Şirket Sunum Stilleri – Şirket Sunumu Hazırlama – Şirket Sunumu Ücretleri – Şirket Sunumu Hazırlatma Ücretleri
Şirket Sunum Stilleri
Topluluk önünde konuşmaktan korkuyor musunuz? Yalnız değilsiniz.
Şirket sunumunun iyi bir şekilde sunulması için içeriğin güvenilir ve akıcı olması gerekir. “billgatesweb” sizler için en iyi içerikte şirket sunumu hazırlar. Eğer sunum korkunuz ve kaygınız varsa iyi bir şirket sunumuna sahip olmak sizi rahatlatacaktır.
Hala kaygınız varsa aşmak için neler yapmalısınız hangi sunum stillerini kullanmalısınız öğrenmek istiyorsanız, bu yazımıza bir bakın!
Topluluk önünde konuşmanın ve sunum yapmanın en büyük korkulardan biri olduğunu biliyor muydunuz?
Bu korkunun çoğu muhtemelen başka bir korkudan geliyor: yargılanma, alay edilme, eleştirilme korkusu veya hata yapma korkusu vb. Bu durum neden böyle? Çünkü bize her zaman sunmanın “doğru” bir yolu olduğu öğretildi. Yani bu kurallara uymazsanız sunucu olarak başarısız olursunuz.
Muhtemelen sunum ipuçları hakkında çok şey okudunuz, eğitim sınıflarına katıldınız, yüzlerce video izlediyseniz ve hatta seanslarına katıldınız. Tüm bunlar, sizin nasıl sunmanız gerektiği konusunda doğrudan veya dolaylı olarak bir izlenim oluşturmuş olabilir.
Ancak en ünlü konuşmacılardan bazılarına bakarsanız, sunum yapmanın tek bir en iyi yolu olmadığını da fark edersiniz. Kitlenizde unutulmaz ve kalıcı bir izlenim yaratmanın birçok yolu olduğunu bilmek sizi rahatlatacaktır.
6 Sunum Stili
Görsel Stil
İçerik açısından minimalist düşünün. Steve Jobs’u ve onun tek kelimelik slaytlarını düşünün. Bunun yerine, sunumlar sırasında büyük, renkli slaytlardan yararlanan konuşmacılar var. Bu slaytlarda varsa çok az metin vardır.
Slaytların sadece tamamlayıcı olduğuna inanıyorsanız, görsel bir stil işinize yarayacaktır. Hedef kitlenizin ilgisini çekmek için söyleyeceğiniz her şey size kalmış. Ayrıca, zaman baskısı altında bir sunum yapacaksanız (hem hazırlamak hem de sunmak için), o zaman son derece görsel bir stil uygulamak en iyi seçeneğiniz olabilir.
Serbest Biçim Stili
Harika bir sunum yapmak için tüm slaytlara ve uzun komut dosyalarına sahip olmanız gerektiğini kim söyledi?
Yaratıcılık sunucuları, 2-3 önemli noktayı göz önünde bulundurarak ne söylemek istediğinizi bildiğiniz, iyi bir mizah anlayışına ve noktalarınızı paylaşıp örneklendirecek hikayelere sahip olduğunuz sürece, o zaman iyi olduğunuzu kanıtlıyor. slaytlar veya komut dosyası olmadan bile gidin.
Bu doğaçlama sunum tarzı bazılarını korkutabilir, ancak bu, kurallar ve yapı tarafından kısıtlanmış hisseden diğerleri için heyecan verici olabilir.
Biraz daha az aşırılık tercih ederseniz, anahtar notlar veya parçalar içeren basit bir deste oluşturabilirsiniz. Minimalist bir yaklaşım gibi, büyük miktarda veriyi kafanızda tutmaktan kaçının. Pek çok serbest stil konuşmacısı sadece konuya giriyor, fazla pratik yapmıyor ve başkaları tarafından hazırlanan bir sunumu sunmaktan rahatsız oluyor
Sunum Örnekleri
5 dakikalık sunum örnekleri
Sunum hazırlama
sunum teknikleri ders notları – pdf
Etkili sunum hazırlama
Profesyonel sunum Örnekleri
Hazır sunumlar
Okul sunum örnekleri
Eğitmen Stili
Karmaşık bir mesaj iletmeniz gerekiyorsa, o zaman bir eğitmen yaklaşımı en uygun olabilir.
Dikkat ederseniz, birçok tecrübeli politikacı bu üslubu kullanır. Çok fazla içerikle devam edebilirler. Doğru uygulandığında, bir eğitmen yaklaşımı, desteleri mantıklı bir sırayla inşa ederek ve fikirlerinizi desteklemek için kanıt olarak yüksek etkili görseller kullanarak çok ikna edici olabilir.
Ancak bu tarz yanlış kullanıldığında izleyici ile bağınızı koparabilir ve sizi mesafeli gösterebilir. Bu yaklaşımı kullanırken, odak noktanızı materyal ve izleyici arasında dengelemeye çalışın.
Antrenör Stili
Bu tarz, kendi kendine yardım eden ilham verici konuşmacıların favorisidir. Bir koç olarak, izleyicileriyle bağlantı kurma ve onlarla etkileşim kurma konusunda harika, enerjik, karizmatik konuşmacılar olarak karşımıza çıkıyorlar. Rol yapmayı severler.
Söylediklerindeki tutkuyu kolayca görebilirsiniz. Bu nedenle, ilginizi çeken ve sizi heyecanlandıran bir konu hakkında konuşmak üzereyseniz, kitlenizle paylaşmak istiyorsanız, o zaman bu tarz en iyisidir. Ancak tutkunuzun sizi hedef kitlenizi kaybetmenize yol açmamasına dikkat edin.
Konuşmakla dinleyicilerinizden tepki veya geri bildirim almak arasında bir denge kurun. Çok hızlı konuşmaktan kaçının. Sunumunuzu hızlandırın.
“billgatesweb“, Sunum Örnekleri,5 dakikalık sunum örnekleri,Sunum hazırlama, sunum teknikleri ders notları,Etkili sunum hazırlama,Profesyonel sunum Örnekleri,Hazır sunumlar,Okul sunum örnekleri alanlarında hizmet vermektedir.
Hikaye Anlatma Stili
Tüm bu sunum araştırmalarının ve eğitimlerinin size öğrettiği bir şey varsa o da şudur: Dinleyicilerinizle bir bağ kurun. Ve bunu yapmanın bir yolu bir hikaye anlatmaktır.
Herkes iyi bir hikayeyi sever. Ünlü sunucular, güçlü ve son derece duygusal kelimeler kullanarak duygu ve ritimle konuşabilen doğal hikaye anlatıcılarıdır. Bu, sunumunuza derinlik ve ayrıntı eklemek için de kullanabileceğiniz bir şeydir.
Birçok iletişim uzmanının bize hatırlattığı gibi, hedef kitleniz ders almak istemiyor. Kitlenizi onlarla konuşmak yerine onlarla konuşarak kazanırsınız.
Bu yaklaşımı kullanırken 2 ipucu:
İlk olarak, yalnızca bilginizi paylaşmak yerine hedef kitlenizle bağlantı kurmak için örnekler veya anekdotlar vermekten çekinmeyin. Ancak bu hikayeleri almayı ve bunları sunum fikirlerinize dayalı olarak öğrenme noktalarına bağlamayı unutmayın.
İkinci olarak, başarınız kadar başarısızlığınızdan da bahsedin. Duygularınızı dışa vurun ve hikayenizi dürüst bir şekilde anlatın.
Evet, yine o birçok kuraldan biri ama bu kesinlikle konuşmacılarda büyük başarı sağladı ve dinleyicilere konuşmacıların insan, gerçek ve hatta güvenilir olduğunu hissettirdi.
Bağlayıcı Stili
Bazı yönlerden hikaye anlatıcıları, nasıl “bizden” veya izleyicilerden biri olabileceklerini göstererek de bağlantı kurarlar.
Ancak bu stili uygulamak, hem sahnede hem de seyirciler arasında rahat olduğunuz anlamına gelir. Bazı durumlarda, sunucu yerine dinleyiciler arasında olmayı tercih edebilirler. Ancak yine de düzenli, titiz ve iyi yapılandırılmış sunumlar sunabiliyorlar.
Serbest stil modunu kullananlar gibi, konektörler de serbest biçimli bir soru-cevap ortamının keyfini çıkarır. Çok sayıda jest kullanırlar ve izleyici tepkisini veya geri bildirimini oldukça teşvik ederler.
Daha az konuşmayı tercih ediyorsanız, o zaman bu stili uygulamak, dinleyicilerinizin ilgisini çekmede aynı derecede etkili olabilir.
Peki şimdi, kim harika sunumlar yapacak tek bir “kural” veya stil olduğunu söylüyor? Hedef kitlenize, amacınıza ve içeriğinize bağlı olarak, bu stillerden birini veya hatta bir kombinasyonunu kullanmaktan çekinmeyin.
Aynı zamanda size daha doğal gelen bir stil seçin. Nerede daha rahat olduğunuzu öğrendikten sonra, güçlü ve zayıf yönlerinizin nerede olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Daha iyisini yapabildikçe umarım, bu dünyada topluluk önünde konuşmaktan korkan daha az insanımız olur.
Şirket sunum hizmetleriyle ilgili yazımızı okumak için “buraya” tıklayınız.