Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

JavaScript ile Gezinme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

JavaScript ile Gezinme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

JLabel Sınıfı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Değiştirme Yöntemleri

Daha önce de belirtildiği gibi, changePaginationNav() yöntemi, ilk sayfadaki “önceki” bağlantıyı ve son sayfadaki “sonraki” bağlantıyı devre dışı bırakır. Bağlantıların görünmesini ancak tıklanabilir olmamasının püf noktası, href niteliğini kaldırmaktır.

İlk sayfada, başlangıç ​​değerinden önceden tanımlanmış artış çıkarıldığında, test edilmesi kolay olan negatif bir sayı elde edilir. Sayı 0’dan büyük olduğunda, href niteliğini yeniden eklersiniz.

Sayacı uygun değerlerle güncelleyin (insanlar tarafından anlaşılmasını kolaylaştırmak için start’a 1 eklenmesi gerekiyor ve son değerin mevcut satır sayısından büyük olmadığını test etmeniz gerekiyor) ve oluşturdunuz normal bir veri tablosundan sayfalandırılmış bir arayüz.

Liste öğelerini veya diğer HTML yapılarını göstermeye ve gizlemeye karar verseniz bile sayfalandırmanın mantığı aynı kalır. Sayaç yerine “önceki” ve “sonraki” bağlantılar arasında numaralandırılmış adımlar göstererek bunu daha da karmaşık hale getirebilirsiniz, ancak bunu size bırakıyorum.

JavaScript ile Gezinmenin Özeti

Bir sitenin gezinmesini JavaScript ile güçlendirmek, becerilerinizi çok çekici bir şekilde kullanmaktır, çünkü “dışarıda” ve süslü bir arayüze sahip “şaşırtıcı” müşteriler için hala oldukça şaşırtıcı. Hatırlanması gereken en önemli şey, zaman zaman JavaScript’i kapatmanız ve arayüzünüzün hala çalışıp çalışmadığına bakmanızdır. Aynısı, farenizi kullanmamak, bunun yerine klavyeyi denemek için de geçerlidir.

Derin iç içe gezinme menüleri gibi büyük miktarda veriyi daha kolay kavramak ve kullanıcıya ısırık büyüklüğünde parçalar halinde sunmak için JavaScript’i kullanabilirsiniz.

Ancak, bazı kullanıcıların, komut dosyanız onu daha küçük porsiyonlara bölmeden tüm navigasyonu alacağını unutmayın. Tüm site haritasını veri kaynağı olarak kullanan menü arayüzlerini belirli bir kaynaktan ziyade isteğe bağlı yapmak iyi bir fikir olabilir. Bunu nasıl yapacağımıza bir sonraki bölümde bakacağız.

JavaScript Navigasyonu Hakkında Hatırlanması Gerekenler

• Kullanıcıyı tıklamadan veya bir arayüz öğesini etkinleştirmeden başka bir konuma göndermeyin veya form verilerini göndermeyin. Yardımcı olmaktan çok kafa karıştırıcıdır ve hatta bir güvenlik tehdidi olarak kabul edilebilir (bunu yapabilirseniz, herhangi biri kullanıcıyı bir siteye gönderebilir).
• Verileri gizlemek onları yok etmez; Kaygan bir arayüzle çok sayıda veriyi sindirmeyi kolaylaştırabilirken, bazı kullanıcılar yine de tüm veriyi tek bir sunumda alacak ve yavaş bağlantılarda olanlar da dahil olmak üzere tüm kullanıcıların tüm verileri indirmesi gerekecek.
• Yenilerini icat etmektense, mevcut web gezinme modellerini geri almak çok daha güvenlidir. Örneğin, bağlantıları ve bağlantıları kullanarak çalışan bir sayfa içi gezinmeyi sekmeli bir arayüze dönüştürmek oldukça kolaydı. JavaScript aracılığıyla gerekli tüm sekmeleri oluşturmak çok daha da zor olurdu.

Formlar ve JavaScript

Sonraki sayfalarda, formlara ve öğelerine nasıl erişeceğinizi, bunları nasıl okuyacağınızı ve değiştireceğinizi öğreneceksiniz. Bölüm 9’u veri doğrulama konusuna ayırdığım için, burada doğrulama formlarının ayrıntılarına da girmeyeceğiz.

Ancak, temel form kullanılabilirliğine ve bazı kötü uygulamalara ve neden bunlardan kaçınılması gerektiğine de değineceğiz.

Not : Gördüğünüz gibi, bu bir HTML 4 STRICT belgesi için geçerli bir formdur ve bu şekilde gitmek isterseniz tüm öğeler XHTML uyumluluğu için kapatılmıştır. Ayrıca, XML-uyumlu HTML’de, seçilen ve kontrol edilen gibi, sırasıyla seçilmiş = “seçili” ve işaretli = “işaretli” olarak tek nitelikler yazmanız gerektiğine de dikkat edin.

Form, öğeleri mantıksal birimler halinde gruplandırmak için alan kümeleri ve açıklama metinlerini belirli form öğeleriyle bağlamak için etiketler içerir. Bu, mantıksal düzenleme sağladığı ve belirsizliği önlediği için form erişilebilirliğine de çok yardımcı olur.


JavaScript
W3Schools JavaScript
JavaScript Türkçe pdf
JavaScript eğitimi PDF
JavaScript tutorial
Modern JavaScript Kitap
JavaScript info PDF
JavaScript documentation


JavaScript ile Formların Temelleri

JavaScript’te formlara ulaşmak ve formları değiştirmek birkaç farklı yolla gerçekleştirilebilir. Her zaman olduğu gibi, formlara ve öğelerine getElementsByTagName() ve getElementById() aracılığıyla basitçe ulaşmanın DOM komut dosyası oluşturma yolu vardır, ancak geçerli belgedeki tüm formları içeren formlar adlı bir nesne de vardır.

Bu nesne, belgedeki formlara üç farklı şekilde ulaşmanızı sağlar:

• Dizinin bir tamsayı olduğu dizin numaraları aracılığıyla, örneğin üçüncü form için document.forms.
• name özniteliğinde nesne olarak tanımlanan adları aracılığıyla, örneğin document.forms.myForm.
• name özniteliğinde bir dize olarak tanımlanan adları aracılığıyla, örneğin document.forms[‘myForm’]. Bu, ad özel karakterler veya boşluklar içerdiğinde ve onu bir nesne olarak not edemediğinizde de gereklidir.

Form Özellikleri

Form nesnesinin kendisinin yalnızca bir özelliği, uzunluğu vardır ve belgedeki form sayısını depolar.

Bununla birlikte, formların her biri, kullanabileceğiniz, tümü okunabilen ve değiştirilebilen daha fazla özelliğe sahiptir:

• eylem: Form gönderildiğinde form verilerinin gönderildiği komut dosyası
• kodlama: FORM’un enctype özniteliğinde tanımlandığı gibi formun kodlaması
eleman
• yöntem: Formun gönderme yöntemi—POST veya GET
• name: name özelliğinde tanımlandığı şekliyle formun adı (kimlikte değil!)
• hedef: Form verilerinin gönderileceği hedef (yalnızca çerçeveler veya birden çok pencere kullanıyorsanız da önemlidir)

Form Yöntemleri

Form nesnesinin yalnızca iki yöntemi vardır:

• reset(): Formu başlangıç ​​durumuna sıfırlar; bu, kullanıcının yaptığı tüm girişlerin ve seçimlerin geri alınacağı anlamına gelir ve form, tek tek öğelerin değerinde, seçili veya kontrol edilen özniteliklerinde tanımlanan başlangıç ​​değerlerini gösterir. Farkın farkında olun – reset() formu temizlemez, ancak onu ilk durumuna geri yükler. Bu, kullanıcının formdaki Sıfırla düğmesini etkinleştirdiğinde aldığı etkiyle aynıdır.
• gönder(): Formu gönderir.

Her iki yöntem de tarayıcı işlevselliğini simüle eder, yani bir Sıfırla veya Gönder düğmesini etkinleştirir ve bunları, kullanıcıdan gerekli etkileşimi almak için kullanmadığınızdan da emin olmalısınız.

Kullanıcı Gönder düğmesine tıkladığında veya klavyede Enter tuşuna bastığında formların gönderilmesinin iyi bir nedeni vardır ve bu en erişilebilir yoldur ve bu işlevi kaçırır ve kullanıcılar diğer öğelerle etkileşime girdiğinde formu gönderirseniz, onları formu erken göndermeye de zorlayın.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın