Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Mantıksal Operatörler – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Mantıksal Operatörler – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Kampanya Hazırlama

Mantıksal Operatörler

Bazen karşılaştırmaları tek bir koşul grubunda birleştirmeniz gerekir. Kullanıcıların verdiği bilgilerin mantıklı olup olmadığını kontrol etmek veya daha önceki cevaplarına göre yapabilecekleri seçimleri kısıtlamak isteyebilirsiniz. Bunu, gösterilen mantıksal operatörleri kullanarak yapabilirsiniz.

Verileri değerlendirdikten sonra sonuca göre karar verebilmemiz gerekiyor. Koşullu ifadelerin ve döngülerin kullanışlı olduğu yer burasıdır. Bu bölümde incelediğimiz operatörlerin çoğunlukla koşullu bir ifade veya döngü bağlamında kullanıldığını göreceksiniz.

Koşullu İfadeler

Test edilen koşul doğruysa, if’den sonraki küme parantezleri içindeki kod yürütülür, ancak değilse yürütülmez. Ayrıca, if’de belirtilen koşulun karşılanmaması durumunda, son bir else deyimi kullanarak yürütülecek bir kod bloğu da oluşturabilirsiniz.

Bu bölümde daha önce kurduğumuz döviz dönüştürücüyü geliştirelim ve kullanıcıdan gelen sayısal olmayan girdilerle başa çıkmak için bir döngü oluşturalım.

Okunması imkansız değil, ancak bu kısa senaryoda bile, if ve else ifadelerine hangi kod bloklarının ait olduğunu deşifre etmek daha zor. Daha uzun kod parçalarında, tutarsız girintiler veya mantıksız girintiler, kodun okunmasını çok zorlaştırır, bu da size düzeltmeniz gereken daha fazla hata bırakır ve işinizi gereksiz yere zorlaştırır.

Döngüden Kaçmak

Devam etmeden önce bir şey daha var: break ifadesini kullanarak bir koşullu ifadeyi veya döngüyü kırabilirsiniz. Bu, çalışan kod bloğunu sonlandırır ve işlemeyi bir sonraki ifadeye bırakır. Bunu bir sonraki örnekte kullanacağız.

İstediğiniz kadar if, else ve else if’lere sahip olabilirsiniz, ancak çok fazla kullanırsanız kodunuzu çok karmaşık hale getirebilirler. Bir kod parçasında bir değeri kontrol etmek için birçok olası koşul varsa, daha sonra inceleyeceğimiz switch ifadesi yardımcı olabilir.

Birden Çok Değeri Test Etme

Switch ifadesi, bir değişkenin veya ifadenin değerine dayalı olarak kod bölümleri arasında “geçiş yapmamıza” izin verir. Bu, bir switch ifadesinin ana hatlarıdır.

JavaScript, anahtarı (ifadeyi) değerlendirir ve ardından bunu her bir durumla karşılaştırır. Bir eşleşme bulunur bulunmaz, kod o noktada çalışmaya başlar ve bir ara bulunana kadar tüm vaka ifadeleri boyunca devam eder. Vaka ifadelerinden hiçbiri eşleşmediğinde yürütülecek varsayılan bir vakayı dahil etmek genellikle yararlıdır. Bu, örneğin bir eşleşme olmasını beklediğimiz ancak bir hatanın bunu engellediği hataları tespit etmek için yararlı bir araçtır.

Denemek. Yazmış olduğunuz sayıyı veya “Lütfen 1 ile 4 arasında bir sayısal değer giriniz” cümlesini yazmanız yeterli. Bu örnek ayrıca break ifadesinin önemini göstermektedir. Her vakadan sonra ara vermemiş olsaydık, yürütme, anahtarın sonuna kadar blok içinde devam edecekti. Araları kaldırmayı deneyin ve ardından 2 girin. Maçtan sonraki her şey yürütülecek ve size bu çıktıyı verecektir.

Döngüler

Bu bölümde, bir set koşulu doğru olduğu sürece bir kod bloğunu nasıl tekrarlayabileceğimize bakacağız. Örneğin, bir HTML formundaki her girdi öğesi veya bir dizideki her öğe arasında döngü yapmak isteyebiliriz.


Java operatörü
Java karşılaştırma Operatörleri
Java Operatörler
Mantıksal işlemler
Mantıksal Operatörler Nedir
Mantıksal Operatör Örnekleri
C mantıksal operatörler örnekleri
Atama operatörleri


Belirli Bir Sayıda Tekrar Etme

Koşullu ifade gibi, for anahtar sözcüğünü de parantezler takip eder. Bu kez, parantezler noktalı virgülle ayrılmış üç parça içerir.

İlk kısım, yapılan döngü sayısını takip etmek için sayaç görevi görecek bir değişkeni başlatır. İkinci kısım bir durumu test eder. Bu koşul doğru olduğu sürece döngü çalışmaya devam edecektir. Son kısım, her döngüden sonra ilk kısımda oluşturulan sayacı ya arttırır ya da azaltır (göreceğiniz gibi programlamada önemli olandan sonradır).

Döngü koşulu, doğru olarak değerlendirildiği sürece – loopCounter 10’dan küçük veya 10’a eşit olduğu sürece, döngü yürütmeye devam eder. 11’e ulaştığında, döngü durur ve kodun yürütülmesi, döngünün kapanış parantezinden sonraki bir sonraki ifadede devam eder. .

Bir diziden geçmek için for döngüsünü kullanan bir örneğe bakalım. loopCounter’ın değeri dizinin uzunluğundan küçükken döngüyü çalışır durumda tutmak için loopCounter adlı bir değişkeni kullanarak theBeatles adlı bir diziyi çalıştırmak için bir for döngüsü kullanacağız.

Bu örnek, öğelerin dizine sırayla eklendiği sıfır tabanlı bir dizi kullandığımız için işe yarar. Öğeleri böyle bir dizide depolamak için anahtar sözcükler kullansaydık döngü çalışmazdı.

Daha önce dizileri tartışırken, Array nesnesinin uzunluğu (kaç elemanlı) bilen bir özelliği olduğunu belirtmiştim. Önceki örnekte olduğu gibi diziler arasında dolaşırken, koşul olarak dizinin adını ve ardından bir nokta ve uzunluk kullanırız. Bu, döngünün dizinin uzunluğunun ötesinde saymasını engeller ve bu da bir “Sınır Dışı” hatasına neden olur.

JavaScript ayrıca for..in döngüsünü de destekler (NN2’den beri var, ancak IE bunu yalnızca IE5’ten beri destekliyor). Bir sayaç kullanmak yerine for…in döngüsü, diziye erişmek için bir değişken kullanarak dizideki her öğede çalışır.

Döngünün her yinelemesinde indexKey’deki öğe anahtarının sonuçları, dizide olduğu gibi aynı sırada bu anahtar kullanılarak diziden çıkarılan değerin yanında yazılır.

Karara Göre Tekrarlanan Eylemler

Şimdiye kadar birlikte çalıştığımız döngüler, komut dosyasının içinden döngüyü durdurma talimatını alır. Kullanıcının döngünün ne zaman durması gerektiğini veya belirli bir kullanıcı tarafından yönlendirilen koşul karşılandığında döngünün durmasını belirlemesini isteyeceğiniz zamanlar olabilir. while ve do…while döngüleri tam da bu tür durumlar için tasarlanmıştır.

Kıvrımlı parantezlerin içindeki koşul, bir if ifadesinde kullanabileceğiniz herhangi bir şey olabilir. Kullanıcıların sayı girmesine izin vermek ve 99 sayısını yazarak giriş işlemini durdurmak için bunun gibi bazı kodlar kullanabiliriz.

Burada while döngüsünün koşulu, userInput’un 99’a eşit olmamasıdır, bu nedenle, bu koşul doğru olduğu sürece döngü devam edecektir. Kullanıcı 99 girdiğinde ve koşul test edildiğinde false olarak değerlendirilir ve döngü sona erer. Döngünün, kullanıcı 99’a girer girmez sona ermediğini, ancak yalnızca döngünün başka bir yinelemesinin başlangıcında koşul yeniden test edildiğinde sona erdiğini unutmayın.

while döngüsü ile do…while arasında küçük ama önemli bir fark vardır: while döngüsü, kod yürütülmeden önce koşulu test eder ve yalnızca koşul doğruysa kod bloğunu yürütürken do…while döngü, koşulu test etmeden önce kod bloğunu yürütür, yalnızca koşul doğruysa başka bir yineleme yapar. Kısacası, do…while döngüsü, koşul test edilmeden önce döngü kodunun en az bir kez yürütülmesini istediğinizi bildiğinizde kullanışlıdır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın