Çözünürlük – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Çözünürlük
Büyük ekran çözünürlüklerine sahip kullanıcılar, sıvı düzeni kullanan sayfaların büyütülmüş bir tarayıcı penceresiyle okunmasını veya taranmasını zor bulabilir. Kullanıcılar, aynı tarayıcı penceresinde sekmeler olarak bulunabilen diğer uygulamalar için daha büyük genişlikleri tercih ettikleri için tarayıcı penceresi boyutunu daraltmak istemeyebilirler. Öte yandan, daha küçük ekran çözünürlüklerine sahip kullanıcılar, yatay kaydırma yapmaları gerektiğinden, sabit genişlikli tasarımları kullanmayı zor bulabilir.
Sayfanın okunabilirliğini ve estetik bütünlüğü korumak için tanımlanmış minimum ve maksimum genişliklere sahip aşamalı bir düzen1 kullanın. Aşamalı bir düzen kullanılarak tasarlanan sayfalar, çeşitli tarayıcı penceresi genişliklerinde sıvı genişlikli bir düzen olarak çalışır. Belirli bir minimum genişliğin altındaki ve belirli bir maksimum genişliğin üzerindeki tarayıcı penceresi boyutları için, sayfa sabit genişlikli bir düzen gibi davranır.
Aşamalı düzen, hem sıvı hem de sabit genişlikli düzenlerin avantajlarını sunar. Bir dizi tarayıcı penceresi genişliği arasında sıvı genişlik düzeni olarak ve bu genişliklerin üstünde ve altında sabit genişlik düzeni olarak çalışır. Bu, daha düşük veya daha yüksek ekran çözünürlüklerine sahip kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olur. Ek olarak, tasarımcılara bir sayfanın görsel görünümü üzerinde makul bir kontrol sağlar.
Hedef kullanıcıların ekran çözünürlüklerine ve tasarım ihtiyaçlarına göre minimum ve maksimum tasarım genişliklerini belirleyin. Ardından sayfaları, sırasıyla minimum ve maksimum tarayıcı penceresi genişliklerinin altında ve üzerinde sabit bir genişlikte kalacak şekilde tasarlayın ve aralarındaki tarayıcı penceresi boyutuna göre ayarlayın.
Böyle bir tasarımın uygulanması, minimum genişlik ve maksimum genişlik stil kuralları belirlenerek mümkündür. Ancak, Internet Explorer 6 ve 7 sürümleri min-width ve max-width niteliklerini desteklemediğinden, tasarımın tüm tarayıcılarda doğru şekilde çalışmasını sağlamak için JavaScript kullanılması gerekir.
İLERLEMELİ DÜZENLER, sabit veya sıvı genişlikli düzenler kullanan tasarımlara karşı argümanlara karşı zarif bir çözüm sunar. Ancak, uygulama tarafından sunulan içeriğin niteliğine bağlı olarak, SABİT GENİŞLİK DÜZENİ veya SIVI GENİŞLİK DÜZENİ daha uygun olabilir ve tasarım sırasında dikkate alınmalıdır.
Web sitesi çözünürlük sorunu
Photoshop web Sayfası ölçüleri
Web sayfası çözünürlük ayarları
Web sitesi piksel
Standart web sayfası boyutları
Web sitesi ölçüleri
Ekran çözünürlüğü 1024×768 değişmiyor
Ekran çözünürlüğü ayarlama
Kullanıcıların, farklı sayfa öğeleri arasındaki ilişkileri açıkça görmeleri ve anlamaları gerekir. Sayfayı ve öğelerini düzenlemek için sistematik bir yaklaşım kullanmamak, dağınık bir tasarıma yol açabilir ve gereksiz yere karmaşık görünmesine neden olabilir.
Web sayfası öğelerini yerleştirmek ve hizalamak, web sayfalarına görsel bir yapı ve tutarlılık vermek ve kullanıcıların içeriğin düzenini anlamasını kolaylaştırmak için ızgara tabanlı bir sistem kullanın.
Izgara, tasarımcılara bir sayfadaki çeşitli öğeleri konumlandırmak ve hizalamak ve uygun görsel hiyerarşiler oluşturmak için tutarlı bir yaklaşım sunar, böylece ortaya çıkan düzenler görsel olarak hoş ve kullanımı kolay olur. Izgaraları kullanarak sayfa öğelerini düzenlemek ve hizalamak, sayfaların daha basit ve görsel olarak hoş görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ızgara içindeki bileşenlerin tutarlı bir şekilde yerleştirilmesi, uygulamada gezinmeyi de kolaylaştırır.
Izgara kullanıldığında, sayfalar satırlara ve sütunlara bölünür ve ızgara çizgileri, web sayfası öğelerini konumlandırmak ve hizalamak için kullanılır. Satırların ve sütunların ızgarası, üçte bir kuralı kullanılarak veya üçün katlarında birimler oluşturan sütunlu ızgaralar kullanılarak oluşturulabilir.
Izgara oluşturulduktan sonraki adım, sayfada logolar, gezinme (birincil, ikincil ve yardımcı program), üstbilgiler, altbilgiler vb. gibi uygulama boyunca tutarlı olacak öğeleri konumlandırmaktır. Bununla birlikte, içerik bir sayfadan diğerine değişiyorsa, ki bu genellikle web uygulamalarında söz konusu olabilir, içeriği önce ızgara içinde konumlandırmak faydalı olabilir.
Bu “önce içerik” yaklaşımının yararı, sayfadaki en önemli içeriği yerleştirdikten sonra, gezinmenin üste mi yoksa yanlara mı (sola veya sağa) yerleştirilmesi gerektiğinin oldukça net hale gelmesidir. Örneğin, raporlar veya arama sonuçları gibi içerik sayfalarda yatay boşluk gerektiriyorsa, gezinmeyi en üstte konumlandırmak en uygunu olabilir.
Sabit bir genişliğe ve yüksekliğe sahip basılı sayfaların aksine, web sayfaları, özellikle farklı miktarlarda dikey alan kaplayan değişen miktarda sayfa içeriği söz konusu olduğunda, dikey içerik için sınırlı kontrol sağlar.
Düzen, değişen miktarlarda sayfa içeriğine uyum sağlamak zorundaysa, sayfa içindeki öğelerin göreli konumlarını koruyun. Önemsiz bir örnek, sayfa içeriği için ne kadar dikey alana ihtiyaç duyulduğuna bakılmaksızın her zaman sayfa içeriğinden sonra görünebilen sayfa altbilgisidir.
İlahi oran olarak da bilinen altın oran, iki parça arasındaki orandır; öyle ki, küçük parça (bc) büyük parçaya (ab), büyük parça iki parçanın toplamına (ac) eşittir.
Genel olarak altın orana dayalı yerleşim düzenleri estetik açıdan hoş kabul edilir. Altın oranlara dayalı tasarımların estetik üstünlüğünün sınırlı kanıtı olmasına rağmen (Markowsky, 1992), çoğu tasarımcı onları üstün kabul eder ve ızgara düzenlerini buna göre tasarlar.
Tasarımlar altın orana uymaya zorlanmamakla birlikte mümkün oldukça dikkate alınmalıdır. İki sütunlu, 770 piksellik, sabit genişlikli bir tasarımda altın oranı kullanmak için — örneğin, 770 pikseli – 0,618 ile çarpın.
Sonuç, ana içerik sütununun genişliği olabilen yaklaşık 475 pikseldir. Kalan 295 piksellik genişlik (yani 770–495), gezinme veya diğer ikincil içerik için kullanılabilen ikinci sütun için kullanılabilir. Aynı yaklaşım daha büyük genişlikler için de kullanılabilir.
Sayfa öğelerini ızgara çizgileri boyunca hizalayın. Sayfa öğelerini ızgara çizgileri boyunca ve birbirleriyle dikey veya yatay olarak hizalayın. Amaç, sayfada yalnızca minimum sayıda “görünmez” ızgara oluşturmak değil, aynı zamanda bunu sayfanın yapısını görsel olarak ortaya çıkaracak ve kullanıcıların farklı sayfa öğelerini anlamasını ve bulmasını kolaylaştıracak şekilde yapmaktır.
Etkili hizalama oluşturmak, aynı zamanda sayfadaki ilgili öğeleri ilişkilendirerek bir kişinin tasarım boyunca yönlendirilmesine yardımcı olur (aşağıdaki GÖRSEL HİYERARŞİ modeline bakın). Web uygulamasındaki tüm sayfalarda tutarlı bir şekilde hizalamanın kullanılması, tasarımdaki sayfa öğelerinin öngörülebilirliğini artırır.
Yeniden kullanılabilir şablonlar oluşturun. Sayfalar düzenlendikten sonra, bir veya daha fazla sayfa şablonuna (sayfa türlerinin sayısına bağlı olarak) dilimlenmeli ve uygulama boyunca kullanılmalıdır. Bu, tasarımların tüm uygulama için çalışmasını sağlar ve bu nedenle geliştiricinin uygulama içindeki tek tek sayfaların nasıl tasarlanması gerektiğine dair herhangi bir tahminde bulunmasını önler.
GRID YAPI modelini kullanmanın önemli nedenlerinden biri, ortaya çıkan tasarımın mantıklı ve öngörülebilir bir organizasyona yol açmasını, kavrayışı geliştirmesini ve kullanıcıların istenen bilgileri bulmasını kolaylaştırmasını sağlamaktır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)