Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Temel Eşzamansız Olay İşlemi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Temel Eşzamansız Olay İşlemi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Eşleştirme Yapmak

Temel Eşzamansız Olay İşlemi

Bir zaman uyumsuz olayın üç ana yöntem grubu vardır:

• Tetiklemek için olayı bağlayın. Bu grup (bir kişilik), zaman uyumsuz olay ile olayın tetikleyicisi arasındaki bağlantıyı yönetir.
• Olayı işleyicilere bağlayın. AsyncEvent’in genel yöntemlerinin çoğu, olayla ilişkili olay işleyicileri kümesini yönetir.
• Olayı ateşleyin. Bu, zaman uyumsuz olayla ilişkili her zaman uyumsuz olay işleyicisi için yangın sayısını artırır. Halihazırda etkin olmayan işleyicilerden herhangi biri başlatılır.

Yangın sayısı, zaman uyumsuz bir olay işleyicinin aşırı yük sorunlarına karşı korumasıdır. Zaman uyumsuz bir olay işleyicinin beş aşaması vardır:

1. Java çalışma zamanı, işleyicinin içinde çalışacağı programlanabilir nesneyi başlatır.
2. Eşzamansız olay işleyicisi, bir olayı işlemek için kurulur.
3. Zaman uyumsuz olay işleyicisi olayı işler.
4. Eşzamansız olay işleyicisi temizleme işlemini gerçekleştirir.
5. Java çalışma zamanı programlanabilir nesneyi durdurur ve uzaklaştırır.

RTSJ, kaliteli bir uygulamanın 1. ve 5. Adımların maliyetini en aza indireceğini ima eder, ancak bu maliyet, özellikle de 3. Adımdaki gerçek aktivite bir sayacı artırmak kadar basitse, yine de nispeten yüksek olabilir.

Eşzamansız olay işleyici sınıfındaki altyapı, işleyicinin yangın sayısını kontrol eder. Sıfırdan büyükse altyapı, zaman uyumsuz olay her tetiklendiğinde onu artırır. Sıfırsa, altyapı yangın sayısını artırır ve olay işleyiciyi çalıştırmaya başlar. Bu, olay işleyici yoğun bir şekilde kullanıldığında Adım 1 ve 5’i önler.

Bir olay (bir UNIX sinyali) için zaman uyumsuz olay işlemeyi gösterir. Aynı zamanda yangın sayımının kullanımına agresif bir yaklaşım gösterir. fireCount’u yönetmek için AsyncEventHandler altyapısına güvenmek yerine, handleAsyncEvent yöntemi sayacı kendisi yönetir.

SigHandler, bir handleAsyncEvent yöntemiyle AsyncEventHandler’ın bir alt sınıfıdır. Yöntem, bekleyen her yangın için bir kez döngü oluşturarak olayları işler.

Programcı, herhangi bir sayıda bekleyen yangını ortadan kaldırmak için getAndClearPendingFireCount yöntemini kullanabilirdi: örneğin, programcının bir sinyali işlemek için yaptığı her neyse, herhangi bir sayıda bekleyen sinyali işlemek için yeterliyse veya yalnızca kaç tane olduğunu biliyorsa onları halletmek için yeterli.

Sinyal olaylarını gösteren kod beklenmedik şekilde karmaşıktır. Sinyaller oluyor. Uygulamada yığınsız bir zaman uyumsuz olay işleyicisi tarafından ateşlenebilirler, bu nedenle zaman uyumsuz olay ve zaman uyumsuz olay işleyici gösterildiği gibi yığın olmayan bellekte oluşturulmalıdır.

AEH’yi oluşturan ve kullanımını  adım adım inceleyerek aşağıdakileri görüyoruz:

1. Örnek, bir SigHandler örneği oluşturur,
2. bir eşzamansız olay oluşturur,
3. Adım 1’de oluşturulan işleyiciyi yeni async olayına ekler,
4. bindTo(“25”) kullanarak olayı sinyal 25’e bağlar. (Referans uygulama, sinyalleri bu şekilde tanımlar.)
5. Şimdi, Java çalışma zamanı bu eşzamansız olaya yönelik bir sinyal 25 aldığını düşündüğü her seferinde olay otomatik olarak tetiklenir, ancak örnek, gerçek bir sinyal göndermek yerine, olayı üç kez tetikleyerek üç sinyali simüle eder.
6. Eşzamansız olay işleyicinin çalışmasına izin vermek için iş parçacığı uyku moduna geçer.
7. Eşzamansız olay işleyicisi, onu oluşturan iş parçacığının zamanlama parametrelerine sahip olduğundan, ana iş parçacığını engellemez ve ana iş parçacığı uyuyana kadar çalışmaz. Ardından, işleyicinin halletmesi gereken üç bekleyen yangın vardır.


Asenkron programlama Nedir
Senkron nedir
C# async method
C asenkron method yazma
Asenkron Nedir C
C asenkron programlama
Javascript asenkron programlama Nedir
Senkron ve asenkron programlama Nedir


Uyumsuz Olaylar

Eşzamansız olaylar için orijinal motivasyon dış olaylar olsa da, tamamen Java ortamında gerçekleşen şeyler için de yararlı bir araçtır. Bu tür olaylar sorun değil. Bir zaman uyumsuz olayda yangın yöntemini çağırabilen herhangi bir şey, işleyicilerinin çalışmasına neden olabilir. Bir zaman uyumsuz olayı başlatmak, o olay için kayıtlı olan bir grup iş parçacığı benzeri varlığı serbest bırakır.

Zaman Tetikleme

Birçok gerçek zamanlı sistem, çalar saatlerin ve zamanlayıcıların yazılım eşdeğerleriyle doludur. RTSJ, zaman uyumsuz olaylar ve Timer sınıfının birleşimiyle bu ihtiyaçları karşılar. RTSJ iki tür zamanlayıcı sağlar: OneShotTimer ve PeriodicTimer.

Bir OneShotTimer, handleAsyncEvent yöntemini belirtilen zamanda bir kez (veya belirtilen zaman geçmişteyse hemen) yürütür. Bir PeriodicTimer, handleAsyncEvent yöntemini belirtilen aralıkta tekrar tekrar yürütür.

Periyodik Zamanlayıcılar. Periyodik bir zamanlayıcı tarafından tetiklenen bir AEH, kabaca periyodik bir iş parçacığına eşdeğerdir ve hatta daha da kabaca eşdeğerdir.

Zamanlayıcı her tetiklendiğinde işleyici bir kez çalışır. Zamanlayıcı devre dışı bırakılıncaya kadar (devre dışı bırakma yöntemiyle) belirtilen hızda ateşlenir. Zamanlayıcı setInterval yöntemiyle çalışırken hız değiştirilebilir.)

Çıktısına yalnızca “tik” yazdıran bir zaman uyumsuz olay işleyicisi oluşturur. Kod önce bu işleyiciyi her 1,5 saniyede bir (1500 milisaniye) çalışan bir zamanlayıcıya ekler ve ardından zamanlayıcıyı başlatır. Ana iş parçacığı bir süre uyur. Aksi takdirde uygulamadan hemen çıkılır ve async olayı hiçbir zaman çalışmaz.

Thread.sleep’e karşı periyodik yürütme

Periyodik yürütme, periyot başına bir kez döngüye girer. Her periyotta bir kez yürütmek için uykuyu kullanan bir döngü çok yavaş dönecektir çünkü döngünün her yinelemesi uyku süresi artı döngüde kodu yürütmek için geçen süreyi kullanır. Bu, döngüdeki kodun yürütme süresini hesaplamak için yüksek çözünürlüklü bir zamanlayıcı kullanılarak neredeyse düzeltilebilir, ancak bu çok fazla sorun yaratır.

Döngü Yine de, yüksek çözünürlüklü zamanlayıcıyı okuma ile uykuya başlama arasındaki aralıkta sürüklenecektir ve döngüdeki kod önlenirse çok daha fazla sapabilir. Gerçek zamanlı kodun, periyodik yürütmeyi sürdürmek için içinde uyku bulunan bir döngü kullandığını nadiren görürsünüz.

Tek Atış Zamanlayıcıları. Molalar, tek seferlik zamanlayıcıların ana amaçlarından biridir. Bu zamanlayıcı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok biçimde olabilir:

• Watchdog timer — Bir watchdog timer için olay işleyicisi, genellikle bilgisayarı sıfırlamak gibi çok büyük hata kurtarma işlemini başlatır. Sistem doğru bir şekilde çalışırken, zamanlayıcıyı gelecek bir zaman için yeniden programlayarak zaman zaman bekçi uygulaması zamanlayıcısında yeniden programlama yöntemini çağırır.

Bekçi uygulaması zamanlayıcısını yeniden planlamadan yeterli zaman geçerse, gözlemcinin olay işleyicisi çalışır ve ciddi bir kurtarma gerçekleşir. İzleyici, sistemin yeniden programlama çağrıları arasında geçirmesi gereken en uzun süreden çok daha uzun bir aralığa ayarlanır ve sıfırlanır.

Bekçi uygulaması zamanlayıcısı herhangi bir şekilde sönerse, bu, sistemin bir yerde sıkıştığı ve bir tekme ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Kod, gözlemci aralığından daha büyük olma olasılığı düşük olan rastgele bir süre kullanır, ardından izleyiciyi sıfırlar ve bunu yeniden yapar.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın