Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Tablo İle İç Birleştirme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Tablo İle İç Birleştirme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Tıklama Başına Ödeme

Tablo İle İç Birleştirme

Kendi kendine birleştirme olarak da adlandırılan, aynı tabloyla bir iç birleştirmeyi göstermek için şu sorguya bakın: “Aynı fiyatlara, renklere, stillere ve boyutlara sahip ürün çiftlerinin adlarını görüntüleyin”.

Görüntülenen satırlar (216 satır) farklı ve aynı ürün çiftlerini içerdiğinden, talep ihtiyaçlarımızı tam olarak karşılamıyor. Ürünlerin bu çiftlerdeki konumlarını değiştirerek çiftlerin kopyalanmasını da içerir.

Yukarıdaki örnekler, eş birleşimlerle ilgilidir (uygunluk durumu eşitlik olan iç birleşimler). Bu birleştirmede eşitlik dışında bir koşul kullandık.

Dış birleştirme

Bir dış birleştirme, T2 tablosundan olası ek verilerle birlikte T1 tablosundaki satırların tam listesinin görüntülenmesinden oluşur. Bu birleştirmenin yönünü belirlemek için LEFT, RIGHT veya FULL anahtar sözcükleri kullanılır.

Sol dış katılma

Sol dış birleştirmeyi göstermek için şu sorguya bakın: “Ürün adlarını en sonunda alt kategorilerinin adlarıyla birlikte görüntüle”.

Bu sorgu tüm ürünleri (504 satır) görüntüler. Sınıflandırılmamış, yani kategorisi olmayanlar bile, kategorileriyle ilgili sütunlar için boş değerlerle görüntülenecektir.

Bu sorgu tarafından görüntülenen satır sayısını belirlemek kolaydır (Ürün tablosunun kardinalliği), çünkü bu tablo ile ProductSubcategory tablosu arasındaki bu birleştirme yönündeki ilişki (1/1) türündedir. Sayıyı ters yönde belirlemek zor olacaktır.

Sağ dış birleşim

Sağ dış birleştirmeyi (RIGHT OUTER JOIN) göstermek için şu sorguya bakın: “Kategorilerin adlarını, onlara karşılık gelen ürünlerin adlarıyla birlikte görüntüleyin”.

Bu sorgu 295 satır görüntüler. Bu sayı, alt kategori sayısına karşılık gelmez (ÜrünAltkategori tablosunun kardinalitesi 37’ye eşittir). ProductSubcategory tablosunda bulunan ve Product tablosunda yer almayan alt kategorilerin sayısıyla birlikte, Product tablosundaki ürünlere eklenmiş alt kategorilerin sayısını temsil eder.

Product ve ProductSubcategory tabloları arasında geçiş yaparken RIGHT OUTER JOIN yan tümcesini kullanmak yerine OUTER LEFT JOIN yan tümcesi ile bir önceki bölümde verilen sorgunun sürümünü tutabilirsiniz.

Tam Dış Birleştirme

FULL OUTER JOIN, T1 tablosunun tüm satırlarının kapsamlı bir listesinin olduğu ve T2 tablosundan muhtemelen ek bilgiler içeren eksiksiz bir pano görüntüler ve bunun tersi de geçerlidir.

FULL OUTER JOIN’i göstermek için şu sorguya bakın: “Ürünlerin adlarını, sonunda alt kategorilerinin adlarıyla birlikte ve alt kategorilerin adlarını, sonunda kendileriyle ilişkili ürünlerin adlarıyla birlikte görüntüleyin”.

Bu özellik karar verme dünyasında ilgi çekici olsa da, üretilen sonuçların yorumu açık olmadığı için dikkatli kullanılmalıdır.

Kartezyen Çarpım

Kartezyen çarpım, T1 tablosundaki satırları T2 tablosundaki satırlarla çaprazlayarak olası tüm kombinasyonları üretmeyi içeren bir işlemdir. Bu geçiş, iki tablo arasında ortak sütunlar gerektirmez ve hatta tamamen yanlış sonuçlara yol açabilir.

Bu Kartezyen çarpım iki şekilde yapılabilir:

1) FROM yan tümcesinde çaprazlanacak iki tabloyu belirterek (önerilmez);
2) CROSS JOIN operatörünün kullanılması (önerilen).


Word iki tablo birleştirme
Word hücre birleştirme kısayol
SQL iki sorgu sonucunu birleştirmek
SQL tablo BİRLEŞTİRME
Access tablo birleştirme
MySQL iki tabloyu birleştirme
Excel tablo birleştirme
Word tablo bölme


Yanal Birleştirme

Yanal birleştirme, bir tablo ile bir işlev tarafından döndürülen veri kümesi arasındaki yazışmaların sonuçlarının üretilmesinden oluşur. Bu, TVF (tablo değerli işlevler) adı verilen özel bir işlev kategorisidir. Bu birleştirmeyi yapmak için kullanılan operatör, APPLY operatörüdür.

UYGULA operatörünün kullanışlılığı, özellikle operatörün sağında bulunan bir tablo (TVF) döndüren işlev için kullanılan gerçek parametreler, bu operatörün solunda kullanılan tablonun sütunları ise ortaya çıkar.

APPLY operatörü, bir iç birleştirme işlemini (INNER JOIN) simüle etmek için CROSS seçeneğiyle veya bir sol harici birleştirme işlemini (OUTER LEFT JOIN) simüle etmek için OUTER seçeneğiyle birlikte kullanılır.

Birleştirme, veri analizinde önemli bir işlemdir. Bu önem, katı veri normalleştirmesi gerektiren ilişkisel bağlamdan kaynaklanmaktadır. Şu anda, veri modellemede radikal değişiklikler görüyoruz.

Bu yeni manzarada, birleştirme işlemi, bir koleksiyondaki verileri bir başkasına dahil etmekten oluşan Gömme ilkesi gibi analitik bağlama daha uygun mekanizmalara yol açar. Bu ilke, NoSQL veritabanlarında, özellikle belge yönelimli veritabanlarında uygulanır.

Operatörleri Ayarlama

SQL dili ile veri sorgulama, cebirsel bir dil biçiminde biçimlendirilmiş bir dizi işlemle gerçekleştirilir. Bu dilin işleçleri iki ana kategoriye ayrılabilir: ilişkisel işleçler ve küme işleçleri.

SQL diline özgü ilişkisel işlemler şu şekildedir:

—seçim (kısıtlama): bu, işlenecek satırların belirtilmesinden oluşur. Bu işlem, SQL sorgusunun WHERE yan tümcesi tarafından gerçekleştirilir.
— izdüşüm: bu, başvurulan tablo(lar)ın sütun listesi arasında görüntülenecek sütunların belirtilmesinden oluşur.
—birleştirme: Bu, birkaç tablodan bir veri kümesinin işlenmesinden oluşur.

UNION, INTERSECT, EXCEPT, CROSS JOIN ve bölme olan küme işlemleri, tabloların kümeler gibi ele alınmasını sağlar. Kullanılan operatörler, standardize edilmemiş olsa da, çoğu veri tabanı yönetim sisteminde farklı adlar altında bulunur.

CROSS JOIN operatörü zaten önceki bölümde tartışıldığından ve bölme operatörü Microsoft SQL Server dahil tüm DBMS’lerde uygulanmadığından, bu ikinci bölüm UNION, INTERSECT ve EXCEPT operatörlerini incelemeye ayrılacaktır. Bu bölümde ele alınacak farklı kavramların zihin haritasını sunar.

Küme Operatörü

Bu, birinci sorgunun veri kümesinden elde edilen satırları ve ikinci sorgunun veri kümesinden elde edilen satırları birlikte döndüren bir küme işlecidir.

SQL Server’da bu işlecin iki çeşidi vardır: UNION ve UNION ALL. İlk değişken, kopyalar dahil tüm satırları görüntülerken, ikinci değişken, kopyaları ortadan kaldırırken tüm satırları görüntüler.

UNION ALL operatörü, UNION operatöründen daha verimlidir. İkincisi, kopyaları ortadan kaldırmak için ek talimatlar yürütür.

İki tablonun birleşimi, iki tablonun tamamen aynı yapılara sahip olmasını gerektirmez. İki tablo arasında benzer sütunların olması yeterlidir.

İki sütun arasındaki benzerlik, adlarına göre değil, bu sütunların içeriğindeki verilerin türüne bağlıdır. Aynı veri türüne sahip iki sütun, aynı ada sahip olmasalar ve içerikleri anlamsal olarak farklı olsalar bile UNION operatörü tarafından benzer kabul edilir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın