Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Web Uygulamasını Kişiselleştirme   – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Web Uygulamasını Kişiselleştirme   – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Uygulamasını Kişiselleştirme   – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Uygulamasını Kişiselleştirme 

Kişiselleştirme gereksinimleri, tercihlerine ve erişim haklarına dayalı olarak farklı bireylere farklı yöntemlerde içerik ve hizmet sunma ihtiyacını ifade eder.

Bir Web uygulamasının kişiselleştirilmesi üç yönü içerir:

  • Kullanıcılarla ilgili verilerin toplanması ve saklanması.
  • Kişiselleştirilmiş içerik veya hizmetlerin sunulmasını yönlendirebilecek özellikleri ortaya çıkarmak için kullanıcı verilerinin analizi.
  • Kullanıcının özelliklerine göre kişiselleştirilmiş içerik ve hizmetleri içeren bir köprü metninin gerçek yapısı.

Kullanıcı verileri toplama, kullanıcı profili verileri olarak adlandırılan kullanıcılar hakkındaki verilerin tanımını, popülasyonunu ve bakımını ele alır. Kullanıcı profili verileri açık veya örtülü olarak toplanabilir. İlk durumda, kullanıcılar örneğin Web uygulamasına kaydolarak ve kişisel profillerini doldurarak kendileri hakkında bilgi sağlarlar.

İkinci durumda, kullanıcıya herhangi bir veri talep edilmez, ancak kişiselleştirme için gereken profil, örneğin uygulama ile etkileşim sırasında kullanıcı davranışı hakkındaki verilerden bazı veri kaynaklarından çıkarılır. Bu çıkarım, kullanıcıların tıklama davranışlarını proaktif olarak izleyerek çevrimiçi olarak veya geçmiş kullanıcı etkileşimiyle ilgili günlük verilerini işleyerek çevrimdışı olarak yapılabilir.

Veri analizi, kişiselleştirme amaçları için kullanılabilecek profillerinin daha fazla özelliklerini çıkarmak için kullanıcılar hakkındaki ham verilerin detaylandırılmasını gerektirir. Tipik bir veri analizi örneği, bireysel kullanıcıların özel içerik veya hizmetlerin hedefi olabilen homojen gruplar halinde kümelenmesidir.

Veri analizi tipik olarak bilinmeyen hedefleri ve davranışları olabilecek harici kullanıcılar için geçerlidir, oysa dahili kullanıcılar genellikle, uygulama dağıtımından önce kesin olarak tahmin edilebilen uygulama kullanım gereksinimlerine dayalı olarak tasarımcılar tarafından önceden gruplar halinde kümelenir. .

Kişiselleştirilmiş bir uygulamanın oluşturulması, içeriği, gezinmeyi ve sunumu özelleştirmek için kullanıcılar hakkında mevcut bilgilerden yararlanır. Bu tür bir özelleştirmenin amacı, kullanıcıya daha çekici bir deneyim sunmak veya veri nesneleri üzerinde erişim haklarının uygulanması olabilir, bu sayede her kullanıcının veri ve hipermetin sayfalarının yalnızca kendi ait olduğu kısmına erişmesi sağlanır. – dedi.

Kişiselleştirme gereksinimleri, tüm kullanıcılara aynı içeriği aynı şekilde sunan bir Web uygulamasının en basit durumundan, bu durumda hiçbir kullanıcı profili verisine veya içerik özelleştirme politikasına ihtiyaç duyulmayan, farklı dahili kategoriler için tasarlanmış bir uygulamaya kadar değişebilir. ve harici kullanıcılar, kişisel profil verilerine ve kullanıcı grubuna dayalı olarak her kullanıcıya özelleştirilmiş içerik ve hizmetler sunmaya yönelik gelişmiş politikalara sahiptir.

Bu durumda, gereksinim toplama, ilgili kullanıcı gruplarını, profil verilerinin içeriğini ve kullanıcı profiline göre özelleştirilmesi gereken köprü metni bölümlerini tanımlamalıdır.

İşlevsel Gereksinimler

İşlevsel gereksinimler, uygulamanın kullanıcılarına sunması gereken temel işlevleri ele alır. İşlevsel gereksinim toplamanın amacı, uygulama tarafından desteklenen süreçleri belirlemektir. Bir süreç, Web uygulamasıyla etkileşime giren kullanıcılar tarafından gerçekleştirilmesi gereken, birbirine bağlı bir faaliyetler dizisidir. Örneğin, veri yoğun Web uygulamalarının çoğunda bulunan tipik bir süreç, uygulama içinde yayınlanacak içeriğin düzenlenmesi ve doğrulanmasından oluşan içerik yönetimidir.

İşlevsel gereksinimleri toplamanın pratik bir yolu, bir dizi temsili kullanım senaryosunu (veya UML terminolojisinde kullanım senaryolarını) belirlemek ve incelemektir. Kullanım senaryosu, uygulama ile bir veya daha fazla kullanıcı arasındaki, iyi tanımlanmış bir iş sürecinin yürütülmesini tanımlayan ve belirli bir hedefin gerçekleştirilmesine yönelik nihai bir “etkileşim birimidir”.


Web ve Uygulama Etkinliği Nasıl açılır
Web Etkinliğim
Geçmiş’e bakma Google
Web ve Uygulama Etkinliği kapatma
Chrome arama geçmişi kaydetmeme
Başkasının Google geçmişine nasıl bakılır


Uygulama kullanım senaryolarını her grubun gereksinimlerini ayrı ayrı ele alarak incelemek daha doğal olduğundan, grupların belirlenmesi, işlevsel gereksinimlerin incelenmesine ön hazırlık niteliğindedir.

İş gereksinimlerinde tanımlanan her süreç için bir kullanım senaryosu tanımlanabilir. Süreç karmaşıksa, onu alt süreçlere ayırmak ve her bir alt süreç için bir kullanım durumu tanımlamak uygundur. Tanımlanan her bir kullanım senaryosu, daha sonraki kullanım senaryoları ile tanımlanabilecek varyantlara veya özel durumlara sahip olabilir. Örneğin, çok cihazlı bir uygulamada, aynı kullanıcının etkinliği, her biri belirli bir erişim cihazının özelliklerine göre özelleştirilen farklı şekillerde desteklenebilir.

Veri Gereksinimleri

Veri gereksinimleri, uygulamanın hedeflerine ulaşmak için yönetmesi gereken bilgi varlıklarını tanımlar. Veri gereksinimi toplamanın amacı, uygulama tarafından yönetilen verileri tanımlamaktır. Veri gereksinimi toplamanın başlangıç ​​noktası, içeriğin “nerede, ne zaman ve kim tarafından” üretilip tüketildiğinin araştırılmasıdır.

Araştırılacak varlıklar, uygulamaya veri sağlayan kuruluşlar ve verileri kullanan kuruluşlar veya iş dışı kullanıcılardır. Uygulamanın arkasındaki iş süreçleri, başka bir temel bilgi kaynağını temsil eder, çünkü araştırmaları, analistin iş aktörleri tarafından değiş tokuş edilen ve faaliyetleri tarafından üretilen veya tüketilen veri öğelerini keşfetmesine izin verir.

Gereksinim toplama düzeyinde, analist, veri tasarımı sırasında detaylandırılan veri şemasının temel kavramları haline gelecek olan ana veri öğelerinin tanımına odaklanmalıdır.

Cihaza Özgü Özelleştirme Gereksinimleri

Çok cihazlı veya mobil uygulamalarda, kullanıcının etkileşim bağlamının uygulama kullanım gereksinimlerini etkileyebileceği özel bir özelleştirme durumu ortaya çıkar.

Bu senaryoda, uygulamaya erişmek için kullanılabilecek cihazları belirlemek, bunları homojen yorumlama yeteneklerine sahip ailelerde kümelemek ve uygulama arayüzlerinin her bir cihaz sınıfı için uyması gereken sunum kısıtlamalarını belirlemek önemlidir.

Erişim cihazı gereksinimlerinin araştırılması, belirli bir cihaz sınıfı için uygulamaya erişmek için kullanılabilecek kullanıcı aracısı ailelerini tanımlayarak daha da geliştirilebilir.

Örneğin, PC tabanlı erişim göz önüne alındığında, çeşitli Web standartlarını (HTML, istemci tarafı komut dosyası dilleri, basamaklı stil sayfaları, XML ve XSL, ve benzeri). Böyle bir kümeleme, uygulamanın sunum kısıtlamalarını daha kesin olarak ifade etmek için kullanılabilir.

Ağ bağlantı hızı, kullanıcının coğrafi konumu, erişimin gerçekleştiği günün saati vb. gibi diğer çevresel faktörler, içeriğin ve hizmetlerin kullanıcıya teslimi ile ilgili olabilir. Her etkili faktör için uygun içerik dağıtım politikaları oluşturulabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın