Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Portallar – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Portallar – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Teklif Simülasyon Aracı

Portallar

Kullanıcıların erişmek istediği bilgi ve işlevsellik, çeşitli web siteleri ve web uygulamalarına dağılmıştır. Örneğin, bir şirkette çalışanların, her biri onları gerektiren yan haklara kaydolma, kişisel bilgileri yönetme, zaman ve harcamaları raporlama, performans incelemelerini tamamlama ve benzeri görevleri gerçekleştirmek için çok çeşitli bilgilere erişmesi gerekebilir. ayrı bir uygulamaya erişmek içindir.

Birkaç farklı kaynaktan içerik ve işlevleri bir araya getiren ve kullanıcılara birleşik bir görünüm ve his sunmanın yanı sıra bu uygulamalar için tek bir başlatma rampası veya erişim noktası işlevi gören merkezi bir uygulama sağlayın.

Ek olarak, kullanıcıların içeriği seçmesine ve sunumunu özelleştirmesine olanak tanıyın ve güvenlik ve gizlilik nedenleriyle gerekirse, rollerine ve erişim haklarına göre belirli içerik ve işlevlere erişimi kısıtlayın.

Portallar, tamamen farklı bir dizi uygulamayı bir araya getirir ve kullanıcılara, aksi takdirde bağımsız olarak keşfedilmesi ve erişilmesi gereken ilgili içerik ve uygulamalara erişmeleri için birleşik bir arayüz sunar. Portallar ayrıca bir dizi uygulamaya erişirken tutarlı bir görünüm ve gezinme (ve çoklu oturum açma, SSO) sağlayarak kullanıcı deneyimini geliştirir.

Birçok şirket için tek bir başlangıç noktası, çalışanları, müşterileri ve ortakları içerebilen kullanıcıları arasında bilgi paylaşımını ve işbirliğini geliştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, self servis için tasarlanan portallar, hem şirketlere hem de kullanıcılara (çalışanlar veya müşteriler) fayda sağlar, çünkü bunlar, birincisi için maliyetleri düşürmeye ve ikincisi için rahatlığı artırmaya yardımcı olur.

Portallar, bireysel içerik parçalarını ve/veya işlevleri genellikle portletler olarak adlandırılan kendi pencere benzeri alanlarında düzenler. Portletler, bir web sayfasında daha küçük pencereler gibi davranır; genellikle simge durumuna küçültme, maksimuma çıkarma, kapatma ve benzeri işlevleri desteklerler.

Birkaç işlevsel alanı desteklerken, portallar genellikle bunları ilgili içerik ve uygulamayı gruplandırarak düzenler ve ardından bunları ayrı sayfalar olarak sunarak kullanıcıların aralarında gezinmesine olanak tanır.

Portallar tipik olarak, tipik bir kullanıcının yalnızca küçük bir kısmıyla ilgileneceği büyük miktarda içeriğe erişime izin verir. Örneğin, bilgi teknolojisi (BT) grubundaki bir sistem yöneticisi, tamamen farklı içerik türleri ile ilgilenir. ve bir intranet portalındaki başvurular, insan kaynakları (İK) alanında bir işe alım uzmanından daha fazladır.

Benzer şekilde, birçok extranet portalı için, son kullanıcıların (müşteriler) ortaklardan ve satıcılardan tamamen farklı içeriğe erişmesi gerekir. Bu nedenle portallar, içeriğin kullanıcıların rollerine ve ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesine ve özelleştirilmesine izin vermelidir.

Genel portallar için (ör. iGoogle, My Yahoo! ve My MSN), kullanıcılara genellikle gerektiğinde sayfa ekleyebilecekleri varsayılan bir portal sayfası sunulur.

Portallar, kullanıcıların çeşitli uygulamalara erişmesine izin verse de, tutarlı bir kullanıcı deneyimi sağlamaya çalışmalıdır. Bu, portal genelinde tutarlı bir “görünüm ve his” korunarak bir dereceye kadar başarılabilir.

Uygulamalarda Kullanıcıların Otomatik Olarak Oturum Açması

Bir portal, yalnızca görünümüne göre birleşik görünmemelidir. Aynı zamanda birlik içinde hareket etmelidir. Portalda oturum açtıktan sonra, ek güvenlik gerekmedikçe, kullanıcıların ayrı ayrı oturum açmalarına gerek kalmadan farklı uygulamalara sorunsuz bir şekilde erişmelerine izin verin; yani portal çoklu oturum açmayı desteklemelidir.

SSO, kurumsal portallar için uygun olsa da, birçok web portalı, kullanıcıların ayrı olarak oturum açmak zorunda kalabilecekleri web hizmetlerini kullanan diğer uygulamaların dahil edilmesine izin verir.


Web portal Örnekleri
Web portal nedir
Portal Nedir
Web portalı faaliyetleri KOSGEB
Web Portal
63.12.01 web portalı faaliyetleri nedir
Web portalı faaliyetleri nedir
Portal. Office


Örneğin, iGoogle, kullanıcıların Jott hatırlatıcılarını ayrı oturum açmalarını gerektiren kendi portletinde görüntülemelerine olanak tanır. Bu gibi durumlarda, kullanıcıların portala her eriştiklerinde oturum açmak zorunda kalmamaları için bir “beni hatırla” seçeneği sunun.

Birçok web uygulamasının aksine portallar düzenli ve sık kullanım için tasarlanmıştır. Kullanıcıların portalla olabildiğince verimli olmalarını sağlamak ve portalın kendi kişisel çalışma alanları olduğunu hissetmelerini sağlamak için, portalın görünümünü özelleştirmelerine ve içeriğin yerleşimini değiştirmelerine izin verin.

Portallar ortak bir “görünüm ve his” sunsa da, genellikle kullanıcılar bir portalın görünümünü değiştirerek “yeniden görünüm kazandırabilir”. Kullanıcıların ayrıca içeriği ve düzeni özelleştirmesine izin verilir.

Portallar, farklı kaynaklardan gelen içeriği bir araya getirmek için tasarlandığından, bazı içerikler ayrıca bir GÖSTERGE TABLOSU stilinde görünebilir ve böylece kullanıcılara belirli temel ölçütlerin mevcut durumu (veya sağlığı) hakkında bir görünüm sunar.

KİŞİSELLEŞTİRME

Kapsamlı miktarda içeriğe sahip web uygulamaları için (örneğin, e-ticaret uygulamalarında çok sayıda ürün), alakalı veya ilgi çekici içerik veya öğeler bulmak kullanıcılar için zor olabilir.

Ek olarak, kullanıcıların takip etmesi zor olacak (ve hepsi onların ilgisini çekmeyecek) bir oranda yeni öğeler eklendiğinden, her yeni öğeyi göstermek ne arzu edilir ne de mümkün olur.

Profillerine, etkileşim kalıplarına ve/veya belirtilen (veya çıkarsanan) tercihlerine ve ilgi alanlarına göre kişiselleştirilmiş bilgiler göstererek kullanıcıların deneyimini uyarlayın.

Kişiselleştirme, kullanıcıların neredeyse sınırsız miktarda bilgiye erişimi yönetmelerine yardımcı olma konusunda giderek daha yaygın hale geliyor. “Tüm” bilgileri sunmak yerine, kullanıcılara yalnızca benzersiz ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını karşılayan bilgiler sunulur.

Bu nedenle, kişiselleştirme iki şekilde yardımcı olur: Kullanıcıların muhtemelen ilgilenmeyeceği öğeleri ortadan kaldırarak “karmaşayı” azaltır ve kullanıcıları kendi başlarına keşfetmemiş veya aramamış olabilecekleri yeni öğelere maruz bırakır.

Ayrıca, kişiselleştirilmiş (veya önerilen) öğe listesi, kullanıcıların ilgi alanlarına ve davranışlarına dayalı olduğundan, kullanıcılar bunları satın alırken veya başka işlemlerde bulunurken daha az endişe duyacaktır.

Kişiselleştirilmiş deneyimler iki düzeyde sunulabilir:

1. Kullanıcılar hakkında demografik bilgiler veya belirtilen ilgi alanları gibi bilinen gerçeklere dayalıdır (açık kişiselleştirme).
2. Kullanıcıların geçmiş etkileşimlerinden ve işlem geçmişlerinden (örtük kişiselleştirme) çıkarsama yapılan ilgi alanlarına dayalıdır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın