Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Görüntü Öğesi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

Görüntü Öğesi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

İçeriklerle Aramayı İyileştirme

Özel Ürün

Bu, üst düzey API’ye yapılan en ilginç MIDP 2.0 eklemelerinden biridir. Geliştiricinin, uygulamanın amaçlarına uygun bir öğe oluşturmak için özgür dizginlere sahip olması açısından Canvas’a benzer bir şekilde çalışır.

Bazı standart ürünler gerekli işlevselliği tam olarak vermeyebilir, bu nedenle ev yapımı olanları tanımlamak daha iyi olabilir. Bu yaklaşımın tek dezavantajı, öğenin paint() yöntemini kullanarak tüm içeriği çizmek zorunda olmanın yanı sıra, programcının keyPressed() aracılığıyla kullanıcı girişi gibi tüm olayları işlemesi ve yönetmesi gerekmesidir.

Özel öğeler, tuş takımı veya işaretçi tabanlı cihazlarla etkileşime girebilir. Her ikisi de spesifikasyon içinde isteğe bağlıdır ve temeldeki uygulama, uygulanan öğeye sinyal verecektir. Symbian söz konusu olduğunda, bunlar UIQ veya Series 60 cihazları olabilir.

Öğeden türetilen CustomItem ayrıca, uygulamanın ekran düzeni içindeki öğelere en iyi şekilde uymasını belirlemesine yardımcı olan getMinContentWidth() ve getPrefContentHeight() gibi yöntemleri de devralır.

CustomItem ekran boyutları için çok büyükse, kendisini tercih edilen minimum boyutlar dahilinde yeniden boyutlandıracaktır. Bu değişiklikler sizeChanged() ve paint() yöntemleri aracılığıyla CustomItem’e bildirilecektir.

Gördüğümüz gibi, geliştirici bir CustomItem’de neyin görüneceği üzerinde tam kontrole sahiptir ve öğe kendisini ekrana dönüştürmekten sorumludur.

Ek olarak geliştirici, CustomItem’in bir parçası olacağı biçimde zaten görüntülenen öğeler için temel özellikleri belirlemek üzere Display.getColor(int) ve Font.getFont(int) yöntemlerini kullanabilir. Bu, tutarlı bir görünümün korunmasını sağlayacaktır.

Tarih Alanı

Bu, tarih ve saat (takvim) değerlerini yakalamak ve görüntülemek için bir Form üzerine yerleştirilebilen düzenlenebilir bir bileşendir. Öğe forma eklendiğinde, bir başlangıç değeri olsun ya da olmasın ayarlanabilir. Değer ayarlanmamışsa, getDate() yöntemine yapılan bir çağrı null değerini döndürür.

Alan, DATE değerlerini, TIME değerlerini veya her ikisini de, DATE_TIME değerlerini işleyebilir. Her ikisinin de belirtildiği durumlarda, kullanıcı arabirimi girdi ararken birbiri ardına yönetecektir. Bu alandan yapılan takvim hesaplamaları, cihazda saklanan varsayılan yerel ayar ve saat dilimi tanımlarını temel alır.

Görüntü Öğesi

ImageItem, bir Formda görüntülenebilen değiştirilebilir veya sabit bir görüntüye referanstır. Alt seviye API sınıflarını incelerken Image nesnesine detaylı bir şekilde bakacağız. Görüntünün formda görüntülenmesi için MIDlet paketinin JAR dosyasından alındığını söylemek yeterlidir. Bu, bu durumda kök dizinden aşağıdaki yöntemi çağırarak gerçekleştirilir.

Öğe için bir başlık, görüntünün nasıl düzenlenmesi gerektiğini belirleyen düzen sabitlerinin bir kombinasyonu ile birlikte tanımlanabilir. AltText parametresi, görüntünün mevcut ekran için çok büyük olduğunu belirlerse uygulama tarafından görüntülenecektir.

İkinci yapıcı, ImageItem’in görünümünü belirleyen başka bir parametre ekler. viewMode parametre değerleri PLAIN, HYPERLINK veya BUTTON olabilir. İkinci veya üçüncü seçenek kullanılırsa tercih edilen ve minimum boyutlar etkilenebilir.


Silinen web sayfalarını Bulma
Google önbellek arama
Web sayfasının önbelleğe alınmış kopyası
WhatsApp ekran görüntüsü bildirimi 2022
Google önbellek görüntüleme
Ekran görüntüsü kaydedici
PDF ekran görüntüsü Alma programı
Google Cache


Ayırıcı

Bu, MIDP 2.0 belirtiminin bir parçası olarak eklenen, tanımlanabilir bir minimum boyuta sahip etkileşimli olmayan boş bir öğedir. Bir formdaki öğeler arasında esnek miktarlarda boşluk ayırmak için kullanılır ve geliştiriciye formun görünümü üzerinde çok daha fazla kontrol sağlar. Her ayırıcı için minimum genişlik ve yükseklik, bir satır içindeki öğeler arasında veya formdaki öğe satırları arasında boşluk sağlamak için tanımlanabilir.

Dize Öğesi

Bu, bir dize içerebilen bir öğedir. Bu salt görüntülenebilir bir öğedir ve kullanıcı içeriği düzenleyemez. Ancak StringItem öğesinin hem etiketi hem de içeriği uygulama tarafından değiştirilebilir. ImageItem’de olduğu gibi, görünümü oluşturma sırasında PLAIN, HYPERLINK veya BUTTON olarak belirtilebilir. Geliştirici, metni setText() yöntemini kullanarak ve görünümünü setFont() kullanarak ayarlayabilir.

Metin Alanı

TextField, bir Form üzerine yerleştirilebilen düzenlenebilir bir metin bileşenidir. Görüntülenmesi için ilk metin parçası verilebilir. SetSize(int size) tarafından ayarlanan bir maksimum boyuta ve öğe oluşturulduğunda ayarlanabilen bir giriş maskesine sahiptir.

Son kullanıcıların doğru verileri girmesini sağlamak için bir giriş maskesi kullanılır. Bu, mobil cihazlarda bulunan giriş yöntemleri göz önüne alındığında çok yararlı olan kullanıcı hayal kırıklığını azaltabilir. 

Bu kısıtlamalar setConstraints() yöntemi kullanılarak ayarlanabilir ve getConstraints() kullanılarak alınabilir. Kısıtlama ayarları, bit bazında AND (&) işleci kullanılarak aşağıdaki değiştirici işaretlerle bağlantılı olarak kullanılmalıdır.

Kayan yazı

Bu, ekranda sürekli olarak çalışan bir metin parçası olan bir kayan yazı nesnesi uygular. Metnin yönü ve hızı cihaz tarafından belirlenir. Kayan yazı sürekli olarak kayar ve onu durduracak ve başlatacak bir arayüz yoktur.

Uygulama, cihazda belirli bir süre işlem yapılmadığında onu duraklatabilir; bu durumda, kullanıcı cihazla etkileşimi yeniden başlattığında kayan yazı kaldığı yerden devam eder.

Ticker, Ticker(String text) yapıcısı kullanılarak oluşturulur; şu anda görüntülenen metin getString() tarafından döndürülür; ve metin setString(String text) kullanılarak ayarlanır veya sıfırlanır.

Arayüzler

javax.microedition.lcdui adlı kullanıcı arabirimi paketi tarafından dört arabirim sağlanır. Hem yüksek hem de düşük seviyeli API’ler tarafından kullanılabilirler.

• Seçim, Liste ve Seçim Grubu gibi kullanıcı arayüzü bileşenleri için bir API tanımlar.
Bu bileşenlerin içeriği, kullanıcı için tanımlanmış sayıda seçenek sağlayan diziler ve resimlerle temsil edilir. Kullanıcının girişi bir veya daha fazla seçenek olabilir ve seçimden sonra uygulamaya geri döner.
• Komut Dinleyici, uygulamadan üst düzey olaylar alması gereken uygulamalar tarafından kullanılır; dinleyici, addCommand() yöntemi kullanılarak uygulama içindeki Görüntülenebilir bir nesneye eklenir
• Item Command Listener, Item nesnelerinde çağrılan komutların bildirimini almak için bir dinleyici türüdür.
Bu, komutları belirli Form öğeleriyle ilişkilendirmek için mekanizma sağlar, böylece kullanıcı girişi ve eylemlerini Formdaki mevcut etkin öğeye göre bağlamsallaştırır ve daha sezgisel hale getirir.
• Öğe Durumu Dinleyici, bir Form içindeki etkileşimli öğelerin dahili durumundaki değişiklikleri gösteren olayları alması gereken uygulamalar tarafından kullanılır; örneğin, bir ChoiceGroup içindeki seçilen değerler kümesi değiştiğinde uygulamaya bir bildirim gönderilir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın