Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

İLERLEME GÖSTERGELERİ – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

İLERLEME GÖSTERGELERİ – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Kampanya Yönetimi

İLERLEME GÖSTERGELERİ

DEA’lar gerçek zamanlı geri bildirim sağlamaya çalışsa da, kullanıcılar genellikle işleme tamamlanmadan ve yeni bilgiler sunulmadan önce fark edilebilir sunucu veya işleme gecikmeleriyle karşılaşır.

Kullanıcılara, sistemin talebi işlemekle meşgul olduğunu belirtmek için bir gecikme göstergesi veya yalnızca sistemin meşgul olduğunu belirtmek için değil, aynı zamanda tamamlanma yüzdesi, işleme aşaması, kalan süre veya bunların kombinasyonu.

Bekleme/ilerleme göstergelerini göstermek iki amaca hizmet eder:

1. Kullanıcılara, uygulamanın isteklerini aldığını ve üzerinde çalıştığını bildirirler.
2. Kullanıcıları, talebin işlenmesi açısından uygulamanın nerede olduğu konusunda bilgilendirirler.

Kullanıcılar, beklemeleri gereken süreyi tahmin etmek için bu bilgileri kullanabilir ve işlemi iptal etmeyi seçebilir. ANİMASYONLAR/GEÇİŞLER kalıbı gibi, ilerleme göstergeleri de kullanıcılara gerekli geri bildirimi sağlar ve onları sistem durumu hakkında bilgilendirir.

Gecikmenin uzunluğuna bağlı olarak ilerlemeyi belirtmek için farklı yaklaşımlar kullanılabilir. Daha kısa gecikmeler için (10–15 saniyeden az), ilerleme göstergeleri şu şekilde olabilir:

  • “Yükleniyor” veya “lütfen bekleyin…” gibi bir kısa mesaj.
  • Animasyonlu bir simge (ör. bir kum saati).

Daha uzun gecikmeler için (10–15 saniyeden fazla), ilerlemenin kapsamını ve durumu ve/veya kalan sürenin tahminini gösteren bir ilerleme çubuğu kullanın. Bir işlemin tamamlanması uzun sürecekse, kullanıcılar istedikleri zaman işlemi iptal etsin.

Gerçekten uzun gecikmelerde, gecikme algısını kısaltmak için durum bilgilerini veya diğer ilgi çekici içerikleri gösterin. Genellikle daha kısa olan işleme gecikmeleri, DİNAMİK SORGULAMA ve YERİNDE DÜZENLEME uygulamalarında oldukça yaygındır. İşlem tamamlandığında kullanıcıların herhangi bir sayfa değişikliği hakkında bilgilendirilmeleri gerekiyorsa SPOTLIGHT/SARI-SOLMA modeli yararlı olabilir.

SPOT IŞIK/SARI-SOLMA

Çoğu zaman, kullanıcının dikkatini bir kullanıcı eyleminin neden olduğu veya sistem tarafından başlatılan belirli bir sayfa değişikliğine yönlendirmek önemlidir. Değişiklik, güncellenen bilgilerin vurgulanmasını sağlayacak kadar önemli olmadığından ve sayfadaki birkaç öğe belirli bir süre içinde değişebileceğinden, kalıcı olarak vurgulama, arayüzün dağınık görünmesine neden olabilir.

Hisse senedi fiyatları veya spor skorları gibi canlı verileri gösteren izleme türü uygulamalar için kullanıcıları değişiklikler hakkında bilgilendiren mesajlar sunmak, bu tür arabirimlerdeki değerler sık sık değişmeye devam ettiğinden, arabirimi ürkütücü ve dikkat dağıtıcı hale getirebilir.

Kullanıcının dikkatini çeken animasyon tipi bir efekt oluşturmak için değiştirilen alanı çok kısa bir süre için (spot ışığı gibi) vurgulayın. Bu yaklaşım, Linderman (2004) tarafından bir sayfada son zamanlarda değiştirilen bir alanı ustaca vurgulamak için önerilen sarı-solma tekniğinin genel bir versiyonudur.

Bu kısa vurgulama yaklaşımı, sayfada nispeten küçük değişiklikler meydana geldiğinde kullanıcıların değişikliğe hızla katılmasını sağlamak için yeterli animasyon efekti sağlamaya yardımcı olur. Ek olarak, etki geçici olduğu için, kullanıcıların dikkati yalnızca vurguyla dağılmaz ve eldeki göreve geri dönebilir, aynı zamanda arayüz de derli toplu kalır.

Animasyona benzer bir efekt oluşturmak için değiştirilen içeriği kısaca (birkaç saniyeden fazla olmayacak şekilde) vurgulayın. Arka planın geri kalanından belirgin bir kontrast sağlayan doymamış bir vurgu rengi seçin.

SPOTLIGHT/YELLOW-FADE şablonunun kullanımı, canlı veri güncellemeleri sağlayan portletlere sahip YERİNDE DÜZENLE uygulamalarında ve PORTALLAR’da oldukça yaygındır.

Kullanıcılara sunulacak toplam öğe sayısı (resimler veya resim ve metin kombinasyonu) mevcut alana sığdırılamaz.


web 1.0, web 2.0 nedir
Web 1.0 nedir
Web 1.0 araçları nelerdir
Web 1.0 örnek
Web 1.0, Web 2.0 Web 3.0, Web 4.0 nedir
Web1 web2 web3 nedir
Web 4.0 Nedir
web 1.0, web 2.0 ve web 3.0 aralarındaki farklar nelerdir


Kullanıcıların öğeler arasında hızlı bir şekilde göz atmalarını sağlamak için öğeleri bir “atlıkarınca” olarak gösterin. Atlıkarınca kavramı, hem ileri hem de geri gezinmeyi kolaylaştırmak için dairesel bir yapıyı çağrıştırsa da, döngünün birçok uygulaması doğrusaldır ve kullanıcıların aynı anda birkaç öğeyi görüntülemesine ve geri kalanına erişmek için ileri ve geri gitmesine izin veren görünüm pencereleri olarak çalışır. öğeler .

Karusel, kullanıcıların nispeten küçük bir ekran alanında birkaç öğeye erişmesine olanak tanır ve tasarımcıların öğe başına daha fazla alan ayırmasına olanak tanır. Dairesel döngülerin kullanılması, kullanıcıların sol veya sağ oklara tıklayarak öğelere erişmesine de olanak tanır. Atlı karıncalar en yaygın olarak resimler için kullanılır; örneğin, fotoğraf albümleri arasında gezinirken; filmler, müzik veya kitap listeleri; veya emlak listeleri vb.

Öğeleri karusellerde dikey veya yatay olarak, şeridin her iki ucunda gezinme düğmeleri (genellikle oklar) bulunan bir “şerit” olarak sunun. Karuselin slayt gösterisi olarak uygulandığı tasarımlarda, o anda görüntülenen öğeyi vurgulayın. Ek olarak, öğeler arasındaki ilişkiyi belirtmek için döngüdeki bir öğe grubu bir sonraki grupla değiştirildiğinde bir “slayt” geçiş efekti kullanın.

Doğrusal döngüleri kullanırken, uygun şekilde sol ve sağ okları etkinleştirerek veya devre dışı bırakarak ek öğelerin mevcut olup olmadığını kullanıcılara bildirin. Örneğin, kullanıcılar döngünün sonuna geldiğinde sağ oku devre dışı bırakın ve kullanıcılar ilk öğeye döndüklerinde sol oku devre dışı bırakın. Sayfalandırma ipuçları, kullanıcıların kümedeki ilk veya son öğeye ulaştığını belirtmek için de kullanılabilir. Ek olarak, döngüdeki önceki veya sonraki öğenin kısmi bir görüntüsü gösterilebilir.

DÖNGÜLER, kullanıcıların döngüdeki öğeler arasında görsel bağlamı korumalarına olanak tanımak için sola kaydırma, sağa kaydırma, yukarı kaydırma ve aşağı kaydırma gibi görsel efektler (ANİMASYONLAR/GEÇİŞLER) kullanır. Doğrusal döngüler için, kullanıcıların döngü içindeki konumunu göstermek için PAGINATION göstergelerini kullanın.

Diğer herhangi bir web uygulamasında olduğu gibi, kötü tasarlanmış DEA’lar kullanılabilirliği baltalayabilir ve kullanılabilirlik açısından test edilmelidir. Aslında, DEA’ların tasarımcılarının bilmesi gereken birkaç doğal kullanılabilirlik sorunu vardır. Bu sorunlar, “geri” düğmesinin kullanımı ve yer imi (veya sık kullanılanlar) işlevselliği ile ilgilidir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın