Java’ya Başlarken – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Java’ya Başlarken
Java’İlk satır “Bu basit bir Java programıdır” dizesini verir. ardından ekranda yeni bir satır görüntülenir. Çıktı aslında yerleşik println() yöntemiyle gerçekleştirilir. Bu durumda println() kendisine iletilen diziyi gösterir.
Göreceğiniz gibi, println( ) diğer bilgi türlerini de görüntülemek için kullanılabilir. Satır, System.out ile başlar. Şu anda ayrıntılı olarak açıklanamayacak kadar karmaşık olsa da, kısaca System, sisteme erişim sağlayan önceden tanımlanmış bir sınıftır ve çıkış, konsola bağlı çıkış akışıdır.
Muhtemelen tahmin ettiğiniz gibi, konsol çıktısı (ve girdisi) gerçek Java programlarında ve uygulamalarında çok sık kullanılmaz. Modern bilgi işlem ortamlarının çoğu pencereli ve doğası gereği grafik olduğundan, konsol G/Ç’si çoğunlukla basit, yardımcı programlar ve tanıtım programları için kullanılır. Bu kitabın ilerleyen kısımlarında, Java kullanarak çıktı üretmenin diğer yollarını öğreneceksiniz. Ancak şimdilik konsol G/Ç yöntemlerini kullanmaya devam edeceğiz.
println() ifadesinin noktalı virgülle bittiğine dikkat edin. Java’daki tüm ifadeler noktalı virgülle biter. Programdaki diğer satırların noktalı virgülle bitmemesinin nedeni, teknik olarak ifade olmamasıdır. Programdaki ilk } main() ile biter ve son }, Örnek sınıf tanımını bitirir.
İkinci Kısa Program
Belki de başka hiçbir kavram bir programlama dili için bir değişkeninkinden daha temel değildir. Muhtemelen bildiğiniz gibi, değişken, programınız tarafından bir değer atanabilecek, adlandırılmış bir bellek konumudur. Bir değişkenin değeri, programın yürütülmesi sırasında değiştirilebilir.
Bir sonraki program, bir değişkenin nasıl bildirildiğini ve ona nasıl bir değer atandığını gösterir. Ek olarak program, konsol çıktısının bazı yeni yönlerini de göstermektedir. Programın en üstündeki açıklamalarda belirtildiği gibi, bu dosyayı Örnek .java olarak adlandırmalısınız.
Burada type, bildirilmekte olan değişkenin türünü belirtir ve var-name, değişkenin adıdır. Belirtilen türden birden fazla değişken bildirmek istiyorsanız, virgülle ayrılmış bir değişken adları listesi kullanabilirsiniz. Java, tamsayı, karakter ve kayan nokta dahil olmak üzere çeşitli veri türleri tanımlar. int anahtar sözcüğü bir tamsayı türü belirtir.
Bu ifadede, artı işareti, num değerinin kendisinden önce gelen dizeye eklenmesine neden olur ve ardından elde edilen dize çıktılanır. (Aslında num önce bir tamsayıdan dizi eşdeğerine dönüştürülür ve ardından kendisinden önce gelen diziyle birleştirilir. Bu işlem bu çalışmanın ilerleyen kısımlarında ayrıntılı olarak anlatılacaktır.)
Bu yaklaşım genelleştirilebilir. + operatörünü kullanarak, tek bir println( ) deyimi içinde istediğiniz kadar öğeyi dizebilirsiniz. Bir sonraki kod satırı, num’a num çarpı 2 değerini atar. Diğer dillerin çoğunda olduğu gibi, Java da çarpmayı belirtmek için * operatörünü kullanır. Bu satır yürütüldükten sonra num, 200 değerini içerecektir.
Burada birkaç yeni şey oluyor. İlk olarak, “num * 2’nin değeri” dizesini görüntülemek için yerleşik yöntem print() kullanılır. Bu dizenin ardından yeni bir satır gelmez.
Bu, bir sonraki çıktı oluşturulduğunda aynı satırda başlayacağı anlamına gelir. print() yöntemi, her çağrıdan sonra yeni satır karakteri vermemesi dışında, println() yöntemine benzer. Şimdi println() çağrısına bakın. num’un kendi başına kullanıldığına dikkat edin. Hem print() hem de println() Java’nın yerleşik tiplerinden herhangi birinin çıktısını almak için kullanılabilir.
“if ” İfadesi
Java if deyimi, başka herhangi bir dildeki IF deyimine çok benzer şekilde çalışır. Ayrıca, sözdizimsel olarak C ve C++’daki if ifadeleriyle aynıdır. En basit şekli burada gösterilmiştir.
Burada koşul bir Boole ifadesidir. Koşul doğruysa, ifade yürütülür. Koşul yanlışsa, ifade atlanır.
Bu durumda, num 100’den küçük bir değer içeriyorsa, koşullu ifade doğrudur ve println( ) çalışır. num, 100’den büyük veya buna eşit bir değer içeriyorsa, println() yöntemi atlanır.
Java 101 turkcell
Java Ders Notları
Java yazma programı
JDK
Java Kod Örnekleri
Java Dersleri YouTube
Java Nedir
Java Dersleri PDF
“for” Döngüsü
Önceki programlama deneyimlerinizden de biliyor olabileceğiniz gibi, döngü ifadeleri neredeyse tüm programlama dillerinin önemli bir parçasıdır. Java bir istisna değildir. Aslında, sizin de yapacağınız gibi Java, güçlü bir döngü yapıları yelpazesi sunar.
Belki de en çok yönlü olanı for döngüsüdür. C veya C++’a aşina iseniz, Java’daki for döngüsünün bu dillerde olduğu gibi çalıştığını bilmek sizi memnun edecektir. C/C++ bilmiyorsanız, for döngüsünün kullanımı yine de kolaydır. For döngüsünün en basit biçimi burada gösterilmektedir: for(initialization; koşul; iterasyon) ifadesi.
En yaygın biçiminde, döngünün başlatma kısmı bir döngü kontrol değişkenini bir başlangıç değerine ayarlar. Koşul, döngü kontrol değişkenini test eden bir Boole ifadesidir. Bu testin sonucu doğruysa, for döngüsü yinelemeye devam eder.
Yanlış ise, döngü sona erer. Yineleme ifadesi, döngü her yinelendiğinde döngü kontrol değişkeninin nasıl değiştirileceğini belirler. İşte for döngüsünü gösteren kısa bir program vardır.
Bu örnekte x, döngü kontrol değişkenidir. For’un başlatma bölümünde sıfır olarak başlatılır. Her yinelemenin başlangıcında (ilki dahil), koşullu test x < 10 gerçekleştirilir. Bu testin sonucu doğruysa, println( ) ifadesi yürütülür ve ardından döngünün yineleme kısmı yürütülür. Bu işlem koşullu test yanlış olana kadar devam eder.
İlginç bir nokta olarak, profesyonelce yazılmış Java programlarında, önceki programda gösterildiği gibi yazılan döngünün yineleme bölümünü neredeyse hiç görmezsiniz. Yani, bunun gibi ifadeleri nadiren göreceksiniz.
Bunun nedeni, Java’nın bu işlemi daha verimli bir şekilde gerçekleştiren özel bir artırma operatörü içermesidir. Arttırma operatörü ++’dır. (Yani arka arkaya iki artı işareti.) Arttırma operatörü, işlenenini bir artırır.
Kod Bloklarını Kullanma
Java, iki veya daha fazla ifadenin kod blokları olarak da adlandırılan kod blokları halinde gruplandırılmasına izin verir. Bu, ifadeleri açılış ve kapanış küme parantezleri arasına alarak yapılır. Bir kod bloğu oluşturulduktan sonra, tek bir ifadenin kullanılabileceği herhangi bir yerde kullanılabilen mantıksal bir birim haline gelir. Örneğin, bir blok Java’nın if ve for deyimleri için bir hedef olabilir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)