Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Kişiselleştirme Alt Şeması – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Kişiselleştirme Alt Şeması – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Çevrimiçi Pazarlama Planı Sağlamak

Kişiselleştirme Alt Şeması Tasarlama

Bir kişiselleştirme alt şeması, Web uygulamasının kişiselleştirilmesiyle ilgili, kullanıcıların özelliklerini tanımlayan varlıklardan ve ilişkilerden oluşur. Kişiselleştirme alt şeması tarafından yakalanan özellikler tipik olarak şunları içerir:

  • Bireysel kullanıcıları karakterize eden, muhtemelen karmaşık nitelikler olan kullanıcı profili verileri. Genel amaçlı profil özelliklerine örnek olarak bir kullanıcının adı, adresi, cinsiyeti ve yaşı verilebilir. Profil verileri ayrıca uygulamaya özel olabilir; örneğin, e-ticaret uygulamalarında profil öznitelikleri toplam harcama miktarını, son ziyaret veya satın alma tarihini vb. içerebilir.
  • Homojen gereksinimleri olan tanımlanmış kullanıcı kümelerini temsil eden kullanıcı grupları. Grup, yalnızca kullanıcıların bir özelliği olarak veya kendi nitelikleriyle birinci sınıf bir nesne olarak ele alınabilir.
  • Kullanıcıların veya grupların temel nesneler üzerindeki erişim hakları, temel nesnelerin kullanıcılar veya gruplar tarafından sahipliği veya seçilenler için kullanıcı veya grupların tercihi gibi yönleri ifade eden, temel nesneler ile kullanıcılar veya gruplar arasındaki anlamsal ilişkiler olan kişiselleştirme ilişkileridir.

Kişiselleştirme alt şeması, kullanıcıları mevcut site görünümlerine atamak için varsayılan kuralları temsil etmek için de kullanılabilir. Örneğin, her kullanıcı grubu, her grup ve grup üyelerinin gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış site görünümü arasındaki anlamsal ilişkiyi belirtmek için mevcut site görünümlerini temsil eden bir SiteView varlığının bir örneğine bağlanabilir.

Yapılandırma, temel ancak tipik bir kişiselleştirme alt şemasının bir örneğidir:

  • Entity User, uygulamaya erişen kişiler hakkındaki bilgileri belirtir; ad, parola ve e-posta gibi temel özellikleri içerir.
  • Entity Group, homojen gereksinimleri olan kullanıcı kümeleri hakkında bilgi belirtir; grup adı, üye sayısı vb. gibi toplu özellikleri içerir.
  • Çoka çok ilişki (Üyelik olarak adlandırılır), Kullanıcıyı Gruba bağlar ve bir kullanıcının birden çok gruba ait olabileceğini ve bir grubun birden çok kullanıcıyı kümelediğini belirtir.
  • Bir-çok ilişkisi (Varsayılan olarak adlandırılır), Kullanıcıyı Gruba bağlar ve bir kullanıcının ait olduğu gruplar arasında varsayılan olarak bir gruba sahip olabileceğini belirtir. Bu ek bilgi, kullanıcıyı uygulamada oturum açtıktan sonra varsayılan gruba atamak için kullanışlıdır.
  • Kullanıcıların tek bir grupla ilişkilendirildiği uygulamalarda Varsayılan ilişkiye gerek olmadığını unutmayın.
  • Bir-çok ilişkisi (Access olarak adlandırılır), bir grupla ilişkili site görünümünü belirtmek için varlık Grubu ve varlık SiteView’ı birbirine bağlar. Varsayılan ve Erişim ilişkileri sayesinde, her kullanıcı, kullanıcının varsayılan grubunun site görünümü olan benzersiz bir varsayılan site görünümüyle ilişkilendirilebilir.

Basit veri şeması, belirli bir uygulama etki alanında ihtiyaç duyulan kullanıcı bilgilerini temsil etmek için başka öğelerle genişletilebilir. Örneğin, Kullanıcı varlığının, kullanıcıdan istenen profil öz niteliklerinden esinlenerek ek profil öznitelikleri içerdiği bir veri şemasını gösterir. 

Bazı bayrak öznitelikleri ayrıca, kullanıcıların özel tekliflerle ilgili duyuruları almak isteyip istemediklerini veya Web sitesine erişirken IP kimliği aracılığıyla otomatik olarak oturum açmayı tercih edip etmediklerini de belirtir. Kullanıcı profilinin karmaşık verilerini modellemek için başka varlıklar dahil edilebilir.

Örneğin, kullanıcılara tercih ettikleri sayfalara kişiselleştirilmiş bağlantılar sağlamak için, kullanıcının en çok ziyaret ettiği sayfaları temsil etmek üzere MostAccessedPage varlığı eklenebilir. Varlık, sayfa adını, URL’sini, kullanıcının sayfaya kaç kez eriştiğini ve son erişim tarihini kaydeder.


Otomatik organizasyon şeması
Organizasyon şeması şablon
Organizasyon şeması oluşturma
Organizasyon Şeması
Organizasyon şeması oluşturma Programı
Organizasyon şeması oluşturma Excel
Hiyerarşik organizasyon şeması
Organizasyon şeması Nedir


Bunun yerine, satın alınan ürünün kategorisi ve fiyat sınıfı, sipariş edilen miktar, toplam sipariş değeri ve satın alma tarihi gibi son satın alınan ürünler hakkındaki verileri kaydetmek için LastPurchase varlığı eklenebilir. Bu kuruluş tarafından saklanan bilgiler, bir Web sitesinde satılan ürünlerle ilgili kullanıcının tercihlerini belirlemek için faydalı olabilir.

Kişiselleştirme ilişkileri, tasarımcıların, Kullanıcı varlığında öznitelik değerleri olarak veya Kullanıcı varlığı ile bir çekirdek varlık arasındaki bir ilişkinin örnekleri olarak saklanan, kullanıcıların tercihlerine dayalı olarak popüler bir kişiselleştirme biçimini veri şemasında ifade etmelerine izin verir. Bazı durumlarda, kullanıcı tercihleri, Web sitesi ile geçmişteki etkileşimlerin kayıtlarından (örneğin, e-ticaret uygulamalarında, kullanıcının satın alma geçmişinden) veya karmaşık pazarlama iş kuralları aracılığıyla dolaylı olarak hesaplanır.

Diğer durumlarda, kullanıcılar, kendilerine kişiselleştirilmiş içerik vermek için kullanılabilecek bazı tercihleri ​​açıkça belirtme olanağına sahiptir. Kişiselleştirme ilişkisinin bir örneği, hava durumu raporları, etkinlikler ve şehir rehberleri gibi yerel bilgileri yayınlayan kişiselleştirilmiş bir uygulama bağlamında gösterilmektedir.

Kullanıcı tarafından bilgilendirilmek istediği şehir hakkında ifade edilen tercih, Tahmin, Yerel Haberler ve Şehir Rehberi Öğesi ile belirtilen kişiselleştirilmiş içeriğin seçimine izin veren, varlık Kullanıcı ile çekirdek varlık Şehir arasındaki bir ilişki ile temsil edilir.

Bir kişiselleştirme ilişkisi, bireysel kullanıcıların sahip olduğu bilgi nesnelerini de gösterebilir. Böyle bir ilişkinin anlamı, yalnızca kişisel nesnelere sahip olan kullanıcının bunlara erişebilmesi ve bunları manipüle edebilmesi olabilir.

Bu, örneğin e-ticaret Web uygulamalarındaki alışveriş sepeti içeriği için olur. Diğer durumlarda, kişisel nesneler yazarları tarafından oluşturulur ve yönetilir, ancak diğer kullanıcılar tarafından da kullanılabilir. Bu, örneğin, kullanıcıların diğer kullanıcıların okuması için mesajlar oluşturduğu Web panolarında olur.

Veri şeması, her kullanıcıyı oluşturduğu tartışmalar ve mesajlarla ilişkilendiren iki kişiselleştirme ilişkisi içerir. Mesajlar ayrıca gönderildikleri tartışmayla da bağlantılıdır.

Tüm uygulamalar bir kişiselleştirme alt şeması gerektirmez ve tüm kişiselleştirilmiş uygulamalar, kişiselleştirme verilerini temsil etmede aynı derecede karmaşıklık gerektirmez. Aşağıdaki koşullar karşılandığında, veri şemasında kullanıcı, grup ve özelleştirme gereksinimlerinin modellenmesi gerekli değildir:

  • Uygulama, tek bir homojen kullanıcı grubunun gereksinimlerine hizmet etmelidir.
  • Uygulamadaki hiçbir sayfa, kullanıcının kimliğine bağlı içerik sunmamalıdır.
  • Kullanıcı kimlik doğrulaması ve erişim hakları doğrulaması, güvenlik ve gizlilik sorunları olmadığından ya da uygulama dışında ele alındığından ilgisizdir. İkinci durumda, başka bir uygulama, kullanıcıların isteklerini filtrelemeli ve erişim haklarının uygulanmasını sağlamalıdır.
  • Uygulamadaki hiçbir sayfa, örneğin düzenini ve grafik kaynaklarını değiştirerek kullanıcının etkileşim bağlamına uyarlanmamalıdır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın