Komut Dosyasıyla Çoğaltma – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Komut Dosyasıyla Çoğaltma
Bu işlevi bir komut dosyasıyla çoğaltalım ve iyileştirelim. Komut dosyasının yapması gereken, menüyü göstermek, ancak tüm bölümleri gizlemek ve yalnızca sayfayı daha kısa ve daha az bunaltıcı tutmak için seçtiğiniz bölümü göstermektir. Mantık oldukça kolay:
• Menüdeki bağlantılar arasında dolaşın ve menü öğesiyle bağlantılı bölümleri göstermek için tıklama olayı işleyicileri ekleyin.
• Olay dinleyici yönteminde, daha önce gösterilen bölümü gizleyin ve mevcut olanı gösterin.
• Sayfayı başlatırken, tüm bölümleri gizleyin ve ilkini gösterin.
Ancak bu, sayfa içi gezinmenin başka bir yönünü dikkate almaz: sayfa, başka bir bağlantıdan gelen önceden tanımlanmış bir hedefle talep edilmiş olabilir. Tarayıcınızda URI’ye bir bağlantı ekleyerek (örneğin, exampleLinkedAnchorsFixed.html#use) deneyin. Otomatik olarak “Kullanma” bölümüne ineceksiniz. Komut dosyanız bu kullanım durumunu dikkate almalıdır.
Senaryonun iskeletini tanımlayarak başlayalım. Komut dosyasının ana nesnesi, JavaScript’te ayrılmış bir kelime olduğu gibi, iç gezinme için iv olarak adlandırılır ve siz onu kısa tutmak istersiniz.
Birkaç özelliğe ihtiyacınız olacak:
• Menünün ne zaman JavaScript’in geliştirildiğini tanımlayan bir CSS sınıfı
• Menüdeki mevcut bağlantıyı vurgulamak için bir CSS sınıfı
• Geçerli bölümü göstermek için bir CSS sınıfı
Bağlantılar arasında dolaşabilmek için CSS sınıfını ve menünün kimliğini eklemek için ana öğenin özelliklerini tanımlamanız gerekir. Biri şu anda gösterilen bölümü depolamak için diğeri de şu anda vurgulanan bağlantıyı depolamak için iki özellik daha gereklidir.
Yöntemler açısından, bir init() yöntemine, geçerli bölümü almak için bir olay dinleyicisine ve önceki bölümü gizlemek ve geçerli bölümü göstermek için bir yönteme ihtiyacınız olacak.
init() yöntemi, DOM’nin desteklenip desteklenmediğini ve gerekli tüm öğelerin kullanılabilir olup olmadığını kontrol ederek başlar. Ancak o zaman, tüm bölüm öğelerini CSS aracılığıyla otomatik olarak gizlemek için sınıfı ana öğeye eklersiniz.
Olası bir URL karmasını loc değişkeninde saklayın ve menüdeki tüm bağlantılar arasında dolaşmaya başlayın. Hash değerindeki #’yi değiştirmek, hash’i kaldırmak zorunda kalmadan bir getElementById() içindeki adı kullanabileceğiniz için daha sonra kullanmayı kolaylaştırır.
Geçerli bağlantının href niteliğini loc ile karşılaştırın ve eğer aynılarsa, bağlantıyı currentLink özelliğinde saklayın. Burada kullanılan string replace() yöntemi, href özelliğinden bağlantı adı dışındaki her şeyi siler. Bu gereklidir, çünkü MSIE gibi bazı tarayıcılarda getAttribute(‘href’), yalnızca HTML href özelliğinin içindekileri değil, dosya yolu da dahil olmak üzere tüm bağlantı konumunu döndürür.
Ardından, getSection()’a işaret eden bir tıklama olayı ekleyin. Bu örnek komut dosyasında varsayılan olayı durdurmanız gerekmediğine dikkat edin; aksine, tarayıcının bölüme atlamasına izin vermek aynı zamanda konum çubuğundaki URI’yi de değiştirecektir ve bu da kullanıcının yer işareti koymasına izin verecektir.
currentLink özelliği, yalnızca bağlantılardan biri URI’deki karma ile aynı olduğunda tanımlanır. Bu, URI’nin karma değeri yoksa veya burada olmayan bir bağlantıya işaret eden biri varsa, bunun yerine menüdeki ilk bağlantı olarak currentLink’i tanımlamanız gerektiği anlamına gelir. init() yöntemi, parametre olarak currentLink ile showSection() yönteminin çağrılmasıyla sona erer.
Java komutları
java.policy dys
Java download
Java policy indir
java.exe indir
Cmd Java version
Java komutları PDF
Java komutları ve anlamları
Olay dinleyici yöntemi getSection()’ın fazla bir şey yapmasına gerek yoktur; tek yapması gereken hangi bağlantıya tıklandığını belirlemek ve bunu parametre olarak showSection()’a göndermek. Window.location.hash’e erişme ihtiyacı olmasaydı, bu iki satır showSection() yönteminin bir parçası olabilirdi.
showSection() yöntemi, tıklanan veya init() yönteminde o parametresi olarak tanımlanan bağlantı nesnesini alır. İlk görev, bu bağlantının href niteliğini okumak ve normal bir ifade ile hash işareti dahil önceki her şeyi silerek bağlantı adını almaktır. Ardından, bağlantı kimliğine sahip öğeyi okuyarak ve düğüm ağacında iki düğüme çıkarak gösterilecek bölümü alırsınız.
Daha sonra eski bir bölüm ve vurgulanmış bir bağlantı olup olmadığını kontrol etmeniz ve uygun sınıfları kaldırarak vurgulamayı kaldırmanız ve bölümü gizlemeniz gerekir. Ardından, geçerli bağlantı ve geçerli bölüm için sınıfları ekleyin ve bir dahaki sefere showSection() olarak adlandırıldığında, şimdi yaptığınız şeyi geri aldığından emin olarak, current ve currentLink özelliklerini ayarlayın.
Bu betiği demo HTML sayfasına uygular ve uygun bir stil sayfası eklerseniz, bağlantıları tıkladığınızda farklı bölümleri gösteren çok daha kısa bir sayfa alırsınız. Bir tarayıcıda exampleLinkedAnchorsPanel.html’yi açarak bunu kendiniz görebilirsiniz.
Bu kısa bir senaryo için oldukça temiz; ancak, bağlantı href’i temizlemek ve kullanıcı seçeneklerden birini her tıkladığında bölümü almak tekrar ediyor gibi görünüyor.
Aynı görevi yerine getirmek için farklı bir yaklaşım, bağlantıları ve bölümleri iki ilişkisel dizide depolamak ve gösterilecek ve vurgulanacak bağlantının adını showSection() ile sağlamak olacaktır. ÖrnekLinkedAnchorsTabsNamed.html demosu bu tekniği kullanır ve aynı anda aynı efekt için fareyle üzerine gelme işleyicisinin nasıl uygulanacağını gösterir.
İlk bağlantıyı, önceden ayarlanmış Bağlantı değişkeninde depolayarak o anda etkin bağlantı olarak tanımlayın ve bağlantının mevcut bir öğeye işaret edip etmediğini belirleyin. Varsa, öğeyi bölümler dizisinde ve bağlantıyı bölümLinks dizisinde saklayın. Bunun bir ilişkisel diziyle sonuçlandığını unutmayın; bu, ilk bölüme bölüm[‘bilgi’] yoluyla ulaşabileceğiniz anlamına gelir.
Tüm bunlar showSection()’ı çocuk oyuncağı yapar, çünkü son bağlantıyı ve bölümü sıfırlamak ve mevcut olanları ayarlamak için yapılması gereken tek şey, doğru öğelere ulaşmak ve CSS sınıflarını eklemek veya kaldırmak için dizileri kullanmaktır. Geçerli bölüm, hem bölüm hem de bağlantı için özellikler yerine geçerli adı verilen tek bir özellikte depolanır.
Sayfa içi gezinme için daha fazla seçenek vardır; örneğin, seçenekler arasında gezinmek için “geri” bağlantıları yerine “önceki” ve “sonraki” bağlantıları sunabilirsiniz. Bunu yapan ve ayrıca sayfa başına birkaç sekmeli gezinme sunan bir komut dosyası görmek istiyorsanız, http://onlinetools.org/tools/domtabdata/ adresinde DOMtab’a göz atabilirsiniz.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)