Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Hata Mesajları – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Hata Mesajları – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Kampanya Yönetimi Arayüzünün Yapısı

Hata Mesajları

Sorun

En kullanışlı form tasarımında bile hatalar kaçınılmazdır. Uygun etiketlere ve talimatlara rağmen, tüm kullanıcılar formu her seferinde doğru ve eksiksiz bilgilerle göndermeyecektir.

Aşağıdaki hata türleri özellikle yaygındır:

  • Eksik bilgi. Bu, kullanıcıların bir veya daha fazla gerekli bilgiyi sağlayamadığı zamandır.
  • Biçimlendirme hataları. Bu, kullanıcıların girişinin istenen biçimle eşleşmediği zamandır; örneğin, uyumsuz veri türleri (sayısal ve alfabetik), uzunluk hataları (istenenden daha kısa veya daha uzun girdi), tarih biçimi hataları, ondalık hatalar vb. geçersiz bilgi
  • Bu, sağlanan bilgilerin yanlış olduğu zamandır; örneğin, yanlış kullanıcı kimliği ve şifre, bir tarih aralığındaki “başlangıç” tarihinden önceki “bitiş” tarihi vb.

Çözüm

Kullanıcılara bir hata mesajı gösterin ve hata(lar)ın nedenlerini ve bunları düzeltmek için uygun talimatları açıkça belirtin. Ek olarak, hata mesajlarını formla aynı sayfada gösterin ve kullanıcı tarafından girilen verileri saklayın.

Bu yaklaşımın iki önemli faydası vardır:

1. Kullanıcılar hata(lar)ı düzeltirken hata mesajına başvurabilir.

2. Kullanıcıların doğru verileri yeniden girmesi gerekmez.

Neden?

Hatalar zarif bir şekilde yönetildiğinde, kullanıcılar sorunları hızla çözebilir ve ana görevlerinden (veya hedeflerinden) rahatsız olmazlar.

Nasıl?

En önemlisi, kullanıcıların bir hatanın hemen oluştuğunu bilmelerini sağlayın. İletileri belirgin bir renkte (arka plan rengi veya metin rengi) göstererek kullanıcıların dikkatini hataya çekin. Renge ek olarak, dikkati hata mesajına ve/veya hatalara/hatalara neden olan form öğelerine çekmek için bir uyarı simgesi (veya başka bir uygun simge) kullanmayı düşünün.

HATAYI DÜZELTMEK İÇİN TALİMATLAR SAĞLAYIN

Bu, kullanıcılardan basit ve belirli bir şey yapmalarını istemek kadar basit olabilir (ör. “Kullanıcı adınızı ve parolanızı yeniden girin. Ardından Oturum Aç’ı tıklayın”) ve hatayı düzeltmeye yönelik önerilerde bulunun (ör. “Kullanıcı adı büyük/küçük harfe duyarlıdır. Kontrol edin”) klavyenizdeki Caps Lock tuşuna basın”).

HATA MESAJLARINI FORM İLE AYNI SAYFADA GÖSTER

Hata mesajlarını farklı bir sayfada gösteren web uygulamaları, kullanıcıları hataları içeren form sayfasına dönmeden önce hataları ve bunları düzeltme talimatlarını ezberlemeye zorlar.

Bir sayfada birkaç hata varsa, bu hantal hale gelebilir çünkü kullanıcılar tüm hataları düzeltmek için birkaç kez ileri geri gitmek zorunda kalabilir. Hata mesajlarının formla aynı sayfada gösterilmesi, hata mesajının olduğu sayfaya dönme ihtiyacını ortadan kaldırır ve kullanıcıların hataları düzeltmesini kolaylaştırır.


Yazılı Hata Mesajları
BIOS Sesli Hata mesajları
RAM bip sesi
BIOS Hata Mesajları
4 Uzun bip sesi
Anakart 7f hatası
1 uzun bip Bellek tazelenmesinde hata çözümü
Bilgisayar Hata Sesi


KULLANICI TARAFINDAN GİRİLEN BİLGİLERİ SAKLAYIN

Hata mesajları gösterilirken kullanıcı tarafından girilen bilgilerin kaybolmaması önemlidir. Kullanıcılardan aynı bilgileri tekrar girmelerini istemek can sıkıcıdır ve formu terk etmelerine neden olabilir.

“SORUNLU” ALANLARI BELİRLEYİN

Hata mesajını göstermenin yanı sıra, hatalara neden olan belirli form öğelerini açıkça tanımlayın. Bu, kullanıcıların hataya neden olan form öğelerini aramak zorunda kalabilecekleri daha uzun formlar için özellikle yararlıdır.

Hata mesajları form tasarımının önemli bir parçası olsa da hataları önlemek için her adım atılmalıdır. Bu, gerekli alanların açıkça belirtilmesi (GEREKLİ ALAN GÖSTERGELERİ), kullanıcılardan beklenen veri türü ve biçimlendirme için uygun talimatların sağlanması (GİRİŞ İPUÇLARI/İSTEMLERİ), uygun varsayılanları kullanarak kullanıcı veri girişini en aza indirgeme (AKILLI VARSAYILANLAR) ve kullanıcıların ortak biçimlerdeki verileri kabul etmelerine olanak tanır (FORGIVING FORMAT).

Kullanıcı Doğrulama

Web uygulamaları bire bir etkileşime olanak sağladığında ve kullanıcıya özel bilgileri depoladığında, kullanıcıların bir hesap oluşturmasını (KAYIT) ve web uygulamalarına erişmek için benzersiz kimlik bilgileri seçmesini gerektirir.

Kayıt işlemi, istenmeyen postayı önlemek ve kaydolan kullanıcıların insan olduğundan ve otomatik bilgisayar programı olmadığından emin olmak için kullanıcıların bozuk bir görüntüden bir dizi alfasayısal karakter girmesini gerektirebilir (CAPTCHA, Bilgisayarları ve İnsanları Ayırt Etmek için Tamamen Otomatik Genel Turing testi).

Benzersiz kimlik bilgileri oluşturulduktan sonra, kullanıcılar kendilerini tanıtabilir (OTURUM AÇIN) ve kişisel bilgilerini saklayabilir ve bunlara erişebilir.

Oturum açtıktan ve istenen görevleri yerine getirdikten sonra, yetkisiz kullanıcıların hesap bilgilerine erişememelerini ve hesap bilgilerini değiştirememelerini (LOG OUT) sağlamak için kullanıcılar genellikle uygulamadan çıkmak için bir yola ihtiyaç duyar. Pek çok uygulamada ayrıca, belirli bir süre işlem yapılmadığında kullanıcıların otomatik olarak oturumlarını kapatma (OTOMATİK ÇIKIŞ) hükümleri vardır.

Pek çok web uygulaması ara sıra kullanıldığından, kullanıcılar genellikle oturum açma bilgilerini unutur ve bu bilgileri geri almanın bir yolunu arar. Uygulamaların güvenlik düzeyine bağlı olarak, kullanıcılardan hesapları hakkında bir veya daha fazla benzersiz bilgi vermeleri istenebilir.

Hesapla ilişkili e-posta adresini sağlamak veya kayıt sırasında oluşturulan bir veya daha fazla güvenlik sorusunu yanıtlamak kadar basit olabilir (KULLANICI ADI/PAROLAYI UNUTUN).

Kayıt

Web uygulamalarının genellikle kullanıcıları benzersiz bir şekilde tanımlaması gerekir. Bunun nedenleri arasında kişisel ve hassas bilgilere (ör. mali veya sağlık kayıtları) yetkisiz erişimin önlenmesi, rahatlığın artırılması (ör. fatura ve gönderim adreslerinin saklanması) ve paylaşımın etkinleştirilmesi (ör. fotoğraflar) yer alır. Bu tür avantajlara rağmen, kullanıcılar kişisel bilgilerini verirken çoğu zaman tereddüt etmekte ve genellikle hesap oluşturmalarını gerektiren uygulamalardan kaçınmaktadır.

Kaydı mümkün olduğu kadar uzun süre erteleyin ve kullanıcıların bir hesap oluşturmanın faydalarını tam olarak anlamaları için uygulamayı keşfetmelerine izin verin.

Ek olarak, kullanıcılar bazı kolaylıklardan vazgeçmeye istekliyse, kayıt olmadan işlem yapmalarını mümkün kılın. Topix.net, tartışma forumlarından kayıt gerekliliğini kaldırdığında gönderi sayısında önemli bir artış ve kalitesinde önemli bir iyileşme buldu. Kayıt kaçınılmaz olduğunda, kaydın faydalarını açıkça belirtin ve kullanıcılardan yalnızca bir hesap oluşturmak için gerekli bilgileri isteyin.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın