Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Özel Sunucu Uygulaması – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Özel Sunucu Uygulaması – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Kampanya Hazırlama

Özel Sunucu Uygulaması Başlatma

Bu bölümün başında, bir servlet kalıcılığının daha verimli web uygulamaları oluşturmak için nasıl kullanılabileceğinden bahsetmiştim. Bu, sınıf değişkenleri ve init() yöntemi aracılığıyla gerçekleştirilir. Bir sunucu bir servlet’i ilk kez yüklediğinde, servlet’in init() yöntemini çağırır ve init() bitene kadar herhangi bir servis çağrısı yapmaz.

Varsayılan uygulamada, init() yalnızca bazı temel temizlik işlemlerini gerçekleştirir, ancak bir sunucu uygulaması, gerekli olan tek seferlik görevleri gerçekleştirmek için yöntemi geçersiz kılabilir. Bu genellikle, bir veritabanı bağlantısı açmak gibi bir tür G/Ç yoğun kaynak oluşturma işlemi yapmak anlamına gelir.

Devam eden çeşitli görevleri gerçekleştiren ileti dizileri oluşturmak için init() yöntemini de kullanabilirsiniz. Örneğin, bir ağdaki makinelerin durumunu izleyen bir sunucu uygulaması, her makineye periyodik olarak ping atmak için ayrı bir iş parçacığı oluşturabilir. Gerçek bir istek gerçekleştiğinde, sunucu uygulamasındaki hizmet yöntemleri init() içinde oluşturulan kaynakları kullanabilir.

Bu nedenle, durum izleme sunucu uygulaması, çeşitli makinelerin durumunu içeren bir HTML tablosu görüntüleyebilir. Varsayılan init() uygulaması hiçbir şey yapma yöntemi değildir, bu nedenle kendi init() rutinlerinizde ilk eylem olarak her zaman super.init() yöntemini çağırmayı unutmamalısınız.

Bunu artık Servlet API’sinin 2.1 Sürümü ile yapmanız gerekmediğini unutmayın. Spesifikasyon, Generic Servletinit(ServletConfig) uygulaması tarafından çağrılan argümansız bir init() yöntemini kolayca geçersiz kılabilmeniz için değiştirildi.

Sunucu, init() yöntemine, belirli sunucu uygulaması yapılandırma parametrelerini (örneğin, izlenecek makinelerin listesi) içerebilen bir ServletConfig nesnesi iletir. ServletConfig, getInitParameter() ve getInitParameterNames() yöntemleri aracılığıyla erişilen sunucu uygulaması başlatma parametrelerini kapsar.

GenericServlet ve HttpServlet’in her ikisi de ServletConfig arabirimini uygular, bu nedenle bu yöntemler her zaman bir sunucu uygulamasında bulunur (varsayılan init() uygulamasının yaptığı şeylerden biri, bu yöntemler için ServletConfig nesnesini depolamaktır, bu nedenle her zaman super olarak adlandırmanız önemlidir. 

Farklı web sunucularının başlatma parametrelerini ayarlamak için farklı yolları vardır, bu yüzden bunların nasıl ayarlanacağına değinmeyeceğiz. Ayrıntılar için sunucu belgelerinize bakın.

Her sunucu uygulamasının üzerine yazılabilen bir destroy() yöntemi de vardır. Bu yöntem, hangi nedenle olursa olsun, bir sunucu bir servlet uygulamasını kaldırdığında çağrılır. Önemli kaynakların serbest bırakılmasını veya iş parçacıklarının rahatsız edilmeden yürütmeyi tamamlamasına izin verilmesini sağlamak için bu yöntemi kullanabilirsiniz. init()’ten farklı olarak, destroy()’un varsayılan uygulaması bir hiçbir şey yapma yöntemidir, bu nedenle üst sınıfın destroy() yöntemini çağırma konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Örnek, sunucu kapatmaları arasında durumunu kaydeden bir sayaç sunucu uygulamasını gösterir. İlk önce bir servlet başlatma parametresinden varsayılan bir değer yüklemeyi denemek için init() yöntemini kullanır. Daha sonra init() yöntemi, /data/counter.dat adlı bir dosyayı açmaya ve ondan bir tamsayı okumaya çalışır. Sunucu uygulaması kapatıldığında, destroy() yöntemi, sunucu uygulaması için geçerli isabet sayısıyla birlikte yeni bir counter.dat dosyası oluşturur.

Güvenlik

Tipik bir sunucu uygulaması senaryosunda, herhangi bir zamanda belirli bir sunucu uygulamasının yalnızca bir kopyası yüklenir. Bununla birlikte, her sunucu uygulamasından aynı anda birden fazla istekle ilgilenmesi istenebilir. Bu, bir sunucu uygulamasının iş parçacığı açısından güvenli olması gerektiği anlamına gelir.

Bir sunucu uygulaması herhangi bir sınıf değişkeni kullanmıyorsa (yani, hizmet yönteminin kendisinden daha geniş bir kapsama sahip herhangi bir değişken), genellikle zaten iş parçacığı güvenlidir. Herhangi bir üçüncü taraf kitaplığı veya uzantısı kullanıyorsanız, bu bileşenlerin de iş parçacığı açısından güvenli olduğundan emin olun.

Ancak, kalıcı kaynakları koruyan bir sunucu uygulamasının, bu kaynaklara istenmeyen hiçbir şey olmadığından emin olması gerekir. Örneğin, bellekte bir int kullanarak bir banka bakiyesi tutan bir sunucu uygulaması düşünün.[6] İki servlet aynı anda bakiyeye erişmeye çalışırsa, bu olay dizisini alabiliriz.

Açıkçası, bu yanlış bir davranış, özellikle de son kısım. Sunucu uygulamasının Kullanıcı 1 için gerekli işlemi yapmasını ve ardından Kullanıcı 2 ile ilgilenmesini (bu durumda kendisine yetersiz bakiye mesajı vererek) istiyoruz. Bunu, kod bölümlerini senkronize bloklarla çevreleyerek yapabiliriz.

Belirli bir senkronize blok yürütülürken, aynı nesne (genellikle sunucu uygulaması veya korunmakta olan kaynak) üzerinde senkronize edilmiş başka hiçbir kod bölümü yürütülemez.


Mobil uygulama için sunucu
Uygulama sunucusu nedir
Application server
Web Server Nedir
DigitalOcean
Firebase
VPS


Örnek, First Bank of Java için ATM ekranını uygular. ThedoGet() yöntemi cari hesap bakiyesini görüntüler ve gösterildiği gibi para yatırmak ve çekmek için küçük bir ATM kontrol paneli sağlar. Kontrol paneli, işlemi uygun eylemi gerçekleştiren sunucu uygulamasına geri göndermek için bir POST isteği kullanır ve ATM ekranını güncellenmiş bakiyeyle yeniden görüntülemek için doGet() öğesini çağırır.

doPost() yöntemi, bir Hesap nesnesi eyleminin içerdiği hesap bakiyesini değiştirir (Hesap çok basit olduğundan, onu bir iç sınıf olarak tanımladım). Birden fazla isteğin aynı hesaba aynı anda erişmesini önlemek için, eylemi değiştiren herhangi bir kod eylemde senkronize edilir. Bu, senkronize bir bölüm çalışırken başka hiçbir kodun eylemi değiştirmemesini sağlar.

destroy() yöntemi AtmServlet’te tanımlanmıştır, ancak gerçek bir kod içermez. Gerçek bir bankacılık sunucu uygulaması, yüklenmeden önce hesap bakiyesini diske yazmak ister. Sunucu uygulaması, bakiyeyi bir veritabanında depolamak için JDBC kullanıyorsa, veritabanıyla ilgili tüm nesnelerini de yok etmek isterdi.

AtmServlet’ten daha karmaşık bir sunucu uygulamasının, sunucu uygulamasını bir seferde bir istekle sınırlayarak tüm hizmet yöntemini senkronize etmesi gerekebilir. Bu durumlarda, bazen standart sunucu uygulaması yaşam döngüsünü biraz değiştirmek mantıklıdır. Bunu SingleThreadModel arabirimini uygulayarak yapabiliriz.

Bu, hiçbir yöntemi olmayan bir etiket arabirimidir; sunucuya, sunucu uygulamasının tek bir örneği yerine bir sunucu uygulaması örnekleri havuzu oluşturmasını söyler. Sunucu, gelen bir isteği işlemek için havuzdan bir sunucu uygulaması kullanır ve sunucu uygulamasının her bir kopyasının bir seferde yalnızca bir istek sunmasına izin verir.

Bu arabirimi etkin bir şekilde uygulamak, sunucunun aynı anda birden fazla bağlantıyla ilgilenmesine izin verirken, bir sunucu uygulamasını iş parçacığı açısından güvenli hale getirir. Elbette, SingleThreadModel kullanmak kaynak gereksinimlerini artırır ve bir sunucu uygulaması içinde veri nesnelerini paylaşmayı zorlaştırır.

SingleThreadModel için başka bir kullanım, basit veritabanı bağlantı paylaşımını uygulamaktır. Birden çok veritabanı bağlantısına sahip olmak performansı artırabilir ve bağlantının aşırı yüklenmesini önleyebilir. Elbette, daha gelişmiş veya yüksek trafikli uygulamalar için, web sunucusunun sizin için yapacağına güvenmek yerine, genellikle bağlantı havuzunu açıkça yönetmek istersiniz.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın