Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Google AdWords İşletimi

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Google AdWords İşletimi

PPC Reklamları

Google AdWords İşletimi

Google AdWords, Google AdSense’in diğer yüzüdür. Bu, Google’ın yerleştirdiği tüm AdSense reklamlarını hem kullanıcıların sitelerinde hem de kendi arama sonuçları sayfalarında sattığı, web reklamcıları için bir ağdır. Bu bağlamda, AdWords, esas olarak, bireysel reklamverenlerin reklamlarını düzenleyen ve ardından bu reklamları kendi sitelerine ve üçüncü taraf web sitelerine yerleştiren bir reklam komisyoncusu işlevi görür.

AdWords ve AdSense arasındaki ilişki şu şekilde çalışır:

1. Bir reklamveren, Google’ın AdWords programı aracılığıyla bir veya daha fazla anahtar kelime satın alır.
2. Söz konusu reklam, Google’ın AdSense programına abone olan web sitelerinde, sitenin içeriği satın alınan anahtar kelimelerle eşleşiyorsa görüntülenir. (Satın alınan anahtar kelimeler arandığında reklam Google arama sonuçları sayfalarında da gösterilir.)
3. Reklamveren, birisi reklamı tıkladığında Google’a (AdWords) ödeme yapar.
4. Google (AdSense), ana web sitesine toplanan reklam gelirlerinin bir kısmını öder.
reklamverenden alınmıştır.

PPC Reklamcılığı

Bu yazı dizisinde, web sitesi yayıncıları için Google’ın AdSense programlarıyla ilgili olarak tıklama başına ödeme reklamcılığından çokça bahsettik. Ancak, ilk on bölümü atlamış olmanız ihtimaline karşı, burada, PPC reklamcılığının ne olduğuna ve nasıl çalıştığına, reklamverenin bakış açısından hızlı bir genel bakış sunuyoruz.

PPC reklamcılığı, gazetelerde veya dergilerde yapabileceğiniz geleneksel görüntülü reklamcılık gibi değildir. Özünde, PPC reklamları, bir markayı veya ürünü tanıtmak için görüntü alanıyla ilgili değil, konuyla en çok ilgilenen müşterilerin önüne hedeflenen bir mesaj yerleştirmekle ilgilidir. Reklamlar, genellikle resim reklamlardan çok metin reklamlardır; alan için değil, bir müşteri reklamı tıkladığında ödeme yaparsınız.

Her şey, bir PPC reklamvereni bu örnekte reklam ağından, Google AdWords’ten belirli bir anahtar kelime veya kelime öbeği satın aldığında başlar. Ardından reklamveren, bu anahtar kelimeyle ilgili küçük bir metin reklam oluşturur. Söz konusu metin reklam iki farklı yerde görüntülenir.

Reklamın göründüğü ikinci yer, Google’ın AdSense ağına ait üçüncü taraf sitelerdir. (Gördüğünüz gibi, AdSense ve AdWords birbiriyle ilişkili programlardır, ilk görüntüleyen reklamlar ikincisi tarafından satılır.) Reklam, satın alınan anahtar kelimeyle ilgili içeriğe sahip belirli sayfalara yerleştirilir. Öncelikle salt metin olan bu reklamlar, belirli bir sayfada herhangi bir yerde görünebilir; reklam yerleşimi web sayfasının sahibine bağlıdır.

Bu içerik odaklı reklamları sunmak için Google, kendi arama sonuçlarını sağlamak için kullandığı arama teknolojisinin aynısını kullanır. Reklamverenler için bu, yerleştirdiğiniz reklamların, satın aldığınız anahtar kelimelerle ilgili içeriğin (arama sonuçları veya sayfa içeriği) yanında görüntüleneceği anlamına gelir.

Bir şekilde bir web sayfasının içeriğiyle ilgili olan bir reklam, daha geniş odaklı bir görüntülü reklamdan daha hedefli bir kitleye ulaştığı ve daha yüksek tıklama ve muhtemelen daha fazla satış sağladığı için bu iyi bir şeydir.

Hatırlayacağınız gibi bunlara tıklama başına ödeme reklamları denmesinin nedeni, reklamverenin Google’a yalnızca müşteriler reklamdaki bağlantıya tıkladığında ödeme yapmasıdır. Kimse tıklamazsa, Google’a herhangi bir ödeme yapmazsınız; Tabii ki, ne kadar çok tıklama kaydedilirse, o kadar çok ödersiniz.

İşte, PPC reklamcılığı hakkında bilinmesi gereken önemli bir şey; reklamınız muhtemelen satın aldığınız anahtar kelime için her arama motoru sonuç sayfasında görünmeyecek. Sayfa envanteri sınırlıdır, reklam verenler ise teorik olarak sınırsızdır. Google, arama sonuçlarında ve üçüncü taraf sayfalarında birden çok reklamverenin reklamlarını dönüşümlü olarak yayınlar.


Google Ads
Benim İşletmem
Web sitesi olmadan Google reklam Verme
Google Benim İşletmem
Google Adwords giriş
Google Reklam Verme ücretsiz
Google Business
Google AdSense


Nelerin Reklamını Yapabilirsiniz?

Tamam, PPC reklamcılığının nasıl çalıştığını biliyorsunuz. Ayrıca web sitenizden para kazanmak için nasıl kullanabileceğinizi de biliyorsunuz. Ancak, bir reklamcı olarak PPC reklamcılığını nasıl kullanabilirsiniz; yani, PPC reklamlarıyla tam olarak neyin reklamını yapabilirsiniz?

Cevap basit: PPC reklamlarını kullanarak hemen hemen her şeyin reklamını yapabilirsiniz. İşte geniş liste:

• Senin internet siten. Muhtemelen PPC reklamcılığının en yaygın amacı, yalnızca bir web sitesine trafik çekmektir. Hedef web sitesinde satışa sunulan ürün veya hizmetler olabilir veya olmayabilir; Hedef genellikle dönüşüm değil, trafiği artırmaktır.
• Satışa sunduğunuz ürünler. Satılık ürünleriniz varsa, PPC reklamcılığı, potansiyel müşterileri bu ürünleri satın alabilecekleri sitenize çekebilir. Bu durumda, dönüşüm (tıklamalardan doğrudan satışa) hedeftir.
• Satışa sunduğunuz hizmetler. Ürün satmak için PPC reklamını kullanabileceğiniz gibi, web sitenizde hizmet satmak için de kullanabilirsiniz. Bu, bu arada, ister web sitesi abonelikleri, ister diğer hizmet türlerine abonelikler olsun, abonelik hizmetlerini içerir.
• Satış fırsatları. Bazı web siteleri doğrudan ürün satmaz, bunun yerine satış fırsatları olarak kullanmak için e-posta veya posta adresleri toplar. Ürün satmak için PPC reklamını kullanabileceğiniz gibi, potansiyel müşterileri web sitenize çekmek ve ardından iletişim bilgilerini almak için de kullanabilirsiniz.
• Şirketiniz veya markanız. PPC reklamcılığı, muhtemelen trafik oluşturma ve doğrudan satış için daha uygun olsa da, birçok şirket PPC reklamını marka veya resim reklamı olarak kullanır. Bu örnekte, reklamlar ilgili tüketicileri şirketin mesajının çeşitli şekillerde sunulduğu bir web sitesine tıklamaya ikna eder.

Dediğim gibi, PPC reklamcılığını hemen hemen her türlü promosyon amacıyla kullanabilirsiniz. Ve en büyük PPC reklamcılık ağı, reklamları Google’ın arama sonuçları sayfalarına yerleştiren Google AdWords’tür.

AdWords Nasıl Çalışır?

Google AdWords, artık geleneksel olan PPC reklam modelini benimsiyor. Bir reklamveren olarak, bir veya daha fazla anahtar kelime için ödeme yaparsınız (aslında teklif verirsiniz). Reklamlarınız, bu anahtar kelimeler arandığında Google arama sonuçları sayfalarında veya bu anahtar kelimelerle ilgili içerik barındıran üçüncü taraf sayfalarında görünür. Reklamlarınıza yapılan her tıklama için ödeme yaparsınız; kimse tıklamazsa, hiçbir şey ödemezsiniz. (Tabii ki herhangi bir trafik de oluşturmuyorsunuz; bu, reklamlarınızın işe yaramadığı anlamına geliyor.)

İşlem aslında oldukça kolaydır ve şöyle bir şey olur:

1. AdWords programına kaydolun.
2. Reklamı yazın (bir başlık satırı ve birkaç satır metin).
3. Sitenizde bağlantı vermek istediğiniz sayfanın URL’sini girin.
4. Satın almak istediğiniz anahtar kelimeleri seçin; en fazla 20 anahtar kelime veya kelime öbeği (reklamınızı oluşturduktan sonra daha fazla anahtar kelime ve kelime grubu ekleyebilirsiniz).
5. Tıklama başına ödemek istediğiniz maksimum tutarı belirleyin.
6. Aylık AdWords bütçenizi belirleyin—Google, aylık minimum 50 ABD doları önerir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın