Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Arabirimler – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Arabirimler – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Sürüm Farklılıkları 

Arabirimler

Polimorfizm, bir arabirimin genel bir eylem sınıfı için kullanılmasına izin veren bir özelliktir. Spesifik eylem, durumun kesin doğası tarafından belirlenir. Bir yığın düşünün (son giren ilk çıkar listesidir). Üç tür yığın gerektiren bir programınız olabilir. Tamsayı değerleri için bir yığın, kayan noktalı değerler için bir yığın ve karakterler için bir yığın kullanılır.

Depolanan veriler farklı olsa da her yığını uygulayan algoritma aynıdır. Nesne yönelimli olmayan bir dilde, her biri farklı adlar kullanan üç farklı yığın yordamı kümesi oluşturmanız gerekir. Bununla birlikte, polimorfizm nedeniyle, Java’da tümü aynı adları paylaşan genel bir yığın yordamları kümesi belirtebilirsiniz.

Daha genel olarak, polimorfizm kavramı genellikle “tek arayüz, çoklu yöntemler” ifadesiyle ifade edilir. Bu, ilgili faaliyetler grubuna genel bir arayüz tasarlamanın mümkün olduğu anlamına gelir.

Bu, genel bir eylem sınıfını belirtmek için aynı arayüzün kullanılmasına izin vererek karmaşıklığın azaltılmasına yardımcı olur. Her durum için geçerli olan belirli eylemi (yani yöntemi) seçmek derleyicinin işidir.

Programcı olarak sizin bu seçimi manuel olarak yapmanıza gerek yoktur. Yalnızca genel arayüzü hatırlamanız ve kullanmanız gerekir.
Köpek analojisini genişletirsek, bir köpeğin koku alma duyusu polimorfiktir. Köpek kedi kokusu alırsa havlar ve peşinden koşar. Köpek yemeğinin kokusunu alırsa salya salgılar ve kasesine koşar.

Her iki durumda da aynı koku alma duyusu iş başındadır. Aradaki fark, neyin koklandığı, yani köpeğin burnu tarafından çalıştırılan veri tipidir! Aynı genel kavram, bir Java programı içindeki yöntemlere uygulandığı gibi Java’da da uygulanabilir.

Kapsülleme 

Düzgün uygulandığında, çok biçimlilik, kapsülleme ve kalıtım bir araya gelerek süreç odaklı modelden çok daha sağlam ve ölçeklenebilir programların geliştirilmesini destekleyen bir programlama ortamı üretir. İyi tasarlanmış bir sınıf hiyerarşisi, geliştirmek ve test etmek için zaman ve çaba harcadığınız kodu yeniden kullanmanın temelidir.

Kapsülleme, sınıflarınızın genel arabirimine bağlı olan kodu bozmadan uygulamalarınızı zaman içinde taşımanıza olanak tanır. Polimorfizm, temiz, mantıklı, okunabilir ve esnek kod oluşturmanıza olanak tanır.

İki gerçek dünya örneğinden otomobil, nesne yönelimli tasarımın gücünü daha eksiksiz bir şekilde göstermektedir. Köpekler, kalıtım açısından düşünüldüğünde eğlencelidir, ancak arabalar daha çok programlara benzer. Tüm sürücüler, farklı araç türlerini (alt sınıfları) sürmek için mirasa güvenir.

Araç bir okul otobüsü, bir Mercedes sedan, bir Porsche veya aile minibüsü olsun, sürücülerin tümü az çok direksiyon simidini, frenleri ve gaz pedalını bulabilir ve kullanabilir. Bir miktar vites taşlamadan sonra, çoğu insan düz vites ile otomatik vites arasındaki farkı bile yönetebilir, çünkü temelde ortak üst sınıfları olan şanzımanı anlarlar.


Bilgisayarda arayüz nedir
Telefonda arayüz ne demek
Arayüz nedir
Bağlantı arayüzü ne demek
Uygulama arayüzü ne demek
Arayüz nedir Bilişim
Arayüz örnekleri
Arayüz nedir ne ise yarar


İnsanlar her zaman arabalarda kapsüllenmiş özelliklerle arayüz oluşturur. Fren ve gaz pedalları, ayaklarınızla çalıştırabileceğiniz kadar basit bir arayüzle inanılmaz bir karmaşıklık dizisini gizler! Motorun uygulanmasının, frenlerin stilinin ve lastiklerin boyutunun, pedalların sınıf tanımıyla nasıl bağlantı kurduğunuz üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

Nihai özellik olan polimorfizm, otomobil üreticilerinin temelde aynı araç üzerinde geniş bir seçenek yelpazesi sunma becerisine açıkça yansımıştır. Örneğin, kilitlenmeyen bir fren sistemi veya geleneksel frenler, elektrikli veya kremayer direksiyon, 4-, 6- veya 8-silindirli motorlar alabilirsiniz.

Her iki durumda da, durmak için yine fren pedalına basacak, yön değiştirmek için direksiyon simidini çevirecek ve hareket etmek istediğinizde gaza basacaksınız. Aynı arayüz, bir dizi farklı uygulamayı kontrol etmek için kullanılabilir.

Gördüğünüz gibi, tek tek parçaların araba olarak bilinen nesneye dönüştürülmesi, kapsülleme, kalıtım ve çok biçimlilik uygulaması yoluyla gerçekleşir.

Aynı durum bilgisayar programları için de geçerlidir. Nesne yönelimli ilkelerin uygulanmasıyla, karmaşık bir programın çeşitli parçaları, uyumlu, sağlam ve sürdürülebilir bir bütün oluşturmak üzere bir araya getirilebilir.

Bu bölümün başında belirtildiği gibi, her Java programı nesne yönelimlidir. Ya da daha doğrusu, her Java programı kapsülleme, kalıtım ve polimorfizm içerir.

Bu bölümün geri kalanında ve sonraki birkaç bölümde gösterilen kısa örnek programlar, bu özelliklerin tümünü sergiliyor gibi görünmese de, yine de mevcutturlar. Göreceğiniz gibi, Java tarafından sağlanan özelliklerin çoğu, kapsülleme, kalıtım ve polimorfizmden kapsamlı bir şekilde yararlanan yerleşik sınıf kitaplıklarının bir parçasıdır.

İlk Basit Program

Java’nın temel nesne yönelimli temelleri tartışıldığına göre, şimdi bazı gerçek Java programlarına bakalım. Burada gösterilen kısa örnek programı derleyip çalıştırarak başlayalım. Göreceğiniz gibi, bu tahmin edebileceğinizden biraz daha fazla çalışma gerektiriyor.

Not: Aşağıdaki açıklamalarda, Sun Microsystems’den temin edilebilen standart JDK (Java Developer’s Kit) kullanılmaktadır. Farklı bir Java geliştirme ortamı kullanıyorsanız, Java programlarını derlemek ve yürütmek için farklı bir prosedür izlemeniz gerekebilir.

Programa Giriş

Çoğu bilgisayar dili için, bir programın kaynak kodunu tutan dosyanın adı isteğe bağlıdır. Ancak Java’da durum böyle değil. Java hakkında öğrenmeniz gereken ilk şey, bir kaynak dosyaya verdiğiniz adın çok önemli olduğudur. Bu örnek için, kaynak dosyanın adı Example.java olmalıdır. Nedenini görelim.

Java’da bir kaynak dosyaya resmi olarak derleme birimi denir. Bir veya daha fazla sınıf tanımı içeren bir metin dosyasıdır. Java derleyicisi, bir kaynak dosyanın .java dosya adı uzantısını kullanmasını gerektirir. Dosya uzantısının dört karakter uzunluğunda olduğuna dikkat edin.

Tahmin edebileceğiniz gibi, işletim sisteminiz uzun dosya adlarını destekleyebilmelidir. Bu, DOS ve Windows 3.1’in Java’yı destekleyemeyeceği anlamına gelir (en azından şu anda). Ancak, Windows 95/98 ve Windows NT gayet iyi çalışıyor.

Programa bakarak da görebileceğiniz gibi programın tanımladığı sınıfın adı da Örnek’tir. Bu bir tesadüf değil. Java’da, tüm kodlar bir sınıfın içinde bulunmalıdır. Geleneksel olarak, o sınıfın adı programı tutan dosyanın adıyla eşleşmelidir.

Ayrıca, dosya adının büyük harf kullanımının sınıf adıyla eşleştiğinden emin olmalısınız. Bunun nedeni Java’nın büyük/küçük harfe duyarlı olmasıdır. Bu noktada, dosya adlarının sınıf adlarına karşılık geldiği kuralı gelişigüzel görünebilir. Ancak bu kural, programlarınızı sürdürmeyi ve düzenlemeyi kolaylaştırır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın