Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Gezinme ve JavaScript’in Temelleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Gezinme ve JavaScript’in Temelleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Java Dahili Çerçeve Sınıfı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Gezinme ve JavaScript’in Temelleri

Navigasyon ve JavaScript’in en temel fikri, navigasyonunuzun çalışması için JavaScript’e güvenmemenizdir. JavaScript’e bağlı olarak, sayfa veya site gezintisi, ellerinde JavaScript olmayan kullanıcıları ve ayrıca arama motorlarını engelleyecektir.

■İpucu : Teknik bilgisi olmayan bir kişiye bir grup javascript:navigate bağlantısının neden iyi bir fikir olmadığını açıklamanız gerektiğinde, ikincisi iyi bir argümandır. Hedef grup olarak JavaScript’i devre dışı bırakan site ziyaretçilerinin düşünmeye değer olduğu fikrini, tarayıcısında nasıl kapatacağını bile bilmeyen birine açıklamak kolay değildir. Ona “büyük, kör milyoner” Google’ın sitelerini dizine eklemeyeceğini açıklamak daha kolay bir satış noktasıdır.

Görünüşte gezinmeyi kolaylaştırmak için JavaScript kullanmanın klasik bir örneği, ancak oldukça büyük bir ziyaretçi grubunu yabancılaştırma potansiyeli ile gezinme için bir seçim kutusunun kullanılmasıdır. Seçim kutuları harika çünkü ekran alanını boşa harcamadan birçok seçenek sunmanıza izin veriyorlar. Açık bir seçim kutusu gösterir; kapalı olan, tüm bu seçenekler için yalnızca bir satır kullanır.

exampleSelectNavigation.html demo sayfasını açın ve açılır menüden seçeneklerden birini seçin. Web’e bağlıysanız ve JavaScript’i etkinleştirdiyseniz, hemen seçtiğiniz adrese gönderilirsiniz. Ne yazık ki, yanlış seçeneği seçtiyseniz, seçiminizi geri alma şansınız yok. JavaScript olmadan bir seçenek belirleyebilirsiniz, ancak hiçbir şey olmuyor.

Klavye erişimi başka bir sorundur: normalde bir seçim kutusuna erişmek için Sekme tuşunu kullanır ve istediğiniz seçeneği seçmek için yukarı ve aşağı tuşlarına basarsınız.

Bu örnekte, aşağı ok tuşuna basar basmaz ilk seçeneğe yönlendirileceğiniz için bu şansı elde edemezsiniz. Çözüm, tüm listeyi genişletmek için Alt ve aşağı ok tuşlarına birlikte basmaktır. Ardından yukarı ve aşağı ok tuşlarıyla seçeneğinizi seçebilir ve seçmek için Enter’a basabilirsiniz. Ama bunu biliyor muydunuz?

Bu sorunların en kolay çözümü, sunucuya veya kullanıcıya farklı bir web konumuna veri göndermek için hiçbir zaman bir değişiklik, fareyle üzerine gelme veya odak olayı kullanmamaktır. Çok sayıda ziyaretçi için erişilebilir değildir ve çok fazla hayal kırıklığına neden olabilir.

Verilerin gönderildiğine ve sayfanın değişeceğine dair herhangi bir gösterge olmaması özellikle sinir bozucudur. Bunun yerine, gerçek bir Gönder düğmesi, aynı yeniden yönlendirme sunucusu tarafını yapan bir komut dosyası ve kullanılabilir olduğunda ve varsa JavaScript aracılığıyla yeniden yönlendirmek için bir gönderme işleyicisi sunun.

Komut dosyası oldukça basittir: Gönderme sırasında bir yöntemi tetikleyen ilk forma bir olay işleyici uygularsınız. Bu yöntem, kullanıcının ID url’si ile seçenekler listesinin selectedIndex’inden hangi seçimi yaptığını okur ve tarayıcıyı window.location nesnesi aracılığıyla oraya yönlendirir. Bir sonraki bölümde window.location nesnesi ve bu bölümün “Formlar ve JavaScript” bölümünde seçilenIndex ve form nesneleri hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

Kullanıcı JavaScript’i etkinleştirmişse, sunucuya gidiş-dönüş yapması gerekmez; bunun yerine hemen diğer web sitesine gönderilecek. Bunu, yerleşik tarayıcı gezintisinin bir parçası olan window.location.href özelliğini ayarlayarak yapabilirsiniz.


JavaScript Örnekleri
JavaScript W3Schools
Js Nedir
Javascript Nedir
JavaScript Dersleri
JavaScript İndir
JavaScript öğrenmek
javascript’i etkinleştir


Tarayıcıda Gezinme

Tarayıcılar, otomatik yeniden yönlendirme veya tarayıcının geçmişinde gezinme için kullanabileceğiniz birkaç nesne sağlar. Geçen bölümde window.back() yöntemiyle zaten karşılaştınız. Window nesnesi ayrıca window.location ve window.history özelliklerini de sağlar. window.location nesnesi, geçerli öğenin URI’sini saklar ve aşağıdaki özelliklere sahiptir.

Bu özelliklerin tümü okunabilir ve yazılabilir. Örneğin, aramanın DOM komut dosyasıyla değiştirilmesini istiyorsanız, bunu window.location.search=’?DOM komut dosyasıyla’ yapabilirsiniz. Tarayıcı, dizeyi otomatik olarak DOM%20scripting olarak URL olarak kodlayacaktır. Ayrıca window.location.href özelliğini değiştirerek kullanıcının tarayıcısını başka bir konuma gönderebilirsiniz.

Kullanıcı Yeniden Yükle düğmesini tıklatmadan arka uçtan yeni içerik yüklemek üzere sayfayı belirli bir aralıkta yenilemek için reload()’u kullanabilirsiniz. Bu işlevsellik JavaScript tabanlı sohbet sistemlerinde oldukça yaygındır.

Kullanıcının Geri düğmesi işlevini bozduğunuz için replace() işlevini kullanmak oldukça can sıkıcı olabilir. Gönderdiğiniz sayfayı beğenmediğinde mevcut sayfaya geri dönemez.

Geçerli sayfaya ulaşmadan önce kullanıcının ziyaret ettiği sayfaların listesi, window.history nesnesinde saklanır. Bu nesnenin, önceden ziyaret edilen sayfaların sayısını saklayan uzunluk adı verilen tek bir özelliği vardır. Bununla birlikte, kullanabileceğiniz üç yöntemi vardır:

Geçmiş nesnesi yalnızca diğer sayfalara gitmenize izin verir; URI’lerini okumaz veya değiştirmez. Kuralın istisnası, replace() işlevini kullandığınızda tarayıcı geçmişinden silinen geçerli sayfadır.

Önceki bölümde zaten açıklandığı gibi, kullanıcıyı JavaScript aracılığıyla gereksiz veya kullanıcının kafasını karıştırabilecek başka sayfalara göndererek tarayıcı işlevselliğini etkili bir şekilde simüle edersiniz.

Sayfa İçi Gezinme

Aynı sayfada gezinmeyi daha ilginç ve daha az ekran alanı tüketen hale getirmek için JavaScript’i kullanabilirsiniz. HTML’de, her ikisi de <a> etiketiyle tanımlanan, bağlantı için bir href özniteliği veya bir hedef için bir ad veya id özniteliği olan bağlantı noktaları ve hedefler aracılığıyla sayfa içi gezinme sağlayabilirsiniz.

■Not: ad özelliği, XHTML’de kullanımdan kaldırılmıştır ve aslında bir çapa ve hedef çiftini bağlamak için bir Kimlik sağlamalıdır. Ancak eski tarayıcılarla uyumluluğu sağlamak için aşağıdaki örnekte olduğu gibi kullanmak iyi bir fikir olabilir.

Bu sayfa içi gezinmenin çalışması için sınıf bilgi bloğuna sahip DIV öğelerinin gerekli olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Bu, yalnızca kısmen doğrudur, çünkü MSIE, adlandırılmış bağlantı noktaları ve klavye gezintisi söz konusu olduğunda çok can sıkıcı bir hataya sahiptir.

MSIE’de exampleLinkedAnchors.html demo sayfasını açarsanız, Sekme tuşuna basarak farklı menü öğeleri arasında gezinin ve Enter tuşuna basarak istediğiniz bölümü seçin, tarayıcı seçtiğiniz bağlantıya gönderilir. Ancak MSIE, klavye odağını bu bağlantıya göndermez. Sekme tuşuna tekrar basarsanız, belgedeki bir sonraki bağlantıya geçemezsiniz; bunun yerine menüye geri gönderilirsiniz.

Bu sorunu, diğer hilelerin yanı sıra, çapayı tanımlanmış bir genişliğe sahip bir öğeye yuvalayarak çözebilirsiniz. DIV’ler bunun içindir. Bunu exampleLinkedAnchorsFixed.html demo sayfasında test edebilirsiniz. Pratik sonuç, CSS stili için bu öğeleri bu durumda DIV’leri kullanabilmenizdir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın