Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Sayfa Ögeleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Sayfa Ögeleri – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Mobil Reklam Oluşturma

Sayfa Ögeleri

KULLANICILARI SAYFA DEĞİŞİKLİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRMEK İÇİN GEÇİCİ VURGULAMA KULLANIN

Bir öğeyi anlık olarak vurgulamak (tipik olarak vurguyu açıp kapatarak), animasyonlu bir efekt oluşturur ve kullanıcıların dikkatini sayfadaki değiştirilen alana odaklar.

kullanıcı yanıtı gerektiren DEĞİŞİKLİKLERİ VURGULAMAK İÇİN IŞIK KUTUSU ETKİSİ KULLANIN

Bir sayfa öğesinin vurgulanması gereken ve kullanıcıların devam etmeden önce onunla etkileşim kurması gereken durumlarda (masaüstü uygulamalarındaki kalıcı bir iletişim kutusuna benzer şekilde), kullanıcıların dikkatini çekmenin yararlı bir yolu, vurgulananlar dışındaki sayfadaki tüm öğeleri karartmaktır. 

VURGULANAN YAKLAŞIMLARI TUTARLI TUTMAK

Benzer etkileşimler için uygulama boyunca tutarlı vurgulama yaklaşımlarını koruyun. Tasarım, seçilen öğeler, mesajlar (ör. hata, geri bildirim, onay ve uyarı), seçilen gezinme öğeleri vb. gibi farklı bağlamlar için farklı vurgulama yaklaşımlarına sahip olsa da, bunlar uygulama boyunca tutarlı kalmalıdır.

Gmail’de, seçili e-postalar için sarı bir arka plan, seçili gezinme öğesi (bu örnekte “Gelen Kutusu”) için mavi bir arka plan ve sohbet için şu anda çevrimiçi olan kullanıcılar (bu örnekte Pawan Vora) için yeşil bir simge kullanır.

Simgeler

Tasarımcılar, farklı sayfa nesnelerini ve eylemlerini aşırı alana ihtiyaç duymadan kolayca tanınabilir hale getirmek ve aynı zamanda arayüzü görsel olarak hoşa giden ve kullanıcılar için çekici hale getirmek istiyor.

Simgeler web uygulamalarında çeşitli nedenlerle kullanılabilir:

  • Birçok yaygın nesne ve görev için simgeler daha kolay tanınır ve hatırlanır.
  • Karşılık gelen metinsel bağlantılardan daha az yer kaplarlar.
  • Simgeler tipik olarak metinden daha evrensel tanınırlığa sahiptir; böylece, ne zaman
  • Bir web uygulamasını yerelleştiren simgeler, uygun şekilde kullanıldıklarında minimum yerleşim etkisine sahiptir. Ancak simgeler etiketlerle birlikte kullanılıyorsa, etiket çevirisi diğer dillere çeviri yapılırken metin genişlemesini hesaba katmalıdır.

En önemlisi, tanıdık simgeler kullanın; yani somut (soyut değil) simgeler ve kullanıcılara zaten bilinen şeyleri hatırlatan simgeler kullanın. Temsil ettikleri nesneleri veya eylemleri açıkça gösteren simgeler kullanın. İdeal olarak, kullanıcılar, eşlik eden herhangi bir metin etiketi olmadan simgeleri tanıyabilmelidir.

Hiç şüphesiz kullanıcıların aşina olmadığı nesneler ve eylemler olacaktır. Bu nedenle, eylemlerin tanımlanmasını kolaylaştırmak için simgeleri etiketlerle tamamlayın.

Kullanıcıların bir uygulamayla ilk etkileşimi sırasında, kullanıcıların etiketlere güvenme olasılığı daha yüksektir, ancak kullanımları devam ettikçe, simgeler tanıdık geldikçe etkileşimleri daha verimli hale gelecektir. Etiketleri eklerken fazladan yer kaplayabilir, simgeler için araç ipuçları ekleyin. Ancak, bir simgenin durumunu dinamik olarak değiştirirken, değişen durumu belirtmek için araç ipucunu dinamik olarak güncelleyin.

Yerelleştirmeyi zorlaştırdığından, bir simge görüntüsünün parçası olarak metin kullanmaktan kaçının. Simgelerin boyutlarının daha küçük olması nedeniyle metnin okunması da zor olabilir ve bir etiketle birlikte kullanıldığında, simgenin anlamını çözmek için hangi etiketin veya metnin dikkate alınması gerektiği kullanıcılar için net olmayabilir. Ayrıca görme yetersizliği olan kullanıcılar için yakınlaştırıldığında metnin okunması zor olabilir.


InDesign Master Page sayfa Numarası
InDesign Master sayfa oluşturma
Biçimlerine göre sayfa türleri
Aşağıdakilerden hangisi biçimlerine göre sayfa türleri arasında yer almaz
Indesign master sayfada değişiklik
Sayfa tasarımı örnekleri
Bağlantı Uzantıları
Bağlantı nedir


Aynı temel simge birden çok nesne durumu için kullanılabilir; örneğin, yeni e-posta, okunan e-posta ve yanıtlanan e-posta. İzleme uygulamaları için, “sağlık rozetleri” olarak anılan benzer değiştiriciler genellikle alarmları veya nesnelerin durumunu belirtmek için kullanılır.

Yan yana veya ana simgenin sağ alt veya sol alt kısmına yerleştirilirler. Değiştirici simgesi, ana simge hala tanınabilir olduğu ve değiştirici simgesi tarafından maskelenmediği sürece (örneğin, bir simgenin üzerine “X” işareti koymak) ana simge üzerinde kullanılabilir.

Geçiş simgeleri, bir özelliğin varlığını veya yokluğunu belirtmek veya bir durum atamak için kullanılır. Örneğin, bir e-postanın “yıldızlı” veya “normal” durumlarını belirtmek için Gmail tarafından geçiş olarak kullanılan yıldız simgesini gösterir.

Bu, Outlook gibi masaüstü tabanlı e-posta sistemlerinin sunduğu “işaretleme” yaklaşımına çok benzer. Geçiş simgeleri, nesnelerin devre dışı ve etkin durumlarını belirtmek için de kullanılır. Geçiş simgelerinin bazı yaygın kullanımları, ağaç yapılarında, gezinme için veya belirli sayfa öğeleri için (portletlerde olduğu gibi) genişletilmiş ve daraltılmış durumları da göstermektir.

Kullanıcıların uygun simgeleri (dolayısıyla eylemleri) hızla bulmasına ve karışıklığı en aza indirmesine yardımcı olmak için simgelerin birbirinden kolayca ayırt edilebilir olması önemlidir. Bu genellikle şekillerini görsel olarak birbirinden farklı hale getirerek gerçekleştirilir ve simgeler “durum” bilgisini önermek için kullanıldığında da özellikle önemlidir.

Örneğin, durumu belirtmek için farklı renklerle (örneğin kırmızı, sarı ve yeşil) aynı şekilli simgeleri kullanmaktan kaçının. Bunun yerine kırmızı sekizgen, sarı üçgen, yeşil daire gibi renklerin yanı sıra farklı şekiller kullanın. Birden fazla kodlama yöntemi kullanmak, durumu belirlemek için simgenin şeklini kullanabildikleri için renk görme eksikliği olan kullanıcılara da yardımcı olur.

Simgelerin profesyonelce tasarlanmış göründüğünden ve aynı stilistik gelenekleri izlediğinden, yani aynı temel renk kümesine (sitenin markasıyla eşleşen) ve aynı görsel stillere ve efektlere sahip olduğundan da emin olun.

Animasyon genellikle kullanıcıların dikkatini çeker ve dikkat dağıtıcı olabilir. Bu nedenle animasyonlu simgeleri yalnızca kullanıcıların dikkatini çekmek gerektiğinde kullanın; örneğin, kullanıcıların web uygulamasının işlenmesini bitirmesini beklemesi de gerektiğinde.

Sağlık rozetleriyle kullanıldığında, durum değişikliğini vurgulamak için genellikle simgeler kullanılır. Bu nedenle, kullanıcıların değişikliği fark etmelerini sağlamak için diğer vurgulama uygulamalarını kullanmayı da düşünün.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın