Send Yöntemi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Send Yöntemi
send() yöntemi, isteğinizi sunucuya gönderir ve çağrılan sunucu tarafı komut dosyasına göndermek için istek parametreleri alabilir. Gönderilecek herhangi bir parametreniz yoksa, onu null olarak ayarlamak en güvenli yoldur. (Internet Explorer herhangi bir parametre olmadan send()’i kabul eder, ancak bu Mozilla tarayıcılarında sorunlara neden olabilir.) Son olarak, yöntemin dönüş değerini false olarak ayarlamak bağlantının izlenmesini durdurur.
İstek başarılı olmadıysa, fail() yöntemi, kullanıcıya sorunu bildiren bir alert() iletişim kutusu görüntüler. (Bu çok zekice ya da güzel değil ama şimdilik yeterli.)
Kullanıcı iletişim kutusunun OK düğmesini tıkladıktan sonra true değerini döndürmek, bağlantının izlenmesine neden olur. Bunu, exampleXHR.html dosyasını yerel olarak bir tarayıcıda açıp bağlantıları tıklayarak test edebilirsiniz. HTTP iletimi olmadığından, gösterildiği gibi herhangi bir istek 0 koduyla başarısız olacaktır.
Bu yöntem, XMLHttpRequest’ten geri gönderilen verileri almanızı ve kullanmanızı sağlar. Veriler iki farklı biçimde okunabilir: ResponseText ve ResponseXML, bunlar arasındaki fark çıktı tipidir, responseText bir dize döndürür ve responseXML bir XML nesnesi döndürür. ResponseText’te (uzunluk, indexOf(), replace(), vb.) tüm olağan dize özelliklerini ve yöntemlerini ve answerXML’de tüm DOM yöntemlerini (getElementsByTagName(), getAttribute() vb.) kullanabilirsiniz.
Bu örnekte, yalnızca metni alırsınız ve tüm satır sonlarını \n, BR öğelerine dönüştürmek için String.replace() yöntemini kullanırsınız. Ardından, değiştirilen dizeyi innerHTML olarak outputContainer’a yazabilir ve normal bağlantı davranışını durdurmak için false döndürebilirsiniz.
Çoğu durumda, responseText kullanmak ve innerHTML ile veri yazmak yeterlidir. Ayrıca, nesneleri tekrar HTML’ye dönüştürmek için XML ve DOM kullanmaktan çok daha hızlı ve kullanıcının tarayıcısı ve CPU’su için daha az iş.
Önbellek
Normalde tarayıcı önbelleği bizim arkadaşımızdır. Tarayıcı, indirilen dosyaları içinde saklar, bu da kullanıcının komut dosyalarımızı tekrar tekrar indirmesi gerekmediği anlamına gelir. Ancak, Ajax durumunda, önbelleğe alma sorunlara neden olabilir.
Safari, yanıt durumunu önbelleğe aldığı ve değişiklikleri artık tetiklemediğinden (durumun 200, 304 veya 404 HTTP kodunu döndürdüğünü unutmayın) asıl suçludur.
Bununla birlikte, önbelleğe alma sorunlarından kaçınmak oldukça basittir: send() yöntemini çağırmadan önce, isteğe başka bir başlık ekleyin. Bu başlık, tarayıcıya verilerin belirli bir tarihten sonra değişip değişmediğini test etmesini söyler. Geçmişte kaldığı sürece hangi tarihi belirlediğiniz önemli değildir.
datagram example
Java send email
Java smtp
Javax mail
Javax download
Mail jar
Transport send message error
Java SMTP mail send example
X’i Ajax’a Geri Yerleştirmek
ResponseXML kullanıyorsanız, alınan XML’i HTML’ye dönüştürmek için DOM yöntemlerini kullanabilirsiniz. Demo exampleXMLxhr.html bunu yapar. Veri kaynağı olarak, son bölümdeki sayfalandırma örneğinde kullanılan albüm koleksiyonunu XML formatında alın. Bu verileri XHR üzerinden almak ve sayfada tablo olarak görüntülemek istiyorsunuz. İsteğin farklı aşamalarını gösterir.
Aradaki fark, verileri yanıtXML aracılığıyla okuyan ve içerik kaynağı olarak XML’i kullanarak bir veri tablosu yazan alınan() yöntemindedir. Yükleme mesajını kaldırın ve ana tabloyu oluşturmak için DOM createElement() ve createTextNode() yöntemlerini kullanın.
Anında tablolar oluşturduğunuzda, satırları ve hücreleri bir TBODY öğesinde yuvalamadığınız sürece MSIE’nin bunları görüntülemeyeceğine dikkat edin. Firefox aldırmaz. Ardından, alınan verilerin tüm albüm öğeleri üzerinde dolaşın.
Ortaya çıkan tabloyu çıktı kabına yeni bir alt öğe olarak ekleyin ve bağlantının XML’i yeni bir belge olarak yüklemesini durdurmak için false döndürün. fail() yöntemi aynı kalır.
DOM komut dosyası oluşturma açısından “doğru olanı” yaparak komut dosyalarının oldukça karmaşık hale gelebileceğini görebilirsiniz. Tablo satırlarını oluşturmak için araç yöntemlerini kullanarak kod miktarını azaltabilirsiniz, ancak yöntemlerin bir döngü içinden çağrılması gerekeceğinden bu daha fazla işlem anlamına gelir.
Bu örnekte yaptığınız gibi XML yapısını biliyorsanız, verileri dönüştürmek için innerHTML ve string yöntemlerini kullanmak muhtemelen çok daha hızlı ve daha kolaydır. ÖrnekXHRxmlCheat.html demosu tam olarak bunu yapar. Komut dosyasının çoğu aynı kalır, ancak alınan() yöntemi çok daha kısadır.
Verileri responseText olarak alırsınız, “loading…” mesajını kaldırırsınız ve ardından bir dize olarak bir başlık tablosu satırı oluşturur ve onu değişken headrow’da saklarsınız. ResponseText bir dize olduğundan, XML öğelerini değiştirmek için String.replace() yöntemini kullanabilirsiniz.
■Not : Bu örnekte, henüz bilmiyor olabileceğiniz, ancak bir sonraki bölümde daha ayrıntılı olarak bahsedeceğimiz düzenli ifadeler kullanılmıştır. Normal ifadelerin eğik çizgilerle sınırlandığını ve belirli bir metin kalıbıyla eşleştiğini söylemek yeterlidir. Eğik çizgilerin içinde parantez varsa, bu diziler $ ile başlayan değişkenlerde saklanır; bunlar, kalıba uyan alt dizilerin yerini alacak yedek dizide kullanılabilir.
Örneğin, normal ifade kalıbı /<(\/*)id>/g, < ile başlayan ve ardından isteğe bağlı / (bulunursa $1 olarak depolanır), ardından id ve dize ile başlayan her şeyle eşleşir. kapatma > karakter. İkinci parametre olan <$1th>, açılış veya kapanış etiketi olan orijinal kimlik etiketine bağlı olarak <th> veya </th> yazar. Normal ifadeler kullanmak yerine, bunun yerine basit dize değişimi gerçekleştirebilirsiniz.
Diğer öğeleri şu şemaya göre değiştirin: her albüm öğesi bir tablo, her albüm a tr, her id a th olur; sanatçı, başlık ve yorum birer td olur. Headrow dizesini <table> öğesine ekleyin ve sonucu innerHTML kullanarak outputContainer öğesinde saklayın.
XML’i JSON ile Değiştirme
XML, veri aktarım biçimlerinin tartışmasız şampiyonu olsa da (metne dayalıdır ve geçerliliğini ve sistemlerin DTD’ler, XML Şemaları veya RELAX NG aracılığıyla birbirleriyle konuşabilmesini sağlayabilirsiniz) Ajax hayranları, bunun mümkün olduğunun giderek daha fazla farkına varmışlardır. XML’i JavaScript nesnelerine dönüştürmek oldukça zahmetlidir.
Bir XML dosyasını XML olarak okumak ve DOM aracılığıyla ayrıştırmak veya metin olarak okumak ve düzenli ifadeler kullanmak yerine, verilerin JavaScript’in doğrudan kullanabileceği bir formatta olması sistemi çok daha kolay ve daha az zorlayacaktır.
Bu biçim JSON (http://json.org/) olarak adlandırılır ve temel olarak nesne değişmez gösteriminde bir veri kümesidir. ÖrnekJSONxhr.html demosu, önceki örneğin XML’ini JSON olarak kullanır.
Avantajı, verilerin zaten JavaScript’in anlayabileceği bir biçimde olması ve bunları görüntülenecek nesnelere dönüştürmek için yapmanız gereken tek şey, dizede eval yöntemini kullanmaktır. Bu size tüm içeriği, özellik gösterimi veya ilişkisel dizi gösterimi aracılığıyla erişebileceğiniz nesneler olarak verecektir (ikincisi id örneğinde, ilki diğerlerinde gösterilmiştir).
Kendi sunucunuzdaki dosyalar için XML yerine JSON kullanmak çok daha hızlıdır (testlerde on kata kadar daha hızlı olduğu kanıtlanmıştır); ancak, üçüncü taraf bir sunucudan JSON kullanıyorsanız, yalnızca JSON verilerini değil, herhangi bir JavaScript kodunu yürüttüğü için eval()’i kullanmak tehlikeli olabilir.
Yalnızca verilerin nesnelere dönüştürülmesini ve kötü amaçlı kodun çalıştırılmamasını sağlayan bir ayrıştırıcı kullanarak bu tehlikeyi önleyebilirsiniz.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)