Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Kampanya Oluşturma Detayları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Kampanya Oluşturma Detayları

Reklam ve Arama Motoru Pazarlaması

Kampanya Oluşturma Detayları

Bir AdWords reklamı oluşturmak, nispeten uzun süren bir sürecin parçasıdır. Önce bir kampanya, ardından o kampanya içinde bir reklam grubu oluşturmanız ve son olarak da reklamı oluşturmanız gerekir. Bu, elbette tüm kampanya/reklam grubu yapısını anlamanın önemli olmasının nedenlerinden sadece bir tanesidir; bu nedenle, başlamadan önce yapınızı belirleyin.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, yeni bir kampanya oluşturmak için gerekli adımları uygulayarak başlayalım. Herhangi bir zamanda çalışan en fazla 25 ayrı kampanyanız olabileceğini unutmayın.

1. Ana AdWords sayfasından (adwords.google.com), gösterilen Kampanyalar sekmesini seçin.

2. Kampanyalar alt sekmesini seçin.

3. Yeni Kampanya düğmesine tıklayın.

4. Kampanya Ayarlarını Seçin sayfası gösterildiği gibi, Kampanya Adı kutusuna kampanya için bir ad girin.

5. Konumlar bölümünde, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’nın tamamından daha fazla hedeflenen bir alana reklam vermek istiyorsanız, Bir veya Daha Fazla Diğer Konum Seç’e tıklayın. Gösterildiği gibi Bir Konum Seçin paneli göründüğünde, Ara sekmesini seçin ve arama kutusuna şehrinizi, eyaletinizi veya posta kodunuzu girin. Bul düğmesini tıklayın ve ardından hedeflediğiniz konumla eşleşen sonuçları kontrol edin; bittiğinde Kaydet’i tıklayın.

6. Adresinizi reklamınıza dahil etmek ve Google Haritalar’da haritalamak istiyorsanız (yerel olarak reklam veriyorsanız iyi bir fikirdir), Reklamlarınızla Alakalı Adresleri Göster’i tıklayın. Google Yerel İşletme Merkezi hesabı olan bir işletme sahibiyseniz, uygun adresinizi girmek için Düzenle’yi tıklayın. Manuel olarak bir adres girmek için Adres Ekle’ye tıklayın; İş Yeri Bilgisi Ekle kutusu göründüğünde, uygun bilgileri girin ve ardından Kaydet’e tıklayın.

7. Demografi bağlantısını ve ardından Düzenle bağlantısını tıklayın. Demografik Teklif paneli gösterildiği gibi göründüğünde, reklamınızı görüntülemesini engellemek istediğiniz herhangi bir cinsiyet veya yaş grubunun yanına bir onay işareti koyun. İşiniz bittiğinde Kaydet’i tıklayın.

8. Ağlar bölümünde, Mevcut Tüm Sitelerde reklam vermeyi seçin veya Seçmeme İzin Ver’e tıklayın. Bu ikinci seçeneği seçerseniz, sayfa gösterildiği gibi genişler; buradan reklamlarınızı Google Arama’da, Google’ın Arama Ortaklarında veya Google İçerik Ağı’nda göstermeyi seçebilirsiniz. İçerik Ağı’nı seçerseniz, Tüm Ağdaki İlgili Sayfalarda görüntülemeyi (yani, tüm ağda reklam vermeyi) veya Yalnızca Yönettiğim Yerleşimlerdeki İlgili Sayfalarda görüntülemeyi seçebilirsiniz. Bu son seçeneği belirlerseniz, reklamınızın görünmesini istediğiniz siteleri seçmek için Ağlar sekmesini kullanın.

9. Cihazlar bölümünde, Mevcut Tüm Cihazlarda (varsayılan) görüntülemeyi seçin veya Seçmeme İzin Ver’i seçin. Bu ikinci seçeneği seçerseniz, Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarlarda veya iPhone ve Diğer Mobil Cihazlarda görüntülemeyi seçebilirsiniz.

10. Gösterilen Teklif Verme Seçeneği bölümünde, Temel Seçenekler’i seçerek başlayın; bu, teklifinizi tıklamalara odaklar. Artık Tıklamalar için Manuel Teklif Vermeyi veya Otomatik Teklif Vermeyi seçebilirsiniz. Otomatik Teklif Vermeyi seçerseniz, TBM Teklifi Sınırı seçeneğini işaretleyin ve ödemek istediğiniz tıklama başına maksimum tutarı girin.

11. Teklifinizi dönüşümlere (doğrudan satış için en iyisi) veya gösterimlere (marka veya resim reklamcılığı için en iyisi) odaklamayı tercih ederseniz, Teklif Verme Seçeneğindeki Gelişmiş Seçenekler bağlantısını tıklayın ve ardından gösterildiği gibi istediğiniz odağı seçin. Yalnızca, reklamınız Google aramada veya arama ağında yayınlanmıyorsa Gösterimlere Odaklanın’ı seçebileceğinizi unutmayın. Ayrıca, dönüşümlere odaklanmak için, önce bu bölümde daha sonra tartışacağımız dönüşüm izlemeyi kurmanız gerektiğini unutmayın.

12. Bütçe bölümünde günlük bütçenizi, yani her gün ödemek istediğiniz maksimum tutarı girin.

13. Manuel teklif vermeyi seçtiyseniz, Konum Tercihi, Teslimat Yöntemi bölümünü gösterildiği gibi genişletebilirsiniz. Konum tercihi varsayılan olarak kapalıdır ve reklamlar sayfanın herhangi bir konumunda gösterilir; Paranızın karşılığını daha iyi almak için konum tercihini açın, tercih edilen bir konum aralığını hedeflemek için TBM tekliflerinizi otomatik olarak yönetin. Ayrıca, reklamlarınızın günün erken saatlerinde görüntülendiği hızlandırılmış bir dağıtım yöntemini tercih edebilirsiniz; varsayılan standart dağıtım yöntemi, reklamlarınızın gösterimini gün boyunca yayar.

14. Gelişmiş Ayarlar bölümünde Planla: Başlangıç Tarihi, Bitiş Tarihi, Reklam Planlaması bağlantısını tıklayın. Bölüm genişlediğinde Kampanyanız için bir başlangıç tarihi ve bitiş tarihi girin.

15. Reklam Yayını: Reklam Rotasyon, Sıklık Sınırı bağlantısını tıklayın. Bölüm genişlediğinde Sıklık Sınırı bölümüne gidin ve Gösterimlerde Sınır Yok’u seçin (herhangi bir kullanıcı bir reklamı sınırsız sayıda görüntüleyebilir) veya ikinci seçeneği işaretleyin; bu seçeneği işaretlerseniz, görüntülemek istediğiniz dönem ve reklam veya reklam grubu başına kaç gösterim istediğinizi girin.

16. Kaydet ve Devam Et düğmesini tıklayın.


Google Ads kampanya oluşturma
Google Ads Kampanya Türleri
Kampanya yazısı hazırlama
Yaratıcı kampanya fikirleri
Bağış kampanyası oluşturma
Kampanya Örnekleri
Kampanya içeriği
Reklam kampanyası örneği


Dönüşüm İzlemeyi Ayarlama

Kampanyanız için teklif seçeneklerini ayarlarken tıklamalar yerine dönüşümlere odaklanmayı seçerseniz, önce dönüşüm izleme adı verilen bir şey ayarlamanız gerekir. Bu, tıklamaların gerçek satışa dönüşümünü izlemenin bir yoludur ve reklamınızın amacı doğrudan satışsa, yani doğrudan reklamlarınızdan bağlantı verilen açılış sayfasından ürün veya hizmet satıyorsanız yararlıdır.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

1. Ana AdWords sayfasından, Raporlama sekmesini tıklayın ve ardından açılır menüden Dönüşümler’i seçin.
2. Dönüşümler alt sekmesini seçin.
3. Yeni Dönüşüm düğmesine tıklayın.
4. Bu, gösterildiği gibi Dönüşümler alt sekmesini genişletir. Eylem Adı kutusuna bu izleme için bir ad girin.
5. Takip Amacı listesini aşağı çekin ve takip ettiğiniz şeyi seçin: Satın Alma/Satış, Kayıt, Potansiyel Müşteri, Önemli Sayfanın Görüntülenmesi veya Diğer. Örneğin, belirli bir ürünün satışını izliyorsanız, Satın Al Satış’ı seçin; satış fırsatlarını izliyorsanız, Potansiyel Müşteri’yi seçin.
6. Kaydet ve Devam Et düğmesini tıklayın.
7. AdWords şimdi gösterilen sayfayı gösteriyor. Sayfa Güvenlik Düzeyi listesini aşağı çekin ve açılış sayfası için güvenlik düzeyini seçin; HTTP veya HTTPS.
8. Dönüşümünüzün Geliri kutusuna, dönüşümün ortalama değerini girin. (Bir ürün satıyorsanız, o ürünün satış fiyatını kullanın.)
9. Google, açılış sayfanızda kullanıcılara izleme yöntemlerini anlatan küçük bir blok görüntüler. İzleme Göstergesi Ayarları bölümünde, açılış sayfasının dilini ve ayrıca bilgi bloğu için metin biçimini ve arka plan rengini seçin.
10. Kaydet ve Kodu Al düğmesini tıklayın.
11. Google şimdi mevcut sayfayı, gösterilene benzer bir HTML kodu bloğu gösterecek şekilde genişletiyor. Bu Dönüşüm İzleme Kodunu kopyalayın ve açılış sayfasının kaynak kodunda <BODY> ve </BODY> kodları arasında herhangi bir yere yapıştırın.

Bu kod açılış sayfanıza eklendikten sonra, yeni bir kampanya oluştururken dönüşüm teklifi seçeneğini belirleyebilirsiniz.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın