Performans Artırmak – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
Performans Artırmak İçin Pahalı Yöntemleri Belirleme
Performans optimizasyonu, bu bölümün kapsamını çok aşan karmaşık bir konudur. Java performansı uzun bir yol kat etti ve modern JIT’ler mükemmel hız ve kod optimizasyonları sağlıyor.
Nihai yürütme hızını etkileyen en önemli faktör, uygulama tasarımı ve uygulama kalitesidir. Bazı iyi bilinen tuzaklar ve yaygın geçici çözümler, performansı yüzlerce puan artırabilir.
Genellikle, birkaç temel yöntemin yeniden yazılması, uygulamaların öncekinden 10 kat daha hızlı yanıt vermesine neden olabilir. Performans optimizasyonları, darboğazları belirlemekle başlar. Beklenen küçük performans kazanımları için temiz tasarımın feda edilmesi önerilmese de, doğal olarak performans tasarım aşamasında bile dikkate alınmalıdır.
Kod geliştirildikçe ve birim test edildikçe, hangi yöntemlerin en çok zaman aldığını görmek için profil çıkarılmalıdır. Entegrasyon testi, profil oluşturmanın çoğunun tipik olarak yapıldığı yerdir. Profil oluşturma, zamanın gerçekte nerede harcandığı hakkında bir fikir veren çeşitli yürütme istatistiklerini toplar.
JProbe profil oluşturucu tarafından üretilen en kullanışlı ölçümler şunlardır:
. Yöntem süresi—Çağırdığı yöntemlerde harcanan süre hariç, belirli bir yöntemi yürütmek için harcanan süreyi gösterir.
. Yöntem çağrı sayısı—Yöntemin kaç kez çağrıldığını gösterir. Optimizasyonun genel performans üzerinde en dramatik etkiyi yaratacağı yöntemleri belirlemek için kullanılabilir.
. Ortalama yöntem süresi—Metodu yürütmek için geçen ortalama süreyi gösterir. Bu, yöntem süresinin çağrı sayısına bölünmesine eşdeğerdir ve en yavaş yöntemleri belirlemek için kullanılabilir.
. Kümülatif süre—Çağırdığı yöntemler de dahil olmak üzere belirli bir yöntemi yürütmek için harcanan toplam süreyi gösterir. Bir uygulamanın hangi yöntemlerinin işlem süresinin çoğunu kullandığını belirlemek için kullanılabilir.
. Yöntem başına ortalama nesne—Bir yöntem içinde oluşturulan ortalama nesne sayısını gösterir. Java’da çöp toplama, uygulama performansını büyük ölçüde etkilediğinden, nesne oluşturmayı azaltmak yürütme hızını artırabilir.
İstatistikler toplanıp analiz edildikten sonra, uygulamanın düşük performans gösteren kısımlarını optimize etmek için adımlar atılabilir.
İş Parçacığı Dökümü Kullanarak Çalışma Zamanında Bir Uygulamayı İnceleme
Profil oluşturucuda bir uygulama çalıştırmak JVM’nin hata ayıklama modunda başlatılmasını gerektirdiğinden, üretim uygulamaları için uygun değildir. Normal bir yürütme modunda başlatılmış olsa bile herhangi bir uygulama için iş parçacıklarının ve bunların ne yaptıklarının anlık görüntüsünü alabilmek güzel olurdu.
Şans eseri, bir JVM’ye durumlarla ve çağrı yığınıyla birlikte tüm iş parçacıklarını görüntüleyen tam bir iş parçacığı dökümü üretmesi söylenebilir. Unix’te bir iş parçacığı dökümü elde etmek için bir kill -3 <pid> komutunu yürütmelisiniz, burada <pid> JVM’nin işlem kimliğidir (kill -QUIT <pid> Solaris’te çalışır). Windows’ta konsol penceresinde Ctrl+Break tuşlarına basarak yapılabilir. Sohbet için bir iş parçacığı dökümü gösterilir.
Liste, Chat JVM içinde çalışan bazı ileti dizilerini gösterir. Örneğin, sun.rmi’nin çalıştırma yönteminin içinde bir RMI bağlantı iş parçacığının uykuda olduğunu görebiliriz. transport.tcp.TCPChannel$Reaper sınıfı. AWT-EventQueue iş parçacığı bir sonraki olayı bekliyor ve sonlandırıcı iş parçacığı, wait() yöntemini kullanan bir monitörde bekliyor.
Çalışan bir uygulamada bir kilitlenme meydana geldiyse ve buna neyin sebep olduğu açık değilse, iş parçacığı dökümleri çok kullanışlı olabilir. Hangi konuların hangi monitörleri beklediğini bilmek, elde edilebilecek en iyi ipucudur. Unix’te döküm ayrıca ortam değişkenlerini, işletim sistemi bilgilerini, monitör dökümünü ve diğer pek çok faydalı bilgiyi içerir.
Kısacası;
- Profil oluşturucular, bellek sızıntıları, veri yarışları, kilitlenmeler ve performans sorunları gibi sorunları çözmenin gelişmiş bir yolunu sunar.
- Yığın kullanımını ve çöp toplama sıklığını araştırmak, performansın nasıl iyileştirileceği konusunda bilgi sunar.
- Çalışma zamanında nesne ayırma ve referanslara göz atmak, bellek sızıntılarını bulmanıza ve düzeltmenize yardımcı olur.
- İş parçacığı ayırma ve eşitlemeyi araştırmak, iş parçacığı kilitleme ve veri yarışı sorunlarını bulmaya yardımcı olur ve performansı artırır.
- Profil oluşturma sırasında pahalı yöntemlerin belirlenmesi, uygulama performansını artırır.
- Bir uygulamayı bir profil oluşturucuda araştırmak, uygulamanın iç yapısına ilişkin bir içgörü sağlar.
- Bir SIGQUIT’e yanıt olarak JVM tarafından üretilen bir iş parçacığı dökümü, hata ayıklama modunda çalışmayan bir uygulama için iş parçacıkları ve monitörler hakkında yararlı bilgiler sağlar.
Great Suspender
Chrome hızlandırma Eklentisi
Chrome hızlandırma 2022
Chrome video hızlandırma eklentisi
FasterChrome
Chrome hızlandırma pc
chrome//flags
Google internet hızlandırma
Yük Testinin Önemi
Sunucu tarafı uygulamaların kullanılabilirliği, ölçeklenebilirliği ve yük devretmeyi belirten hizmet düzeyi gereksinimleri vardır:
. Kullanılabilirlik—Uygulamanın yeniden başlatmadan ne kadar süreyle çalışabilmesi gerektiğini açıklayan çalışma süresi gereksinimlerini belirtir.
. Ölçeklenebilirlik—Uygulamanın, istek sayısı arttıkça aynı düzeyde hizmet sağlama yeteneğini belirtir.
. Yük Devretme—Uygulama bileşenlerinden biri arızalandığında, uygulamanın aynı hizmet düzeyini sağlamaya devam etme yeteneğini belirtir.
Tipik bir geliştirme döngüsü, genellikle işlevselliğe odaklanan birim testi ve entegrasyon testi için zaman ayırır, ancak yük testi için her zaman zaman sağlamaz. Yük testinin amacı, sistem performansının yük altında hizmet seviyesi gereksinimlerini nasıl karşıladığını değerlendirmektir. Açıkçası, yük arttıkça her sistemin yanıt süresi azalır, ancak belirtilen gereksinimleri karşıladığı sürece sistem ölçeklenebilir olarak kabul edilir.
Yük testini göz ardı etmek, özellikle bir uygulamanın yüzlerce veya binlerce kullanıcıya hizmet vermesi bekleniyorsa, riskli bir uygulamadır. Büyük bir kullanıcı topluluğuyla, küçük bir sorun, büyük bir insan grubunu etkilediği için büyük bir sorun haline gelir. Belirli bir yük olmadıkça bazı arızalar ortaya çıkmaz.
Bu, iş parçacıkları, veritabanı bağlantıları ve bellek gibi kaynaklara bağlı işlemler için geçerli olabilir. Çok iş parçacıklı uygulamalara özgü sorunların çoğu, belirli sayıda eşzamanlı istek olduğunda ortaya çıkar.
Yalnızca yük testi ve sistemin uzun süre çalıştırılması, üretim işletim ortamını taklit eder, bu nedenle, bir sistem yayına girmeden önce bu testi gerçekleştirmek kesinlikle çok önemlidir. Son olarak, bir uygulamanın yük testi, hizmet reddi saldırılarına ve bilgisayar korsanlığı girişimlerine nasıl yanıt vereceğini görmenizi sağlar.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)