Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Bellek Yönetimi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Bellek Yönetimi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Kampanya Yönetimi

Örnek, Statik ve Son Değişkenler ve Yöntemler

Foo sınıfının tanımına tekrar bakın. x değişkeni bir örnek değişkendir, yani Foo türündeki her nesnenin kendi x kopyası vardır. y bildirimindeki static anahtar sözcüğü, onu bir sınıf veya statik değişken yapar.

Sınıfın örneği oluşturulmuş olsun ya da olmasın statik bir değişken mevcuttur. Ayrıca, sınıfın kaç örneğini oluşturduğunuza bakılmaksızın statik bir değişkenin yalnızca bir kopyası vardır. Bu ayrım, bu değişkenlere erişme şeklinize yansıtılır.

Başka bir deyişle, bir örnek değişkene erişmek için sınıfın bir örneğine ihtiyacınız vardır. Bir sınıf değişkenine erişmek için değişkenin önüne sınıf adını ekleyin. Foo sınıfındaki bir örnek ile bir sınıf değişkeni arasındaki farkı gösterir.

Yöntemler statik olarak da bildirilebilir; bu durumda, sınıf veya statik yöntemler olarak bilinirler ve etrafta sınıfın herhangi bir örneği olmasa bile çağrılabilirler. Örnek yöntemler ise çağrılacak bir nesnenin varlığını gerektirir. Yine, sözdizimi açıklayıcıdır.

final olarak bildirilen bir değişken bir sabittir. Hem static hem de final (statik, final değişkeni) olarak bildirilen bir değişken, statik bir değişken olan bir sabittir.

Constants.PI statik bir son değişkendir. Yöntemler ve sınıflar da nihai olarak bildirilebilir; Bunu bir sonraki bölümde öğreneceksiniz.

Bellek Yönetimi

Java’da bellek, new anahtar sözcüğüyle dinamik olarak ayrılır. Ancak C++’dan farklı olarak, ayrılmış belleği boşaltmak için gerekli olmayan bir silme işleci yoktur. Bunun nedeni, Java’nın çalışma zamanı sisteminin artık kullanılmayan belleği otomatik olarak çöp toplamasıdır. Kullanmayı bitirdiğiniz belleği boşaltma konusunda endişelenmenize gerek yok.

Bazen bir nesne, çöp toplayıcının izlemediği dosya tanımlayıcıları veya soketler gibi sistem kaynaklarını tutar. Bu durumda, sınıfın tanımında bir finalize() yöntemi sağlayarak, çöp toplanmadan önce nesneyi sonlandırmalısınız. Bunu nasıl yapacağınızı, Bir Ağda Yüksek Puanlı Bir Sunucu Uygulamak’ta göreceksiniz.

Paketler

Paket, ilgili işlevleri veya amacı paylaşan bir sınıflar grubudur. Her paketin onu tanımlayan bir adı vardır. Bir paket adı, java.awt.image gibi noktalarla ayrılmış bir veya daha fazla addan oluşur.

Bir paketteki belirli bir sınıfa atıfta bulunmak için, sınıfın adının önüne paket adını ekleyin ve iki adı bir nokta ile ayırın. Örneğin, java.awt paketindeki Graphics sınıfı java.awt.Graphics şeklindedir. Paket adı ve sınıf adının birleşimi, sınıfın tam adı olarak bilinir.

Java’daki tüm sınıflar bir pakete aittir. Bir sınıf tanımı içinde, yalnızca sınıf adını kullanarak aynı paketteki başka bir sınıfa başvurabilirsiniz.

Ancak, bir sınıf, kendi paketinin dışında bir sınıfa atıfta bulunurken tam nitelenmiş adı kullanmalıdır. Aksi takdirde, sınıfı programınıza aktarabilirsiniz. Bir sınıfı içe aktararak, ona yalnızca sınıf adıyla başvurabilirsiniz.

Operatörler

Java, aşina olduğunuz C işleçlerinin çoğunu kullanır, ancak
• Referans kaldırma operatörleri:
• Adres operatörü: 
• Boyutu
• Virgül operatörü: ,

Ancak Java birkaç işleç de ekler. En dikkate değer eklemeler:

• instanceof, bir nesnenin bir sınıfın örneği olup olmadığını görmek için testler yapar. Daha kesin olarak, sınıfın nesne örneği
nesne sınıfın bir örneğiyse true, aksi takdirde false döndürür. Nesne null ise, false döndürülür.
• >>>, mantıksal sağa kaydırmayı ifade eden ek bir işleçtir. Diğer bir deyişle boşalan bitler sıfırlarla doldurulur. >>>= vardiya ile birlikte bir atama gerçekleştirir. >> ve >>= operatörleri, aritmetik sağa kaydırmalar gerçekleştirir (yani, boşalan bitler, işaret biti ile doldurulur).
• + ve +=, Dize birleştirme gerçekleştirmek için aşırı yüklenmiştir. Dizeler , Etkileşim Ekleme hakkında bilgi edineceksiniz.


Linux hangi bellek yönetimini kullanır
Dosya Yönetimi Nedir
Linux bellek yapısı
Linux Bellek Yönetimi
Değişken bölümlü bellek Yönetimi
Bellek Yönetimi Çeşitleri
Bellek alt Sistemleri
Bilgisayar grafiği algoritmaları


İş Parçacığı

Gerçek dünyada birçok farklı şey aynı anda olur; benzer şekilde, birden çok eşzamanlı işlemi simüle etmenin gerekli olduğu birçok programlama durumu vardır. Bu, Java’da iş parçacığı ile yapılır. İş parçacıklarını birbirinden bağımsız olarak çalışan ve yine de birlikte çalışabilen alt programlar olarak düşünün. Konular, simülasyon oluşturmak için güçlü bir araçtır. Konuları ayrıntılı olarak Bölüm 8, Ağda Yüksek Puan Sunucusu Uygulamak ve 10, Gelişmiş Teknikler’de ele alacağız.

İstisnalar

İstisna, bir hata gibi olağan dışı bir durumu gösterir. Bir metot bir hata tespit ettiğinde bir istisna atabilir. Bir istisna işleyici, atılan istisnayı yakalayabilir.

Java’nın güçlü istisna işleme mekanizması, C++’da bulunan try-catch yapısına dayanmaktadır. Bir Ağda Yüksek Puan Sunucusu Uygulamak adlı bir sonraki bölümle başlayarak istisna işlemenin iş başında olduğunu göreceksiniz.

Java, C ve C++ Arasındaki Büyük Farklar

Java, C ve C++ arasındaki önemli farklardan bazıları şunlardır:

• Java’da işaretçi yoktur. Ancak bu, bağlantılı listeler gibi işaretçiler kullanan veri yapılarını uygulamanızı engellemez çünkü bir nesne (veya dizi) değişkeni, nesne (veya dizi) içeriğine yönelik bir başvuru tanıtıcısıdır. Listeleme’de bu programın bir resmini göreceksiniz. Ayrıca, nesnelerin ve dizilerin referans olarak iletildiğini unutmayın.
• Java’nın genel değişkenleri ve genel işlevleri yoktur. Tüm değişkenler ve yöntemler bir sınıf bildirimi içinde görünmelidir. Bir yöntemi bir sınıf bildirimine koymak, C++’da olduğu gibi satır içi genişletme anlamına gelmez.
• Java, yöntem aşırı yüklemesini destekler. Bağımsız değişken listeleri veya dönüş türleri farklı olduğu sürece, aynı yöntem adı, farklı yöntemleri belirtmek için bir sınıf bildiriminde birden çok kez kullanılabilir. Her biri farklı bir metot imzasına sahip olduğu sürece, aynı sınıfta foo() adlı birçok metot tanımlayabilirsiniz.
• Java’nın ön işlemcisi yoktur. Bu nedenle, C’de sağlanan koşullu derleme (#if ve #ifdef) için makrolar (#define) veya yerleşik özellikler yoktur. Ayrıca, Java işlev prototiplerini veya başlık dosyalarını kullanmaz, bu nedenle ihtiyaç duymaz #katmak.
• Java’da örnek (statik olmayan) yöntemler varsayılan olarak dinamik olarak bağlanır. Başka bir deyişle, Java yöntemleri C++’da sanal işlevler gibi davranır.
• Java’da, String bir nesnedir, bir karakter dizisi değildir. Ek olarak, bir String nesnesi değişmezdir, yani içeriğini değiştiremezsiniz. Dizeler tartışılır, Etkileşim Ekleme.

Java tasarımcıları, C veya C++’dan daha basit, daha ortogonal bir dil yaratmak istediler, bu nedenle birkaç özelliği ortadan kaldırdılar. Ortadan kaldırılan bazı özellikleri ve bunların Java ikamelerini sıralamaktadır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın