Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Site Görünümü Spesifikasyonu   – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Site Görünümü Spesifikasyonu   – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Açılış Sayfalarını Seçme

Site Görünümü Spesifikasyonu

Site görünümü belirtimi, belirlenen grupların gereksinimlerini yerine getirmek için gereken site görünümlerinin listesini belirler. Site görünümü belirtimine giriş, kullanıcı grupları listesi, kullanım durumları listesi ve veri sözlüğüdür: bir site görünümü, bir veya daha fazla kullanıcı grubuyla ilişkili kullanım durumlarına hizmet eder ve seçilen veri öğeleri üzerinde erişim veya içerik yönetimi işlevleri sunar. .

Her site görünümü için, aşağıdaki öğeleri içeren bir özellik sayfası doldurulur:

  • Ad: site görünümünün adı.
  • Açıklama: site görünümünün amacının kısa bir açıklaması.
  • Kullanıcı grupları: site görünümüne erişme yetkisi olan kullanıcı gruplarının listesi.
  • Kullanım senaryoları: site görünümünün kapsadığı kullanım senaryolarının listesi.
  • Site görünümü haritası: site görünümünü oluşturan farklı alanları gösteren bir tablo. Aşağıdaki öğeleri içerir:
  • Alan adı: alanın adı.
  • Alan açıklaması: içerik ve hizmetler hakkında kısa bir açıklama alan tarafından sağlanmaktadır.
  • Erişilen/yönetilen nesneler: alan üzerinden erişilecek veya yönetilecek veri sözlüğünde belirtilen bilgi nesnelerinin listesi.
  • Öncelik düzeyi: alanın önemini yansıtan sayısal veya sembolik bir değer. Tasarımcı bu önceliği, tasarım ve uygulama yinelemelerinde hangi alanların dikkate alınması gerektiğini belirlemek için kullanacaktır. Prensip olarak, bir alana “önemli” gereksinimleri karşılıyorsa, diğer alanlardan bağımsız olarak tasarlanıp uygulanabiliyorsa ve kullanılabilirliği diğer alanların veya site görünümlerinin tasarımını, uygulanmasını veya test edilmesini etkiliyorsa yüksek öncelik verilmelidir.

Mar-Com yönetici grubu kullanıcılarının haberleri yönetebileceği bir site görünümü için bir özellik sayfası örneği gösterir.

Stil Yönergeleri Belirtimi

Stil kılavuzları, uygulama arayüzlerinin üretiminde kullanılacak sayfaların sunumu için kurallar oluşturur. Stil kılavuzu spesifikasyonu aşağıdaki konuları kapsar:

  • Standart sayfa ızgaralarının belirtimi: sayfa ızgarası, statik ve dinamik içeriğin düzenlenebileceği düzeni temsil eden belirli bir satır, sütun ve hücre düzenlemesini içeren bir tablodur. Bir sayfa ızgarasının belirtimi, satır ve sütun sayısını ve çeşitli ızgara öğelerinin mutlak veya göreli boyutunu belirler. Farklı içeriklere sahip sayfaları sunmak için birkaç alternatif sayfa ızgarası belirtilebilir. Sayfa ızgarası belirtiminin bir örneğini gösterir.
  • İçerik konumlandırma belirtimi: başlıklar, menüler ve alt menüler ve oturum açma ve arama alanları gibi standart içerik öğelerini sayfa kılavuzunda seçilen konumlara atamak için kuralları ele alır. İyi düşünülmüş konumlandırma yönergeleri, benzer semantik öğelerin farklı sayfalarda aynı konuma yerleştirilmesini sağlayarak, kullanıcının yönelim bozukluğunu azaltarak, uygulama öğrenme aşamasında kullanıcının bilişsel yükünü azaltmaya yardımcı olur. İçerik konumlandırma belirtiminin bir örneğini gösterir.
  • Grafik yönergeleri: yazı tipleri, renkler, kenarlıklar ve kenar boşlukları gibi grafik öğeleri için biçimlendirme kurallarına bakın. Kurallar, normal metin, başlıklar, üstbilgiler ve altbilgiler, bağlantı noktaları, tablolar, listeler, menüler vb. gibi yinelenen sayfa öğeleri için geçerlidir. Biçimlendirme kuralları, Basamaklı Stil Sayfası (CSS) kuralları veya eşdeğer bir belirtim aracılığıyla ifade edilebilir. Grafik yönergeler, madde işaretleri, düğme simgeleri, sınırlayıcılar vb. gibi örnek grafik kaynakları da içerebilir. Grafik yönergelerine bir örnek gösterir.
  • Cihaza özel ve kullanıcı aracısına özel yönergeler: örneğin sınırlı boyut veya tek renkli ekranlar gibi özel yorumlama gereksinimleri olan erişim cihazları için özel stil yönergelerine ihtiyaç duyulabilir. Eski sürümlerin sınırlamalarını ele almak için de ekstra yönergeler gerekebilir, örneğin HTML 4 ve CSS’yi desteklemeyen tarayıcılar.

Stil yönergeleri genellikle sayfa maketlerinde somutlaştırılır. Modeller, belirli bir cihaz için örnek temsillerdir ve birkaç tipik uygulama sayfasının, örneğin ana sayfa ve ondan erişilebilen en önemli sayfaların yorumlama dilidir.

Mock-up’lar özellikle etkilidir, çünkü statik ve dinamik içeriğin nasıl düzenlenmesi gerektiğine dair apaçık göstergeler sağlarlar. Ayrıca, grafikle uğraşmayan uzmanlar tarafından da hemen anlaşılabilir olma avantajına sahiptirler, böylece gerçek kullanıcılardan oluşan bir örnek üzerinde erken kullanılabilirlik testine izin verirler. Uygulamasının maket örneği gösterilmektedir.


Site haritası örnekleri
HTML web sitesi
Google arama sonuçlarında site bağlantılarını göstermek
Google Arama sonuçları
Site haritası görüntüleme
Site haritası oluşturma
Sitemap XML
Google site başlığı değiştirme


Kabul Testleri Spesifikasyonu

Performans, kullanılabilirlik, ölçeklenebilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik ile ilgili işlevsel olmayan gereksinimler, gerekli hizmet seviyesinin karşılanıp karşılanmadığını değerlendirmek için uygulanan uygulamada yürütülen bir kabul testleri planına resmileştirilebilir.
Kabul testleri tipik olarak, farklı iş yükü koşullarında kabul edilebilir yanıt sürelerinin tanımlandığı performansa ve farklı türde arızalara yanıtın oluşturulduğu kullanılabilirliğe odaklanır.

Kabul testlerinin tanımı, uygulama mimarisinin tasarımı ile ilgili teknik bir konudur. Bu önemli konuya kendimizi adadık ve özellikle performansı ölçmek için parametreleri ve onu test etme ve iyileştirme tekniklerini tartışıyoruz.

Bilgi Sözlüğü

Önceki bölümün kullanım durumu şemalarından açıkça görülebileceği gibi, uygulamasında iki ana bilgi nesnesi yönetilir: Ürün ve Haberler. Ürünler, teknik özellikler, konfigürasyonlar, ödüller ve logolar gibi karmaşık ve muhtemelen çok değerli özellikleri temsil eden birkaç bileşen içerir.

Haberleri ve ürünleri kategoriler halinde gruplandırmak, kullanıcının istenen içeriğe erişmesine yardımcı olmak için başka nesneler gereklidir. Ürün örnekleri, Ürün Grupları ve Ürün Markaları dahil olmak üzere iki seviyeli bir hiyerarşiye göre düzenlenir. Haber öğeleri özel bir konsepte göre sınıflandırılır.

Ülke, yönetilmesi gereken başka bir nesnedir: Uygulamanın hizmet verdiği farklı Avrupa ülkeleri hakkında, orijinal dildeki ülke adı, ana dilde arama motoru anahtar sözcüklerinin bir listesi ve Ülkenin ulusal Web sitesinin URL’sidir.

Kişiselleştirme gereksinimleri ayrıca, kullanıcı profili verilerini ve tanımlanan grupları temsil eden Kullanıcı ve Grup adlı iki nesnenin daha eklenmesini ister. Bu nesneler, Acer çalışanlarının profil verilerinin yanı sıra, dahili kullanıcıların içerik yönetimi işlevlerine erişmelerine izin vermek için gereken erişim hakları doğrulama verilerini barındırır. Tanımlanan nesnelerin özellikleri, rapor edilen veri sözlüğünde detaylandırılmıştır.


billgateswebSite haritası örnekleri,HTML web sitesi,Google arama sonuçlarında site bağlantılarını göstermek,Google Arama sonuçları,Site haritası görüntüleme,Site haritası oluşturma,Sitemap XML,Google site başlığı değiştirme alanlarında hizmet vermektedir.


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın