Windows ve JavaScript Hakkında – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Windows ve JavaScript
Mevcut pencereyi kontrol etmek ve yenilerini açmak, geleneksel olarak, özellikle web uygulaması geliştirme söz konusu olduğunda, JavaScript geliştirmenin büyük bir parçası olmuştur. Ancak son yıllarda, tarayıcı güvenliği ile ilgili endişelerin körüklediği kısıtlamalardaki artış ve web sörfçülerinin çok sayıda açılır pencereden ve engelleme yazılımı yüklemesinden bıkmış olması nedeniyle, isteseniz bile yeni pencereleri kullanmak giderek daha zor hale geldi. onları iyi bir amaç için kullanın.
Bu ve erişilebilirlik kaygıları, birden çok tarayıcı penceresinin kullanımını giderek daha güvenilmez bir web iletişimi yöntemi haline getiriyor. Neyse ki, burada tartışılan bazı değiştirme teknikleri sayesinde artık bunlara neredeyse hiç ihtiyaç kalmamıştır.
Windows ve JavaScript Hakkında Hatırlanması Gerekenler
• Açtığınız pencerenin gerçekten var olup olmadığını test edin, test edin ve ona herhangi bir şey yapmaya çalışmadan önce yeniden test edin.
• Pencerelerin aynı ekranda olmasına rağmen, tarayıcının tamamen ayrı örnekleri olduklarını daima unutmayın. Açtığınız herhangi bir pop-up’tan bir pop-up’a diğerinden veya ana komut dosyasındaki bir fonksiyona ulaşmak istiyorsanız, window.opener üzerinden gitmeniz gerekir.
• Araç çubuklarını kaldırarak, ekranda hareket ettirerek veya blur() ve focus() aracılığıyla gösterip gizleyerek pencereleri kontrol etmeye çalışmaktan kaçının. Bu yeteneklerin çoğu şu anda hala mevcuttur, ancak gelecekteki tarayıcılarda büyük olasılıkla engellenecektir.
• Geleceğin web işaretleme dili—XHTML—farklı tarayıcı penceresi örnekleri kavramını desteklemez (hedef özniteliği bu nedenle kullanımdan kaldırılmıştır). Komut dosyası oluşturma ile bu sorunu çözebilseniz de, XHTML STRICT kullanmak ve birkaç pencereye güvenmek yine de kötü bir fikirdir.
• Bir pencereyi kapatmak ve yazdırmak veya tarayıcı geçmişinde geri gitmek gibi, pencere nesnesi yöntemleriyle birçok tarayıcı davranışını veya etkileşimli öğeyi simüle edebilirsiniz. Ancak, bu seçimi kullanıcıya bırakmak daha iyi olabilir. Kullanıcıya kendi kontrollerinizi sunmak istiyorsanız, bunları da JavaScript ile oluşturun. Aksi takdirde, kullanıcı JavaScript kullanılamadığında tutmayacağınız bir söz alır.
• Açılır pencereler kullanıyorsanız, pencereyi açan bağlantıda ziyaretçilere yeni bir pencere olacağını söyleyin. Bu, birden fazla pencereyi desteklemesi gerekmeyen kullanıcı aracıları olan ziyaretçileri, uğraşmaları gereken bir değişiklik olabileceği konusunda bilgilendirir; ziyaretçilerin web sitenizin ihtiyaç duyduğu pencereyi yanlışlıkla kapatmasını da engeller. Yıllardır istenmeyen reklamlar ve pop-up’lar, web sörfçülerini yeni pencereleri onlara bakmadan hemen kapatmaya şartlandırdı.
• setTimeout() ve setInterval() pencere yöntemleri aracılığıyla kodun zamanlanmış yürütülmesini kullanmak biraz makyaj kullanmaya benzer: bir kız olarak onu nasıl giyeceğinizi öğrenirsiniz; bir kadın olarak ne zaman çıkarmanız gerektiğini öğrenirsiniz. Bu yöntemlerin her ikisini de kullanabilirsiniz ve her türlü şık efekt yaratmaya cezbedicidirler.
JavaScript
JavaScript İndir
Javascript Nedir
JavaScript etkinleştirme
Javascript ile Neler yapılabilir
javascript $ kullanımı
JavaScript indir PC
JavaScript öğrenmek
Bu bölümün sonuna ulaştınız ve şimdi resimler ve pencerelerle kendi JavaScript çözümlerinizi veya hatta daha iyi pencere değiştirme tekniklerini oluşturmak için iyi donanımlı olmalısınız.
Örneklerden bazıları kafanızı sarmak için biraz zorsa, hayal kırıklığına uğramayın, çünkü bu bir JavaScript geliştiricisi olarak sıklıkla deneyimleyeceğiniz bir duygudur. Ve bu, “anlamadığınız” anlamına gelmez. JavaScript’te herhangi bir sorunu çözmek için düzinelerce yol vardır.
Burada açıklananlardan çok daha kolay yollar olsa da, bu tür komut dosyası oluşturmaya alışmak, sizi üçüncü taraf API’leri kullanmak veya web uygulaması geliştirme gibi daha gelişmiş komut dosyası oluşturma görevleri için iyi donanımlı hale getirecektir.
Bir sonraki bölümde, gezinme ve formları tartışırken olay ve özellik yönetimini daha iyi tanıma şansınız olacaktır.
JavaScript ve Kullanıcı Etkileşimi
Bu bölümde JavaScript’in iki yaygın kullanımından bahsedeceğiz: gezinme ve formlar. Her ikisi de çok fazla kullanıcı etkileşimi anlamına gelir ve bu nedenle dikkatli bir şekilde planlanmalı ve yürütülmelidir. Bir web sitesinin başarısı, gezinme kolaylığı ile birlikte yükselir ve düşer ve Web’de, kullanımı zor veya doldurulması imkansız bir formdan daha sinir bozucu bir şey yoktur.
■Not : Bu bölüm birçok kod örneğinden oluşmaktadır ve işlevselliği kendiniz test etmek için bazılarını bir tarayıcıda açmanız istenecektir, bu nedenle bu kitap için kod örneklerini henüz indirmediyseniz, şimdi bunu yapmak için iyi bir zaman olabilir. Kodlama söz konusu olduğunda uygulamalı eğitime kesinlikle inanıyorum ve ilk elden deneyimleyebildiğinizde veya daha iyisi kendi editörünüzde onunla uğraştığınızda bazı işlevleri anlamanız daha kolay olacaktır.
Gezinme ve JavaScript
Tarayıcılar, sayfa öğelerinin görünümünde ve hissinde dinamik değişiklikleri desteklemeye başladığından beri, web sitesinde gezinmeyi hızlandırmak DHTML’nin ana görevlerinden biri olmuştur. Animasyonlu ve soluk navigasyon dönemi DHTML ile başladı ve henüz bitmedi.
Buradaki fikir, web sayfasının gezinmesi çok kaygan, teknik ve yıldız gemisi Enterprise’daki LCARS arayüzleri gibi uzaktan görünüp hareket ediyorsa, sitenin harika olması gerektiğiydi. Çoğu zaman, ziyaretçiler aynı fikirde değildi ve navigasyondan sıkıldıktan sonra sağlandığını varsayarak bir site arama seçeneği kullanacaklardı.
Burada gösterişli navigasyondan bahsetmeyeceğiz; bunun yerine, sayfa ve site gezinmesini mümkün olduğunca erişilebilir tutarken daha sezgisel ve daha az hantal hale getirmek için JavaScript ile neler yapabileceğinize dair örnekler göreceksiniz.
Sayfayı Yeniden Yükleme
Ziyaretçilerin geldikleri bilgilere ulaşmadan önce sayfayı yeniden yüklemelerini veya çok sayıda sayfa yüklemelerini önlemek için formlarda ve web gezintisinde birçok JavaScript geliştirmesi yapılmıştır.
Bu takdire şayan bir fikir ve harika bir şekilde çalışabilir; ancak, JavaScript’in yalnızca tüm belge yüklendiğinde sayfanın öğelerine ulaşabileceğini ve belgede zaten bulunanlarla ilgilenebileceğini unutmayalım.
Bu, JavaScript ile genel sayfa içeriğinin yalnızca bir bölümünü gösteren kaygan bir arayüz oluşturabileceğiniz anlamına gelir, ancak bu aynı zamanda JavaScript’i olmayan ziyaretçilerin belgedeki tüm veri miktarıyla uğraşmak zorunda kalacağı anlamına gelir. Sayfaları geliştirme konusunda tamamen delirmeden önce, zaman zaman JavaScript’i kapatın ve belgede mevcut olan veri miktarıyla başa çıkıp çıkamayacağınıza bakın.
Üzerinde yalnızca biraz özel bilgi bulunan daha küçük belgelerin yararı, tarayıcının kullanıcıya sunduğu tüm araç setini kullanabilmenizdir: ileri ve geri gitme, yer imi ekleme ve yazdırma. Bu, gezinme veya sayfalandırma için JavaScript kullandığınızda bozabileceğiniz işlevselliktir.
Daha az istenen etki, çok daha fazla belge bulundurmanız ve ziyaretçilerin her birini ayrı ayrı yüklemesi ve böylece sunucu trafiğini artırması gerektiğidir. Web sitelerini geliştirmek için JavaScript kullanmak kötü bir şey değildir; bu tamamen bir ölçülülük ve hedef kitlenizi tanıma meselesidir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)