Uzak Arayüzler – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Uzak Arayüzler
EJB konteynerine ev ve uzak arayüzleri ve bean’iniz için uygulama sınıfını ve bir konuşlandırma tanımlayıcısını sağladığınızda, konteyner bu bileşenleri birbirine bağlayan çeşitli sınıfları oluşturmaktan sorumludur.
Sağladığınız ev ve uzak arabirimler, RMI Remote arabirimleridir; kapsayıcı, bu arabirimler için hem istemci saplamalarını hem de sunucu tarafı uygulamasını oluşturur. Bir istemci, JNDI aracılığıyla bir bean’in ana arabirimini aradığında, ana saplama sınıfının bir örneğini alır.
Bu saplamada çağrılan tüm yöntemler, EJB sunucusundaki karşılık gelen ana uygulama nesnesinde RMI aracılığıyla uzaktan çağrılır. Benzer şekilde, istemci ana saplama aracılığıyla herhangi bir çekirdek oluşturur veya bulursa, istemci uzak nesne saplamalarını alır ve saplamalarda çağrılan yöntemler, RMI aracılığıyla sunucudaki karşılık gelen uygulama nesnelerine iletilir.
Bu uzak nesneler, EJB kapsayıcısı aracılığıyla, bean uygulama sınıfınızın bir örneği olan karşılık gelen bir kurumsal bean nesnesine bağlanır. İsteğe bağlı olarak, EJB kapsayıcısı aynı zamanda bean uygulamanızın kapsayıcıya özel bir alt sınıfını oluşturabilir (örn. kapsayıcıyla eşitlemeyi kolaylaştırmak için bean yöntemlerinizden bazılarını artırmak istiyorsa).
Konteyner, fasulye oluşturmak, aramak ve/veya kaldırmak için müşteri isteklerini alır. Bunları ya kendisi işler ya da istekleri EJB nesnesindeki karşılık gelen yöntemlere iletir. İstemci, bir EJB nesnesi için bir uzak arabirime referans aldığında, kap, bean’e gerekli işlem yönetimi ve güvenlik önlemlerini sağlamak için bean üzerindeki uzak yöntem çağrılarına müdahale eder.
Konteyner ayrıca, bean durumunu kendisi depolayarak/yükleyerek veya bean’e durumunu kalıcı depolamadan depolaması veya yeniden yüklemesi gerektiğini bildirerek kurumsal çekirdeklerin kalıcılığı için destek sağlar.
Bir konteyner, kullanım ömrü boyunca birden çok EJB nesnesini ve nesne türünü koruyabilir. Kapsayıcı, performans veya başka nedenlerle sunucudaki kaynakları yönetme özgürlüğüne sahiptir.
Örneğin, bir konteyner, bir bean’i geçici olarak seri hale getirmeyi ve onu sunucu dosya sistemine veya başka bir kalıcı depoya kaydetmeyi seçebilir; buna fasulyeyi pasifleştirme denir. EJB nesnesi bu konuda bilgilendirilir ve seri hale getirilmemesi gereken tüm paylaşılan kaynakları veya geçici verileri serbest bırakma şansı verilir. Fasulye, herhangi bir geçici durumu geri yüklemesine veya paylaşılan kaynakları yeniden açmasına izin vermek için yeniden etkinleştirildikten sonra da bilgilendirilir.
Bir EJB konteyneri, herhangi bir EJB nesne tipini uzaktan kullanım için uygun hale getirebilir. Bir EJB nesnesini bir EJB sunucusu içinde konuşlandırdığınızda, işlem yönetimi, kaynak havuzu oluşturma, erişim denetimi ve veri kalıcılığı açısından kabın çalışma zamanı sırasında çekirdeği nasıl yönetmesi gerektiğini belirtebilirsiniz.
Bu, bu çeşitli seçenekler için parametre ayarlarını içeren konuşlandırma tanımlayıcıları kullanılarak yapılır. Bu ayarlar, bir EJB nesnesinin her dağıtımı için özelleştirilebilir.
Bir satıcıdan bir EJB nesnesi satın alabilir ve bunu belirli bir kapsayıcı yönetim seçenekleri grubuyla EJB sunucunuzda dağıtabilirsiniz, aynı çekirdeği satın alan başka biri ise onu farklı bir dizi dağıtım seçeneğiyle dağıtabilir.
Dağıtım tanımlayıcılarında bulunan çalışma zamanı seçeneklerinin ayrıntılarını ve bunların nasıl kullanılacağını bu bölümün ilerleyen kısımlarında, EJB bileşenlerini dağıtmaktan bahsederken tartışacağız.
Java arayüz tasarımı
Java interface Örnekleri
Java arayüz Nedir
Java Ders Notları
Java Polymorphism Örnekleri
Oop Interface Nedir
Arayüz ne Demek
İnterface özellikleri
İşlem Yönetimi
Enterprise JavaBeans’in normal uzak nesneler üzerinden sağladığı katma değerli özelliklerden biri de yarı otomatikleştirilmiş işlem yönetimidir. EJB nesnelerini oluşturmaya, dağıtmaya ve kullanmaya baktığımızda işlemle ilgili sorunlardan periyodik olarak bahsedeceğim, dolayısıyla bu bölüm bazı temel işlem yönetimi kavramlarını tanıtıyor.
EJB sunucunuzun işlem yönetimi özelliklerini kullanmakla ilgilenmiyorsanız, bu bölümü güvenle atlayabilir ve EJB nesnesini uygulama konusuna geçebilirsiniz. Ancak, çekirdeğinizden JDBC aramaları yapmayı planlıyorsanız, veritabanı işlemleri bölümündeki bilgileri not etmelisiniz.
İşlemler, bir dizi etkileşimi, başarılı bir şekilde yürütülürlerse gerçekleştirilebilecek veya işlem gerçekleştirilmeden herhangi bir zamanda geri alınabilecek iş birimlerine ayırır. Bir işlem geri alınırsa, işleme dahil olan tüm taraflar, durumlarını işlem öncesi durumuna geri getirmekten sorumludur.
İşlem desteği, dağıtılmış bir ortamda özellikle önemlidir, çünkü aracılar birbirleriyle ağ bağlantısını kaybedebilir veya bir temsilci, başka bir aracıyla bir dizi etkileşime girerken ölebilir.
EJB kapsayıcısı, işlem yönetimi alanındaki ana oyuncudur, çünkü fasulye ile müşteri etkileşimleri etrafında işlemler oluşturmaktan veya müşteri tarafından talep edilen işlemleri saptamaktan ve ardından EJB nesnelerini işlem sınırları (başlangıç ve bitiş) hakkında bilgilendirmekten sorumludur. Enterprise JavaBeans mimarisi, işlem desteği için Java Transaction API’ye (JTA) dayanır.
JTA, javax.transaction.UserTransaction arayüzü ile bir işlemi temsil eder. JTA’nın tam kapsamı ve işlem tabanlı işleme kavramları bu bölümün kapsamı dışındadır, ancak bunun Enterprise JavaBeans’in nasıl değerli bir özelliği olabileceğini anlamanız için burada birkaç kelimelik genel bakış yeterli olacaktır.
Bir istemci veya bir EJB nesnesi, bir UserTransaction nesnesi oluşturarak yeni bir işlem bildirebilir. İşlem, işlem nesnesinde begin() yöntemi çağrılarak başlatılır ve commit() yöntemi (başarılı bir tamamlama için) veya rollback() yöntemi (işlemi iptal etmek ve işlemden önceki duruma geri dönmek için) çağrılarak sonlandırılır. işlem başladı). Aşağıdaki kod, EJB bağlamında bir bankacılık işleminin (artık klişe) örneğini göstermektedir.
Bu kod, bankacılık hizmetleri için bir EJB sunucusu kullanan bir istemci uygulamasında görülebilir. Bu durumda, müşteri işlemi hem birikime para yatırmanın hem de çeke havalenin yalnızca her iki işlemin de başarılı olması durumunda taahhüt edilmesini sağlamak için kullanıyor.
Herhangi biri başarısız olursa, herhangi bir değişikliğin geri alındığından emin olmak için işlemde rollback() yöntemi çağrılır. Bir EJB nesnesi, kendi işlemlerini yönetiyorsa benzer prosedürler kullanabilir, tek fark, bean’in, kapsayıcısından bir işlem almak için EJBContext’i kullanabilmesidir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)