Eğitsel Şirket Sunumu – Şirket Sunumu Hazırlama – Şirket Sunumu Ücretleri – Şirket Sunumu Hazırlatma Ücretleri
Eğitsel Şirket Sunumu
Bir eğitim sunumu oluşturmak basit bir iş değildir. Alışılmış PowerPoint’lerinizden farklı olarak, bir eğitim destesi, işle ilgili bilgileri ekibinizin katılımını sağlayacak ve olumlu bir öğrenme deneyimi yaratacak şekilde iletmelidir.
Bize sorarsanız bu oldukça zor bir iştir, özellikle de çevrimiçi ortamlarda. “billgatesweb” ekibi her ay şirketler için yüzlerce e-öğrenim sunumu ve şirket sunumu üzerinde çalışıyorlar, bu yüzden etkileyici bir eğitim alanı oluşturmak için gereken her şeye hakim bir ekibe sahibiz.
Sizde sunumlarla ilgili detaylı bilgi almak istiyorsanız bizlere ulaşabilirsiniz.
Bu yazı dizisinin sonunda şunları öğrenmiş olacaksınız:
- Tam olarak bir şirket eğitim sunumu nedir?
- Kurumsal eğitimin faydaları nedir?
- Şu anda uygulayabileceğiniz eğitim sunumu ipuçları nedir?
Eğitim Sunumu Nedir?
Eğitim sunumu, çalışanların işlerini yapmak için ihtiyaç duydukları doğru becerileri oluşturmaya yardımcı olan kurumsal bir öğrenme materyalidir. Optimal sonuçlar için ideal eğitim sunumları, iyi yapılandırılmış, okunması kolay slaytlarda özel bilgileri gösterir ve tüm öğrenme deneyimi boyunca aktif katılımı teşvik eder.
Size bir fikir vermek için ortak eğitim sunum konuları arasında işe alımlar, şirket politikaları, iş güvenliği ve sağlığı, siber güvenlik, endüstriyel süreçler ve daha fazlası yer alır.
İşletmeler Neden Çalışan Eğitimi Vermelidir?
Çalışan eğitimi bir iş yatırımıdır ve bu nedenle üst düzey yöneticilerin bazı kurumsal öğrenme ve geliştirme faaliyetlerine ihtiyaç olup olmadığını sorgulaması normaldir.
Ve bu yeterli bir neden değilse, kuruluşunuzda çalışan eğitiminin değerini göstermek için listeleyebileceğiniz bazı uzun vadeli faydalar şunlardır:
- Eğitim oturumları, yeni çalışanların üretkenliğinden daha hızlı yararlanır.
- Çalışan eğitimi, işteki hata ve kaza olasılığını azaltır.
- İyi eğitimli çalışanlar daha az denetime ihtiyaç duyar, bu da yöneticilerin kendi görevlerine adamaları için daha fazla zaman anlamına gelir.
- Öğrenme ve geliştirme faaliyetleri, çalışanların elde tutulmasını ve iş memnuniyetini artırmaya yardımcı olur.
- Sürekli çalışan eğitimi, ekibin zayıf yönlerini belirlemeyi kolaylaştırır ve tüm organizasyon için iyileştirme fırsatları yaratır.
Artık personel eğitiminin neden önemli olduğunu anladığımıza göre, iyi bir eğitim sunumunun nasıl oluşturulacağını görelim.
Etkili sunum Nedir
Sunum Nedir
Ücretsiz sunum programları
Etkileşimli sunum hazırlama
Sunum Nasıl Yapılır
Etkili sunum hazırlama
En iyi sunum programları
Sunum hazırlama Teknikleri
Etkili Bir Eğitim Sunumu Oluşturmak İçin En İyi İpuçları
Genelde “etkili sunum” olarak adlandırdığımız şey, iki unsurun doğru dengesidir: sağladığınız içerik ve onu nasıl sunduğunuz. İlk bölüm, uzmanlığınız ve paylaşabileceğiniz her türlü bilgi hakkındadır. Ancak ikinci kısım, gerçek sihrin gerçekleştiği yerdir.
Bilginizi nasıl aktarırsınız? Çevrimiçi öğrenme deneyimini nasıl akılda kalıcı hale getirebilirsiniz? Pek çok şey bu bilgiyi sunma şeklinize bağlıdır. Bu bölümde, eğitim sunumu ipuçları ile her iki tarafı da ele alacağız:
Şirketinizin uzmanlarının bilgilerini sergileyin
İç uzmanlık, birçok şirketin göremediği en önemli öğrenme kaynağıdır. Satış müdürünüzün veya finans uzmanınızın kendi alanlarındaki en iyi uygulamalar ve iş akışları hakkında ne kadar çok şey söyleyebileceğini bir düşünün.
Veya günlük faaliyetlerinde deneyimledikleri sektör eğilimleri ve gelişmeleri. Eğitim slaytlarınız için size değerli teknik bilgiler sağlayabilecek uzman kaynaklara sahip olduğunuzda, ofisin dışına bakmanıza gerek yoktur.
Ve teknik konulara girmeyin. Eğitim liderlik veya müzakere becerileri üzerineyse, neden bir proje yöneticisini veya satış temsilcisini deneyimleri hakkında konuşmaya davet etmiyorsunuz? Bu, çalışanları uzman olarak tanımanın ve aynı zamanda ekip katılımını teşvik etmenin harika bir yoludur.
Görsellerinizi akıllıca kullanın
Görsel içerik, hedef kitlenizin dikkatini birkaç saniye içinde çekmek için idealdir. Ayrıca araştırmalar, görsellerin bilgilerin daha hızlı işlenmesine yardımcı olduğunu ve öğrenmeyi kolaylaştırdığını doğrulamaktadır. Ancak bu, slaytlarımızın her yerine grafik ve illüstrasyonlar yerleştirmemiz gerektiği anlamına gelmez. Bunun yerine, görsellerinizi stratejik olarak yalnızca alakalı olanlar için kullanın.
Bir ders kitabının altını çizmek gibi. Bir işaret, her bölümdeki yüzlerce kelimeden ana fikri gösterir. Ancak tüm sayfayı vurgulayacaksanız ne anlamı var?
Bu yüzden bunu aklınızda bulundurun. Resimleriniz, simgeleriniz ve diğer grafikleriniz yalnızca dekoratif cihazlar değildir. İnsanlara nereye bakmaları gerektiğini söylerler ve önemli mesajlarınızı güçlendirme gücüne sahiptirler.
“billgatesweb” Etkili sunum Nedir,Sunum Nedir,Ücretsiz sunum programları,Etkileşimli sunum hazırlama,Sunum Nasıl Yapılır,Etkili sunum hazırlama,En iyi sunum programları,Sunum hazırlama Teknikleri alanlarında hizmet vermektedir.
Farklı öğrenme stillerine hitap edin
VARK modeline göre dört ana öğrenme stili vardır: görsel, işitsel, okuma/yazma ve kinestetik. Ve insanlar bir veya iki yöntemi diğerlerine tercih etme eğilimindedir. İşin iyi yanı, eğitim PowerPoint sunumunuzda dördüne hitap edebilmenizdir.
Bir bakalım:
- Görsel öğrenenler için haritalar, akış şemaları ve süreç diyagramları gidilecek yoldur. Bir şeyi kelimeler yerine grafiksel olarak açıklayan tüm bu cihazlara daha iyi yanıt veriyorlar.
- İşitsel öğrenenler, fikirleri duyarak ve tartışarak öğrendikleri için eşzamanlı eğitimden en iyi şekilde yararlanırlar. Ancak, PowerPoint malzemelerinizi de bunlara uyarlayabilirsiniz. Ana konuyu daha da genişleten ses dosyaları eklemeyi veya podcast’lere bağlantı vermeyi düşünün. İşitsel veya işitsel öğrencilere hitap etmenin bir başka harika yolu da slaytlarınızda konuşma stili kullanmaktır, böylece onlar PPT’nizi doğrudan onlarla konuşuyormuşsunuz gibi okuyabilirler.
- Bilgiyi okuma ve yazma yoluyla işleyen kişiler, metne dayalı açıklamaları ve ödevleri takdir edeceklerdir. Listeler, alıntılar, çalışma durumları bu tür öğrenciler için idealdir.
- Kinestetik modalite için, kişisel deneyimleri sergileyebilir veya öğrencilerin öğrendiklerini uygulamalarına olanak tanıyan pratik alıştırmalar sunabilirsiniz. Bu tür içerikler hakkında daha fazla konuşacağız. Ancak kinestetik öğrenicilerin “dokunsal” olduklarını ve yeni bilgileri gerçek dünyada keşfederek özümsemeyi tercih ettiklerini unutmayın.
Bu noktayı özetlemek için, sunumunuza dört öğrenme stiline yanıt veren öğeler ekleyin; sürükleyici ve daha dinamik bir eğitim oturumu elde edersiniz.