Stilleri Değiştirme – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Stilleri Değiştirme
Birçok kullanıcı, yüksek kontrastlı ekranlar (siyah üzerine beyaz metin) ve tarayıcı erişilebilirlik seçenekleri gibi işletim sistemi erişilebilirlik araçlarından yararlanır. Hem Internet Explorer hem de Opera, kullanıcıların yazı tiplerini, yazı tipi boyutlarını ve renkleri geçersiz kılmasına ve gösterildiği gibi web sayfasının stil sayfası yerine tercih edilen bir stil sayfasını değiştirmesine izin verir.
Bir arayüzün erişilebilir olması, arayüzlerinizi kurumsal renk ve yazı tipleriyle tasarlayamayacağınız anlamına gelmez. Bunun yerine, değişikliklere izin verdiğinizden emin olmanız yeterlidir; hiçbir şeyi kodlamayın.
ALT iki nedenden dolayı önemlidir.
1. Yavaş yüklenen modemlerde, ALT metni hemen görünür ve kullanıcıların, bir bağlantı içeriyorsa, ekranda tamamen görünmeden önce öğeyi tıklamasına olanak tanır.
2. ALT metni, ekran okuyucu kullanan kişilerin bir grafikte ne olduğunu bilmesinin tek yoludur.
Başka bir yararlı IMG özelliği, görüntünün daha uzun bir açıklamasını içeren bir dosyanın URL’sini eklemenize izin veren LONGDESC’dir.
Veri Girişi
Bir web uygulamasının veri girişi bölümü, kullanıcıların veritabanlarına veri girmesine, kaydetmesine, silmesine ve değiştirmesine olanak tanır. Veritabanları genellikle sunucular üzerinde kurumsal lokasyonlarda yönetilir; Ancak giriş, el bilgisayarları da dahil olmak üzere herhangi bir yerden yapılabilir.
Veri tabanlarına veri koymanın iki yolu olsa da -manuel giriş ve veri beslemeleri- bu bölüm manuel giriş üzerinde yoğunlaşmaktadır. Veri beslemeleri, yalnızca üç komut içeren minimum kullanıcı arabirimlerine sahiptir: işi başlat; işi yarıda kesmek; ve hata ve tamamlama mesajlarını kontrol edin.
Veri giriş sistemlerinin dosyaları kullanmadığını, kaydetmediğini veya açmadığını (bazen bir ayarlar dosyası dışında), bu nedenle Dosya Kaydetme, Dosya Açma, Dosya Yazdırma veya benzeri diğer seçenekleri içermediğini unutmayın. Bunun yerine, uygulamalar kayıtları kaydeder, açar ve değiştirir. Ancak veri çıkışı bölümü, dosyaları – bu durumda raporları, etiketleri, grafikleri vb. – kaydedecektir. Veri çıktısı sonraki bölümlerde tartışılmaktadır.
Listeler ve Nesneler
Veri giriş sistemlerinin veri için iki görünümü vardır: listeler (tablolar olarak da adlandırılır) ve nesneler (kayıtlar veya giriş formları olarak da adlandırılır). Nesne listeleri vardır ve tek tek nesneler vardır.
İki görünüm arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz; listede bir satır açtığınızda, satır kendi girdi biçiminde bir nesneye dönüşür. Formu kapattığınızda, nesneler listesine geri dönersiniz.
Bu kavram, tasarımcı/geliştirici sürekliliğinde nerede durduğunuza bağlı olarak anlaşılmaz veya basit gelebilir, ancak veritabanı uygulamaları için pencereler tasarlarken güçlü bir düzenleme ilkesi olabilir.
Örneğin, bir iş akışı açısından, kullanıcılara “Her zaman müşteri hizmetleri geri arama listesiyle [veya liste ne içeriyorsa] başlayın” diyebilirsiniz. Birini seçip açın, çözün ve kapatın.
Sonra tekrar listeye geri döndün.” Yani liste penceresi hem kullanıcı hem de veri tabanındaki tüm nesneler için “home” konumundadır. Liste ve nesne düeti, veritabanı nesnelerini göstermenin en basit yollarından biridir: Gelen kutusu listedir ve e-posta nesnedir. Giriş formları için genel yönergeler aşağıda verilmiştir; listeler için yönergeler görüntülenir.
Veri Giriş Formları: Temel Bilgiler
Bunun gibi giriş formları, kullanıcıların bilgi girmesine ve girişleri üzerinde işlem yapmasına (kaydetme, silme vb.) izin verir.
• Kullanıcılar, listelerden öğe seçmek için onay kutuları, radyo düğmeleri ve açılır kutular gibi bir dizi alanı (metin kutuları da denir) ve denetimleri kullanarak bilgileri girer.
• Kullanıcılar, düğmeleri kullanarak bilgilere göre hareket eder. Komutlar (“Kaydet”) genellikle menü seçenekleri kullanılarak değil, düğmeler kullanılarak gerçekleştirilir.
Bu, tüm ana pencere seçeneklerinin menüler kullanılarak yapıldığı ve yalnızca iletişim kutularının (veya bazen, kendi çok kısıtlı eylem alt kümelerine sahip bir pencerenin belirli alanlarının) komut düğmelerine sahip olduğu masaüstü sistemlerinden farklıdır. Bu tür faaliyetlerin her ikisi de sonraki birkaç bölümde açıklanmaktadır.
Word başlık stilleri düzenleme
Google yazı stilleri
Google yazı tipi değiştirme
Yazı stilleri
Word Stiller
google’ın rengini değiştirme telefon
Chrome yazı rengi değiştirme
Word stiller nerede
Serbest Biçimli Bilgileri Toplamak için Alanları Kullanın
Alanlar veya metin giriş alanları, kullanıcıların içine bilgi adları, adresler, telefon numaraları vb. yazabilecekleri kutulardır. doğrulama kurallarını yapmaya başlarsınız, yani).
Çeşitli Alan Türlerini Bilin
Alanlar korumalı veya korumasız, gerekli veya gerekli değil veya koşullu olarak gerekli olabilir. Standart, zorunlu ve korumalı alanlar çakışıyor: Örneğin, hangi iş veya veri bütünlüğü kurallarının yürürlükte olduğuna (koşullar) bağlı olarak, korumalı alanlar korumalıdan girişe değişebilir.
Standart Alan
Arayüz terimleriyle, alan, kullanıcıların metin girmesine ve düzenlemesine izin veren ekrandaki bir alandır. Uygulamanın türüne bağlı olarak alanlar, kullanıcıların veri tabanı ve sistem bilgilerini girmesine, düzenlemesine ve kaydetmesine ya da analizler için değerler girmesine olanak tanır.
Genel Tasarım Yönergeleri
Kullanıcıların nasıl yazılacağını bilmeyebilecekleri genel web sitelerindeki giriş formları için, metin giriş alanlarını yalnızca bir listeden seçilemeyen bilgiler için kullanın. Örneğin, bir listeden soyadınızı seçmeyi bekleyemezsiniz, ancak bir kredi kartı için eyaletinizi ve son kullanım ayını ve yılını seçebilirsiniz.
Ancak, giriş formunuz deneyimli veri giriş personeli veya gün boyu bilgisayarlarında çalışan diğer kişiler tarafından kullanılıyorsa, metin giriş alanlarını veya metne uyarlanmış kontrolleri mümkün olduğunca sık kullanın (bu konuya daha sonra değineceğiz). Günlerinin çoğunu yazarak geçiren insanlar, fare ve klavye arasında gidip gelmekten nefret eder. Ayrıca, veri girişi yapan personele bazen giriş hızlarına göre ödeme yapılır ve onları herhangi bir nedenle yavaşlatmaktan kaçınmak istersiniz.
Giriş alanları veri kabul ediyormuş gibi görünmelidir. Bu efekti şu şekilde oluşturun:
- Alan boyutu üç anlama gelebilir: Temel veritabanındaki, genellikle kullanıcıların ekranda gördükleriyle hiçbir ilgisi olmayan alanın maksimum boyutu; genellikle alan uzunluğu olarak adlandırılan alanda kabul edilen karakter sayısı (HTML’de “maxlength” özelliği); ve ekrandaki giriş alanının boyutu (HTML’de “size” özelliği). Örneğin, bu HTML kodu gösterilen giriş alanını oluşturur.
- Mümkünse odağı belirtin; başka bir deyişle, kullanıcı pencereyi açtığında odağı kabul etmesi için bir alan atayın ve ardından imlecin hangi alanda olduğunu göstermeye devam edin. (Farklı geliştirme platformları ilk odağı iyi işleyebilir veya işlemeyebilir.)
- Bir alan göründüğünde, ya boş olmalı ya da bir başlangıç varsayılan değeri içermelidir. Alan bir değer içeriyorsa, imleç alana girer girmez değer seçilmelidir (ve dolayısıyla düzenlenebilir veya değiştirilebilir).
- Bir etiket sağlayın. Ancak veriler etiketlerden daha önemli olduğu için etiketlerin verilerden daha küçük, daha hafif veya daha az görünür olduğundan emin olun.
- Grupla ilgili alanlar. İlişkisiz alanları gruplamayın. İnsanlar otomatik olarak birlikte olan alanların birbirine ait olduğunu ve ayrı olan alanların birbirine ait olmadığını varsayar.
- Giriş alanı için bir çerçeve veya kutu sağlamak.
- Mümkünse, alanın eklenmiş gibi görünmesini sağlayan eğimli bir kenarlık kullanın. (Yalnızca HTML içeren çerçeveler eğimli kenarlık gösteremeyebilir.)
- Giriş alanı için arka planla kontrast oluşturacak şekilde farklı, daha açık bir renk kullanmak.
- Parolalar dışında, her zaman kullanıcının girişlerini yazarken görüntüler.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)