Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Web Tasarım Desenleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Web Tasarım Desenleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Teklif Simülasyon Aracı

Mantıksal Gruplama

Sorun

Bir görevi tamamlamak için kullanıcıların oldukça uzun bir form doldurması gerekir. Bununla birlikte, tasarımcılar, kullanıcılara formun doldurulması kolay olduğu izlenimini vermek isterler, böylece formu doldurmaktan çekinmezler.

Çözüm

Form öğelerini, kullanıcıların her grubun gerektirdiği bilgi türünü anlayabileceği şekilde gruplandırın.

Neden?

Kullanıcıların her bir gruptan ne beklendiğini ve form öğelerinin karşılık gelen grupla nasıl ilişkili olduğunu açıkça görebileceği şekilde bilgileri gruplandırmak, formların doldurulması kolay ve yönetilebilir görünmesini sağlayabilir. Kullanıcıların formu, bireysel form öğelerinin daha büyük bir koleksiyonu yerine daha küçük grup koleksiyonu olarak düşünme olasılığı daha yüksektir.

Nasıl?

Gönderim adresi, fatura adresi, iletişim bilgileri vb. gibi işlevlerine göre grup form öğeleri. Her grup için, öğelerin sırasının, bilgilerin nasıl girilmesi gerektiğine ilişkin kullanıcıların zihinsel modeliyle eşleştiğinden emin olun.

Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılar için adresle ilgili form öğelerini, kullanıcılara önce sokak adresi, ardından şehir ve ardından eyalet ve posta kodu sorulacak şekilde düzenleyin veya hesap bilgilerini ayarlamak için kullanıcı adı (veya e-posta adresi) isteyin ) önce ve sonra şifre.

Her gruptaki gruplamalar ve form öğeleri tanımlandıktan sonra, bunları kullanıcı görevlerine ve sistem gereksinimlerine göre sıralayın. Örneğin, bir e-ticaret ödeme akışında, vergi ve nakliye ücretlerini hesaplamak için kullanılabileceğinden, önce nakliye bilgilerini istemek daha iyidir, böylece faturalandırma sayfasında kullanıcılara toplam fiyat ve bir seçenek gösterilebilir. fatura adreslerinin teslimat adresleriyle aynı olduğunu belirtmek için.

Web Tasarım Desenleri

Form öğelerinin gruplanması, formun daha kısa görünmesi için birden çok sayfaya bölünmesini (KISA FORMLAR) veya daha önceki gruplarda kullanıcılar tarafından girilen verilerin daha sonraki gruplarda alanları önceden dolduracak şekilde yapılandırılmasını (AKILLI VARSAYILANLAR) önerebilir, böylece kullanıcılar ‘Geri dönüp daha önce girilen bilgilere başvurmanız gerekiyor.

Sorun

Form doldurmayı kolaylaştırmak ve kullanıcı giriş hatalarını en aza indirmek için etiketlerin ve karşılık gelen form öğelerinin birbirleriyle açık bir şekilde ilişkilendirilmesi gerekir.

Çözüm

Form öğeleriyle ilişkili olarak etiketler için kabul edilebilir üç yerleşim vardır: sol kenarları öğelerle hizalanmış şekilde öğenin üzerinde; sol kenarları diğer etiketlerle aynı hizada olacak şekilde sola; ve sağ kenarları diğer etiketlerle hizalanmış şekilde sola.

Neden?

Kullanıcılar, etiketleri karşılık gelen form öğeleriyle ne kadar hızlı ilişkilendirebilirse, formları o kadar hızlı doldurabilecektir. Bir göz izleme çalışmasında, kullanıcıların, gösterilen üç ortak etiket yerleşiminden herhangi biriyle etiketleri form öğeleriyle kolayca ilişkilendirebildikleri bulundu.

Bununla birlikte, göz izleme verileri, alan etiketleri sola hizalı olduğunda, bazı etiketler ve bunların giriş alanları arasında aşırı mesafe olduğunu gösterdi (bunun nedeni, tüm etiketlerin aynı uzunlukta olmamasıdır; örneğin, “Şirket Adı” ile karşılaştırıldığında, kullanıcıların neden olduğu formla görsel olarak etkileşime geçmek için daha fazla zaman ayırın.

Sola hizalı alan etiketleriyle karşılaştırıldığında, sağa hizalı alan etiketleriyle toplam sabitleme sayısı neredeyse yarı yarıya azaldı, böylece kullanıcıların görevi tamamlaması için gereken bilişsel yük büyük ölçüde azaldı.


Tasarım Desenleri C
Yazılım tasarım desenleri
Tasarım desenleri pdf
Tasarım Desenleri
Design Patterns Türkçe PDF
Design Patterns C#
Java design patterns
Design Pattern Örnekleri


Aynı çalışma, alan etiketlerini form öğelerinin üzerine yerleştirmenin faydalarını da gösterdi; bu tarz en kısa form doldurma sürelerine sahipti. Etiketleri form öğelerinin üzerine yerleştirmenin bir dezavantajı, ihtiyaç duyduğu ek dikey boşluktur.

Ancak form farklı dillere çevrilecekse, farklı diller aynı etiketler için farklı uzunluklar gerektirdiğinden mizanpajın görsel bütünlüğünü korur. Etiketlerin form öğelerinin üzerine yerleştirilmesi, uygulamayı yerelleştirirken etiketlerin gerekli metin genişletmesine izin verir.

Etiketleri karşılık gelen form öğeleriyle doğru bir şekilde ilişkilendirmek için (soldan sağa okunan diller için), etiketleri form denetiminin soluna veya üstüne yerleştirin. Alan etiketlerini form öğelerinin soluna yerleştirirken, etiketleri birbirine daha yakın olacak şekilde sağa hizalayın.

Etiketleri form öğelerinin üzerine yerleştirirken, önceki form öğesinden sonraki form öğesi için etiket arasında yeterli görsel ayrım sağlamak önemlidir; tek bir giriş alanının yüksekliğinin yaklaşık yüzde 50-75’i kadar bir ayrım yapılmasını önerir. Ek olarak, kalın metinli etiketlerin okunması biraz zor olduğu için düz metinli etiketlerin kullanılmasını önerir.

GÖMÜLÜ ETİKETLER

Katıştırılmış etiketler, yalnızca birkaç giriş alanına (tipik olarak bir) sahip formlar için ve çoğu kullanıcının arama terimleri gibi girdinin doğasına aşina olması beklendiğinde kabul edilebilir.

Gömülü etiketler alanların kendisinde olduğundan ve kullanıcılar bunlara odaklandığında kaldırılması gerektiğinden, kullanıcılar bunlara veri girdikten sonra görünmezler. Bu nedenle, uzun formlar veya kullanıcıların girmeleri beklenen verilere aşina olma ihtimalinin düşük olduğu formlar için kullanışlı değildirler.

Formlardaki etiketlere genellikle gerekli bilgiler için göstergeler (GEREKLİ ALAN GÖSTERGELERİ) eşlik eder.

GEREKLİ SAHA GÖSTERGELERİ

Sorun

Kullanıcılar, bir görevi başarıyla tamamlamak için belirli bilgileri sağlamalıdır. Örneğin, bir hesap oluştururken, kullanıcılar genellikle e-posta adreslerini ve şifreleri sağlamalıdır.

Ancak, kullanıcı etkileşimini geliştirmek için formlar, kullanıcıların o sırada sağlamak istemeyebilecekleri veya bilmeyebilecekleri ek isteğe bağlı bilgiler isteyebilir. Gerekli bilgilerin atlanması hata mesajlarına yol açar ve kullanıcıların görevleri tamamlaması için gereken süreyi artırır.

Çözüm

Kullanıcıların bir görevi başarıyla tamamlayabilmesi ve “eksik gerekli bilgiler” mesajlarıyla karşılaşma olasılığını azaltabilmesi için gerekli bilgileri formlarda açıkça belirtin.

Neden?

Gerekli alanların görsel olarak ayırt edilmesi, kullanıcılara hangi bilgileri sağlayacaklarına karar verme konusunda zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda hata mesajlarıyla uğraşırken, gözden kaçan bilgileri tespit ederken ve görevi tamamlamak için formları yeniden gönderirken de zaman kazandırır.

Nasıl?

Gerekli bilgileri tanımlamak için alan etiketlerinin yanında yıldız işaretleri (tipik olarak kırmızı) kullanmak web uygulamalarında yaygındır. Kırmızı yıldızlar etkilidir çünkü bilgileri kullanıcılara iletmek için yalnızca renge güvenmezler; yıldız işaretleri hem şekil hem de renk kodlamasına sahip olduğundan, renk görme yetersizliği olan kişiler tarafından da erişilebilir.

Gerekli bilgileri belirtmenin diğer biçimleri (örneğin, alan etiketini kırmızı ve kalın yapmak) tercih edilmez çünkü bu tür görsel stiller genellikle sayfa içindeki hataları belirtmek için kullanılır. Ayrıca değişen renkler ekran okuyucular tarafından erişilebilir olmayabilir ve renk eksikliği olan kişiler gerekli ve isteğe bağlı bilgiler arasında ayrım yapmakta zorlanabilirler.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın