İlerleme Çubuğu – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları
İlerleme Çubuğu
Kaydırıcılar gibi, ilerleme çubukları da Swing’de yeni bir özelliktir. Çubukların kendileri, yüzdeleri modellerinin değerine göre doldurulan, rastgele uzunluktaki dikdörtgenlerdir. Uygulamalar genellikle, yazılım yükleme veya büyük miktarda kopyalama gibi zaman alan işlerin durumunu bildirmek için ilerleme çubuklarını kullanır.
Swing ilerleme çubukları iki çeşittir: yatay ve dikey. Yönlendirme yataysa, çubuk soldan sağa doğru dolar. Çubuk dikey ise, aşağıdan yukarıya doğru doldurur. Sınıf hiyerarşisi gösterilmiştir.
Farklı görünüm ve hisler, farklı dolgu stilleri içerebilir. Örneğin metal, düz bir dolgu kullanırken, Windows görünüm ve his bir LED stili kullanır. İkincisi, çubuğun akıcı bir çizgi kullanmak yerine kendisini koyu, bitişik dikdörtgenlerle doldurarak ilerlemeyi gösterdiği anlamına gelir.
JProgressBar sınıfı ayrıca, ilerleme çubuğunun kendi etrafında koyu bir kenarlık çizip çizmediğini belirten bir boole içerir. JComponent’in border özelliğini ayarlayarak bu varsayılan sınırı geçersiz kılabilirsiniz. Üç farklı görünüm ve hisse sahip bir Swing ilerleme çubuğu gösterir.
Özellikler
JProgressBar nesnesinin temel özellikleri listelenir. Yön, ilerleme çubuğunun hangi yönde olduğuna karar verir; JProgressBar.HORIZONTAL veya JProgressBar.VERTICAL olmalıdır. Minimum , maximum ve value özellikleri, sınırlı aralık modelindekileri yansıtır.
Boolean borderPainted, bileşenin kenarlığının ilerleme çubuğunun çevresinde görünüp görünmeyeceğini belirtir. Sınırlar rutin olarak ilerleme çubuklarıyla birleştirilir; kullanıcıya yalnızca sınırlarının nerede olduğunu söylemekle kalmaz, aynı zamanda ilerleme çubuğunu diğer bileşenlerden ayırmaya da yardımcı olur. JProgressBar sınıfı hakkında önemli bir not: Sınırlı aralık modelinin kapsam değişkenine erişmek için hiçbir yöntem yoktur. Bu özellik, ilerleme çubuğu bileşeninde önemsizdir.
Üç özellik (hepsi Swing 1.1/JDK 1.2’de yenidir), bir dizenin ilerleme çubuğuna boyanıp boyanmadığını denetler. Dizenin görünmesi gerekiyorsa StringPainted doğrudur. string özelliği, boyanacak gerçek dizedir. Null ise, ilerleme çubuğu ile 100 arasında bir yüzdeye dönüştürülen yüzde Tamamlandı değerini görüntüler (ör. “%35”). Son olarak, yüzde Tamamlandı, tamamlanma değerini 0 ile 1 arasında bir sayı olarak tutar.
Olaylar
JProgressBar, kullanıcı herhangi bir özelliğini değiştirdiğinde bir ChangeEvent’i ve bağlı özelliği değiştiğinde bir PropertyChangeEvent’i tetikler. Kayıtlı dinleyicilerin her birine bir ChangeEvent başlatır. Yalnızca JProgressBar alt sınıfını oluşturan nesneler tarafından çağrılmak üzere tasarlanmıştır.
Sınırlı aralık modelinden değişiklik olaylarını yaymak için kullanılan ModelListener adlı dahili bir sınıf döndürür. JProgressBar’ın alt sınıfları, modeldeki değişiklikleri farklı şekilde işlemek isterlerse kendi ChangeListener’larını döndürmek için bu yöntemi geçersiz kılabilir.
JProgressBar nesnesi için change olayını temsil eder. ChangeEvent değişen özellik hakkında bilgi içermediğinden, bunun yerine yalnızca bir değişikliğin meydana geldiği bilgisini içerdiğinden, JProgressBar’ın tetiklediği her olay için bu nesnenin yalnızca bir örneği gerekir.
Bu yapıcılar, bağımsız değişkenleri tarafından belirtilen başlangıç değerlerine sahip ilerleme çubukları oluşturur. Bu yapıcıların ilkinde, model başlangıç değerlerini sağlar ve ilerleme çubuğunun veri modeli olarak işlev görür.
borderPainted özelliği şu anda doğruysa, ilerleme çubuğunun kenarlığını boyamak için JComponent içindeki paintBorder() yöntemini geçersiz kılar.
setUI() erişimcisi kullanılarak yeni bir görünüm ve his ayarlandığını belirtir. Bu yöntemi çağırmak, kaydırıcı bileşenini UI temsilcisini sıfırlamaya zorlar.
YouTube video ilerleme çubuğu sorunu
Video ilerleme çubuğu yapma
YouTube İlerleme çubuğu
Video ilerleme çubuğu görünmüyor
YouTube ilerleme çubuğu renklendirme
Video ilerleme çubuğu kaybolmuyor
YouTube video ilerletme sorunu
Telefonda YouTube ilerleme Çubuğu Kaybolmuyor
İlerleme Çubuklarıyla Çalışma
Diğer sınırlı aralık bileşenleri gibi, ilerleme çubuklarıyla çalışmak kolaydır. Bu örnek, kendisini saniyenin onda bir oranında güncelleyerek soldan sağa dolan basit bir ilerleme çubuğu görüntüler.
Burada SwingUtilities.invokeAndWait()’i kullandık çünkü kullanıcı arayüzünü (olay işleme dizisi yerine) kendi ileti dizimizin içinden güncelliyoruz. Swing’de birden çok iş parçacığıyla çalışma hakkında daha fazla bilgi için.
İzleme süreci
İlerleme çubukları kendi başlarına oldukça sıkıcıdır. Ancak Swing, ProgressMonitor ve ProgressMonitorInputStream sınıflarını oluşturmak için ilerleme çubuklarını JOptionPane’in diyalog yetenekleriyle birleştirir. Mevcut durumu raporlamak için bunlardan ilkini kullanabilirsiniz.
Bir InputStream ile okunan veri miktarını otomatik olarak izlemek için ProgressMonitorInputStream’i kullanabilirsiniz. Her ikisinde de, eldeki görevin daha iyi bir açıklamasını sunmak için ilerleme izleme iletişim kutularına gönderilecek çeşitli diziler tanımlayabilirsiniz.
ProgressMonitor Sınıfı
ProgressMonitor sınıfı, hemen hemen her şey için kullanılabilen genel bir ilerleme iletişim kutusudur. ProgressMonitor iletişim kutusunda ayarlanabilen iki dize açıklaması vardır.
İlki, asla değişmeyen statik bir bileşendir; iletişim kutusunun üstünde görünür ve yapıcıda ayarlanır. İkincisi, herhangi bir zamanda sıfırlanabilen değişken dizi tabanlı bir özelliktir. Statik dizenin altında, ilerleme çubuğunun biraz üzerinde görünür.
Başlatıldıktan sonra, ProgressMonitor iletişim kutusu hemen açılmaz. Diyalog, eldeki görevin diyaloğu gerektirecek kadar uzun olup olmadığına karar vermeden önce yapılandırılabilir bir süre bekler. Öyleyse, iletişim kutusu görüntülenir.
İlerleme çubuğunun mevcut değeri, yapıcıda belirtildiği gibi maksimum değerden büyük veya ona eşit olduğunda, ilerleme izleme iletişim kutusu kapanır. İlerleme izleyicisini erken kapatmanız gerekirse, close() yöntemini çağırabilirsiniz. Kullanıcı “Tamam” veya “İptal” düğmelerine basarak da bu iletişim kutusunu kapatabilir (bunlar aynı şeyi yaparlar; “Tamam” düğmesi gereksizdir); bunun olup olmadığını görmek için iptal edilen mülkü test edebilirsiniz.
ProgressMonitor sınıfının özelliklerini gösterir. İptal edilen özellik, ilerleme izlemenin iptal edilip edilmediğini gösteren bir booledir. Bu, kullanıcının diyaloğu yarıda kesip kapatmadığını belirlemeniz gerektiğinde kullanışlıdır.
Minimum ve maksimum özellikler, ilerleme çubuğunun aralığını tanımlar; ilerleme özelliği, ilerleme çubuğunun geçerli değerine benzer. note özelliği, ilerleme izleyicisi çalışırken güncellenebilen bir dizedir; ilerleme izleyicisinin o anda ne yaptığını göstermeye hizmet eder.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)