Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Web Gereksinimleri   – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Web Gereksinimleri   – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Uygulaması Nedir? – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Gereksinimleri

İşlevsel olmayan gereksinimler, iş hedeflerine ulaşmak için ilgili olan ancak sistem işlevlerinden biriyle özel olarak ilgili olmayan “tüm diğer gereksinimleri” içerir. İşlevsel olmayan gereksinimler çeşitli yönleri kapsar ve hem teknik hem de iletişim sorunlarını etkiler.

Web uygulaması senaryosu için en alakalı işlevsel olmayan gereksinimler şunlardır:

Kullanılabilirlik: Kullanıcı arayüzlerini öğrenme kolaylığı, etkileşim nesnelerinin (menüler, bağlantılar, düğmeler) iyi bilinen standartlara uygunluğu gibi birden fazla faktör tarafından belirlenen uygulamanın kullanım kolaylığını ele alır. tüm uygulama arayüzlerinde etkileşim nesnelerinin tutarlı kullanımı, kullanıcıyı yönlendirmek ve yardımcı olmak için mekanizmaların mevcudiyeti ve belgelerin eksiksizliği ve kalitesi.

Performans: Uygulamanın mevcut kaynakları kullanma verimliliğini ifade eder. Web bağlamında, en kritik kaynak zamandır ve performans, çıktı (birim zaman başına sunulabilecek istek sayısı) ve yanıt süresi (bir isteğe hizmet etmek için kullanılan süre) açısından ölçülür. Performans hem ortalama hem de en yüksek koşullarda değerlendirilmelidir. Ortalama, uygulamanın kullanıldığı normal çalışma koşullarını ifade ederken, tepe noktaları, yüksek hacimli isteklerin kısa bir aralıkta yoğunlaştığı özel durumlardır.

Kullanılabilirlik: Uygulamanın kullanıcılara açık olduğu sürenin yüzdesini etkileyen tolere edilen hata ve arıza sıklığını ifade eder. Yüksek düzeyde kullanılabilirliğin elde edilmesi, uygulama mimarisinde yedekli kaynakların sunulmasını ve hataların ortaya çıkışını maskeleyebilen hata algılama ve yönetim prosedürlerinin uygulanmasını gerektirir.

İdeal senaryoda, uygulama mimarisi, toplam kullanılabilirliği sağlamak için tek bir arıza noktası olmayacak şekilde tasarlanmalıdır. Ancak, bütçe ve kaynak kısıtlamaları ideal mimari tasarımın elde edilmesini engelleyebilir ve bu durumda farklı uygulama işlevleri için kullanılabilirlik gereksinimleri dikkatli bir şekilde toplanmalı ve fazlalık maliyetleri ile arıza riskleri arasında makul bir dengeye ulaşmak için incelenmelidir.

Ölçeklenebilirlik: Talep hacmindeki artışa yanıt olarak uygulamanın performansını artırma yeteneğidir. Ölçeklenebilirlik, daha fazla kaynağın (sunucular, ağ bağlantıları ve ağ cihazları) daha fazla trafiği barındırabilmesi için mimarinin öğelerini klonlayarak elde edilir.

Ölçeklenebilirliği elde etmek için temel faktörler, yeterli bir mimari topolojisi, homojen yeteneklere sahip kaynakları kümeler halinde gruplamak ve iş yükünü kümeler arasında esnek bir şekilde paylaşmak için yük dengeleme prosedürlerinin varlığıdır. Çok katmanlı mimariler, doğal olarak ölçeklenebilirlik için tasarlanmıştır, çünkü farklı katmanlar, esnek yük dengeleme sistemleri tarafından yönetilen kümeler olarak etkin bir şekilde organize edilebilir.


Web Server Nedir
Http sunucuları nelerdir
Web server çeşitleri
Web sunucu programları nelerdir
Web sunucusu örnekleri
Web Server Kurulumu
Apache web server
İnternet sunucusu Nedir


Bununla birlikte, kümelenmiş mimarilerin yönetilmesi basit, kümelenmemiş mimarilere göre daha karmaşıktır. Ölçeklenebilirlik gereksinimleri, mimari tasarımcının karmaşıklık ve ölçeklenebilirlik arasında doğru bir denge kurmasını sağlamak için iş yükü büyüme oranları açısından dikkatle belirlenmelidir.

Güvenlik: Bilgilerin bütünlüğünün, gizliliğinin ve mahremiyetinin korunması, hizmetlerin mevcudiyeti, kullanıcıların kimliklerinin doğrulanması ve kullanıcılar ile uygulama arasında akan bilgilerin korunması gibi çeşitli konuları kapsayan çok yönlü bir gereksinimdir. .

İnternet üzerinden halka sunulan Web uygulamaları söz konusu olduğunda, içerik koruması büyük bir endişe kaynağıdır ve uygulama mimarisini farklı güvenlik seviyelerine sahip ayrı alanlara bölerek elde edilir: dış kullanıcılar tarafından erişilebilen genel ağ, kurumsal içeriğin depolandığı güvenli ağ ve genellikle askerden arındırılmış bölge (DMZ) olarak adlandırılan ve güvenli ve genel ağları ayıran bir orta alan.

Kullanıcı kimlik doğrulaması ve bilgi akışı koruması, özellikle kullanıcının e-ticaret işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmesi için bir güven altyapısı gerektiren elektronik ticaret uygulamaları alanıyla ilgilidir. Güvenli işlemler uygulama gereksinimlerinin bir parçası olduğunda, Özel Anahtar Altyapısı (PKI) kriptografisi ve dijital imza dikkate alınmalıdır.

Sürdürülebilirlik: Uygulama hatalarını onarma ve Web uygulamasını değişen veya yeni gereksinimlere uyarlama kolaylığı anlamına gelir. Sürdürebilirlik, esas olarak nihai uygulamanın kalitesiyle ilişkili bir faktör olsa da, aynı zamanda, hataların giderilmesine ve uygulama evrimine uyum sağlamak için düzenlenmesi ve yürütülmesi gereken geliştirme süreciyle de ilgilidir.

Sürdürülebilirliğin elde edilmesi, tasarımın basitliği, yazılım modülerliği ve belgelerin eksiksizliği ve netliği ile kolaylaştırılır. Uygulamanın model tabanlı bir tasarımı, uygulamanın belirlenmesine, iletilmesine ve belgelenmesine yardımcı olduğu için sürdürülebilirliği büyük ölçüde artırabilir ve bu da değişim yönetimine yardımcı olur. Bakım yapılabilirlik, geliştiricilerin uygulamanın farklı bileşenlerine ayrı ayrı müdahale etmesine izin veren modüler yazılım mimarileri benimsenerek de geliştirilebilir.

Performans, kullanılabilirlik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik sorunları teknik konulardır. Mimari tasarımı inceleyen ve farklı mimari topolojilerin yukarıda belirtilen işlevsel olmayan gereksinimleri nasıl karşıladığını gösteren tekrar ziyaret edilecektir. Web uygulamalarının endişelerin ayrılmasını ve modülerliğini iyileştirebilen yazılım mimarilerini sunan sürdürülebilirlik tartışılacaktır.

Gereksinimlerin Analizi

Gereksinim analizi, uygulamanın ne yapması gerektiğine dair toplanan bilgileri, uygulama tasarımına girdi olarak hizmet eden yarı resmi belgelere dönüştürür. Tasarım aşamasına başlamadan önce aşağıdaki bilgiler netleştirilmelidir:

  • İlgili kullanıcı grupları ve bunların hiyerarşik ilişkileri.
  • İşlevsel gereksinim toplama ve bunlara dahil olan gruplardan kaynaklanan ana kullanım durumları.
  • Veri nesneleri ve bunların anlamsal ilişkileri dahil olmak üzere veri sözlüğü.
  • Gerekli site görünümleri ve bunları kullanmaya yetkili kullanıcı gruplarına site görünümlerinin atanması.
  • Temel kullanılabilirlik ve sunum yönergeleri.
  • İşlevsel olmayan gereksinimlerin değerlendirilmesi için kabul testlerinin özellikleri, örneğin performans kabul testleri.
  • Kişiselleştirme gereksinimleri, gereksinim analizinin tüm yönlerini kapsadıkları için çaprazdır:
  • Profil verileri ve erişim hakları, kullanıcı gruplarının belirtiminde tanımlanır.
  • İçerik ve gezinmeyle ilgili özelleştirme ilkeleri, kullanım durumlarında ve site görünümü belirtimlerinde ifade edilir.
  • Sunuma ilişkin özelleştirme politikaları, sunum kılavuzlarında da ifade edilmektedir.

billgateswebWeb Server Nedir,Http sunucuları nelerdir,Web server çeşitleri,Web sunucu programları nelerdir,Web sunucusu örnekleri,Web Server Kurulumu,Apache web server,İnternet sunucusu Nedir alanlarında hizmet vermektedir.


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın