Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Sabit Genişlik Düzeni – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Sabit Genişlik Düzeni – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Alan Adına İçerikle Ekleme

Tasarım Farklılıkları

Akışkan genişlikte bir tasarım kullanmak, farklı sayfa alanlarının tarayıcı penceresi boyutlarına göre ayarlanmasını sağlar ve gereksiz yatay kaydırmayı en aza indirir. Ayrıca, kullanıcıların sayfa içeriğini görüntüleme yeteneklerini etkilemeden tarayıcı geçmişi ve yer imleri için kenar çubuklarını açmalarına olanak tanır. Ayrıca görme bozukluğu olan kullanıcılar, sıvı genişlikteki tasarımlara kolayca uyum sağlayabilecek daha büyük metin boyutlarını kullanmayı tercih edebilirler.

Çalışma, okuma ve arama görevleri için sıvı veya sabit genişlikli düzenlerle kullanıcı performansında önemli farklılıklar bulmasa da, çoğu kullanıcı sıvı düzeni tercih etti. Bernard ve Larsen’in vardığı sonucun eski olduğu, çünkü 1024 x 768 monitör çözünürlüğü kullandıkları ve bugün Web’deki kullanıcıların neredeyse yüzde 40’ının 1024 x 768’den daha yüksek ekran çözünürlükleri kullandığı ve farklı bir tercihe sahip olabileceği iddia edilebilir.

Ancak, daha yüksek çözünürlüklü monitörlerin kullanılması, çoğu kullanıcının tarayıcı penceresini maksimum ekran çözünürlüklerine büyüttüğü anlamına gelmez ve web kullanıcılarının yüzde 60’ı hala 1024 x 768 veya daha düşük ekran çözünürlükleri kullanır.

Değişken genişlikte veya değişken genişlikte bir düzen tasarlamak, sayfa bileşenlerinin (en azından ana içerik alanını işgal edenlerin) tarayıcının pencere genişliğine göre belirli bir genişliğe sahip olmasını gerektirir; bu genellikle sayfaları yüzde değerleri kullanarak tasarlayarak gerçekleştirilir. Örneğin, genel içerik yüzde 100’e, ana içerik yüzde 62’ye ve kenar çubuğu içeriği yüzde 38’e ayarlanabilir.

Büyük pencereler için tüm yerleşim alanlarının orantılı olarak genişlemesi gerekli değildir. Gezinme, kenar çubukları ve belirtme çizgileri gibi sayfa öğeleri, ana içeriğin kapladığı alanları esnek tutarken belirli bir genişlikte sabit tutulabilir. Bu, kullanıcılar tarayıcı penceresini yeniden boyutlandırdığında sayfa bileşenlerinin atlamasını ve yeniden ayarlanmasını en aza indirir.

Akışkan genişlikli düzenleri kullanırken, arka plan renklerini veya resimleri kullanan sayfa öğeleri, genişleyen veya daralan tarayıcı penceresi genişlikleriyle uygun şekilde doldurulmalıdır. Sayfa öğelerinin (üstbilgiler, gezinme çubukları, altbilgiler vb. gibi sola ve sağa hizalanmış bileşenler) göreli konumu da değişen pencere genişlikleriyle hizalanmalarını korumalıdır.

Daha önce bahsedildiği gibi, büyük ekran çözünürlükleri yaygınlaşıyor ve tasarımcılar, kullanıcılar tarayıcı penceresi boyutlarını büyüttüğünde sayfaların içeriğinin okunabilirliğinin zarar görmemesini sağlamak için İLERLEMELİ DÜZENLERİ düşünmeye başladılar.

Sabit Genişlik Düzeni

Akışkan genişlikte tasarım, daha az öğe içeren sayfalar için öğeler arasında aşırı boş alanlar oluşturabilir. Bu, sayfaların seyrek, dağınık ve bağlantısız görünmesine neden olmakla kalmaz, aynı zamanda daha az okunabilir ve görsel olarak çekici değildir.

Sayfa bileşenlerinin bir arada kalmasını ve tutarlı görünmesini sağlamak için sabit genişliğe sahip bir tasarım kullanın. Sabit genişlikli düzen, sayfa içeriğinin genişliğinin, tarayıcı pencere boyutundan bağımsız olarak belirli bir piksel genişliğine ayarlanması anlamına gelir. Kullanıcılar, pencereyi yeniden boyutlandırarak veya metin boyutunu değiştirerek genişliği değiştiremez.

Aşırı yatay alan gerektirmeyen web uygulamaları için (yani, çoğunlukla metin içeriği ve yalnızca birkaç sütunlu tablolar), bilgi okunabilirliği ve taranabilirliği büyük tarayıcı penceresi boyutlarında bile korunabileceğinden, sabit genişlikte bir düzen en uygun olanıdır.

Ek olarak, sabit genişlikli düzenlerle, tasarımcılar sayfa öğelerinin yerleşimi üzerinde tam kontrole sahiptir, bu da düzenin tüm büyük tarayıcılarda neredeyse aynı görünmesini sağlamalarına olanak tanır.

Sabit genişlikli mizanpajlar, tipik olarak, metin boyutları için mutlak bir ölçü birimi olan piksel cinsinden sayfa genişliği belirtilerek tasarlanır. Böyle bir yaklaşımın bir dezavantajı, tasarımcı tarafından belirtilenden daha büyük veya daha küçük metin boyutları ayarlayan kullanıcılar için iyi ölçeklenmemesidir.

Yaygın bir alternatif, metin boyutuna göre ölçü birimlerini kullanmaktır; yani em veya ex olarak. Bu düzen, genellikle elastik düzen olarak anılır çünkü böyle bir düzen, kullanıcının ayarladığı metin boyutuna göre boyutunu değiştirir. Bununla birlikte, elastik mizanpajlar kullanan tasarımlar, tarayıcı penceresi genişliklerinden hala etkilenmez ve bu nedenle sabit genişlikli tasarımlar olur.


Excel sütun genişliği cm yapma
Excelde satır yüksekliği nasıl ayarlanır
Excel satır yüksekliği otomatik Ayarlama
Excelde satır yüksekliği kaç cm
Excel 1 piksel kaç cm
Excel satır aralığı belirleme
Excel hücre boyutu ayarlama
Satır Yüksekliği ayarlama


Düzenin genişliğini belirtmek için optimum ekran çözünürlüğü, sabit genişlikli düzenler tasarlarken önemli bir husustur. Yatay kaydırma çubukları olmadan en fazla sayıda kullanıcıyı barındırmak için 800 – 600 çözünürlük için tasarım. Düzenin genişliği daha sonra tipik olarak 750 ila 770 piksele ayarlanır (tarayıcı kromu için 30-50 piksel ayrılır).

Tasarımın 1024  768 ekran çözünürlüğü için hedeflendiği durumlarda, sabit genişlikli kapsayıcı 960 ila 980 piksel olarak ayarlanır. Elbette amaç, web uygulamasının kullanıcılarının büyük çoğunluğu için yatay kaydırmayı önlemektir. Araştırması, daha düşük (yani 800 x 600) çözünürlükler için sabit genişlikli tasarımların kullanıcıların yaklaşık yüzde 95’ini destekleyeceğini, oysa daha büyük (yani 1024 x 768) çözünürlükler için tasarlananların yalnızca yaklaşık yüzde 80 ila 85’ini destekleyeceğini öne sürüyor.

Boş alan sol ve sağ kenar boşlukları olarak eşit olarak bölünecek şekilde düzeni ortalayarak daha büyük ekran çözünürlüklerine sahip kullanıcılar için boş alan algısını azaltın.

Örneğin, 800 – 600 çözünürlük için optimize edilmiş bir tasarımı 1024 – 768 çözünürlüklü bir ekranda görüntülemek, ortalanmış düzenin her iki tarafında yaklaşık 100 ila 110 piksellik bir boş alan ve merkezde 200 ila 220 piksel değerinde boş alan gösterir. 

Mizanpajı ortalamak gibi, sayfa arka planını uygun bir renk, resim veya doku ile doldurmak, boş alanı daha kabul edilebilir ve sayfayı görsel olarak daha çekici hale getirir.

Sabit genişlikli mizanpajlarla tasarlanan web sayfaları dikey veya dikey (yatay yerine) yönde yazdırıldığında, sağdaki bilgiler genellikle kırpılır. Bunun nedeni, çoğu yazıcının yatay olarak 600’den fazla pikseli destekleyememesidir. 


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın