Banner Reklamlar

Banner Reklamlar
Çoğu zaman reklam ajansları (site ile reklamveren arasında aracı rolü oynayan) tarafından yönetilen banner’lar, çeşitli biçim ve boyutlarda olabilir.
Görüntü formatları uzun süredir statik resimler ve animasyonlu GIF’lerle sınırlandırılmıştır. Günümüzde Flash ve zengin ortamlarda (etkileşimli ve bütünleştirici görüntü, video, ses) reklamlar bulunmaktadır. Açılır pencerelerin yoğun bir şekilde kullanıldığı bir aşamadan sonra, bu biçim artık düşüşte: özellikle müdahaleci, bu nedenle tarayıcılarda standart hale gelen engelleme araçlarını geliştirmek için acele eden İnternet kullanıcılarını çileden çıkarma yeteneğine sahiptiler.
Bugün, içerik sayfasına entegre edilmiş, boyutu sabitlenebilen veya fareyle üzerine gelindiğinde genişleyebilen reklamları tercih ediyoruz. İkinci durumda, İnternet kullanıcısına daha fazla bilgi vermenizi sağlayan bir çözüm olan pop-under’dan bahsediyoruz.
Afiş boyutları, İnternet Reklamcılık Bürosu (IAB)1 tarafından çeşitlendirilmiş ve standartlaştırılmıştır. En yaygın olanlardan bazıları, afişler (468 piksel genişlik ve 60 piksel yükseklik), dikey afişler (120 piksel × 240 piksel), gökdelen (120 piksel × 600 piksel), küçük resimlerdir (120 piksel × 60 veya 90 piksel).
Yine, faturalandırma yöntemleri ağa bağlı olarak değişebilir, ancak en yaygın olanları Bin Gösterim Başına Maliyet ve Tıklama Başına Maliyet faturalandırmasıdır.
Çok yüksek kitleye sahip sitelerde, bir yandan reklam verenler BGBM başına çok daha fazla ödemeye hazır oldukları için, diğer yandan bin gösterime çok hızlı ulaşılabildiği için BGBM’de alınan maliyetler çok yüksek olabilir. Banner fiyatlarına etki eden diğer faktörler ise boyutları (banner ne kadar büyük olursa o kadar pahalı olur) ve sayfadaki yerleşimi (yerleşim ne kadar görünür olursa o kadar gıpta edilir) olmaktadır.
Bu tür reklamlar genellikle gerçek içeriği yöneten sunuculardan ayrı sunucularda barındırılır ve gösterim az ya da çok karmaşık algoritmalar tarafından kontrol edilir. Belirli bir İnternet kullanıcısı için (aksi takdirde sıkılabilecek olan) aynı reklamın görüntülenme sayısını sınırlamak en etkili amaçtır ve çerezlerin kullanımına dayanır.
Avantajlar ve Dezavantajlar
Bir kişi bir Flash veya zengin medya dosyası oluşturmayı planlıyorsa, bugün bir banner reklam tasarlamak karmaşık bir iş olabilir ve bunun doğal olarak yayın ve yönetim maliyetlerine ek bir maliyeti vardır (bu, bir kampanyanın maliyetinin yarısından fazlasını temsil edebilir).
Mesaj, tıpkı afişin hedefi gibi net olmalıdır: İnternet kullanıcısı neye bulaştığını bilmiyorsa, muhtemelen tıklamayı reddedecektir. İdeal olarak, banner, web sitenizin grafik tüzüğüne uygun olmalıdır, böylece İnternet kullanıcısı görsel kimliğinizi “emebilir”.
Banner reklamlardaki tıklama oranları genellikle düşüktür. DoubleClick tarafından 2008’de yürütülen bir araştırma, reklamın boyutuna bağlı olarak %0,07 ile %0,37 arasında oranlar gösterdi. Flash veya zengin medyadaki animasyonlu banner’lar biraz daha iyi performans gösterir.
Bu formatlar ayrıca, bu içeriğin oluşturulmasını, dağıtımını ve güncellenmesini basitleştiren web uygulamaları sayesinde artan bir popülarite yaşıyor.
Reklam alanı satışı, web siteleri için bir gelir kaynağıdır ve bazıları, İnternet kullanıcısını çileden çıkarma riskini göze alarak sayfalarını bu afişlerle doldurmaktan çekinmez.
Bu nedenle web tarayıcıları artık reklamların çoğunu (örneğin Mozilla Firefox’un AdBlock uzantısı) veya belirli bir sayfanın Flash içeriğini (her durumda, duruma göre açılışa İnternet kullanıcısı tarafından izin verilir) engellemek için uzantılar sunuyor.
Ek olarak, belirli sunuculardan gelen tüm içeriği engellemek için bir proxy sunucusu (aşağıya bakın) yapılandırılabilir: bu nedenle bazı yöneticiler, büyük reklam ajanslarının sunucuları tarafından yayınlanan reklamları engellemek için bu özelliği kullanır.
Banner reklam türleri
Banner reklam Nedir
Banner reklam Örnekleri
Banner ne Demek
Banner reklam Fiyatları
Pop-up reklam Nedir
Reklam banner hazırlama
Mobil reklamlar
Üyelik ve Ortaklıklar
Üyelik, esas olarak e-ticaret sitelerine uygulanan bir tanıtım tekniği ise, (ilkeleri benzer olan) ortaklıklar her durumda geçerli olabilir. Her iki durumda da, siteler arasında işbirliği kurma meselesidir.
Üyelik
Üyelik, bir çevrimiçi satıcının (bağlı kuruluş) ürünlerini bağlı kuruluşlarının web sitelerinde dağıtmasını içerir. Bu türdeki ilk program, 1996 yılında Amazon tarafından oluşturuldu ve Amazon kataloğundaki kitapların tanıtımını yapan sitelere komisyon ödemekten oluşuyor.
Satış komisyonu, satış ortakları için tercih edilen tazminat yöntemi olmaya devam ediyor ve ardından dönüşüm başına ödeme geliyor. Bazen tıklama başına ödeme veya tıklama başına ödeme ile satış komisyonunun bir kombinasyonu vardır.
Bu işlem günümüzde oldukça yaygındır ve esas olarak satış ortağını bağlı kuruluş sitelerine bağlayan bağlı kuruluş platformlarından çalışır. Bir pazarlama aracı olarak üyelik, platformu veya bağlı kuruluş yönetim araçlarını kurmak için önemli kaynaklar gerektirir. Google AdSense’in bir satış ortaklığı programı olduğu unutulmamalıdır ve bu özel durumda, sunulan ürünler reklamdır.
Ortaklıklar
Bir ortaklık, iki site arasında çapraz bağlantılar kurmaktan daha basit bir şekilde oluşur. Bu, satışların yanı sıra trafik oluşturmak için ilginç bir çözüm olabilir. İki taraf anlaşırsa ve iki sitenin izleyici kitlesinin (ve dolayısıyla potansiyel faydaların) karşılaştırılabilir olması koşuluyla maliyet sıfır olabilir.
Çok güçlü bir kitleye sahip bir siteyle ortaklık kurmak çok daha zor olabilir, ancak bazı şirketler blog oluşturma fenomeninden yararlanarak başarılı olurlar: ürünlerini geniş bir izleyici kitlesine sahip olan ve ilgili içerikler yazan “etkili” bir blog yazarına göndermek. ürünlere, oldukça önemli bir tanıtımla ve düşük maliyetle sonuçlanabilir.
Ortaklık politikası, çapraz bağlantılara dayandığı için, sıralama sisteminde bu tür bağlantıları dikkate alan doğal referanslamayı da önemli ölçüde iyileştirebilir. Bunun dışında, sonuçlar rastgeledir ve yöntemin resmi olmayan doğası, başarısının nispeten az göstergesi olduğu anlamına gelir.
Fiyat Karşılaştırıcıları
Fiyat karşılaştırıcıları, karşılaştırıcı tarafından listelenen satıcılardan bir ürün veya ürün ailesinin fiyatlarını karşılaştırmanıza olanak tanıyan web siteleridir. Yine, bu nedenle bu, çevrimiçi satış siteleriyle sınırlı bir çözümdür.
Karşılaştırıcıda yapılan bir arama, İnternet kullanıcısına çeşitli satıcılardan temin edilebilen ürünlerin bir listesini, fiyatların, açıklamaların, teslimat maliyetlerinin yanı sıra ilgili mağazadaki ilgili ürün sayfasına bir bağlantı sağlar. İnternet kullanıcısı bu bağlantıya tıkladığında, bu nedenle satıcı sitesine yönlendirilir. Çoğu zaman, bu yönlendirme tıklama başına ücretlendirilir.
Kıyaslayıcıların manzarasında büyük bir çeşitlilik vardır: ulusal veya uluslararası, genel veya uzmanlaşmış, iyi bilinen veya daha belirsiz… Bir karşılaştırma aracı seçmek, itibarını ve hedef kitlesini kontrol etmeyi gerektirir. Güvenilir olmayan bir karşılaştırıcı tarafından referans gösterilmek, kendi itibarınızı etkileyebilir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)