Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Sayfalandırma – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Sayfalandırma – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Alan Adına İçerikle Ekleme

Sayfalandırma

Sayfalandırma, büyük bir veri kümesini birkaç sayfaya böldüğünüz anlamına gelir. Bu normalde arka uçta yapılır, ancak uzun bir öğe listesini kontrol etmeyi daha hızlı hale getirmek için JavaScript’i kullanabilirsiniz. Sayfalandırmanın bir demosu, gösterildiği gibi Windows XP’de Firefox 1.5’te görünen examplePagination.html’dir.

Örnekte her seferinde bir öğe gösterilmesine rağmen, slayt gösterisi örneğinde son bölümde sayfalandırmayı kullandık. Birkaç öğeyle sayfalama mantığı çok daha karmaşıktır, ancak bu örnek size kullanabileceğiniz püf noktaları hakkında bir fikir verecektir.

• Tüm tablo satırlarını CSS ile gizlersiniz.
• Her sayfada kaç satır gösterileceğini siz belirlersiniz.
• İlk satırları gösterir ve sayfalandırma menüsünü oluşturursunuz.
• Bu menüde “önceki” ve “sonraki” bağlantısı ve kullanıcıya verinin hangi diliminin gösterileceğini ve toplamda kaç öğe olduğunu söyleyen bir sayaç bulunur.
• Geçerli dilim ilkse, “önceki” bağlantı devre dışı olmalıdır; son ise, “sonraki” bağlantısı devre dışı olmalıdır.
• “Sonraki” bağlantısı dilimin başlangıç ​​değerini tanımlanan miktar kadar artırır ve “önceki” bağlantısı başlangıç ​​değerini azaltır.

Bu örnekte birkaç özellik ve beş yöntem kullanacaksınız. Gelecekteki bakımcıların ihtiyaçlarına göre değiştirmelerini kolaylaştırmak için özellikleri yorumlamak iyi bir fikirdir.

Komut dosyasını başlatmak için bir yöntem, ihtiyacınız olan ekstra bağlantıları ve öğeleri oluşturmak için, biri “sayfalarda” gezinmek için (yani, geçerli sonuç kümesini gizlemek ve sonrakini göstermek), diğeri geçerli sayfayı göstermek için bir yöntem kullanırsınız. Bir tanesi sayfalandırma menüsünü değiştirmek içindir.

Bir kahve ve biraz kurabiye alın, çünkü bu oldukça önünüzde bir senaryo; çoğu basit mantık olsa da endişelenmeyin. init() yöntemi, DOM’nin desteklenip desteklenmediğini kontrol eder ve belgedeki tüm tablo öğeleri arasında döngü oluşturmaya başlar.

Tablonun doğru sınıfa sahip olup olmadığını (pn.paginationClass özelliğinde tanımlanmıştır) ve her “sayfada” (pn.increase özelliğinde tanımlanmıştır) göstermek istediğinizden daha fazla satırı olup olmadığını test eder. Bunlardan biri olmazsa, herhangi bir menü eklemeden yöntemin geri kalanını etkin bir şekilde atlar.

Gizlemek istediğiniz veri satırları başlık satırını değil, yalnızca tablo gövdesinde bulunanları içerdiğinden, bunu diğer yöntemlere söylemeniz gerekir.

En kolay seçenek, tablonun bir özelliğinde yalnızca ilgili satırları saklamaktır. Tablodaki ilk TBODY’yi alır ve tüm satırlarını bir datarows özelliğinde saklarsınız. Ayrıca tüm satırların sayısını datarowsize içinde saklar ve mevcut özelliği null olarak başlatırsınız.

Bu özellik, göstermek istediğiniz sayfanın başlangıcını saklayacaktır. Satırları ve satır sayısını özellikler olarak saklayarak, diğer yöntemlerin bu bilgileri DOM’dan tekrar okumak zorunda kalmadan tablodan bilgi almasını kolaylaştırırsınız.

Dinamik sınıfı tabloya uygulayın ve böylece tüm tablo satırlarını gizleyin. “Önceki” ve “sonraki” bağlantıları eklemek için parametre olarak geçerli tabloya referansla createPaginationNav() yöntemini çağırın ve ilk sonuç kümesini göstermek için parametre olarak tablo referansı ve 0 ile showSection()’ı çağırın.


Sayfa numaralandırma nasıl verilir
Öncekine bağla aktif değil
Raporda SAYFA NUMARALANDIRMA
Word sayfa sıralama
Word otomatik Sayı verme
İçindekiler sayfasını numaralandırma
Sayfa numarası biçimlendirme
Sayfa numarası örnek


createPaginationNav() yöntemi herhangi bir sürpriz içermez; tek yaptığı, bağlantıları ve sayacı oluşturmak ve navigasyon() yöntemine işaret eden olay işleyicilerini eklemek. Yeni bir paragraf öğesi oluşturarak ve buna sayfalama menüsü sınıfını ekleyerek başlarsınız.

Metin içeriği olarak öncekiLabel özellik değeriyle paragrafa yeni bir bağlantı ve “önceki” ve “sonraki” bağlantılar arasında geçerli sonuç kümesinin sayısını görüntüleyecek yeni bir SPAN öğesi ekleyin.

Sayacı, başlangıç ​​değeri olarak 1, bitiş değeri olarak pn.increase’de tanımlandığı gibi her sayfada gösterilen eleman sayısı ve toplam sayı olarak tüm veri satırlarının sayısı olacak şekilde önceden ayarladınız. Yeni paragrafa eklenecek son öğe “sonraki” bağlantısıdır. Yeni paragrafı, parentNode ve insertBefore() aracılığıyla tablonun hemen önüne eklersiniz.

Aynı menüyü tablonun altında da göstermek iyi olurdu. Tüm bu öğeleri bir kez daha oluşturmak yerine, paragrafı klonlayıp parentNode, insertBefore() ve nextSibling aracılığıyla tablodan sonra eklemek yeterlidir. Ardından, diğer yöntemlerde değiştirmeyi kolaylaştırmak için her paragrafın “önceki” ve “sonraki” bağlantılarını kendi tablo özellikleri olarak saklayın.

CloneNode() herhangi bir işleyiciyi klonlamadığından olay işleyicilerini daha önce uygulayamazsınız. Artık tüm işleyicileri ve Safari için düzeltmeleri bağlantıların her birine uygulayabilirsiniz. Bu yöntemde yapılan son değişiklik, sayaçları, diğer yöntemlerin bunları güncellemesini kolaylaştırmak için özelliklerde saklamaktır.

Olay dinleyicisi yöntemi navigasyon(), hangi bağlantının onu çağırdığını kontrol etmelidir. İlk adım, olay hedefini getTarget() aracılığıyla almak ve düğüm adını A ile karşılaştırarak bir bağlantı olduğundan emin olmaktır (unutmayın, Safari bunun yerine bağlantı içindeki metin düğümünü olay hedefi olarak göndermeyi sever).

Ardından, bir href niteliği olup olmadığını test ederek bağlantının etkin olup olmadığını kontrol etmesi gerekir (daha sonra href niteliğini kaldırarak “sonraki” veya “önceki” bağlantısını kapatacaksınız). Hiçbiri yoksa, hiçbir şey yapmamalıdır.

Bir sonraki görev, etkinleştirilen bağlantıdan tabloyu bulmaktır. Tablonun üstünde ve altında gezinme olduğundan, önceki veya sonraki kardeş düğümün tablonun düğüm adına sahip olup olmadığını kontrol etmeniz ve buna göre değişken tablosunu tanımlamanız gerekir.

Ardından, etkinleştirilen bağlantının “sonraki” bağlantılardan biri mi yoksa “önceki” bağlantılardan biri mi olduğunu belirleyin ve start’ı tablonun mevcut özelliği olarak artı veya eksi tanımlanan artış olarak tanımlayın. Parametre olarak alınan tablo ve başlangıç ​​değerleri ile showSection()’ı çağırırsınız.

showSection() yöntemi, bağlantıları ve sayacı güncellemek için changePaginationNav() yöntemini çağırır ve tabloda halihazırda geçerli bir parametre olup olmadığını test eder.

Varsa, bu, kaldırılması gereken veri satırlarının var olduğu anlamına gelir. datarows özelliğinde depolanan veri satırlarının bölümünde döngü yaparak ve showClass() içinde tanımlanan CSS sınıfını kaldırarak onlardan kurtulabilirsiniz.

Daha sonra baştan sona artı önceden tanımlanmış artışa döngü yaparsınız ve bu satırları tabloda göstermek için CSS sınıfını eklersiniz. Bu satırların var olup olmadığını test etmeniz gerektiğine dikkat edin; aksi halde son sayfada olmayan satırlara ulaşmayı deneyebilirsiniz. 

Yöntemin bir sonraki çağrışında doğru dilimin gösterildiğinden emin olmak için geriye kalan tek şey, geçerli özelliği başlangıç ​​değeri olarak tanımlamaktır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın