Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Web Size Neler Sunar? – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Web Size Neler Sunar? – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Sayfa Sıralamaları

Üçüncü Taraf JavaScript’i Kullanma

Şimdiye kadar toplamış olacağınız gibi, bir JavaScript uygulaması oluşturduğunuzda, JavaScript’in kullanabileceğiniz çok sayıda işlevi olduğu her seferinde tekerleği yeniden icat etmeniz ve tüm işlevleri yeniden kodlamanız gerekmez. 

Ancak bundan daha da ileri gider; üçüncü taraf kod kitaplıklarından ve API’lerinden de yararlanabilirsiniz ve bu günlerde Web’de pek çok şey mevcuttur. Ama anahtarın nerede, neden ve nasıl olduğunu bilmektir ve bu bölüm burada devreye girer.

Bu bölümde, bugünlerde Web’de bulunan bazı hazır içerik ve kodlara göz atacağız. JavaScript geliştirmenizi kolaylaştırmak için Web’de bulabileceğiniz farklı kaynak türleri hakkında hızlıca konuşacağız: RSS formatında içerik, REST hizmetleri, API’ler, kod oluşturucular ve kitaplıklar.

Bir kod kitaplığına göz atacağız ve bazı örnekler deneyeceğiz, Google Haritalar API’sini kullanarak birkaç dakika içinde web sitenize nasıl etkileşimli bir harita ekleyeceğinizi kontrol edeceğiz ve Yahoo’nun Kullanıcı Arayüzü Kitaplığına daha yakından bakacağız.

Web Size Neler Sunar?

Şu anda geliştiriciler olarak oldukça heyecan verici zamanlarda yaşıyoruz. Son birkaç yılda, şirketlerin içerik ve teknoloji paylaşımına bakışı büyük ölçüde değişti.

Geçmişte her şirket içeriğini ve kodunu platinden yapılmış gibi korurdu ve bir sistemin işleyişi veya onunla nasıl iletişim kurulacağı hakkında herhangi bir bilgi almak, fiyat pazarlıkları, çalışmayan gösteriler gibi sancılı ve uzun soluklu bir süreçti, Power Point sunumları, ön izleme kodu ve diğer pazarlama materyalleri.

Bu kapalı kaynak fikirlerin birçoğu hala geçerli ve kişisel web sitelerinin sahipleri bile, hiç kimsenin resimlerini kaydedemeyeceğinden veya kodlarını ve içeriklerini kopyalayamayacağından nasıl emin olabileceklerini merak ediyor. Bu yaklaşımın sorunlarını ve yanlış anlamalarını son bölümlerde tartıştık ve üzerinde durmayacağız.

Bunun yerine, tam tersi yönde ilerleyen ileri görüşlü şirketlerin modern görünümüne bakacağız. Örneğin, medya ajansları gibi pek çok içerik sağlayıcı, haberlerini RSS gibi hafif, kolay birleştirilebilir formatlarda sunduklarında, insanların bunları web sitelerinde başlıklar göstermek ve sitelerine trafik ve kullanıcı çekmek için kullanacaklarını fark ettiler. 

Ayrıca, eBay, PayPal ve Amazon gibi e-ticaret şirketleri, hizmetlerine programatik erişime izin verirlerse, ziyaretçileri web sitelerine göndermek zorunda kalmadan web sitelerinde içeriğe özel ürünler sunabildikleri için insanların çevrimiçi olarak daha fazla şey satacağını fark ediyor. 


Yaratıcı site fikirleri
En güzel web sitesi örnekleri
Web sitesi nedir örnek
Web sayfası Nedir kısaca
Para kazandıran web site fikirleri
Web sitesi Ne demek
Web sitesi Türleri nelerdir
web sitesi nedir, ne işe yarar


Ve son olarak, şirketler, kullandığınız teknolojileri dünyayla paylaşırsanız, çok sayıda kaliteli geri bildirim aldığınızı, ürünlerinizi en olumsuz ortamlarda test ettirdiğinizi (her geliştiricinin bilgisayarı ve bağlantısı farklı olduğu için) fark etmeye başladılar. ve daha sonraki bir aşamada işe almak isteyebileceğiniz birçok yeteneği kendinize çekersiniz. Bir geliştirici ağıyla, bir kişinin özgeçmişine güvenmek yerine neler yapabileceğini anında görürsünüz.

Bir geliştirici olarak bu, Web’e bir göz atarsanız, ücretsiz olarak oynayabileceğiniz inanılmaz miktarda içerik ve teknoloji bulacağınız anlamına gelir. Konseptin iyi bir kanıtı, farklı blog ve dergilerden gelen çeşitli RSS beslemelerinden derlendiği için her zaman güncel olan web tasarımı ve web geliştirme içeriğiyle dolu olan Kahramanlarınızla Tanışmayın web sitesidir.

Bu nedenle site okuyucuya çok şey sunar ve bakım yapanların içeriği yazmak veya araştırmak için zaman harcamasına gerek yoktur. Bakımcılar hoş bir içerikle karşılaşırlarsa, eklemek kolaydır ve ayrıca ziyaretçilere bir kaynak önermek için bir olanak sunarlar. Bakımcıların yapacak çok şeyi yok, listelenen kaynak sayfaların sahipleri daha fazla okuyucu alıyor ve sitenin ziyaretçileri, onlar için önceden derlenmiş güncel içeriği tek bir yerde buluyor. Herkes kazanır.

Web ayrıca indirilip uygulamalarınıza eklenebilen ve çok az çabayla çok sayıda güçlü işleve erişmenizi sağlayan sayısız üçüncü taraf JavaScript kitaplıkları ile doludur. jQuery ve Yahoo Kullanıcı Arayüzü Kitaplığı’na bakarak bu bölümde daha sonra bunlara ilişkin bazı örneklere bakacağız.

Kod Parçacıkları, RSS Akışları, API’ler ve Kitaplıklar

Muhtemelen Web’de bulunan en eski üçüncü taraf JavaScript türü, bir web sitesine gömdüğünüz komut dosyalarıdır. 

• StatCounter gibi sitenizi kaç kişinin ziyaret ettiğini kaydeden sayaçlar
• Google AdSense gibi reklam programları
• Flickr veya Yahoo Answers rozeti gibi bir ürüne eklenen kendi içeriğinizin önizlemeleri
• TheFreeDictionary’nin çift tıklama komut dosyası gibi arama araçları

Başka bir örnek, tanımladığınız parametrelere bağlı olarak sizin için JavaScript’ler oluşturan komut dosyası oluşturuculardır. Google AdSense bu özelliğe sahiptir ve Web’de düzinelerce ücretsiz komut dosyası oluşturucu vardır. Birçoğu eski olduğundan ve rahatsız edici kodlar oluşturduğundan, bu komut dosyası oluşturucularını özellikle dikkatli kullanmak istersiniz.

Bu, önceden hazırlanmış üçüncü taraf JavaScript ile ilgili genel bir sorundur. Bu tür komut dosyalarının çoğu, belgenin başlığından ziyade gövdesine yerleştirilmelidir ve geçerli sözdizimi veya göze batmamak yerine performans için optimize edilmelidir. Birçok sayaç komut dosyası, kullanıcı aracısını belirlemek için tarayıcı algılamasını da kullanır (nesne algılamayı kullanmak yerine gezgin verilerini okur) ve bu nedenle oldukça yanlıştır.

RSS Akışları ve REST API’leri

RSS beslemelerini zaten ele aldım, ancak Web’de kullanmanız için ne tür bilgiler bulabileceğiniz şaşırtıcı olduğu için burada tekrar bahsetmeye değer:

• En son gelişmelerle ilgili RSS beslemeleri sunmayan neredeyse hiç haber ajansı yoktur. Bunu yapanların öne çıkan örnekleri CNN, Reuters ve çok inek The Register.
• Flickr’dan resim beslemeleri, örneğin San Francisco resimleri ve çoğunlukla Cute Overload gibi resimlerle ilgilenen bloglardan alabilirsiniz.
• Okumaktan çok dinlemeyi sevenler için bir şeyler önermek isterseniz Podcast Networks ve Odeo’dan Podcast bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Birçok web sitesinin sunduğu gerçekten harika hizmet, tam olarak ihtiyacınız olan bilgiyi almanızı sağlayan REST API’leridir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın