Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Metin Kutusu Nesnesi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Metin Kutusu Nesnesi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

 Java Komut Dosyası – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatlarıv

Nesne Listeleme

List nesnesi, kullanıcı için bir seçenekler listesi içeren bir ekrandır. ChoiceGroup ile pek çok ortak yönü vardır (aynı arayüzü paylaşır, Seçim). Ancak, bir Forma Liste eklenemez ve aslında kendi başına Görüntülenebilir bir nesnedir.

Bu, kullanıcı için seçime dayalı bir menü uygulamak için çok iyi olduğu anlamına gelir. Series 60 ve UIQ platformları, varsayılan bir “Seç” mekanizmasına sahiptir; bu, listeye ayrı bir CommandListener eklenmesi gerekmediği anlamına gelir. Aşağıdaki iki yapıcıdan biri kullanılarak bir Liste oluşturulabilir.

İkinci yapıcı, geliştiricinin listedeki öğeleri eklemek, listeye eklemek veya ayarlamak zorunda kalmak yerine oluşturma sırasında listedeki öğeleri belirtmesine izin verir.

Liste türü ÖZEL olabilir, burada yalnızca bir seçim yapılabilir ve her seferinde bir seçim seçilir; Birden fazla seçime izin veren MULTIPLE; veya IMPLICIT, bu durumda bir komut başlatıldığında o anda odaklanılan öğe seçilir.

Seçim yapıldıktan sonra, seçimin indeks değeri veya değerleri uygulama tarafından iki yöntemden biri kullanılarak yakalanabilir:

• getSelectedIndex(), bir seçim döndüren bir listenin sonuçlarını döndürür
• getSelectedFlags(boolean[]) bir ÇOKLU listedeki tüm öğeler için bayrakları döndürür; uygulama daha sonra kullanıcının seçimlerini belirlemek için bayraklar arasında dolaşabilir.

Form Nesnesi

Bu Görüntülenebilir nesne, az sayıda birbiriyle yakından ilişkili kullanıcı arabirimi öğesi içerecek şekilde tasarlanmıştır. Bu öğeler, genel olarak, Item sınıfının herhangi bir alt sınıfıdır ve bu nesneleri aşağıda daha ayrıntılı olarak inceleyeceğiz. Form, formun geçişini, kaydırılmasını ve düzenini yönetir.

Bir Form içine alınmış öğeler, append(), delete(), insert() ve set() yöntemleri kullanılarak düzenlenebilir ve sıfırdan başlayıp size()−1 ile biten dizinleriyle anılırlar. Ayrı bir Öğe, aynı anda yalnızca bir Form üzerine yerleştirilebilir. Aynı Öğe örneğini başka bir Forma koyma girişiminde bulunulursa, bir Illegal- StateException atılır.

Öğeler, satırları temel alan bir düzen politikası aracılığıyla düzenlenir. Satırlar tipik olarak ekranın genişliğiyle ilgilidir ve baştan sona sabittir. Formlar dikey olarak büyür ve gerektiği gibi bir kaydırma çubuğu eklenir. Bir form çok büyük olursa, geliştiricinin başka bir ekran oluşturması daha iyi olabilir. MIDP 2.0’da kullanılan düzen algoritması tartışılacaktır.

Kullanıcılar, elbette bir Form ile etkileşime girebilir ve bu girdiyi setCommandListener() yöntemi kullanılarak yakalamak için bir CommandListener eklenebilir. Kullanıcı arayüzü tarafından daha bağlamsal bir yaklaşım gerekiyorsa, tek bir Öğeye bir ItemCommandListener verilebilir.

Metin Kutusu Nesnesi

TextBox, kullanıcının formdan uzakta ayrı bir alana metin girmesine ve metni düzenlemesine izin veren bir Ekran nesnesidir. Bu Görüntülenebilir bir nesnedir ve bu nedenle ekranda kendi başına görüntülenebilir. Maksimum boyutu oluşturma sırasında ayarlanabilir, ancak herhangi bir zamanda görüntülenen karakter sayısı bu boyutla ilgili değildir ve cihazın kendisi tarafından belirlenir.


Metin kutusu kenarlık silme
Word Hizalama çizgisi
Word metin kutusu arka plan
Word metin kutusu sabitleme
word’de hizalama çubuğu
Word metin kutusu ekleme
Word de metin kutusu silme
İki nokta üst üste hizalama


Öğe Sınıfı

Bu, bir Forma eklenebilecek tüm öğeler için üst sınıftır. Her Öğenin bir dize olan bir etiketi vardır. Bu etiket, uygulama tarafından Öğeye mümkün olduğu kadar yakın, aynı yatay satırda veya yukarısında görüntülenir.

Bir Öğe oluşturulduğunda, varsayılan olarak herhangi bir kapsayıcıya ait değildir ve bir Command veya ItemCommandListener’a sahip değildir. Ancak, setDefault- Command() yöntemi kullanılarak bir Öğeye varsayılan komutlar eklenebilir; bu, geliştiricinin kullanıcı arayüzünü kullanıcı için daha sezgisel hale getirebileceği anlamına gelir.

Bir kullanıcı daha sonra özel bir seçim tuşuna basmak veya bir işaretçi ile öğeye dokunmak gibi standart bir hareketi kullanabilir. Symbian cihazları, sırasıyla Series 60 ve UIQ aracılığıyla her iki arabirimi de destekler.

Ek bir sorun olarak, varsayılan komutların kullanımının yerleşim yönergelerinin kullanımını bozabileceği belirtilmelidir. SetDefaultCommand(Command) yöntemi kullanılarak öğelere normal komutlar da eklenebilir. Düşük seviyeli API kullanan geliştiriciler bu yönteme oldukça aşina olacaktır.

MIDP 2.0’da bir Öğenin minimum ve tercih edilen genişliğini ve yüksekliğini belirleyen yeni bir özellik grubu eklenmiştir. Bu, öğenin ekranda en iyi nasıl oluşturulacağını belirlemek için cihaz uygulaması tarafından kullanılabilir ve daha ayrıntılı olarak tartışılacaktır. Aşağıdaki türler Item’dan türetilmiştir.

Seçim Grubu

Bir Seçim Grubu, seçilebilir nesnelerden oluşan bir gruptur. Bir Forma yerleştirilen tekli veya çoklu seçenekleri yakalamak için kullanılabilir. Item’ın bir alt sınıfıdır ve yöntemlerinin çoğu Seçim arabirimi aracılığıyla uygulanır. İki yapıcıdan biri kullanılarak oluşturulabilir.

Daha basit bir oluşturucu olan ilki, geliştiricinin boş bir seçim grubu oluşturmasına, başlığını ve türünü belirtmesine ve ardından öğeleri eklemesine olanak tanır. Tür, ÖZEL (gruptan bir seçeneği yakalamak için) veya ÇOKLU (birçok seçimi yakalamak için) olabilir.

Seçim grubunun içeriğini zaten bilen bir geliştirici, ikinci kurucuyu kullanmayı seçebilir. Bu, tüm girişlerin aynı anda oluşturulması avantajına sahiptir, ancak elbette grubun içeriği yine de dinamik olabilir. Bir Liste oluşturulduktan sonra değiştirilebildiği gibi, seçim grubunun içeriği de değiştirilebilir. Ekleme, ekleme ve değiştirme işlevi mevcuttur. Her seçim, 0 olan ilk öğeden 1 artarak dizine eklenir.

Seçenek grubunun grafik gösterimini sağlamak cihaz uygulamasının sorumluluğundadır. Örneğin, bir cihaz çoktan seçmeli bir grupta seçili seçenekleri temsil etmek için işaretler ve özel bir seçimi belirtmek için radyo düğmeleri kullanabilir. Ancak başka bir cihaz, bu öğeleri başka bir şekilde görüntülemeyi seçebilir. Buradaki nokta, geliştiricinin bu öğelerin ekrandaki görünümü üzerinde kontrole sahip olmamasıdır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın