oldukça kısa; tüm gerekli CSS sınıflarını özellikler olarak, navigasyonun kimliğini başka bir özellik olarak ve genel işlevselliği uygulamak ve bölümleri buna göre genişletmek veya daraltmak için init() ve changeSection() yöntemlerini tanımlarsınız.

init() yöntemi, triggerLink adlı bir değişkeni tanımlar ve iç içe öğeleri gizlemek için dinamik sınıfı uygulamadan önce DOM desteğini ve gerekli gezinme öğesinin kullanılabilir olup olmadığını denetler.

Daha sonra tüm iç içe UL öğeleri arasında döngü yapar ve ana düğümün içindeki ilk bağlantıya bir başvuruyu triggerLink olarak saklar. changeSection() yöntemini çağıran bir click olayı uygular ve üst sınıfı üst düğüme ekler.

Kod, ana düğümün GÜÇLÜ bir öğe içerip içermediğini test eder ve bu durumda show sınıfını UL’ye ve açık sınıfı ana düğüme ekler. Bu, geçerli bölümün gizlenmesini önler.

Tüm olay dinleyici yöntemi changeSection()’ın yapması gereken olay hedefini almak, üst düğümün ilk iç içe UL’sinin kendisine show sınıfı uygulanıp uygulanmadığını test etmek ve bu durumda bu UL’yi kaldırmaktır. Ayrıca, ebeveyn düğümün açık sınıfını ebeveyn olarak değiştirmesi gerekir ve bunun tersi de geçerlidir.

Görüntüleme özelliklerinin değerlerini sırasıyla blok ve yok olarak ayarlayarak iç içe UL öğelerini gösterebilir ve gizleyebilirsiniz. Bu aynı zamanda içerilen bağlantıları normal sekme düzeninin dışına çıkarır: klavye kullanıcıları, bölümü genişletmeden aynı hiyerarşik düzeyde bir sonraki öğeye ulaşmak istiyorlarsa, iç içe listelerdeki tüm bağlantılar arasında sekme yapmak zorunda kalmazlar. Bölümü genişletmek için önce Enter’a basarlarsa, Sekme tuşuyla alt menü bağlantılarında gezinebilecekler.

Tüm LI öğeleri, bölümün alt bağlantılara sahip olduğunu veya açık olduğunu gösteren bir gösterge görüntüsüne izin vermek için bir sol dolgu alır. Sınıfı açık veya ebeveyni olan LI öğeleri, durumlarını belirtmek için bir arka plan görüntüsü alır.

Bütün bunlar oldukça güzel, ama ya iç içe bölümlerin üst sayfalarına bir bağlantı vermek isterseniz? Çözüm, bağlantıyı gösteren ve gizleyen ve bağlantıyı olduğu gibi bırakan ana bağlantıların her birinin önüne yeni bir bağlantılı resim eklemektir.

ÖrnekIndicatorSiteNavigation.html demo sayfası bunun nasıl göründüğünü ve nasıl çalıştığını gösterir. Senaryonun bu kadar değişmesi gerekmiyor.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın