Düzenleme Faktörleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Düzenleme Faktörleri
Kullanıcılar yalnızca birkaç özellikle (en fazla üç veya dört) öğeler oluştururken veya düzenlerken, bir açılır pencere göstermek veya kullanıcıları ayrı bir “düzenleyici” sayfasına götürmek, etkileşimi verimsiz hale getirir. Bunun nedeni, kullanıcıların güncel bilgileri görmek için düzenleyiciyi başlatması, değişiklikler yapması, bu değişiklikleri kaydetmesi ve sayfanın yenilenmesini beklemesi gerektiğidir.
Kullanıcıların yeni bir öğe oluşturmasına veya hafif bir düzenleyici kullanarak “yerinde” mevcut bir öğenin özelliklerinde değişiklik yapmasına izin verin. Bazı durumlarda, kullanıcılara “yerinde düzenle” seçeneğini yalnızca mevcut öğelerin birkaç bilgi parçasını düzenlemek için sunmak, ancak yeni öğeler oluşturmak için sunmak daha iyidir.
Örneğin, bir hata izleme uygulamasında, mevcut bir hatanın durumunu değiştirmek, yerinde düzenleme için daha uygundur, ancak yerinde düzenleme ile yeni bir hata girişi oluşturmak yararlı olmayabilir, çünkü bir hatayı girmek, kısa bir başlık, açıklama, hatayı yeniden oluşturma adımları vb. gibi birkaç bilgi parçasıdır.
Kullanıcıların, ayrı bir pencere açmadan veya yeni bir sayfaya gitmeden orijinal bağlamında bir öğenin özelliklerini değiştirmesine izin vermek, birkaç veri parçasını sağlamanın veya değiştirmenin çok daha kolay bir yoludur. Kullanıcıların ayrı bir sayfaya gitmelerini zorunlu kılmak etkileşimi kesintiye uğratır çünkü kullanıcıların düzenleyicinin yüklenmesini beklemesi ve ardından dikkatlerini yeni bir bağlama çevirmesi gerekir.
Kullanıcılar bir düzenleme özelliğini etkinleştirdiğinde, özelliklerini düzenlenebilir alanlarda (yani, metin kutuları, açılır düğmeler veya gerekli diğer form kontrolleri) göstererek öğeyi “düzenleme” moduna alın. Kullanıcılar daha sonra gerekli değişiklikleri yapabilir ve “okuma” moduna geri dönmek için değişikliklerini kaydedebilir veya iptal edebilir.
Gerekirse, “düzenleme” modu için daha fazla alan kullanın. Ayrıca, metni düzenleyebilmek web kullanıcıları için yeni bir deneyim olabileceğinden, kullanıcılara özelliğin nasıl çalıştığını bildirmek için gerekli istemleri veya talimatları sağlayın; kullanıcılar düzenlenebilir bir öğenin üzerine geldiğinde talimatlar ve/veya eylemler sağlamak, kullanıcıları bilgilendirmenin yaygın bir yoludur.
YALNIZCA BİR DÜZENLENEBİLİR ÖZELLİK İLE ÖĞELER İÇİN METNİ SEÇİN.
Değiştirilen öğenin yalnızca bir düzenlenebilir özelliği varsa (örneğin, ad veya başlık), kullanıcıların mevcut metnin üzerine yazabilmesi için öğenin metnini seçin.
Düzenlenen bilgiler kaydedilirken, “kaydet” eyleminin ilerlemesini onaylamak için bir GECİKME/ İLERLEME GÖSTERGESİ göstermek genellikle yararlıdır. Yeni bir öğe için YERİNDE DÜZENLE kullanılırken, öğelerin eklendiğini belirtmek için bir SPOTLIGHT/SARI-SOLMA tekniği kullanılabilir.
Geniş bir veri kümesi sunulduğunda, kullanıcılar ayrıntılı bilgilere erişmek için veri kümesinin farklı alanlarını yakınlaştırmak isteyebilir. Diğer zamanlarda, kullanıcılar yeniden yönlendirmek için daha yüksek bir “genel bakış” düzeyine uzaklaştırmak isteyebilir. Kullanıcıların bir genel bakış ile ayrıntılı bir görünüm arasında gidip gelmelerini gerektirmesi, bilgi alanında gezinmeyi son derece verimsiz hale getirir.
Yakınlaştırılmış alanı gösteren genel bakış bölmesinde taşınabilir bir görünüm alanıyla kullanıcılara hem genel bakış hem de ayrıntılı görünüm bölmelerini gösterin.
Transkripsiyon faktörleri Nelerdir
Transkripsiyon faktörü Nedir
Lac operonu nasıl çalışır
Transkripsiyon faktörleri pdf
Triptofan operonu nedir
Lac operon Nedir
Ökaryotik transkripsiyon faktörleri
Represör protein nedir
Ekranlara sığamayacak kadar büyük bilgi alanlarıyla çalışırken, kullanıcıların istenen ayrıntıyı görüntülemek için yakınlaştırıp uzaklaştırarak bilgilere erişmesi gerekir.
Kullanıcıların aynı anda genel görünümü görürken (çok daha kaba bir çözünürlükte olsa da) ilgi alanlarının ayrıntılarını görmelerine olanak tanıyarak, bilgi alanının diğer alanlarına erişmek için uzaklaştırma ihtiyacı ortadan kalkar.
Kullanıcıların görünüm pencerelerini taşımasına veya manipüle etmesine izin vermek, bağlamı kaybetmeden bilgi alanında hızla gezinmeyi de kolaylaştırır. Ayrıca, genel bakış bölmesinde görünüm alanlarını göstermek, kullanıcının bilgi alanında nerede olduğu konusunda bir fikir verir.
Bu model, bilgi görselleştirmenin temel ilkelerinden birine dayanmaktadır: odak artı bağlam.
Bu ilkenin ana tasarım anlamı, seçilen ilgi alanlarını daha ayrıntılı olarak göstermek (yani odak) ve tüm bilgileri aynı anda görünür olacak şekilde azaltılmış ayrıntıda (yani bağlam) küresel bir görünümü korumaktır.
Genel bakış bölmesini kullanıcıların her zaman kullanımına açık hale getirin. Ayrıntı bölmesi içinde bir iç bölme olarak konumlandırılabilir veya ayrıntı bölmesinin yanına yerleştirilebilir.
Ayrıntı bölmesinin o anda yakınlaştırılan kısmını vurgulayarak, görünümü genel görünüm içinde gösterin. Kullanıcıların, genel görünümdeki farklı alanları yakınlaştırmak için genel bakış bölmesindeki görünümü sürüklemesine izin verin. Kullanıcılar ayrıntılar bölmesinde bilgileri kaydırabiliyorsa, genel bakış bölmesindeki görünümü onunla birlikte taşıyın.
Mümkünse, kullanıcıların ayrıntı bölmesinde veri kümesinin ölçeğini değiştirmek için görüntü alanı boyutunu ayarlamasına izin verin. Örneğin, Google Finans, kullanıcıların hisse senedi fiyat-trend grafiği için tarih aralığını yakınlaştırıp uzaklaştırabilmeleri için görüntü alanı boyutunu değiştirmelerine olanak tanır.
Ayrıntı alanını yakınlaştırıp kaydırırken veya görünümü hareket ettirirken ve/veya yeniden boyutlandırırken, SÜRÜKLE VE BIRAK kullanmak gereklidir. Ek olarak, kullanıcıların durumlar arasındaki görsel sürekliliği sürdürmelerine olanak sağlamak için bazı görsel efekt türleri (ANİMASYON/GEÇİŞLER) kullanılabilir.
Dinamik Sorgulama
Çok sayıda öğe sunulduğunda, kullanıcılar, öğe sayısını yönetilebilir bir kümeye indirgemek için kriterlerini “ayarlamak” isteyebilir. Geleneksel filtreleme mekanizmaları sorunu çözse de, kullanıcıların her filtreleme seçeneğinde kriterlerini “göndermesi” ve güncellenmiş bir öğe listesini görmek için sayfanın yenilenmesini beklemesi gerektiğinden, kullanıcı etkileşimi hantal hale gelebilir.
Kullanıcıların bir dizi etkileşimli kontrol (yani kaydırıcılar, onay kutuları, radyo düğmeleri vb.) kullanarak öğeleri filtrelemesine izin verin, böylece her seçimde sayfanın yenilenmesini beklemek zorunda kalmadan güncellenmiş sonuçları görebilirler.
Geleneksel web uygulamalarında filtreleme, kullanıcıların daraltıcı seçimler yapmasını, bunları sunucuya göndermesini ve bir yenilemeden sonra güncellenen sonuç kümesini görüntülemek için beklemesini gerektirir. Her filtreleme seçeneğinde, kullanıcılar aynı süreçten geçerek kesintiye uğramış bir deneyime yol açar. DEA’lar, açık “gönder” eylemini ve buna eşlik eden sayfa yenilemelerini ortadan kaldırarak daha akıcı ve etkileşimli bir deneyim sağlar.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)