Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

DOM Komut Dosyası – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

DOM Komut Dosyası – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Domainleri

Döngüyü Sürdürmek

Daha önce gördüğünüz gibi, break ifadesi, belirli bir olay meydana geldiğinde herhangi bir döngüden çıkmak için harikadır. Devam anahtar sözcüğü break gibi çalışır, çünkü döngünün yürütülmesini durdurur. Ancak, döngüden çıkmak yerine devam, yürütmenin bir sonraki yinelemeyle devam etmesine neden olur.

Önce önceki örneği değiştirelim, böylece kullanıcı bir sayıdan başka bir şey girerse, değer kaydedilmez ve break kullanılarak döngü tamamlanır.

break ifadesi devam ile değiştirildi, bu nedenle döngüde daha fazla kod yürütülmeyecek ve while ifadesinin içindeki koşul yeniden değerlendirilecek. Koşul doğruysa, döngünün başka bir yinelemesi gerçekleşir; yoksa döngü biter.

Hangi döngü yapısının kullanılacağına karar verirken aşağıdaki temel kuralları kullanın:

• Bir eylemi belirli sayıda tekrarlamak istiyorsanız bir for döngüsü kullanın.
• Bir eylemin bir koşul karşılanana kadar tekrarlanmasını istediğinizde while döngüsü kullanın.
• Eylemin en az bir kez gerçekleştirileceğini garanti etmek istiyorsanız do…while döngüsü kullanın.

Bu bölümde çok şey ele aldık: aslında JavaScript dilinin temellerinin çoğunu tartıştık. JavaScript’in verileri nasıl işlediğini öğrendiniz ve bir dizi veri türü olduğunu gördünüz: dize, sayı, Boolean ve nesnenin yanı sıra NaN, null ve undefined gibi bazı özel veri türleri.

JavaScript’in, sayısal hesaplamalar veya dizeleri bir araya getirme gibi veriler üzerinde işlemler gerçekleştiren bir dizi operatör sağladığını gördünüz.

Ardından JavaScript’in değişkenleri kullanarak değerleri saklamamıza nasıl izin verdiğine baktık. Değişkenler, sayfanın ömrü boyunca veya kullanıcı tarafından oluşturulan bir işlevin içindeyse ve var anahtar sözcüğü aracılığıyla yerel olarak bildirilmişse işlevin ömrü boyunca sürer. Ayrıca bir veri türünün diğerine nasıl dönüştürüleceğini de inceledik.

Daha sonra üç yerleşik JavaScript nesnesiyle çalıştık: String, Date ve Math nesneleri. Bunların dizeleri, tarihleri ​​ve sayıları işlemek için yararlı işlevler sağladığını gördünüz. Ayrıca, bir dizi veri öğesinin tek bir değişkende saklanmasına izin veren Array nesnesini de gösterdim.

Bir programlama dilinin mantığını veya zekasını sağlayan karar vermeye bakarak bu bölümü bitirdik. Karar vermek için if ve switch ifadelerini kullandık, verilerin geçerliliğini test etmek için koşulları kullandık ve bulgulara göre hareket ettik. Döngüler ayrıca koşulları kullanır ve bir kod bloğunu belirli sayıda veya bir koşul doğruyken tekrarlamamıza izin verir.

DHTML’den DOM Komut Dosyasına

Bu bölümde, DHTML’nin ne olduğunu, günümüzde neden kötü bir yol olarak görüldüğünü ve bunun yerine hangi modern tekniklerin ve fikirlerin kullanılması gerektiğini öğreneceksiniz. Fonksiyonların ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını öğreneceksiniz. Ayrıca değişken ve işlev kapsamını ve komut dosyalarınıza başkalarıyla nasıl son derece iyi oynayabileceğinizi öğretecek en son teknolojiye sahip en iyi uygulamaları da duyacaksınız.

JavaScript ile ilgileniyorsanız ve Web’de komut dosyaları aradıysanız, kesinlikle DHTML terimiyle karşılaşmışsınızdır. DHTML, 1990’ların sonlarında ve milenyumun başında BT ve web geliştirme endüstrisinin en çok konuşulan sözlerinden biriydi. Bu efektin neden anlamlı olduğunu ve komut dosyasının ne yaptığını açıklamak yerine, artık eski tarayıcılarda belirli bir görsel efekt elde etme hakkında birçok öğretici görmüş olabilirsiniz. Ve bu tam olarak DHTML ile ilgiliydi.


Document Object Model
Dom yapısı Nedir
Dom Manipulation Nedir
DOM
Javascript DOM Nedir
Dom Nedir
HTML DOM
Dom yapısı nedir coğrafya


DHTML, görünüşte dinamik sayfalar oluşturmak için Basamaklı Stil Sayfaları (CSS) ve web belgeleri (HTML ile yazılmış) ile etkileşime giren JavaScript’tir. Sayfanın bazı bölümleri uçup gitmek, uzaklaştırmak ve yakınlaştırmak zorundaydı, sayfadaki her öğenin ziyaretçi fare imleciyle üzerinden geçtiğinde tepki vermesi gerekiyordu ve biz her hafta yeni bir web gezinme yöntemi icat ettik.

Bütün bunlar çok eğlenceli ve teknolojik bir meydan okuma olsa da ziyaretçilere pek yardımcı olmadı. “Vay canına” etkisi, özellikle tarayıcıları bunu destekleyemediğinde ve kendileri için çıkmaz bir sayfaya düştüklerinde, etkisini oldukça hızlı bir şekilde kaybetti.

DHTML kulağa harika bir terim gibi geldiği için, bir tür seçkinciliği ortaya çıkardı: “Bilgili” JavaScript geliştiricileri, bir şeyler yapma sanatını anlamayan herkes gibi, kodun sürdürülebilirliğini sağlamakla pek uğraşmadılar. hareket, her durumda kodlarını değiştirmeye değmezdi. Serbest çalışan geliştiriciler için, her değişikliğin onlar tarafından yapılması gerektiğinden, sabit bir gelir anlamına da geliyordu.

Büyük para girişi durduğunda, bu kodun çoğu, diğer geliştiricilerin kullanması için, büyük JavaScript DHTML kitaplıkları veya komut dosyası toplama sitelerinde küçük komut dosyaları olarak Web’e atıldı. Kimse kodu güncellemekle uğraşmadı, bu da bu kaynakların modern bir profesyonel ortamda kullanmak için uygun bir seçenek olmadığı anlamına geliyor.

Yaygın DHTML komut dosyalarının birkaç sorunu vardır:

• JavaScript bağımlılığı ve zarif bozulma eksikliği: JavaScript’i devre dışı bırakmış ziyaretçiler (seçerek veya şirket güvenlik ayarlarından dolayı) bu işlevi alamazlar, ancak etkinleştirdiklerinde hiçbir şey yapmayan öğeler ve hatta sayfalar etkinleştirilemiyor. hiç gezindi.
• Tarayıcı ve sürüm bağımlılığı: Komut dosyasının yürütülüp yürütülmediğini test etmenin yaygın bir yolu, gezgin nesnesindeki tarayıcı adını okumaktı. Bu komut dosyalarının çoğu, Netscape 4 ve Internet Explorer 5 son teknoloji olduğunda oluşturulduğundan, daha yeni tarayıcıları destekleyemezler; bunun nedeni, daha yeni sürümleri hesaba katmayan ve yalnızca sürümleri test eden tarayıcı algılamasıdır. 4 veya 5.
• Kod çatallama: Farklı tarayıcılar farklı DOM’ları desteklediğinden, birçok kodun çoğaltılması gerekiyordu ve çeşitli tarayıcı tuhaflıklarından kaçınıldı. Bu da modüler kod yazmayı zorlaştırdı.
• Yüksek bakım: Komut dosyasının görünümü ve hissi çoğu komut dosyasında tutulduğundan, herhangi bir değişiklik, en azından temel JavaScript’i bilmeniz gerektiği anlamına geliyordu. JavaScript birkaç farklı tarayıcı için geliştirildiğinden, değişikliği her tarayıcıya hedeflenen tüm farklı komut dosyalarına uygulamanız gerekiyordu.
• İşaretleme bağımlılığı: DOM aracılığıyla HTML oluşturmak veya HTML’ye erişmek yerine, birçok komut dosyası içeriği Document.write yönergesi aracılığıyla yazdı ve her şeyi ayrı bir önbelleğe alınmış belgede tutmak yerine her belge gövdesine ekledi.

Bunların tümü, şu anda yerine getirmemiz gereken gereksinimlerle tam bir tezat oluşturuyor:

• Kodun bakımı ucuz olmalı ve birkaç projede yeniden kullanılabilir olmalıdır.
• Birleşik Krallık’ta Dijital Ayrımcılık Yasası (DDA) ve ABD’de Bölüm 508 gibi yasal gereklilikler, web ürünlerinin komut dosyası oluşturmaya bağımlı olmasını şiddetle tavsiye eder veya hatta bazı durumlarda yasaklar.
• Cep telefonları gibi cihazlarda daha fazla tarayıcı, kullanıcı aracısı (UA) veya engelli kullanıcıların Web’de yer almasına yardımcı olan yardımcı teknoloji, komut dosyalarımızı tarayıcı kimliğine bağlı tutmayı imkansız kılıyor.
• Daha yeni pazarlama stratejileri, bir web sitesinin veya bir web uygulamasının görünüşünü ve verdiği hissi hızlı ve yüksek maliyet olmadan, hatta muhtemelen bir içerik yönetim sistemi ile değiştirmeyi bir gereklilik haline getirir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın