Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

İşaretleri Kullanmak – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık

İşaretleri Kullanmak – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Sürüm Farklılıkları 

İşaretleri Kullanmak

Bayraklar ülkeleri temsil etmek için kabul edilebilir olmasına rağmen, dilleri temsil ederken kullanımlarında bazı problemler vardır. En önemlisi, bayraklar dilleri değil ülkeleri temsil eder. Bazı diller birçok ülkede konuşulurken, bazı ülkeler de birçok dil konuşur.

Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Krallık, Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer bazı ülkelerde İngilizce konuşulduğu için İngilizce için ABD bayrağını kullanmak uygun olmaz.

Birçok Kanadalı İngilizce ve / veya Fransızca bildiğinden, Kanada bayrağını kullanmak kesin bir seçim olacaktır. Benzer şekilde, Hindistan bayrağını kullanmak, kullanıcıların dil tercihlerini belirlemeyi mümkün kılmayacaktır çünkü Hindistan’da Bengalce, Gujarati, Hintçe, Kannada, Malayalam, Marathi, Oriya, Punjabi, Tamil, Telugu ve birçok dil konuşulmaktadır. 

Kullanıcıların ilk dil seçimlerini değiştirmelerine izin ver. Kullanıcıların başlangıçtaki dil seçiminden bağımsız olarak, daha sonra değiştirmelerine izin verin. Kullanıcılar, birden fazla dili anlama yeteneğine sahip olmaları ve sayfa içeriğini farklı bir dilde görüntülemeyi tercih etmeleri durumunda dil seçimini değiştirmek isteyebilirler. Dil seçimi, mevcut ekran alanına bağlı olarak bir dizi bağlantı veya bir açılır menü kullanılarak yapılabilir.

Kullanıcıları Aynı Sayfada Tutun

Bir kullanıcı dili değiştirdiğinde, tasarımcılar kullanıcılara o anda bulundukları sayfayı seçilen dilde gösterebilir veya onları uygulamanın “ana” sayfasına götürebilir. Kullanıcıyı ana sayfaya götürmek, bir sayfanın başka bir dilde mevcut olmadığı (örn. Wikipedia) veya bir uygulamanın kullanıcıya farklı bir sunucu kullanarak hizmet vermesi gerektiği ve oturum verilerini taşımanın sorun yaratabileceği uygulamalar için uygundur.

Ancak farklı bir dil seçtikten sonra aynı sayfanın kullanıcılara gösterilmesi tercih sebebidir çünkü kullanıcılar uygulama içerisinde herhangi bir sayfada dile kolaylıkla geçiş yapabilir ve yerlerini kaybetme endişesi yaşamazlar.

KULLANICILARIN DİL SEÇİMİNİ HATIRLAYIN

Kullanıcıların dil seçimini devam ettirin; yani aynı ziyaret sırasında uygulama içinde farklı bir sayfaya gittiklerinde veya gelecekte uygulamayı tekrar ziyaret ettiklerinde tekrar seçim yapmalarını istemeyin.

Birden çok dili desteklemek genellikle uyumlu metin genişletmeyi gerektirir, bu da EXTENSIBLE DESIGN modelinde önerilen en iyi uygulamaları en önemli ve alakalı hale getirir. Ek olarak, dil seçenekleri genellikle kullanıcılar bir uygulamayı ilk ziyaret ettiklerinde sunulur ve GLOBAL GATEWAY’in bir parçası olarak sunulabilir.

Web uygulamaları bağlamında erişilebilirlik terimi, web sayfalarının görsel, fiziksel, işitsel, bilişsel veya diğer engelleri olanlar da dahil olmak üzere tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir olacak şekilde tasarlanması anlamına gelir.

Erişilebilir web uygulamaları tasarlarken, İLERLEMELİ GELİŞTİRME ilkesini takip etmek önemlidir; yani, web sayfalarını katmanlar halinde tasarlayın, böylece temel içerik ve etkileşim herkes tarafından kullanılabilir ve daha etkileşimli (yani gelişmiş) seçenekler kullanılabilir. uygulamaya erişebilen tarayıcıların ve/veya cihazların yetenekleri vardır.

Kademeli geliştirmeye izin vermek için, uygulama sayfalarının SEMANTIC MARKUP, UNOBTRUSIVE STYLE Sheets ve UNOBTRUSIVE JAVASCRIPT kullanması önemlidir.


Tırnak işareti
Noktalama işareti
Tırnak işareti kullanımı
Soru işareti kullanımı
Virgül kullanımı
Ünlem işareti nerelerde kullanılır
Noktalama işaretleri örnek cümleler
Noktalama işaretleri TDK


Kullanıcıların web uygulamalarıyla etkileşimi formlar aracılığıyla olduğundan, bunların erişilebilir (ERİŞİLEBİLİR FORMLAR) olacak şekilde tasarlanması önemlidir. Ayrıca sayfalarda sunulan diğer içerikler de erişilebilir hale getirilmelidir (ACCESSIBLE GÖRÜNTÜLER, ACCESSIBLE TABLES, ACCESSIBLE NAVİGASYON).

Tercih edilen bir seçenek olmamakla birlikte web uygulamalarının mevcut haliyle tam olarak erişilebilir hale getirilemediği ve erişilebilirliğin sağlanması için alternatif bir tasarımın (ACCESSIBLE ALTERNATİF) yapılması gerekebileceği durumlar söz konusudur. Bu, özellikle erişilebilirlik açısından önemli zorluklar oluşturan Zengin İnternet Uygulamaları (RIA’lar) için geçerlidir.

Bu endişeyi gidermek için World Wide Web Konsorsiyumu’nun Web Erişilebilirlik Girişimi (W3C-WAI), Erişilebilir Zengin İnternet Uygulamaları (WAI-ARIA) için bir yol haritası ve çalışan taslak versiyonlar önermiştir. Yardımcı teknolojiler W3C-WAI’nin önerilerini karşılarken, tasarımcılar tasarımlarına önerilen işaretlemeyi dahil etmeye başlamak isteyebilirler.

Bu bölümdeki kalıplar, web uygulamalarını erişilebilir kılmaya ve web erişilebilirliği için standartları ve düzenlemeleri desteklemeye yardımcı olur.

İNTERNET ERİŞİMİNE YÖNELİK STANDARTLAR VE YÖNETMELİKLER

Birçok ülke web erişilebilirliğini sağlamak için farklı yasalar ve standartlar benimsemiştir. Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli standartlar ve düzenlemeler, Engelli Amerikalılar Yasası (ADA), Engelli Bireyler Eğitim Yasası’nı içerir.

Belki de en önemli ve kapsamlı yönergeler Web Erişilebilirlik Girişimi’nin (WAI)1 Web İçeriği Erişilebilirlik Yönergeleri 1.0 ve WCAG 2.0’dır.

Bu yönergeler, web geliştiricilerinin web sitelerini ve web uygulamalarını engelli kişiler için nasıl kullanılabilir hale getirebileceklerini ayrıntılarıyla açıklamaktadır ve aşağıdaki dört ilkeye dayanmaktadır:

1. Algılanabilir. Bilgi ve kullanıcı arayüzü bileşenleri, kullanıcılara algılayabilecekleri şekillerde sunulabilir olmalıdır.
2. Çalıştırılabilir. Kullanıcı arayüzü bileşenleri ve navigasyon çalışır durumda olmalıdır.
3. Anlaşılabilir. Bir kullanıcı arayüzünün bilgisi ve işleyişi anlaşılır olmalıdır.
4. Sağlam. İçerik, yardımcı teknolojiler de dahil olmak üzere çok çeşitli kullanıcı aracıları tarafından güvenilir bir şekilde yorumlanabilecek kadar sağlam olmalıdır.

Aşamalı İyileştirme

Tarayıcının ve sürümünün, platformunun ve kullanıcıların yararlanabileceği yardımcı teknolojinin bilinmemesi, web uygulamalarının nasıl kullanılacağını tahmin etmeyi zorlaştırır. Sonuç olarak, önerilen stil sayfalarına ve JavaScript’e bile yalnızca belirli uygulama yaklaşımlarına güvenmek, bir web uygulamasını belirli kullanıcı toplulukları için kullanılamaz veya erişilemez hale getirebilir.

Web uygulamalarını aşamalı geliştirmeyi destekleyecek şekilde tasarlayın. Başka bir deyişle, daha eski tarayıcılara veya yardımcı teknolojilere sahip kullanıcıların web uygulamasına içerik ve işlevsellik açısından erişmelerini desteklerken, aynı zamanda daha yeni tarayıcılara ve daha ileri teknolojiye sahip kullanıcılara web uygulamasında gelişmiş (yani daha etkileşimli) özellikleri deneyimlemeleri için sunun. 

Aşamalı geliştirmenin kullanılması, web uygulamalarının cihazlar, tarayıcılar ve yardımcı teknolojiler açısından mümkün olan en geniş erişime sahip olmasını sağlar. Ayrıca, geliştirmeleri birbirinden bağımsız olarak katmanlayarak, tasarımcılar ayrı bir erişilebilir sürüm oluşturmaktan kaçınabilirler çünkü tarayıcı ve/veya yardımcı teknoloji tarafından desteklenen teknoloji ne olursa olsun, kullanıcılar görevlerini yerine getirebileceklerdir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın