Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Java Güvenliğinin Önemi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Java Güvenliğinin Önemi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

JLabel Sınıfı – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Java Güvenliğinin Önemi

Başından beri Java güvenli olacak şekilde tasarlanmıştır. Güvenlik, dizi dizin aralığı kontrolleri, bayt kodu doğrulaması ve dosyalar ve kullanıcı bilgileri gibi kritik sistem kaynaklarına kontrollü erişim gibi dil özelliklerini içerir.

Başlangıçta güvenlik modeli, yerel olarak kurulu tüm sınıflara sistem kaynaklarına erişim izni verilmesi gerektiğini ve ağ yoluyla indirilen tüm bayt kodlarının hassas bilgi ve işlemlerden kısıtlanması gerektiğini varsaydı.

Java olgunlaştıkça, yerel ve uzak sınıflar arasındaki ayrım biraz bulanıklaştı. Uygulama sunucuları ve Web sunucuları, Web uygulaması gibi bir bileşenin diğerini ihlal etmemesini sağlamak için güvenlik modeline güvenir. İmzalı uygulamalar, indirilen kodun yerel dosyalara, panoya ve sistem özelliklerine erişmesine izin verir.

Çalışma zamanındaki çeşitli çekirdek sınıflar, arayanın istenen işlemi gerçekleştirmesine izin verilip verilmeyeceğini kontrol etmek için güvenlik çerçevesini kullanır. Güvenlik modelinin merkezinde, java.security paketi için bir cephe görevi gören bir java.lang.SecurityManager örneği bulunur.

Java, sistem bilgilerine veya bir kaynağa erişimi temsil etmek için izin kavramını kullanır. Örneğin PropertyPermission, sistem özelliklerine erişimi temsil eder. Yöntem mantığını yürütmeden önce çekirdek sınıflar, çağırana uygun izinlerin verilip verilmediğini kontrol etmek için güvenlik yöneticisini kullanır. Mekanizmanın nasıl çalıştığını anlamanın kolay bir yolu, gösterilen System.setProperty() yönteminin uygulanmasına bakmaktır.

Uygulama önce sistem güvenlik yöneticisini alır. Biri kuruluysa ve parametreler geçerliyse, güvenlik yöneticisini kullanarak, verilen anahtara yazma özelliğinin verildiğini doğrulamak için kullanılır.

Güvenlik yöneticisinin checkPermission yöntemi, izin verilmezse bir SecurityException istisnası atar. Sistem özelliği, yalnızca checkPermission başarılı bir şekilde dönerse yeni değere ayarlanır. Güvenlik yöneticisi tarafından yönetilen işlemleri listeler.

Java politika dosyalarında hangi sınıflara hangi izinlerin verildiği bilgisi saklanır. Sistem genelindeki java.policy dosyası, önce ${java.home}/lib/security dizininden yüklenir; burada ${java.home}, JRE kurulum dizinidir.

Varsa, daha sonra ${user.home}/.java.policy dosyası yüklenir. Özel bir Java ilke dosyası, -Djava.security.policy parametresi kullanılarak komut satırında belirtilebilir. Java güvenliği ve izinleri hakkında ayrıntılı bir tartışma bulunabilir.

Java güvenliği, şifreleme (JCE), kimlik doğrulama ve yetkilendirme (JAAS), güvenli yuva desteği (JSSE) ve diğer pek çok API’yi içerir. Bu ek API’ler, bilgileri korumak için güçlü araçlar sağlar, ancak tipik bir uygulamada doğrudan kullanılmazlar. Bir uygulama geliştiricisinin karşılaşması muhtemel güvenlik özelliklerine odaklanacağız.

Güvenlik Kontrollerini Atlamak

Bu kitap açısından bakıldığında, biz çoğunlukla Java çalışma zamanı tarafından gerçekleştirilen güvenlik kontrollerini atlamakla ilgileniyoruz. Güvenlik modelinin katılığını belirleyen üç yapılandırma senaryosu aşağıdaki gibidir:

  • Güvenlik yöneticisi yüklü değil.
  • Güvenlik yöneticisi, varsayılan bir ilkeyle yüklenir.
  • Güvenlik yöneticisi, özel bir ilke ile yüklenir.

Güvenlik yöneticisi kurulu değilse, kontroller gerçekleştirilmeyecektir. Listelemede gördüğünüz gibi, izin kontrolü yalnızca sistem güvenlik yöneticisi örneği boş değilse yapılır.

Varsayılan olarak, Java uygulamaları (uygulamalar veya Web başlatma uygulamaları değil) bir güvenlik yöneticisi olmadan çalışır; bu, kodun sistem bilgilerine ve kaynaklarına neredeyse sınırsız erişimi olduğu anlamına gelir.

Örneğin, bir güvenlik yöneticisi olmadan herhangi bir sınıf, user.name sistem özelliğinden kullanıcı hesabının adını okuyabilir. Bu nedenle, güvenli bir ortam gerektiren uygulamalar için bir güvenlik yöneticisinin kurulu olmaması önerilmez.

Bir güvenlik yöneticisi yüklemek, bilgi ve kaynak erişimi için izin denetimi sağlar. Bu, sanal alanda çalışan uygulamalar ve Web başlatma uygulamaları için varsayılan modeldir. Güvenlik yöneticisi, -Djava.security.manager komut satırı seçeneği java olarak ayarlanarak veya System.setSecurityManager() çağrılarak kurulabilir.


Java güvenlik ayarları
Java indir
Java Denetim Masası nasıl açılır
Java kontrol paneli ayarları
Application Blocked by Java Security
Java güvenli Site ekleme
Java 32 bit
Dağıtımın ve uygulamanın eşleşen güvenlik bölgeleri


Herhangi bir özel ilke dosyası belirtilmezse, varsayılan dosya yüklenir ve kullanılır. Varsayılan ilke, yalnızca bir avuç izne izin vererek nispeten güvenli bir çalışma zamanı ortamı sağlar. Aşağıda, hangi izinlerin verildiğini gösteren varsayılan ilke dosyasının kısaltılmış bir sürümü yer almaktadır.

Açıkça izin verilmemişse izin verilmez. Örneğin, yansıma yoluyla özel bir yönteme erişim, runtimePermission türünde bir accessDeclaredMembers ve ReflectPermission türünde bir supresAccessChecks gerektirir. Gösterilen testi güvenlik yöneticisi kurulu olarak çalıştırmayı denerseniz, uygulama bir güvenlik istisnasıyla başarısız olur.

Kodlamaya izin vermenin birkaç yolu vardır. En kolayı, gerekli tüm izinleri içeren özel bir Java güvenlik ilkesi dosyası oluşturmak ve bunu -Djava.security.policy özelliğini kullanarak komut satırında belirtmektir. Bu yaklaşım gösterildi.

Ya güvenlik yöneticisi kuruluysa ve -D seçeneği kullanılarak zaten özel bir ilke dosyası belirtilmişse? J2EE uygulamalarını izole etmek için Java güvenliğine güvenen uygulama sunucularında ve Web sunucularında genellikle durum budur.

Ek izinler vermek için iki alternatif daha mevcuttur. Açıkçası, kodunuzu çalıştıran ürünün özel ilke dosyasını veya sistem ilke dosyasını düzenleyebilirsiniz, ancak bu temiz bir çözüm değildir.

İlke dosyanızı .java.policy olarak adlandırmak ve onu kullanıcının ana dizinine yerleştirmek daha iyi bir yoldur. Java çalışma zamanı önce ${java.home}’dan sistem politika dosyasını yükler ve ardından ${user.home}’dan kullanıcı politika dosyasını yükler.

Değişikliklerinizi izole eden ve kolay bakım sağlayan mevcut komut dosyalarını veya dosyaları değiştirmek zorunda kalmazsınız.
Başka bir alternatif de, ${java.home}/lib/security alt dizininde bulunabilen java.security dosyasına politika dosyanıza bir referans eklemektir.

Bu dosya, güvenlik yapılandırmasını açıklar ve hangi ilke dosyalarının hangi sırayla yükleneceğini belirtir. Sistem ilke dosyasına ve kullanıcı ilke dosyasına referansları burada bulabilirsiniz; ilke dosyanızı dahil etmek için aşağıdaki satırı eklemelisiniz.

Kısaca;

  • Java güvenliği, izinler aracılığıyla sistem bilgilerine ve kaynaklara erişimi kontrol eder. n Güvenlik yöneticisi, güvenlik modelinin merkezinde yer alır. Takılı değilse, hiçbir kontrol yapılmaz.
  • İzinler Java politika dosyalarında verilebilir.
  • İlke dosyaları, komut satırında veya Java güvenlik yapılandırma dosyası aracılığıyla belirtilebilir.

Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın