Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Hedef URL Belirleme

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Hedef URL Belirleme

Web Domainleri

Hedef URL Belirleme

AdWords’te, belirli bir tıklama için trafiği nereye göndereceğinizi seçmenin üç yolu vardır.

İlki, reklam metni düzeyindedir. bu örnekte, o reklamdan gelen her tıklama aynı açılış sayfasına gider. bir reklam grubunda birkaç farklı reklam olabilir. Her reklamın farklı bir hedef URL’si olabilir, her reklama bir hedef URL atamanız gerekir.

Ayrıca, tek tek anahtar kelime düzeyinde bir hedef urL ayarlayabilirsiniz. Bu isteğe bağlıdır, gerekli değildir. anahtar kelime düzeyinde url’ler oluşturursanız, reklam kopyalama hedef url’si yerine bu url kullanılır.

Anahtar kelime içerik ağı için, anahtar kelime düzeyinde hedef URL’ler ayarlarsanız, Google o sayfanın içeriğiyle en iyi eşleşen anahtar kelimeyi belirlemeye çalışır ve anahtar kelimenin URL’sini kullanır. açılış sayfasıyla en iyi eşleşen anahtar kelimenin bir URL’si yoksa içerik ağı için reklam kopyası hedef URL’si kullanılacaktır.

yerleşim hedefleme kullanıyorsanız, her yerleşim için bir hedef urL ayarlayabilirsiniz (bu isteğe bağlıdır). yerleşim düzeyinde bir hedef URL’niz varsa, birisi reklamınızı tıkladığında bu URL kullanılır. anahtar kelimeleriniz yoksa ve reklam grubunda anahtar kelimeleriniz varsa, google içerik için en uygun anahtar kelimenin ne olduğuna bakar. o anahtar kelimenin bir hedef URL’si varsa kullanılır; yoksa, ziyaretçinin nereye gönderileceğini belirlemek için reklam kopyası hedef URL’si kullanılır.

Hedef URL’ler için arama hiyerarşisi şöyledir:

• Anahtar kelime hedef URL’si
• Reklam kopyası hedef URL’si

Hedef URL’ler için içerik ağı hiyerarşisi şöyledir:

• Yerleşim hedef URL’si
• Anahtar kelime hedef URL’si
• Reklam kopyası hedef URL’si

Google’ın sizin için dolduracağı joker karakter değişkenlerini (anahtar kelime gibi) ve analiz sisteminizin neleri anlayabileceğini göz önünde bulundurmanız gerektiğinden, doğru izleme için hedef URL’ler oluşturmak zor olabilir. Sonraki bölümlerde, web sitenize ulaşan ziyaretçilerin davranışları hakkında fikir edinebilmeniz için hedef URL’lerin nasıl oluşturulacağına ilişkin örnekleri inceleyeceğiz.

İzleme için Hedef URL’leri Kullanma

İzleme amacıyla, hedef URL’lerinize ek parametreler eklemek isteyebilirsiniz. bazıları izleme sisteminiz tarafından belirlenebilir ve google’ın desteklediği bazı değişkenler vardır. Bir hedef URL’nin 1.024 karakter olabilmesinin nedeni budur; bir URL’ye izleme parametreleri eklemeye başladığınızda, oldukça uzayabilir.

Bu ek parametreler ziyaretçiler için değildir. Bir ziyaretçinin sitenizde nereye gittiğini etkilememelidirler. İster günlük dosyalarında ister ayrı bir analiz sisteminde ayrıştırıyor olun, bu ek değişkenler izleme amaçlarınız içindir.

URL Parametreleri

bir urL’de soru işareti (?) ve ve işareti (&) yeni bir parametreyi (veya değişkeni) belirtmek için kullanılır. Çoğu içerik sistemi soru işaretinin yalnızca bir örneğini desteklerken, bir ve işaretinin birçok örneğini destekleyecektir.

Soru işareti, bir urL’de kullanılan ilk parametre olmalı ve geri kalan değişkenler ve işaretleri ile ayrılmalıdır. ayrıca hedef url’lerde boşluk bırakmayın. bazı sistemler boşlukları %20 veya %2B olarak yorumlar, bazıları boşluk olarak bırakır ve bazıları artı (+) işareti ekler. Bir boşluk kullanarak, bazı ziyaretçilerin URL’sini bozabilir ve web sitenizde 404 (hata) sayfası görmelerine neden olabilirsiniz.

Örneğin, “adWords seminerleri” arama terimine bir ziyaretçi göndermek ve izleme amacıyla hedef urL’ye bir kaynak (src) ve anahtar kelime parametresi eklemek isterseniz, nihai hedef URL’niz şöyle olacaktır.

Bir AdWords URL’sine eklenecek en yaygın izleme parametreleri şunlardır:

• src (adWords gibi trafik kaynağı anlamına gelir)
• Orta (ne tür trafik, bu örnekte PPC)
• Kampanya
• reklam grubu
• reklam kopyası kimliği
• Anahtar kelime
• Anahtar kelime eşleme türü
• ağ (arama veya içerik kaynağı)
• Atama

Bu girdilerden bazıları google tarafından değişken değiştirmelerle desteklenir, yani url’nize bir değişken girebilirsiniz ve google bu değişkeni gerçek bilgilerle dolduracaktır. Reklam metni düzeyinde izlemek istiyorsanız bu çok kullanışlıdır.


Blog URL örnekleri
Blog için URL seçme
Blog için URL Nasıl yapılır
url nedir, nasıl yapılır
URL ‘yı açmak istiyorum
Url Nasıl oluşturulur
Blogger
Url Nedir


Hedef URL’lere Özel Parametreler Ekleme

önceki bilgilerden bazıları (eşleşme türü gibi) google tarafından desteklenmiyor. bu bilgi kümesini izlemek istiyorsanız, anahtar kelime düzeyinde hedef URL’ler oluşturmanız gerekir.

Anahtar kelime girişi, reklamınızın tetiklenmesine neden olan anahtar kelimeye bağlıdır. Reklam metni kimliği, AdWords hesabınızdaki her reklama özeldir. Bir reklam metnini reklam metni kimliğiyle ilişkilendirmenin en kolay yolu, aPi’yi (veritabanınızın adWords veritabanıyla iletişim kurmasını sağlayan bir arka plan programı) kullanmak veya bir reklam metni raporu çalıştırmak ve reklam kimliği veri noktasını dahil etmektir. 

İki ilginç değişken, ifsearch ve ifContent’tir. tüm tıklamalar ya aramadan ya da içerikten gelir. AdWords, hangi ağın size trafik gönderdiğini otomatik olarak içerecektir. tıklamanız bir yerleşimden geliyorsa, yerleşimin bilgileri url’ye dahil edilecektir.

Reklam metni düzeyinde hedef URL’lerin nasıl oluşturulacağını göstereceğiz. değişkenlerden biri yerleşim olduğundan, aynı url’yi yerleşim düzeyinde de kullanabilirsiniz.

Google analitiğine derinlemesine dalmayacak olsak da, izleme sisteminizin değişkenlerini hedef URL’lerinize dahil etmeniz önemlidir. Bu nedenle, bu örneklerde google analytics’in ana değişkenlerini kullanacağız.

google analytics, gösterilen ana değişkenleri kullanır. “Adınız” ifadesini gördüğünüzde bu, hangi veri noktasına atıfta bulunulduğunu anlamanıza yardımcı olmak için istediğiniz her şeyi girebileceğiniz anlamına gelir.

adWords hesabınızı google analytics hesabınızla bağlayabileceğinizi ve bu URL’lerin tümünü adWords’te kodlamak zorunda kalmadan bu verilerin çoğunu görebileceğinizi unutmamak önemlidir. bazı durumlarda, analitik programınıza büyük miktarda bilgi iletecek olan analitik ve adWords girdilerini birlikte birleştirebilirsiniz.

reklam metni düzeyinde URL’ler oluşturuyorsanız, değişkenlerde eksik olan tek veri parçası reklam grubudur. Bu nedenle, bu bilgiyi doğrudan url’ye kodlamanız gerekecektir. Google analytics verileri, google adWords değişken değiştirmeleri ve kaynak reklam grubunun manuel kodlaması için bilgiler içerir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın